Προς το περιεχόμενο

MTP προβλημα


Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξερω οτι η υποστηριξη mtp σε linux ειναι αθλια. Τι εννοω. Οτι διανομη εχω δοκιμασει debian based πχ, αναγνωριζει το κινητο..μπαινει στους φακελους, αλλα!! Εκτος οτι δεν εμφανιζει thumbnails για να δω ποιες ειναι, δεν τις ανοιγει. Μου βγαζει σφαλμα και για να ανοιξω τις φωτογραφιες η το βιντεο αντιστοιχα, πρεπει να το αντιγραψω στον υπολογιστη και μετα να το ανοιξω.

 

Αυτο ειναι θεμα kernel? Ας πουμε οσοι ειστε με arch και εχετε τον τελευταιο kernel εχετε αυτο το προβλημα?

 

Να σημειωσω οτι εψαξα ολο το ιντερνετ αλλα δε βρηκα λυση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τεχνικα δεν μπορω να στο εξηγησω αλλα ουτε και σε windows περιβαλλον μπορεις να ανοιξεις αρχεια βιντεο, πιστευω ετσι ειναι το πρωτοκολλο συνδεσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε windows φαινονται κανονικα γιατι το mtp ειναι κομματι του wmp και ο wmp κομματι του λειτουργικου. Οτι βλεπεις, ή μαλλον οτι δεν βλεπεις, δεν οφαιλεται σε ελλειψη του πυρηνα, της διανομης, του desktop enviroment κλπ αλλα στη γενικοτερη προβληματικη υλοποιηση του mtp στο λινουξ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α τοσο καλα.  :unsure:

 

Ενταξει δεν ειναι τοσο πολυ σημαντικο προβλημα, αλλα οκ ειναι σπαστικο να πρεπει να κανεις αυτη τη διαδικασια για να δεις ποιες φωτογραφιες η ποιο βιντεο ειναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι αλλο γινεται..

 

Το mtp πρωτοκολλο υποστηριζει αναπαραγωγη media (photo-video-music) κανονικα, και απο την εσωτερικη μνημη μιας συσκευης, αλλα και απο μια καρτα μνημης microsd, της συσκευης.

Οχι ομως την εμφανιση thumbnails, η οχι παντα, τουλαχιστον (το λεω γιατι αν δεν απατωμαι, ειχα δει και thumbnails καποια στιγμη..)

 

Σε Arch, με gnome-shell, και τα εξης πακετα εγκατεστημενα (οσον αφορα το mtp):

 

extra/gvfs-gphoto2 1.32.1+8+ga33a8437-1 (gnome) [installed]
    Virtual filesystem implementation for GIO (gphoto2 backend; PTP camera, MTP
    media player)

 

extra/gvfs-mtp 1.32.1+8+ga33a8437-1 (gnome) [installed]
    Virtual filesystem implementation for GIO (MTP backend; Android, media
    player)

 

extra/libmtp 1.1.13-1 [installed]
    Library implementation of the Media Transfer Protocol

 

και τα επισης τα εξης:

 

Media player:

community/smplayer 17.9.0-1 [installed]
    Media player with built-in codecs that can play virtually all video and
    audio formats

 

Image viewer:

extra/eog 3.24.1-1 (gnome) [installed]

 

Ανοιγω φωτο και βιντεο μεσα απο το κινητο (Android), και τα βλεπω στον Nautilus.

Χωρις κανενα προβλημα.
 

 


 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακαρι να'ξερα ακριβως να σου πω..

Φταινε τα πακετα της διανομης σου (αν ειναι παλιες εκδοσεις)?

Λειπουν μηπως, καποια "επιμαχα" πακετα?

Φταιει η υλοποιηση στο DE που δουλευεις (gnome, kde, mate etc)?

Πως μπορω να σε βοηθησω στο troubleshooting?

Απλα, μπορει ο συνδυασμος πακετων που δουλευω εγω, να το επιτρεπει.

Μεσω Nautilus (διπλο κλικ στο επιθυμητο αρχειο), μου ανοιγει ο eog η ο smplayer, και βλεπω φωτο η βιντεο, που βρισκονται μεσα στο κινητο μου.

Γινεται δηλαδη μεσω mtp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άθλια η κατάσταση όπως έχει προαναφερθεί και λίγο παραπάνω με το MTP σε Linux, προσωπικά χρησιμοποιώ adb και κάνω copy/paste απο/πρός κάποιο PC/Laptop, μιας και ακόμα η αντιγραφή (πχ πολλών αρχείων ή αρχεία μεγάλου μεγέθους) δεν δουλεύει σωστά μέσω file manager. 

 

-- https://wiki.debian.org/mtp

-- https://www.debugpoint.com/2016/03/how-to-access-android-devices-internal-storage-and-sd-card-in-ubuntu-linux-mint-using-media-transfer-protocol-mtp/

-- https://www.howtoforge.com/tutorial/how-to-connect-your-android-device-on-linux/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρατηρησεις.

