Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι σε full screen oι full hd ταινίες δεν φαίνονται τόσο καλά. Έχω Macbook που έχει ανάλυση οθόνης λίγο πάνω από 1080ρ και νομίζω οι αλλαγές που κάνει για να γεμίσει την οθόνη χαλάνε λίγο την ποιότητα.

Πώς μπορώ να το κάνω να μου δείχνει το 1080ρ βίντεο σε 1080ρ παράθυρο στην οθόνη μου ώστε τα πίξελ να είναι 1 προς 1?

Ιδανικά πώς μπορώ να το κάνω σε full screen να μου το δείχνει σε 1 προς 1 πίξελ? (άρα να έχω μαύρες μπάρες γύρω γύρω από το βίντεο)?

Δημοσ.

Πας στις Ρυθμίσεις (Ctrl+P) > κάτω αριστερά επιλέγεις All αντί για Simple > πατάς πάνω στην κατηγορία Video και ξετικάρεις το «Video Auto Scaling».

post-253261-0-34950800-1506767298_thumb.png

Δημοσ.

Δεν γίνεται αυτό που ζητάς γιατί η ανάλυση της οθόνης σου είναι ανώτερη από αυτή της ποιότητας του video. για την ακρίβεια είναι 2 φορές μεγαλύτερη, όχι απλά λίγο μεγαλύτερη από 1080.

Οπότε λογικό να pixelιάζει το βίντεο όταν strech-άρεται για να παίξει.
Talk about first world problems huh? :P

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να αλλάξεις τον βίντεο renderer του VLC, (αν αυτό είναι εφικτό) και να δοκίμαζες τον madVR,
Με τις σωστές ρυθμίσεις μπορείς να κάνεις θαύματα!
Βέβαια θέλει προσοχή γιατί μπορεί να γίνει τοσο intensive που να σου γονατίζει το σύστημα!

More info:
http://madvr.com/

Δημοσ.

Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 2304 με 1440 και του 1080ρ 1920 με 1080.

Θα έπρεπε ειδικά στο πλάτος να πιάνει το 80% της οθόνης μου αλλά στην πράξη μου φαίνεται με το μάτι να πιάνει μόνο τα 2/3.

Προφανώς μπορεί απλά να ξεγελιέμαι, άσχημο πράγμα η προοπτική.

Από ότι βλέπω vlc δεν είναι στη λίστα για το madvr...

Απλά να πω ότι για ταινία 1080ρ καλύτερη απεικόνιση θα είχα αν ήταν το μόνιτορ 1080ρ...

Δημοσ.

Γράφω από ένα Macbook Pro 2016 και έχω παρατηρήσει το ίδιο σχετικά με την ανάλυση της οθόνης σε video 1080p ~10GB τόσο και στο Netflix... Νικόλα τι θα κάνουμε... Να το βάψουμε μπλε? :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...