~Palpatin~ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τα γραφικα δεν ειναι μονο στεγνα flops... Θες να σου πω τι κανει η 980Ti στην FuryX 2 χρονια μετα ? Αστο καλυτερα γιατι υπαρχουν και μωρα παιδια... Ναι αλλα εγω μπορω να σου δειξω τι κανει ΤΩΡΑ η 780Ti που ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 620€ https://www.gamersnexus.net/guides/2724-gtx-780-ti-benchmark-in-2016 Μπιφτεκια απο 1050Ti; Οπως και να μετρησεις τα κουκια ρε φιλε δεν βγαινει.... Και μην ακουω χαζα, ειπαμε να ειμαστε λογικοι!!! Μιας και ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΑΖΙ πηρα μια 290Χ και μια 780Ti και η 780 κοστιζε ενα νεφρο παραπανω πες μου εσυ πως στα σκατα μια καρτα που ηταν 10-15% μπροστα βρεθηκε ΠΙΣΩ!!!!! Μονο αυτο θελω να ακουσω. 1
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Ναι αλλα εγω μπορω να σου δειξω τι κανει ΤΩΡΑ η 780Ti που ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 620€ https://www.gamersnexus.net/guides/2724-gtx-780-ti-benchmark-in-2016 Μπιφτεκια απο 1050Ti; Οπως και να μετρησεις τα κουκια ρε φιλε δεν βγαινει.... Και μην ακουω χαζα, ειπαμε να ειμαστε λογικοι!!! Μιας και ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΑΖΙ πηρα μια 290Χ και μια 780Ti και η 780 κοστιζε ενα νεφρο παραπανω πες μου εσυ πως στα σκατα μια καρτα που ηταν 10-15% μπροστα βρεθηκε ΠΙΣΩ!!!!! Μονο αυτο θελω να ακουσω. Εδω ρε συ γιατί τι βάζει στα ίσα με την rx480? Αλλα πράγματα γράφουν στα σχόλια This is not a good article. It is also very misleading. I own a Gigabyte GTX 780TI GHz Edition. The card is powered by dual 8 pins and runs 100% of the time at 1240 MHz (Memory 7600 MHz) , abt 27% higher than the reference 780TI at stock. While the other cards you compare against are heavily overclocked, the 780TI runs at stock. Not sure what you endeavoured to prove. That a heavily overclocked modern GPU beats a 780TI at stock? I own an ACER PREDATOR 34 inch 3440X1440 monitor, and I game just fine with my 780TI GHz Ed. Of course, this is anecdotal, so in the interest of fairness I thought I'd include a link to FPS comparison between a moderately OC 780TI GPU @1150 MHz and OC'd 970's, 980's, 1060's and RX480's.
~Palpatin~ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τώρα σοβαρά; Δεν βρήκες τίποτα άλλο να δείξεις πάω να κλάψω από τα γέλια!!! Αν θέλεις να σου δείξω και άλλο site με παλαιότερα αποτελέσματα να δεις πως τρώει σκόνη από 960!!!!
Dr_73 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 BTW εχω καπου στο ντουλαπι μια 290Χ με μπλοκ λες να την βαλω πανω να δω τι κανει σε σχεση με την 780Τι που τοτε εχανε 15%, δεν θελεις μαλλον Το έχουν κάνει άλλοι ... https://www.youtube.com/watch?v=mul9_JLC6UE https://www.youtube.com/watch?v=u87cwhB7CEM
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τώρα σοβαρά; Δεν βρήκες τίποτα άλλο να δείξεις πάω να κλάψω από τα γέλια!!! Αν θέλεις να σου δείξω και άλλο site με παλαιότερα αποτελέσματα να δεις πως τρώει σκόνη από 960!!!! Απλά εμπιστεύομαι περισσότερο tech power από τον καθένα που κάνει review. Δεν υπάρχει περίπτωση η 780ti να τρώει σκόνη από 1050ti.
