Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. έχω αυτή τη στιγμή 2 Sapphire R9 290 Tri-X και σκεφτόμουν να τις δώσω για να κάνω μια αναβάθμιση σε μία GTX 1080. (καλά θα ήταν να πήγαινα για GTX 1080 Ti αλλά δεν παίζουν τόσα λεφτά).

Το ερώτημα μου είναι αν αξίζει η αντικατάσταση από θέμα απόδοσης;

πραγματικά δεν με νοιάζει το ότι η GTX 1080 δεν "καίει" ούτε το μισό ρεύμα από τις 2 R9, ούτε που είναι λίγο ζεστές σε σύγκριση με την μία 1080 (αν και η αλήθεια είναι ότι έχω καλό airflow στο κουτί μου και οι συγκεκριμένες κάρτες με αυτή τη ψύχτρα που έχουν μου κρατάνε πολύ καλές θερμοκρασίες και ας είναι σε Crossfire), με νοιάζει καθαρά και μόνο από θέμα απόδοσης. αυτή τη στιγμή παίζω σε upscale 3200x1080p με σχεδόν όλα ultra settings+FXAA και V-sync On σχεδόν όλα τα παιχνίδια στα 60fps με ελάχιστα και μικρά frame drops. αν απενεργοποιήσω το V-sync τα fps φεύγουν και πάνω από 80. παιχνίδια που παίζω αυτή τι στιγμή GTA V, Far Cry Primal, Far Cry 4 και έχω στο μενού Crysis 3, The Witcher 3. ο βασικός λόγος που θέλω αν αλλάξω είναι γιατί σιγά-σιγά τα 4GB VRAM αρχίζουν να μην είναι αρκετά για την ανάλυση που θέλω. π.χ. Rise of the Tomb Raider, Shadow of Mordor χρειάζονται παραπάνω από 4GB και αναγκαστικά την κατεβάζω σε 1920x1080p και 2560x1440p αντίστοιχα και μετά γιατί σκέφτομαι νέες κάρτες, νέες τεχνολογίες και γιατί οι R9 έχουν ήδη κάμποσα χρονάκια στις πλάτες τους. το θέμα είναι ότι σε αυτή την ανάλυση παρά τα 8GB έχει αρκετή δύναμη η GTX 1080 ώστε να παίζω στα ίδια fps χωρίς τρελά frame drop; σε κάποια φάση θα κοιτάξω και για μία οθόνη με G-Sync και περισσότερα Hz ή μεγαλύτερη ανάλυση κιόλας μιας και ήδη το κοιτούσα για μία με FreeSync αλλά είπα να το αφήσω στην άκρη για τώρα μήπως όντως πάω σε Nvidia μεριά. 

το σύστημά μου αποτελείται από έναν i7 6700K και 16GB RAM

ναι αξιζει.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορείς αν είναι εύκολο σε παρακαλώ να μου πεις ποια ήταν η τελευταία AMD που είχες

Ποσο δυσκολο ειναι να απαντησεις;

Απαντηθηκε Εάν μιλάμε αποκλειστικά day one οκ εκεί η κόκκινη έχει θέματα.

BTW εχω καπου στο ντουλαπι μια 290Χ με μπλοκ λες να την βαλω πανω να δω τι κανει σε σχεση με την 780Τι που τοτε εχανε 15%, δεν θελεις μαλλον  :-D

6950 ξεκλειδωμενη σε 6970.

Πλεον και να ειναι μπροστα η 290 δεν εχει νοημα.

Τα frames στη πλειοψηφια ειναι τοσο χαμηλα που τα 2-3 παραπανω που θα βγαζει,δε κανουν ουσιαστικη διαφορα.

Δημοσ.

TS, αν τελικά τις δώσεις pm me μπορεί να πάρω την μια για να κάνω crossfire με την δική μου. Η άλλη λύση για μένα θα είναι να την πουλήσω και εγώ και να παντρέψω μια RX 56 με τον 1920Χ.

Δημοσ.

Μπορείς αν είναι εύκολο σε παρακαλώ να μου πεις ποια ήταν η τελευταία AMD που είχες

Ποσο δυσκολο ειναι να απαντησεις;

Απαντηθηκε Εάν μιλάμε αποκλειστικά day one οκ εκεί η κόκκινη έχει θέματα.

BTW εχω καπου στο ντουλαπι μια 290Χ με μπλοκ λες να την βαλω πανω να δω τι κανει σε σχεση με την 780Τι που τοτε εχανε 15%, δεν θελεις μαλλον  :-D

Σημασια εχει τι κανει στην περιοδο που την χρησιμοποιεις και οχι 10 χρονια μετα που θα υπαρχουν 100 καλυτερες επιλογες. Δεν εχω ακουσει ουτε εναν μεχρι τωρα να βγαζει value τις vega.

• Like 1
Δημοσ.

Σημασια εχει τι κανει στην περιοδο που την χρησιμοποιεις και οχι 10 χρονια μετα που θα υπαρχουν 100 καλυτερες επιλογες. Δεν εχω ακουσει ουτε εναν μεχρι τωρα να βγαζει value τις vega.

Για να κρατησει hardware 10 χρονια χρειαζεται στοργη και προδερμ!

Δημοσ.

Ενημερωτικα παντως η 290Χ>580 και εχουμε και λεμε, πες οτι ειχες παρει 780Τι με -200€ επαιρνες 290Χ που ηταν 10-15% χειροτερη.

Μετα απο 2 χρονια ηταν ομως 10% καλυτερη τωρα ο καθενας κανει οτι νομιζει.

