Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σκεφτόμουν το στήσιμο ενός all around PC με κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Δεν το χρειάζομαι για κάτι εκειδικευμένο, απλά να μπορεί να κάνει ότι μου καρφωθεί και να το κάνει άνετα. Έχω ξεκινήσει να αγοράζω τα κομμάτια ένα-ένα (κυρίως για οικονομικούς λόγους) και πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα το έχω έτοιμο. Τα parts που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι τα παρακάτω:

Κουτί Thermaltake Versa N21

http://www.thermaltake.com/Chassis/Mid_Tower_/Versa/C_00002680/Versa_N21/design.htm

Τροφοδοτικό Corsair RMi 650W

http://www.corsair.com/en-eu/rmi-series-rm650i-650-watt-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu-eu

Οθόνη Dell S2318H

https://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=22486

RAM Corsair Vengeance RGB 2x8GB @3000 MHz

http://www.corsair.com/en-eu/vengeance-rgb-16gb-2-x-8gb-ddr4-dram-3000mhz-c15-memory-kit-cmr16gx4m2c3000c15

SSD Corsair Force MP500 240GB M.2

http://www.corsair.com/en-eu/force-series-mp500-240gb-m-2-ssd

Σκληρός δίσκος Seagate Barracuda 2TB @7200

https://www.msystems.gr/index.php?category=2018&product=22369

Απ' αυτά, κουτί και οθόνη κάποια στιγμή στο μέλλον έχω στο μυαλό μου να τα αλλάξω. RAM σίγουρα θα την πάω στα 32GB το συντομότερο δυνατόν. Κάρτα γραφικών σκέφτομαι την παρακάτω:

Gigabyte GeForce Aorus GTX1080 8G 11Gbps με 8GB GDDR5X

https://www.caseking.de/gigabyte-geforce-gtx-1080-aorus-8g-11-gbps-8192-mb-gddr5x-gcgb-200.html

Για ψυχή του συστήματος είμαι αποφασισμένος να τσιμπήσω τον Intel i7 8700K συνοδεία κάποιας μητρικής Ζ370, μάλλον Gigabyte ή ASUS (πάντα με λεντάκια κλπ).

Θέλω να μου πείτε τις απόψεις σας για τα parts που ήδη έχω στην κατοχή μου, καθώς και για αυτά που σκέφτομαι να αγοράσω στο άμεσο μέλλον. Κάθε άποψη δεκτή...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σκέφτεσαι GTX1080 και πας για 1080p 60hz μόνιτορ; Κανονικά πρέπει να πας σε 2Κ 144hz. Πες μας προγράμματα και παιχνίδια που θα χρησιμοποιείς. 

• Like 5
Δημοσ.

Τα παιχνίδια με τα ultra γραφικά, τα πολλά fps και τα χαμηλά frametimes τα βλέπεις στην

ΟΘΟΝΗ

Καλό ε?

ram εκτός κι αν τρέχεις καμιά 10αριά vm, ή έχεις 22accounts να botάρουν σε κάνα κινεζοmmo

άστην στα 16gb.

Δώσε λεφτά για οθόνη, δες αν μπορείς να χωρέσεις μια αξιοπρεπή υλοποίηση της 1080ti

και από cpu μπορείς να τη βγάλεις πολύ φτηνότερα από 8700K και Ζ370.

Μαντεύω από την επιλογή σου σε μνήμη αλλά και από τις σκέψεις σου για m/b ότι το oc δεν σε αφορά,

άρα για άμεση αγορά πας σε 1600Χ με Χ370 πλούσια πλούσια, αν σε κόφτει τόσο πολύ το single thread

performance μπορείς να κάνεις υπομονή να δεις πως θα κινηθεί ο i5 8600(K) έναντι του 1600Χ,

τιμολογιακά περισσότερο, από επιδόσεις λίγο πολύ μαντεύουμε ότι θα υπερέχει σε multiplayer/mmo

και πιθανόν να υστερεί(?) έρχεται ίσα πανιά σε πιο ''καλογραμμένα'' λιγότερο cpu intensive games.