~Palpatin~ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Και το review του tpu που ακριβώς είναι; Δεν κατάλαβες ακόμη ότι είναι από βάση δεδομένων; Για αυτό σου είπα νέες μετρήσεις με τελευταίους οδηγούς. Τώρα γιατί το παίζεις χαζός δεν το καταλαβαίνω Το έχουν κάνει άλλοι ... https://www.youtube.com/watch?v=mul9_JLC6UE https://www.youtube.com/watch?v=u87cwhB7CEM Μου δείχνεις videos για κάτι που είχα και εσύ τα διάβασες μόνο; Πόσο χαμηλά θα πέσεις ακόμη;
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Και το review του tpu που ακριβώς είναι; Δεν κατάλαβες ακόμη ότι είναι από βάση δεδομένων; Για αυτό σου είπα νέες μετρήσεις με τελευταίους οδηγούς. Τώρα γιατί το παίζεις χαζός δεν το καταλαβαίνω Μου δείχνεις videos για κάτι που είχα και εσύ τα διάβασες μόνο; Πόσο χαμηλά θα πέσεις ακόμη; Απλά μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει τέτοια άνοδος σε 3 χρόνια που κάρτα 600 ευρώ να χάνει από κάρτα 150 ευρώ.
Sakiz105 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Απλά μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει τέτοια άνοδος σε 3 χρόνια που κάρτα 600 ευρώ να χάνει από κάρτα 150 ευρώ. Η 290x έκανε 700 ευρώ λόγο mining όταν βγήκε και μετά στα 400 1
GLA Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Η 290x έκανε 700 ευρώ λόγο mining όταν βγήκε και μετά στα 400 Υπήρχε και τότε τρέλα με το mining ε. Για την 780ti μίλησα που μου φαίνεται παράλογο που απαξιώθηκε τόσο γρήγορα.
cpttony Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Υπήρχε και τότε τρέλα με το mining ε. Για την 780ti μίλησα που μου φαίνεται παράλογο που απαξιώθηκε τόσο γρήγορα. Εδώ η 980 Τι, μια γενιά πριν, και βρίσκεται πίσω (όχι αρκετά) από την 1070. Που είναι το περίεργο. Έτσι πάει σε όλα τα προϊόντα, το χθεσινό "enthusiast" γίνεται το σημερινό "high end".
jgeorgiou Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 έχει παρατηρηθεί ότι οι "παλιές" γενιές με τα χρόνια "χανουν" fps (μικροδιαφορές) στην NVIDIA οσον αφορά την 1050ΤΙ/4 πράγματι είναι πάρα πολύ κοντά στις επιδόσεις με την 780ΤΙ στα σύγχρονα παιχνίδια , να μην ξεχνάμε ότι είναι κάρτα του 2013 και έχουμε 2017 , τότε τα περισσότερα παιχνίδια έπαιζαν με DX9 και η κάρτα είχε βελτιστοποιηθεί γι'αυτήν. Η AMD δίνει περισσότερους πυρήνες (raw δύναμη) αλλά δεν μεταφράζεται για διάφορους λόγους σε αντίστοιχη ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι ΑΝ κάποιος ξαναγράψει τον κώδικα προσαρμοσμένο θα δώσει υψηλότερες επιδόσεις αλλά έχει και σημαντικά υψηλότερη κατανάλωση. Γ'αυτό ο minning code τρέχει αποδοτικότερα σε AMD.
Zaknafein Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Υπήρχε και τότε τρέλα με το mining ε. Για την 780ti μίλησα που μου φαίνεται παράλογο που απαξιώθηκε τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα = 4 χρόνια... διόλου παράλογο, αφού βγήκαν 4 κορυφαία μοντέλα μετά από αυτή (980->980ti->1080->1080ti), κλασσικά με το πρώτο να είναι πιο πολύ sidegrade αλλά με χαμηλότερο κόστος (σε τιμές πρώτης προσφοράς στη λιανική).
