Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω ενα modem ρουτερ ασυρματο απο την forthnet αλλα δεν εχει τοσο καλο σημα .ειναι στον κατω οροφο .εχω ενα υπολογιστη στον πανω οροφο και εχω τραβιξει καλωδιο δικτυου στον πανο οροφο και το εχω βαλει στου υπολογιστη αλλα θελω να εχν και ασυρματο απο κατω.θελω ενα καλο access point repeater και να εχει και δυο θυρες lan για να βαλω και μια smart tv.τι προτεινετε ? εκτος απο tp link \.

τι ειναι καλυτερα να παρω ενα καθαρο accesspoint και repeater το οποιο να εχει μια lan και να να το συνδεσω με ενα siwtch και μετα στο pc με καλωδιο? και να εχω και wifi? η να παρω ενα wireless royter που εχει περισσοτερες θυρες και να το συνδεσω σε μια lan το καλωδιο που ερχετε απο το κατω ρουτερ και να κανω ενα ασυρματο δικτυο ιδιο με το κατω σε διαφορετικο καναλι και ιδιο ssid?

Δημοσ.

Ενα παλιο modem router στο οποίο απενεργοποιείς το dhcp και κοιτάς να μην εχει το ιδιο gateway με το κατω router. Αν π.χ. το κατω εχει 192.168.1.1 τοτε το πάνω ΔΕΝ πρεπει να εχει το ιδιο gateway. Κουμπώνεις σε μια απο τις εισόδους ethernet το καλώδιο που εχεις ανεβάσει και εισαι έτοιμος. Τώρα εχεις και ασύρματο και ενσύρματο (βαζεις καλώδιο απο αλλη θυρα ethernet προς τον υπολογιστή σου). Στο πανω router βαζεις άλλο ssid και άλλο καναλι, σε σχέση με το κάτω,  για να μην γινονται μπερδέματα συνδεσεων. 

Δουλευει στο 90% των routers

• Like 1
Δημοσ.

Συγκεκριμένα για το 585 είμαι σιγουρος οτι κάνει, γιατί το εχω κάνει σε δυο διαφορετικά router. 

Το αν χρειάζεται κάποιος το n wifi ειναι με βάση τις αναγκες και την τσέπη του. Αν κάνεις συνεχεια wifi streaming/data transfer, ναι ειναι καλό να επενδύσεις σε n wifi. Αν όμως δεν σου χρειάζεται ή δεν περισσεουν τα χρήματα, μια χαρά ειναι και το bg wifi. 

Κοινη λογική. 

Για τα 585 αργότερα τα αντικατέστησα με αλλα router για τεχνικους λογους

• Like 1
Δημοσ.

οσο αφορα την συνδεση αν παρω ενα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=53706&cat=13 ερχετε το καλωδιο απο κατω απο το μοντεμ ρουτερ βεβαια κατω εχω ηδη ενα ασυρματο αυτο του ρουτερ που εχει και μοιραζει και διευθυνσεις.οποτε το lan καλωδιο που παει πανω θα το βαλω σε ενα switchaki και πανω στο switch θα ριξω το acceepoint και θα παρει ιp στατικη βεβαια απο κατω και θα σηκωσω το ιδιο ssid και channel?και θα κλεισω και dhcp και θα παιξει?

Δημοσ.

το switch γιατι να το βάλεις αφού αυτό που θα πάρεις έχει πάνω του switch , δεν χρειάζεται είναι περιττό.

κανένα παλιό μόντεμ δεν έχεις για δοκιμή;

Δημοσ.

οσο αφορα την συνδεση αν παρω ενα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=53706&cat=13 ερχετε το καλωδιο απο κατω απο το μοντεμ ρουτερ βεβαια κατω εχω ηδη ενα ασυρματο αυτο του ρουτερ που εχει και μοιραζει και διευθυνσεις.οποτε το lan καλωδιο που παει πανω θα το βαλω σε ενα switchaki και πανω στο switch θα ριξω το acceepoint και θα παρει ιp στατικη βεβαια απο κατω και θα σηκωσω το ιδιο ssid και channel?και θα κλεισω και dhcp και θα παιξει?

https://www.youtube.com/watch?v=s5KHyPP9gHg

Δημοσ.

Συγκεκριμένα για το 585 είμαι σιγουρος οτι κάνει, γιατί το εχω κάνει σε δυο διαφορετικά router. 

Το αν χρειάζεται κάποιος το n wifi ειναι με βάση τις αναγκες και την τσέπη του. Αν κάνεις συνεχεια wifi streaming/data transfer, ναι ειναι καλό να επενδύσεις σε n wifi. Αν όμως δεν σου χρειάζεται ή δεν περισσεουν τα χρήματα, μια χαρά ειναι και το bg wifi. 

Κοινη λογική. 

Για τα 585 αργότερα τα αντικατέστησα με αλλα router για τεχνικους λογους

Και αν χρειαζεσαι παραπανω σημα σε καθε οροφο τι κανεις; βαζεις repeater, access point ή παλι παλιο ρουτερακι σε bridge;
Δημοσ.

Ο,τι κρίνεις πιο καλό για την περισταση. Αν π.χ. δεν πιάνει το extender και δεν μπορεις να τραβήξεις αλλα καλωδια, βαζεις powerlines. Δεν υπάρχει γενικός κανονας, υπάρχει κρίνεις κατά περιπτωση

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...