Για οθόνη είπαμε? :-D

• Like 6
Δημοσ.

Έχετε δίκιο παιδιά για την οθόνη. Σκέφτομαι και υπολογίζω προς την Άνοιξη να πάρω κάτι καλύτερο. Απλά αν έμπαινα στη διαδικασία να πάρω κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή, θα έπρεπε να περιμένω αρκετά μέχρι να βάλω το PC σε λειτουργία. Η δικαιολογία προς τη σύζυγο είναι ότι φτιάχνω το PC για τον γιό μου (10 χρονών) οπότε δεν έπαιρνε άμεσα για παραπάνω χρήματα. Είναι καθαρά θέμα οικονομικής διαχείρισης. Όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ, έχω σκοπό να αλλάξω και το κουτί. Και γι' αυτά ακούω προτάσεις.

Δημοσ.

''κάτι καλύτερο'', ΑΛΛΑ θέλω καρτάρα και επεξεργαστάρα.

Παίδες η επαφή σας με τα πολλά λεφτά που σκάσατε για το case είναι τα περιφερειακά σας.

Μην τα τσιγκουνεύεστε!

Να πάρεις και γαμάτη καρέκλα αν δεν έχεις.

και ηχεία

και ακουστικά

και καλό mousepad

κι ας έχεις 10 fps λιγότερα.

• Like 4
Δημοσ.

γεια σας , έχω TV 19" HD ready και θέλω να μου πείτε τι TVBOX-MEDIA PLAYER να πάρω , τις ταινίες να τις κατεβάζω σε 4Κ ή σε 8Κ , τι player μου προτείνετε για να βλέπω 8Κ ταινίες?

• Like 1
Δημοσ.

''κάτι καλύτερο'', ΑΛΛΑ θέλω καρτάρα και επεξεργαστάρα.

Παίδες η επαφή σας με τα πολλά λεφτά που σκάσατε για το case είναι τα περιφερειακά σας.

Μην τα τσιγκουνεύεστε!

Να πάρεις και γαμάτη καρέκλα αν δεν έχεις.

και ηχεία

και ακουστικά

και καλό mousepad

κι ας έχεις 10 fps λιγότερα.

Όχι φίλε μου, με παρεξήγησες. Δεν είμαι gamer ούτε με παίρνει να γίνω λόγω χρόνου (όχι ότι δεν θά ΄θελα). Απλά λόγω τέκνων και χώρου δεν είχα περιθώριο για desktop PC τα τελευταία 10 χρόνια, και το μεράκι για πείραγμα και στήσιμο PC πήγε στην άκρη. Έχω χάσει επαφή από τότε γι΄αυτό μπήκα να ρωτήσω και σας 2 πράγματα γιατί τα ψιλοβρίσκω μπαστούνια. Περισσότερο χομπίστας μπορώ να σου πω ότι είμαι.

Από προγράμματα λίγο από όλα. Gaming κανένα RPG ή κανένα strategy.

Δημοσ.

Αν κάθεσαι σε απόσταση ενός χεριού(~70cm) σκέψου ότι πάνω από 25" μπορεί να σε κουράσουν όταν σερφάρεις. Άρα καλύτερα κάποιο ips panel 1080p/144Hz για να χαρείς ταχύτητα από την GTX1080.

Αναφορικά με τις cpu, το per core performance των intel απέχει αρκετά από το αντίστοιχο των ryzen. Δεν χρειάζεται να πας σε 8700K. Ακόμα και ένας 8600K είναι ικανός να χειριστεί τέλεια τόσο τα single threaded games(όπου οι ryzen έχουν σοβαρά θέματα σε κάποια-π.χ. ρώτα για mmo) όσο και τα multi-threaded. Ο 8700K μπορεί να περιμένει σαν μελλοντική αναβάθμιση. Υπομονή και για τα επίσημα benchmarks σε 6 μέρες για να δεις ακριβώς που στέκονται τα νέα τσιπ.

