korfiatis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 30 ping που? μεταξυ τους?Στο speedtest.περιμένοντας να πέσουν τα φύλλα...
rfc Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 30 στο speedtest ειναι καλα. Εχεις κανει καλη ζευξη. Μεταξυ τους ποσο εχουν? Και εχε υποψη σου οτι αυτο που σου λεει ο jkoukos για την υγρασια ευσταθει. Το νερο αποροφα πολυ μεγαλο μερος της ακτινοβολιας και ειναι τοσο κακο οσο η σιδερενια θωρακιση, αλλα με αλλο τροπο.
korfiatis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Μεταξύ τους δεν εχω κανει μέτρηση να δώσω την ip του ρουτερ στο ping τεστ στην σελιδα του tplink ;Ετσι γίνεται; Μεταξύ τους δεν εχω κανει μέτρηση να δώσω την ip του ρουτερ στο ping τεστ στην σελιδα του tplink ;Ετσι γίνεται;
rfc Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2017 θα ανοιξεις ενα cmd απο πισι και θα δωσεις ping -t χ.χ.χ.χ (οτι ip εχει) του απενατι ΑΡ.
tlimon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Γειά χαρά. Μπαίνω σ' αυτό το topic , γιατί έχω ακριβώς πανομοιότυπο θέμα, αλλά πολύ βαρύτερο! Έχω να συνδέσω γραφείο (με πολύ καλή σύνδεση ADSL) με σπίτι (δυσπρόσιτη περιοχή με καθόλου internet - χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή δορυφορικό δίκτυο πολύ ακριβό και για 25GB το μήνα, που τρώγονται σε μια βδομάδα, αν έχω streaming), H απόσταση των δύο σημείων είναι 16 km. Έχω άριστη οπτική επαφή (πλήρως ανεμπόδιστη) και θέλω να μάθω , τί εξοπλισμό να χρησιμοποιήσω. Εχω αποφασίσει να δουλεύω με 5 GHz. Θα είμαι ευγνώμων, αν είχα και μια τάξη μεγέθους της δαπάνης προμήθειας και τοποθέτησης.
ubuntistas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Η ubiquiti και η mikrotik εχουν ετοιμες λυσεις για αυτο που θες.Θα πας σε κατευθειντικο κάτοπτρο τυπου grid. Μεσα σε αυτά τα δύο σημεία τι παρεμβάλλεται ?
tlimon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 12 ώρες πριν, ubuntistas είπε Η ubiquiti και η mikrotik εχουν ετοιμες λυσεις για αυτο που θες.Θα πας σε κατευθειντικο κάτοπτρο τυπου grid. Μεσα σε αυτά τα δύο σημεία τι παρεμβάλλεται ? Απολύτως τίποτα. Μόνο ατμοσφαιρικός αέρας.
jkoukos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Ανάλογα το βαλάντιο, διαλέγεις ζεύγος Powerbeam (απλή ή AC) στους 5GHz, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος κεραίας.
tlimon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δείτε κι αυτά : https://www.linkshop.gr/?subcats=Y&pcode_from_q=Y&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=0&q=002229&dispatch=products.search https://www.e-wireless.gr/index.php?route=product/search&search=353863 Ποιο να επιλέξω?
jkoukos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 To πρώτο είναι και αυτό πολύ καλό αλλά θέλει γνώσεις για την ρύθμιση και την λειτουργία. Το κύριο πλεονέκτημα είναι οι δυνατότητες που έχει σε routing, που δε νομίζω ότι θα τις χρειαστείς. Το δεύτερο είναι ανάμεσα σε αυτά που έδωσα παραπάνω και είναι σαφώς ευκολότερο στην ρύθμισή του. Και τα 2 θα σου κάνουν την δουλειά με παρόμοια χαρακτηριστικά ζεύξης. Προσωπικά προτιμώ τις συσκευές της Ubiquiti σε ασύρματες ζεύξεις.
tlimon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το routing σε τι θα χρειαζόταν? Επίσης έχει πιο δυνατό επεξεργαστή και μεγαλύτερη RAM.
jkoukos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Και οι 2 συσκευές μπορούν, εκτός από απλά ΑΡ, να δουλέψουν και ως router, με αυτό του Mikrotik να υπερισχύει κατά κράτος. Όμως αν θέλεις να φτιάξεις ένα απλό Link μεταξύ 2 θέσεων, λογικά έχεις κάποιο router στο δίκτυο, οπότε σου είναι αχρείαστη αυτή η λειτουργία, που είναι και το μεγάλο όπλο των συσκευών της Mikrotik. Πρότασή μου, ότι από την στιγμή που δεν γνωρίζεις το routing, θα δυσκολευτείς πολύ στη ρύθμιση των Mikrotik, οπότε μείνε σε συσκευή της Ubiquiti.
tlimon Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Το βασικό router θα είναι του γραφείου, που θα δρομολογεί και τη γραμμή στο σπίτι. Στο σπίτι τώρα θα παίρνω τη γραμμή σε άλλο router και θα τη δίνω στις θέσεις που θέλω, σωστά?
rfc Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 και σε switch μπορεις να καταληγεις, ή σε ΑΡ ή και σε ρουτερ ακομη καλυτερα επειδη θα εχει και το switch πανω και το ασυρματο ενσωματωμενα . Ακομη και σε ενα παλιο ασυρματο μοντεμ ρουτερ μπορει να καταληγει για να γλυτωσεις το κοστος του ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα