Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας ανέπτυξαν drone που μπορούν να καταγράφουν εξ αποστάσεως τους σφυγμούς και τη συχνότητα αναπνοής.

Τα drone χρησιμοποιούν συστήματα επεξεργασίας εικόνων σε συνδυασμό με ειδικούς αλγόριθμους, ώστε να ανιχνεύουν αυτές τις ενδείξεις σε αρκετούς ανθρώπους παράλληλα, την ώρα που αυτοί κινούνται.

Θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα σε γηροκομεία, προαύλια νοσοκομείων και ζώνες μαχών. Σύμφωνα με έναν ειδικό “ανατρέπουν τα δεδομένα”.

Το σύστημα ανιχνεύει τις κινήσεις του ανθρώπινου προσώπου και του λαιμού, για να μετρήσει με ακρίβεια τους σφυγμούς και τη συχνότητα αναπνοής. Σε δοκιμές, τα drone κατάφεραν να καταγράψουν τις ζωτικές ενδείξεις από απόστραση τριών μέτρων, ωστόσο το νούμερο αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί με τη βελτίωση της τεχνολογίας.

“Πολλά περιβάλλονται ένα αντίξοα, επομένως ένα drone αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή – όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση ανθρώπων που βρίσκονται καταμεσής του ωκεανού και θα πρέπει να μπορεί να ελεγχθεί γρήγορα η κατάστασή τους”, λέει στο BBC ο καθηγητής Javaan Chahl, επικεφαλής του πρότζεκτ.

Link.png Site: BBC

Δημοσ.

Δε νομίζω να ειναι τοσο χρήσιμα ακόμα και αν εξεληχθουν αλλα θα εχει φάση να σου μετράει τους παλμους μια σκατουλα, απο απόσταση. :Ρ

Δημοσ.

Με λογισμικό να ελέγξουν πως αναπνέει και από εκεί να βγει με αλγόριθμο η συχνότητα των παλμών της καρδιάς? Τι ανάλυση έχει αυτή η κάμερα? Σε πολλά πολλά χρόνια ίσως αυτό γίνει με αισθητήρες από απόσταση. Με κάμερα και τα σημερινά δεδομένα δεν θα το δούμε πριν από 100 χρόνια που λέει ο λόγος φυσικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μας κρύβουν.

Εν τω μεταξύ το άρθρο λέει ότι στα τρία μέτρα κατάφεραν να καταγράψουν κάποιες ενδείξεις. Ποιες δεν μας λέει όμως και πόσο ακριβή ήταν τα δεδομένα. Και στα τρία μέτρα ποια η χρησιμότητα? Σκοπός είναι να γίνεται από ψηλά στα 20-30 μέτρα και να τσεκάρει 20-30 άτομα μαζί. Εκεί μιλάμε για επανάσταση φυσικά. Ναι θα το φτιάξουν μελλοντικά φαντάζομαι. Αλλά πόσο ακριβές θα είναι ... απλά θα έλεγα εγώ είναι όμορφο αντικείμενο προς συζήτηση. 

Απίστευτα χρήσιμο εννοείται αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο και φυσικά οι συνομοσιολογίες θα πάρουν και θα δώσουν από τους ανήσυχους με τα προσωπικά δεδομένα.

Δημοσ.

Στη ΔΟΥ Χολαργού που ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα δεν χρειαζόταν drone για τα καρδιοχτύπια που πέφτανε.

Δημοσ.

Η απομακρυσμένη παρατηρηση παλμών και αναπνοής θα δώσει πολλές λύσεις care εντός σπιτιών και νοσοκομείων. Εγω πιστευω οτι βάλανε και το drone που ειναι "πιασάρικο" για να γίνει διαφήμιση και ντόρος. Αν εγραφαν απλα οτι φτιάξαμε συσκευή απομακρυσμένου monitoring θα περναγε στα ψιλα των ειδήσεων. 

• Like 2
Δημοσ.

ρε συ αυτοί πάνε να μας ξεκανουν για ποιες λύσεις care μιλάς και νοσοκομεία ?

Δημοσ.

Έκανα login μόνο και μόνο για να σχολιάσω.
Πιο χρήσιμο θα ήταν να μας μετράνε τις κλανιές.
Ναι, όπως λέγανε το 1980 ότι το 2000 τα κομπιούτερ θα είναι πιο έξυπνα από τους ανθρώπους και τελικά το 2020 παραμένουν πιο ηλίθια και από μια κατσαρίδα.
Παραμυθάκια για εντυπωσιασμό των άσχετων σχετικά με την τρομερή τεχνολογία που τελικά είναι μια φούσκα.

Δημοσ.

Έκανα login μόνο και μόνο για να σχολιάσω.

Πιο χρήσιμο θα ήταν να μας μετράνε τις κλανιές.

Ναι, όπως λέγανε το 1980 ότι το 2000 τα κομπιούτερ θα είναι πιο έξυπνα από τους ανθρώπους και τελικά το 2020 παραμένουν πιο ηλίθια και από μια κατσαρίδα.

Παραμυθάκια για εντυπωσιασμό των άσχετων σχετικά με την τρομερή τεχνολογία που τελικά είναι μια φούσκα.

Ειδικα τωρα με την κριση, πολυ μεθανιο αδελφε.....Ποοοοοοολυ μεθανιο....(Ολο φασολαδα..)

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθούν να βρουν λόγους για να χρηματοδοτούνται κατά τη γνώμη μου , και μας ζαλίζουν με τεχνολογίες που κάθησαν για βδομάδες να σκεφτονται τη χρησιμότητα τους.

Δημοσ.

Προσπαθούν να βρουν λόγους για να χρηματοδοτούνται κατά τη γνώμη μου , και μας ζαλίζουν με τεχνολογίες που κάθησαν για βδομάδες να σκεφτονται τη χρησιμότητα τους.

Τι ειναι αυτα που λες μωρε, καταφερνεις και αμφισβητεις τοσα χρονια σπουδων και ερευνας σε πολυ αξιολογα πανεπιστημια γραφοντας αυτην εδω την εξυπναδα...Για πες μου εσυ τι εχεις σκεφτει ωστε να παει μπροστα η ανθρωποτητα?

Και οπως ειπωθηκε και παραπανω, πιστευω πως αυτη η τεχνολογια με ακριβεια στα 3 μετρα αυτη τη στιγμη θα μπορουσε να φανει σωτηρια για care ,νοσοκομεια και ηλικιωμενους.Απλα το βαζεις στο ταβανι και ανα πασα στιγμη μπορεις να δεις την κατασταση του ασθενους σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...