 

- Στις debiaoειδεις διανομες, το πακετο gvfs-backends περιλαμβανει ολα τα παρελκομενα που θα χρειαστει το gvfs για να συνδεθει σε mtp, ftp, smb κλπ. Δεν υπαρχουν δηλαδη ξεχωριστα πακετα αναλογα με το πρωτοκολλο, πχ gvfs-mtp, gvfs-smb κλπ οπως υπαρχουν στο arch.

- Οποιαδηποτε εφαρμογη ειναι χτισμενη με gvfs support, πχ οι thunar και pcmanfm (εδω και λιγα χρονια), ο nautilus και γενικοτερα ολες οι εφαρμογες του gnome (απο παντα) και του mate, μπορουν να χρησιμοποιησουν τα backends του gvfs χωρις καποια επιπλεον ρυθμιση. Δηλαδη, αν στον nautilus δουλευει το "smb://192.168.1.5/whatever" στην address bar και μου δειχνει το network share στον σερβερ μου, το ιδιο ακριβως θα γινεται και στον pcmanfm.

- Προσβαση σε mtp γινεται να εχει και η οποιαδηποτε εφαρμογη εχει χτιστει με την libmtp, πχ vlc, amarok κλπ, χωρις να εχει αναγκη το gvfs.

- Εφοσον μιλαμε για file manager, το να παιξει το ταδε βιντεο ή να ανοιξει την ταδε εικονα κανοντας ενα διπλο κλικ πανω τους, ειναι θεμα του file manager. 

 

Ολα τα παραπανω βεβαια δεν αναιρουν το οτι η υλοποιηση του mtp στο λινουξ ειναι αθλια, ουτε ειναι λυση στο οτι δεν βλεπεις thumbnails απο τα βιντεο και τις εικονες σου σε συσκευη mtp οταν την συνδεσεις σε λινουξ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι κολλατε στο mtp, στις android συσκευες υπαρχει και ο αποθηκευτικος χωρος ως επιλογη για προβολη-μεταφορα αρχειων ειναι και πιο γρηγορη συνδεση, με το mtp σε huawei συσκευη μεσω mpt η μεταφορα ειναι 9-10mb/s ενω ως αποθηκευτικο μεσο ειναι μεγαλυτερη επιπλεον για streamαρισμα υπαρχει και το wifi direct, μεσο του es file explorer δημιουργειτε σημειο προσβασης δικτυου και ενεργοποιηση απομακρυσμενης διαχειρισης το σου δινει μια τοπικη ip την αντιγραφετε στο browser η στον file manager του pc σας και ετοιμοι, μπορει ο καθενας να ορισει απο ποια τοποθεσια θα ξεκινησει της συσκευης να εχει προσβαση της συσκευης απο τον es, εγω τον εχω ορισει αρχικο ως / βλεπω και τα αρχεια συστηματος της συσκευης

 

Εχω προσβαση στα apk, system apps να μπορω να βαλω-βγαλω πακετα διχως adb tools, σημειωση για να συγχρονιστει κινητο-pc linux με wifi direct δεν πρεπει να ειναι εγκατεστημενο το samba δεν ξερω γιατι αλλα οταν ειχα το samba και εβαζα το ftp://192.168.xxxx δεν πραγματοποιουταν η συνδεση, η ταχυτητα μεταφορας μεσω wifi direct ειναι τραγικη 3.2mb/s αλλα για προβολη-stream μια χαρα ειναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη δεν δινουν ολα τα κινητα την δυνατοτητα συνδεσης ως usb storage ή αν την δινουν, θα την εχουν καταχωσει σε τιποτα developer options.

 

Το να θελω κατι επιπλεον για να μεταφερω περα δωθε αρχεια δεν το συζηταω καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε Debian 8 (stable) KDE, libmtp 1.1.8 και dolphin μπορώ και βλέπω και thumbnails, να παίζω videos σε vlc χωρίς πρόβλημα. Αντίθετα σε Kubuntu 16.04 με KDE libmtp 1.1.10 κάνοντας και mtp-detect (όπου βλέπεις ένα κατέβατο τι υποστηρίζετε μέσω MTP στο attached device, eg get thumbnails, play mp3, play wma, etc) δεν παίζει τίποτα μέσω dolphin (thumbnails, open video eg).  Σε τελική για stream video μπορείς και μέσω vlc (μέχρι και multicast κάνω απο το τηλέφωνο σε διάφορα devices στο lan) ή για να κάνεις trasnfer files (οτιδήποτε) μέσω airdroid κλπ κλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν φταιει το λινουξ εδω. Φταινε οι πολλες υλοποιησεις που υπαρχουν και ειναι ολες, στην καλυτερη, μετριες. Γιατι να μην δουλεψουν οι devs των jmtpfs, go-mtpfs, gvfs, kio (το αντιστοιχο του gvfs για το kde και τις k-εφαρμογες) κλπ μαζι για να καλυτερεψουν την libmtp? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...