Εκτος και αν ολοι εδω μεσα εχεται 1080Τι day one και αλλαζεται καρτες καθε 6 μηνες, προσωπικα αν πω αυτη την στιγμη να βαλω παλι πανω σε συστημα την 290Χ θα ειμαι καλυτερα απο 1060 και καπου αναμεσα σε 1070, οπότε τι 10 χρονια και κουραφεξαλα διαβαζω δεν μπορω να καταλαβω.

Να μου πεις δεν γουσταρω AMD να το καταλαβω αλλα ασυναρτησιες δεν μπορω να διαβαζω.

Btw 1060 εχω και 1070 αυτη την στιγμη.

6950 ξεκλειδωμενη σε 6970.

Πλεον και να ειναι μπροστα η 290 δεν εχει νοημα.

Τα frames στη πλειοψηφια ειναι τοσο χαμηλα που τα 2-3 παραπανω που θα βγαζει,δε κανουν ουσιαστικη διαφορα.

Δηλαδη μου λες τωρα οτι?

Η 580 ειναι για πεταμα οπως και η 1060, πας καλα?

Δημοσ.

TS, αν τελικά τις δώσεις pm me μπορεί να πάρω την μια για να κάνω crossfire με την δική μου. Η άλλη λύση για μένα θα είναι να την πουλήσω και εγώ και να παντρέψω μια RX 56 με τον 1920Χ.

έχω βάλει ήδη αγγελία μαν. απλά ρωτούσα για το τι να κάνω για να ξέρω αν δεν τις δώσω τελικά. αλλά λέω να τις δώσω

Δημοσ.

Γενικότερα νομίζω ότι τα mGPU setups γίνονται όλο και σπανιότερα και φθίνει σιγά-σιγά και το αντίστοιχο support από drivers & game engines οπότε η πιο εύκολη λύση είναι 1 κ καλή.

• Like 4
Δημοσ.

Αν ισχύουν τα νούμερα της Wikipedia, μια 290 είναι στα 4,85/0,6 TFLOPS SP/DP ενώ μια Vega 56άρα είναι στα 10,5/0,65 αντίστοιχα.

Με stock(@947Mhz) 290 και με boost στην 56 (στα 1471 Mhz). Δεν ξέρω τι compute θες και αν παίζει να κερδίσεις περισσότερα flops με OC στη μνήμη. Επίσης σε double precision, καλύτερες είναι οι... Tahiti οπότε μην πάρεις 2η 290 για compute με DP :P

Δημοσ.

πατέ καλά ρε;

Όχι,σοβαρά ρωτάω

Ο θεματοθέτης λέει έχει μια 1080αρα οθόνη,και εσείς συζητάτε για Ταΐτη και Μπανγκλαντές;

Αν η οθόνη δεν υποστηρίζει 3200 και 1440,εσύ τι ακριβώς παίζεις σε αυτές τις αναλύσεις και γιατί θες περισσότερη vram;

• Like 1
Δημοσ.

Δουλευω σε cf στο συστημα της υπογραφης μου δυο 290x.στη μια εβαλα υδροψυξη με kraken g10 κλπ. Οι θρρμομρασιες τους δεν ξεπερνουν τους 65 βαθμους.εχψ βεβαια κ πολυ καλο airflow. Σε παιχνιδια που ειναι optimized το cf συναγωνιζονται τη 1080.στο deus ex mankind divided σε dx-12 την περνανε κιολας. Παιχνιδια που πετανε σε cf ειναι:bf4, rise of tomb raider, gears of war 4,crysis 3,metal gear solid 5,witcher 3, τα metro, τo καινουριο warhammer 2 κ πολλα αλλα.σε μερικα βεβαια δεν υπαρχει υποστηριξη. Π. Χ. Doom.

πατέ καλά ρε;

Όχι,σοβαρά ρωτάω

Ο θεματοθέτης λέει έχει μια 1080αρα οθόνη,και εσείς συζητάτε για Ταΐτη και Μπανγκλαντές;

Αν η οθόνη δεν υποστηρίζει 3200 και 1440,εσύ τι ακριβώς παίζεις σε αυτές τις αναλύσεις και γιατί θες περισσότερη vram;

Μεσω dsr παιζει σε αυτη την ψευτοαναλυση. Οσο για το rise of tomb raider και mordor στα ultra textures θελουν παραπανω απόν 4gb vram. Οχι λογω αναλυσης
Δημοσ.

στα 1000 παιχνίδια , 1 παιχνίδι έχει σωστή υποστηριξη σε CF και συχνά με προβλήματα στην πράξη. Λογω των πολλών/αξεπέραστων προβλημάτων το crossfire/sli φθίνουν και όλο και λιγότεροι τα υποστηρίζουν.

το να συγκρίνουμε την 1080 με cf 2x290x για gaming είναι σαν να συγκρίνουμε 1 πορσε με 2 φιατάκια που τα έχεις ενώσει με κοτσαδόρο.

• Like 1
Δημοσ.

στα 1000 παιχνίδια , 1 παιχνίδι έχει σωστή υποστηριξη σε CF και συχνά με προβλήματα στην πράξη. Λογω των πολλών/αξεπέραστων προβλημάτων το crossfire/sli φθίνουν και όλο και λιγότεροι τα υποστηρίζουν.

το να συγκρίνουμε την 1080 με cf 2x290x για gaming είναι σαν να συγκρίνουμε 1 πορσε με 2 φιατάκια που τα έχεις ενώσει με κοτσαδόρο.

Τα πραγματα δεν ει αι οπως τα λες. Οχι κ ενα στα χιλια. Ελεος. Εχεις δουλεψει ποτε crossfire? Προφανως οχι. Ριξε μια ματια εδω https://youtu.be/YTxHAQ19L9c

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...