billeiros Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Εγω ξερω οτι πριν τρια ακριβως χρονια που πηρα την 290x στα 320 ευρω σημερα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μια gtx 1060 η rx 580. Σε cf μαλιστα σε 1080p η 1080 κολητου (με ιδιο το υπολοιπο συστημα) σε πολλα benchmark κ παιχνιδια τρωει ξυλο... 1
~Palpatin~ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 έχει παρατηρηθεί ότι οι "παλιές" γενιές με τα χρόνια "χανουν" fps (μικροδιαφορές) στην NVIDIA οσον αφορά την 1050ΤΙ/4 πράγματι είναι πάρα πολύ κοντά στις επιδόσεις με την 780ΤΙ στα σύγχρονα παιχνίδια , να μην ξεχνάμε ότι είναι κάρτα του 2013 και έχουμε 2017 , τότε τα περισσότερα παιχνίδια έπαιζαν με DX9 και η κάρτα είχε βελτιστοποιηθεί γι'αυτήν. Η AMD δίνει περισσότερους πυρήνες (raw δύναμη) αλλά δεν μεταφράζεται για διάφορους λόγους σε αντίστοιχη ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι ΑΝ κάποιος ξαναγράψει τον κώδικα προσαρμοσμένο θα δώσει υψηλότερες επιδόσεις αλλά έχει και σημαντικά υψηλότερη κατανάλωση. Γ'αυτό ο minning code τρέχει αποδοτικότερα σε AMD. Μα δεν έκανα ποτέ την σύγκριση ανάμεσα σε τεχνολογίες. Έκανα την σύγκριση ανάμεσα σε κάρτες που από χ διαφορά υπέρ της πράσινης πήγαν σε χ υπέρ της κόκκινης. Η 290Χ άλλωστε δεν χάνει από 1050 Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνεις τι λέω. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι η 780 δεν ήταν θηρίο ίσα ίσα από την αρχή είπα ότι έριχνε το τουλάχιστον 15% την 290Χ και αυτό δεν είναι συμπέρασμα από κάποιο site είναι από δικές μου μετρήσεις, τα λέω για αποφυγή παρεξηγήσεων. Για την τιμή που αναφέρθηκε παραπάνω πάντως ΔΕΝ ΑΓΟΡΆΣΤΗΚΕ με τιμές mining, μου κόστισε σχεδόν στα μισά λεφτά για αυτό είπα ένα νεφρό πάνω ή 780Ti. Το ότι λίγο μετά έφτασε σχεδόν να ξεπεράσει την τιμή της 780 λόγο mining δεν το παίρνω ως κριτήριο απόδοσης/κόστους. Ναι τώρα ήταν η εποχή του litecoin αν θυμάμαι καλά. Τόσο γρήγορα = 4 χρόνια... διόλου παράλογο, αφού βγήκαν 4 κορυφαία μοντέλα μετά από αυτή (980->980ti->1080->1080ti), κλασσικά με το πρώτο να είναι πιο πολύ sidegrade αλλά με χαμηλότερο κόστος (σε τιμές πρώτης προσφοράς στη λιανική). Από τα οποία μοντέλα θα ήταν απόλυτα φυσικό να χάνει, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Έτσι δεν είναι; Εδώ η 980 Τι, μια γενιά πριν, και βρίσκεται πίσω (όχι αρκετά) από την 1070. Που είναι το περίεργο. Έτσι πάει σε όλα τα προϊόντα, το χθεσινό "enthusiast" γίνεται το σημερινό "high end". Πέρνα μια βόλτα από το oc και γράψε αυτό στον Babi θα γελάσουμε Να υποθέσω 1070 έχεις; Πραγματικά μετάνιωσα που δεν πήρα 1-2 980ti όταν βγήκαν η 10χχ και τις έδιναν μέχρι και 280-300€
Zaknafein Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2017 Το σχόλιο πήγαινε για το "παράλογο" και "γρήγορο" της απαξίωσης. 4 χρόνια και 4 μοντέλα μετά είναι λογικό να έχει απαξιωθεί και συμφωνούμε εμείς, ο συμφορουμίτης εξέφρασε έκπληξη... και σωστά θυμάσαι, ήταν η εποχή του Litecoin mining και οι κόκκινες ήταν περιζήτητες. Να κάνω και μια παρένθεση, η πρώτη 'καλή' GPU που αγόρασα ήταν μια Voodoo2 8MB @ 90 MHz, το μακρινό πλέον 1998. 20 χρόνια μετά τα 8ΜΒ VRAM έχουν γίνει 8 GB (x1024 δηλαδή) και τα ρολόγια φτάσανε αισίως τα 2GHz, α και τα transistor counts πήγανε από μερικά εκατομμύρια σε μερικά δις, το γράφω αυτό γιατί έτσι είναι η τεχνολογία, καλπάζει, 4 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα γιατί και πως γέρασε καλύτερα η 290(Χ) μικρή σημασία έχει, γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για το μέλλον. Και οι προηγούμενες (Tahiti) γεράσαν λίγο καλύτερα απ'τις αντίστοιχες πράσινες, αλλά ισχύει το ίδιο και για τις Polaris πχ; Θα ισχύσει για τις Vega; Θελώ να πω, δεν διαφωνώ με αυτό που λες, το χρηστικό συμπέρασμα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα