Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. έχω αυτή τη στιγμή 2 Sapphire R9 290 Tri-X και σκεφτόμουν να τις δώσω για να κάνω μια αναβάθμιση σε μία GTX 1080. (καλά θα ήταν να πήγαινα για GTX 1080 Ti αλλά δεν παίζουν τόσα λεφτά).
Το ερώτημα μου είναι αν αξίζει η αντικατάσταση από θέμα απόδοσης;

πραγματικά δεν με νοιάζει το ότι η GTX 1080 δεν "καίει" ούτε το μισό ρεύμα από τις 2 R9, ούτε που είναι λίγο ζεστές σε σύγκριση με την μία 1080 (αν και η αλήθεια είναι ότι έχω καλό airflow στο κουτί μου και οι συγκεκριμένες κάρτες με αυτή τη ψύχτρα που έχουν μου κρατάνε πολύ καλές θερμοκρασίες και ας είναι σε Crossfire), με νοιάζει καθαρά και μόνο από θέμα απόδοσης. αυτή τη στιγμή παίζω σε upscale 3200x1080p με σχεδόν όλα ultra settings+FXAA και V-sync On σχεδόν όλα τα παιχνίδια στα 60fps με ελάχιστα και μικρά frame drops. αν απενεργοποιήσω το V-sync τα fps φεύγουν και πάνω από 80. παιχνίδια που παίζω αυτή τι στιγμή GTA V, Far Cry Primal, Far Cry 4 και έχω στο μενού Crysis 3, The Witcher 3. ο βασικός λόγος που θέλω αν αλλάξω είναι γιατί σιγά-σιγά τα 4GB VRAM αρχίζουν να μην είναι αρκετά για την ανάλυση που θέλω. π.χ. Rise of the Tomb Raider, Shadow of Mordor χρειάζονται παραπάνω από 4GB και αναγκαστικά την κατεβάζω σε 1920x1080p και 2560x1440p αντίστοιχα και μετά γιατί σκέφτομαι νέες κάρτες, νέες τεχνολογίες και γιατί οι R9 έχουν ήδη κάμποσα χρονάκια στις πλάτες τους. το θέμα είναι ότι σε αυτή την ανάλυση παρά τα 8GB έχει αρκετή δύναμη η GTX 1080 ώστε να παίζω στα ίδια fps χωρίς τρελά frame drop; σε κάποια φάση θα κοιτάξω και για μία οθόνη με G-Sync και περισσότερα Hz ή μεγαλύτερη ανάλυση κιόλας μιας και ήδη το κοιτούσα για μία με FreeSync αλλά είπα να το αφήσω στην άκρη για τώρα μήπως όντως πάω σε Nvidia μεριά. 

το σύστημά μου αποτελείται από έναν i7 6700K και 16GB RAM

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και ποια οθόνη έχεις;

άστο καλύτερα. λέω απλά μια 21.5" 1080p με DVI-D  :P  γι αυτό το επόμενο στάδιο είναι να αναβαθμίσω την οθόνη μου. 

Δημοσ.

θυμάμαι πριν πολύ καιρό ήμουν στην ίδια περίπου φάση με εσένα είχα 2x HD7950 και σκεφτόμουνα να πάω σε R9 390 που πρακτικά θα είχε τις ίδιες επίδοσης με τις 2x HD7950, εντάξει το καλύτερο πράμα που έκανα.
Από την άλλη η GTX 1080 πλησιάζει στο τέλος της ζωής της οπότε ίσως αξίζει να περιμένεις λίγους μήνες.

Δημοσ.

Καλα δε λες οτι πλησιαζει στο τελος η 1080.

Τι να πουν τα vega που βγηκαν και χανανε 3-0 απο τα αποδυτηρια.

Σωστό και αυτό, άλα σε 6 μήνες το πολύ θα σκάση μύτη ο volta, οπότε δεν ξέρω κατά ποσό αξίζει να πάρει κάποιος 1080 τώρα, τουλάχιστον εγώ έτσι θα σκεφτόμουνα.

Δημοσ.

Volta για ανοιξη 18 παει.

Μεχρι να γινουν διαθεσιμα,να πεσουν τιμες κτλ.Ειδικα αν συνεχιζεται η ιστορια με το Mining νομιζεις θα βρεις volta διαθεσιμο σε λογικη τιμη κιολας?

• Like 1
Δημοσ.

θυμάμαι πριν πολύ καιρό ήμουν στην ίδια περίπου φάση με εσένα είχα 2x HD7950 και σκεφτόμουνα να πάω σε R9 390 που πρακτικά θα είχε τις ίδιες επίδοσης με τις 2x HD7950, εντάξει το καλύτερο πράμα που έκανα.

Από την άλλη η GTX 1080 πλησιάζει στο τέλος της ζωής της οπότε ίσως αξίζει να περιμένεις λίγους μήνες.