Γενικά μην σκέφτεσαι μόνο σε όρους πυρήνων/θρεντ. Ότι ο ένας σου δίνει μόνο 6 cores/6 thread ενώ ο άλλος 12 θρεντ σε λιγότερα λεφτά, γιατί είναι φιλεύσπλαχνος. Οι επιδόσεις μετράνε.

• Like 2
Δημοσ.

γεια σας , έχω TV 19" HD ready και θέλω να μου πείτε τι TVBOX-MEDIA PLAYER να πάρω , τις ταινίες να τις κατεβάζω σε 4Κ ή σε 8Κ , τι player μου προτείνετε για να βλέπω 8Κ ταινίες?

Φίλε μου αν δεν έχεις κάτι να προσφέρεις, δεν υπάρχει λόγος να ειρωνεύεσαι. Είσαι απλά τραγικός. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι επαϊοντες της τεχνολογίας. Ρωτάμε για να μάθουμε. Ντροπή σου.

• Like 4
Δημοσ.

αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για άποψη , πάρε φθηνότερο μηχάνημα και δώσε περισσότερα σε περιφερειακά (οθόνη/πληκτρολόγιo/mouse) , αυτά τα 3 συνήθως καταλαμβάνουν περι του 1/3 του συνολικού budget για τέτοια χρήση που το θες εσύ. Αν χαλάσεις τόσα λεφτά πρέπει να πάρεις μια οθόνη 27" 1920χ1080/144hz που ξεκινουν από 300ευρώ και και να πάρεις λίγο φθηνότερο σύστημα (π.χ. Ι5 8600Κ , 1070/8GB , 16GB RAM)

Δημοσ.

Μην τα τσιγκουνεύεστε!

Φίλε Whitefanged παρεπιμπτόντως το κουτί στοιχίζει 60Euro

Δημοσ.

Όχι φίλε μου, με παρεξήγησες. Δεν είμαι gamer ούτε με παίρνει να γίνω λόγω χρόνου (όχι ότι δεν θά ΄θελα). Απλά λόγω τέκνων και χώρου δεν είχα περιθώριο για desktop PC τα τελευταία 10 χρόνια, και το μεράκι για πείραγμα και στήσιμο PC πήγε στην άκρη. Έχω χάσει επαφή από τότε γι΄αυτό μπήκα να ρωτήσω και σας 2 πράγματα γιατί τα ψιλοβρίσκω μπαστούνια. Περισσότερο χομπίστας μπορώ να σου πω ότι είμαι.

Από προγράμματα λίγο από όλα. Gaming κανένα RPG ή κανένα strategy.

Να 'σαι καλά αδερφέ.

Για τη χρήση που το προορίζεις ετοιμάζεσαι να πετάξεις πολλά λεφτά.

Φίλε Whitefanged παρεπιμπτόντως το κουτί στοιχίζει 60Euro

Προφανώς και εννοώ τα σωθικά του case φίλε μου.

• Like 1
Δημοσ.

Παρε 2 υπνοσεντον  η΄ τιποτα βαλεριανες και θα τις βλεπεις σε 32Κ χωρις να τις κατεβασεις καν! Και ταυτοχρονα κιολας ολες μαζι! :P  :P  :P

• Like 1
Δημοσ.

Gaming κανένα RPG ή κανένα strategy.

Αλλάζει πολύ το πράγμα τότε. Τα 60Hz είναι καλά. Κάρτα μέχρι GTX 1070 το μέγιστο, γιατί αυτά τα games δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στα γραφικά. Για οθόνη εδώ συμφέρει να πας σε πολλές ίντσες για να βλέπεις καθαρά τις ενδείξεις του game, τις μονάδες σου κλπ. Οθόνη AMVA/VA ή IPS με έμφαση στα χρώματα και το κοντράστ αφού η ταχύτητα περνάει σε δεύτερη μοίρα.

CPU πάντως θα χρειαστείς με >=6 cores γιατί τα strategy ειδικά άρχισαν να βαραίνουν. Για on line rpg(αν εννοείς αυτά και όχι skyrim π.χ.) με ίντελ είσαι πιο σίγουρος.

Άκυρο για το κουτί.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...