Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολο το φορουμ...Θα ηθελα την βοηθεια σας για το πως να στησω ενα δίκτυο μεταξύ δυο σημειων που απέχουν σε ευθεία γραμμή 500 μετρα.Τι μέσο προτείνεται ωστε να παιρνω ιντερνετ απο το ενα σημειο και να το μετατρέπω σε ασύρματο στο άλλο. Κάποια δοκιμασμένη λυση  απο εσας.Το σημειο οπου θα μεταδίδει ειναι χαμηλοτερα απο το σημειο ληψης και στο ενδιάμεσο παρεμβαλονται δεντρα. Ρωταω ολα αυτα γιατι δυσκολες οι εποχες για χάσιμο χρηματων απο την αγορα λαθος μηχανημάτων .Ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλησπέρα οπως γράφω παραπάνω παρεμβάλλονται δέντρα το ενα σημείο ειναι σε λόφο και το αλλο που θα κάνει την μετάδοση είναι πιο χαμηλά.

Δημοσ.

Η υψομετρική διαφορά δεν ενοχλεί. Το θέμα είναι να υπάρχει οπτική επαφή.

Αν τα δέντρα είναι λίγα και όχι με πυκνή φυλλωσιά, θα δουλέψει διότι είναι σχετικά μικρή η απόσταση για εξωτερικό κατευθυντικό ΑΡ. Αλλά πας στους 2,4GHz που έχουν καλύτερη διαπερατότητα στα φυσικά εμπόδια.

Αν όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα δέντρα, τότε δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.

• Like 2
Δημοσ.

Τελικα πηρα ενα tp-link wa7210n και με ενα αλλο tp-link tl-w850re που εβαλα σε μια εξωτερικη μπριζα στο μπαλκονι μου εκανα ζεύξη.Η ταχυτητα που πιανει ειναι απο 1 εως 3mbps .Εχω βαλει region test mode γιατι εκει εχει μεχρι 27db power transmission τωρα στην αποσταση που εχει απο 100μετρα εως 50χλμ εβαλα τα 10χλμ η πραγματικη αποσταση ειναι σε ευθεια περι τα 350-400μετρα παιζει ρολο αυτη η ρύθμιση για καλυτερο σημα αμα βαλω τα 50χλμ δλδ θα εχει μεγαλύτερη ισχύς το σημα η αν βαλω την πραγματικη αποσταση +25% οπως γραφει στο μανουαλ θα εχω καλυτερα αποτελεσματα?Ευχαριστω ,αν καποιος φιλος γνωρζει ας μου πει την γνωμη του.....

Δημοσ.

Εχεις βαλει μια καλη κεραια και ενα χρεπι να δεχετε το ιντερνετ γτ δεν εβαλες δυο απο τα  tp-link wa7210n ενα να στελενει το νετ και ενα να λαμβαναι πιστευω βιαστηκες λιγο καθως υπαρχει πολυ πολυ καλυτερος εξοπλισμος για να στηθει σωστα

Δημοσ.

Θα βάλεις ότι λέει το manual. Συνήθως μπαίνει 120% της πραγματικής απόστασης και ναι έχει σημασία στην ποιότητα της ζεύξης.

Ποτέ δεν βάζουμε παραπάνω, ειδικά τα χιλιόμετρα που αναφέρεις, διότι δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στην ισχύ του σήματος.

Συγνώμη, αλλά με το W850RE τι περιμένεις να πιάσεις;

Δημοσ.

Καλησπερα κυριοι...Ειπα να τεσταρο πρωτα αν φτανει το σημα να μην χαλασω τζαμπα λεφτα.Οποτε τωρα που ειδα οτι με το χρεπι ακομη οπως ειπε και ο φιλος καταφερα να εχω συνδεση θα αγορασω αλλο ενα ιδιο..η να μου προτινεται κατι καλο εσεις.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Θα πάρεις άλλο ένα 7210. Το άλλο δεν είναι χρέπι αλλά δεν κάνει για τέτοιες αποστάσεις και μάλιστα κατευθυντικές ζεύξεις. Για μέσα στο σπίτι ή έως 100 μέτρα εξωτερικά, μια χαρά δουλεύει

• Like 1
Δημοσ.

Πειραματικα παντος με το χρεπι σαν ρεπετερ συνδεθικα σε ευθεια χωρις εμποδια στα 500 μετρα με δυο γραμμες wifi.Ναι θα παω για αλλο ενα 7210 και θα σας γραψω της επιδοσεις τους.

Δημοσ.

Ναι, αλλά έχεις ανεβάσει στο θεό (27dBm) την ισχύ του 7210 και πάλι πιάνεις με 2 γραμμές και ~2Mbps. Εε, δεν το λες και αξιόπιστη ζεύξη αυτό. Πιο πολύ λύση ανάγκης είναι.

Δημοσ.

Τελικα τα καταφερα έστησα τα λινκ ,αρκετες οι δυσκολίες και πολλα τα πανω κατω μεσα εξω μεχρι να βρω την κατάλληλη τοποθεσία με το καλύτερο σημα καθώς και την σωστη κατεύθυνση.Η ταχύτητα παίζει απο 4-6mbps το ping ειναι στα 30 ..Ενα προβλημα που μου πηρε αρκετη  ωρα μεχρι να βρω τι φταίει είναι το μήκος του καλωδίου,εγω ειχα παρει ενα 15μ έτοιμο το οποίο δημιουργούσε το πρόβλημα να κρασαρει συνέχεια η συσκευή λόγο ελλιπους τροφοδοσίας όπως αποδείχτηκε   το κοντινα στα 10μ τωρα λειτουργει χωρις προβλημα 2 μερες συνέχεια.Οντος η αποσταση μικρη αλλα τα εμποδια τα δεντρα δλδ κοβουν παρα πολυ το σημα και θελει πολυ ψαξιμο το που θα το στρέψεις για να βρεθει η τρυπα..Αυτα .

Δημοσ.

Σε μεγάλα μήκη καλωδίου, έχουμε απώλεια τάσης λόγω της αντίστασης. H τροφοδοσία των μετασχηματιστών της TP-Link είναι οριακή για την αντίστοιχη ζητούμενη των ΑΡ και γι' αυτό ή ίδια αναφέρει για μήκη καλωδίου μικρότερα από τα 15 μέτρα.

Αυτό που δεν αναφέρει αλλά αποτελεί κανόνα, είναι ότι το καλώδιο πρέπει να είναι μονόκλωνο (solid) και όχι πολύκλωνο (stranded) που είναι τα έτοιμα καλώδια του εμπορίου.

Η φυλλωσιά είναι πρόβλημα που μεγαλώνει αν υπάρχει αυξημένη υγρασία, π.χ. μετά από βροχή.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...