εντάξει στο τέλος δεν το λες ότι πλησιάζει η GTX 1080. ένα χρόνο έχει από πίσω της και ακόμα βγαίνουν καινούριες και ανανεωμένες εκδόσεις είτε όπως 11Gbps που βγήκε από την ίδια την Nvidia είτε με νέες τεχνολογίες και ψύχτρες όπως τις EVGA που ακόμα βγαίνουν καινούρια μοντέλα.

και για Volta ισχύει αυτό που λέει ο Dante. θα αργήσουν λίγο ακόμα και δεν ξέρουμε πόσο διαφορά θα έχουν στις επιδόσεις από τις GTX 10xx και μετά θα πρέπει να περιμένουμε επίσης να πέσουν και από αυτές οι τιμές και είναι και αυτό με το mining που λέει και πάει πολύ. 

Δημοσ.

Η οθόνη σου είναι το κακό φινάλε της τραγωδίας.

Πριν δώσεις έστω κι 1 ευρώ για οτιδήποτε άλλο στο setup σου,

πρέπει να αγοράσεις μια οθόνη της προκοπής.

Αν έχεις διαθέσιμα τα 550+ που χρειάζονται για 1080, όπως είσαι δώστα για οθόνη.

Αν υποθέσουμε ότι έχεις λύσει όλα τα 1st world problems που μας απασχολούν και

επικεντρωθούμε στις gpu, θα σου πρότεινα την αγορά μιας 1080ti.

Αλλιώς κάτσε με το cf και βλέπεις τη νέα σεζόν τις volta ή ότι έχει να δείξει η amd.

• Like 6
Δημοσ.

Καλα δε λες οτι πλησιαζει στο τελος η 1080.

Τι να πουν τα vega που βγηκαν και χανανε 3-0 απο τα αποδυτηρια.

Ναι και μετά βάζουν γκολ από την κερκίδα όντως.

http://www.insomnia.gr/topic/580573-amd-arctic-islands-greenlandvega-baffin-ellesmerepolaris/page-454?do=findComment&comment=55986568

Δηλαδή τα βασικά να ξέρεις θα ήξερες ότι σε βάθος χρόνου απλά χάνουν οι πράσινες.

Χρόνια τώρα το ίδιο σενάριο.

Εάν μιλάμε αποκλειστικά day one οκ εκεί η κόκκινη έχει θέματα.

Μπορείς αν είναι εύκολο σε παρακαλώ να μου πεις ποια ήταν η τελευταία AMD που είχες;

Δημοσ.

Ναι και μετά βάζουν γκολ από την κερκίδα όντως.

http://www.insomnia.gr/topic/580573-amd-arctic-islands-greenlandvega-baffin-ellesmerepolaris/page-454?do=findComment&comment=55986568

Δηλαδή τα βασικά να ξέρεις θα ήξερες ότι σε βάθος χρόνου απλά χάνουν οι πράσινες.

Χρόνια τώρα το ίδιο σενάριο.

Εάν μιλάμε αποκλειστικά day one οκ εκεί η κόκκινη έχει θέματα.

Μπορείς αν είναι εύκολο σε παρακαλώ να μου πεις ποια ήταν η τελευταία AMD που είχες;

Ουαου τα πάνε καλα σε ενα (1) παιχνιδι,αξιζουν πραγματικά τα παραπανω λεφτα με τη διπλασια καταναλωση τωρα.

Η καρτα δεν είναι κρασι να τη παρω για να φτιαξει η απόδοση σε 3 χρονια.

Επισης δεν ειναι και μονο η αποδοση που μετράει. Θερμοκρασίες-καταναλωση κοκ.

Μηπως φτιαχνουν και αυτα με το χρονο;

• Like 1
Δημοσ.

Ουαου τα πάνε καλα σε ενα (1) παιχνιδι,αξιζουν πραγματικά τα παραπανω λεφτα με τη διπλασια καταναλωση τωρα.

Η καρτα δεν είναι κρασι να τη παρω για να φτιαξει η απόδοση σε 3 χρονια.

Επισης δεν ειναι και μονο η αποδοση που μετράει. Θερμοκρασίες-καταναλωση κοκ.

Μηπως φτιαχνουν και αυτα με το χρονο;

Μπορείς αν είναι εύκολο σε παρακαλώ να μου πεις ποια ήταν η τελευταία AMD που είχες

Ποσο δυσκολο ειναι να απαντησεις;

Απαντηθηκε Εάν μιλάμε αποκλειστικά day one οκ εκεί η κόκκινη έχει θέματα.

BTW εχω καπου στο ντουλαπι μια 290Χ με μπλοκ λες να την βαλω πανω να δω τι κανει σε σχεση με την 780Τι που τοτε εχανε 15%, δεν θελεις μαλλον  :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...