Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prometheas είπε

Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει αυτό που λες. Κανείς δεν επενδύει στο Μπανανιστάν και καλά κάνει  .. ειδικά τόσο μεγάλα ποσά

Eυτυχως για εμάς, εταιρίες όπως η Παπαστράτος ή η Νεστλέ, μια χαρά επενδύουν στην Ελλάδα και μάλιστα τεράστια ποσά αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας.

Βέβαια και οι 2 εταιρίες που έδωσα ως παράδειγμα δεν λειτουργούν ως καρτέλ. 

Μια ματιά στα καθαρά κέρδη και των 4ων εταιριών τηλεπικοινωνιών, δειχνει οτι η αύξηση των τιμολογίων τους, μόνο μείωση εσόδων και ζημίες αποφέρει.

Η vodafone πχ είχε 8 χρόνια να παρουσίασει κέρδη και αυτά έγιναν όχι λογω της κινητής αλλά λόγω της σταθερής τηλεφωνίας. 

Ειναι ξεκάθαρο πως αν δε μειωθούν τα τιμολόγια και έχοντας απο πάνω την Ε.Ε. να αγριεύει με το roaming κτλ σταδιακά θα αρχίσει πάλι να έχει ζημιά. 

Η Cosmote και η Nova την έπαθαν από το netflix, διοτι ειχαν επενδυσει αρκετά στη τηλεόραση.

Γενικά υπάρχουν παράπονα για:

1.Kακή εξυπηρέτηση

2.Τεράστια αναμονή

3. Μέτριες ταχύτητες

4. Ακριβές υπηρεσίες

5. Κατώτερες υπηρεσίες σε σχέση με την Ε.Ε.

Αν δε τα διορθώσεις αυτά, δε σου φταίει ουτε η Μπανανία ούτε οι υψηλοί φόροι. 

• Like 4
  • Απαντ. 613
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην συγκρίνετε τελείως διαφορετικά  Industries δεν έχει νόημα... 

Είναι διαφορετικό το μοντέλο λειτουργίας, τα κόστη , οι επενδύσεις, το εμπορικό δίκτυο , η υποστήριξη τα call centers κλπ κλπ  ενός παρόχου τηλεφωνίας /internet με μια επιχείρηση που παράγει καταναλωτικά αγαθά 

Προφανως κάποιοι μένουν Ελλάδα (και μπράβο τους) αλλά ειναι η μειοψηφία 

• Like 1
Δημοσ.

Μην συγκρίνετε τιμές ευρωπαϊκών χωρών με τιμές Ελλάδος. Είναι ανόμοια μεγέθη.

Στην Ελλάδα οι υποψήφιοι πελάτες είναι λιγότεροι κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια σε σχέση με την Ιταλία. Επίσης η μορφολογία της Ελλάδος κάνει αρκετά δυσκολότερη την ανάπτυξη υπηρεσιών σταθερής / κινητής. (πχ άλλο η Ολλανδία που είναι μια πεδιάδα, άλλο η Ελλάδα με τα άπειρα, βουνά,βραχώδη εδάφη, νησιά κλπ) και όλα αυτά αν τα συνδυάσουμε και με το χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάθε οικογένεια για τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, το κάνουν ακόμα δυσκολότερο.

Τα παραπάνω συνηγορούν σε

• ακριβότερες επενδύσεις,
  • δυσμενείς συνθήκες απόσβεσης επενδύσεων πάνω στις τηλεπικοινωνίες
  • λιγότερα έσοδα και ως αποτέλεσμα
  • υψηλότερες τιμές στα συμβόλαια
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

αν τα συνδυάσουμε και με το χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάθε οικογένεια για τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

εκει θεωρω ειμαστε πολυ καλα.Δεν εχω παει σε σπιτι ανεργου που να μην εχει nova/cosmote και κινητο.

Πρωτα πληρωνονται αυτες οι δαπανες και μετα φως,νερο τηλεφωνο και τελευταιο το οποιο δανειο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μην συγκρίνετε τιμές ευρωπαϊκών χωρών με τιμές Ελλάδος. Είναι ανόμοια μεγέθη.

Στην Ελλάδα οι υποψήφιοι πελάτες είναι λιγότεροι κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια σε σχέση με την Ιταλία. Επίσης η μορφολογία της Ελλάδος κάνει αρκετά δυσκολότερη την ανάπτυξη υπηρεσιών σταθερής / κινητής. (πχ άλλο η Ολλανδία που είναι μια πεδιάδα, άλλο η Ελλάδα με τα άπειρα, βουνά,βραχώδη εδάφη, νησιά κλπ) και όλα αυτά αν τα συνδυάσουμε και με το χρήματα που μπορεί να διαθέσει κάθε οικογένεια για τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, το κάνουν ακόμα δυσκολότερο.

Τα παραπάνω συνηγορούν σε

• ακριβότερες επενδύσεις,
  • δυσμενείς συνθήκες απόσβεσης επενδύσεων πάνω στις τηλεπικοινωνίες
  • λιγότερα έσοδα και ως αποτέλεσμα
  • υψηλότερες τιμές στα συμβόλαια

H Πορτογαλία, μπορει να μην έχει νησιά, έχει όμως παρόμοια μορφολογία με την Ελλάδα και παρόμοιο πλυθησμό, ενώ παράλληλα προσφατα βίωσε κρίση.

Επειδή γνωρίζω, οι τιμές και οι υπηρεσίες της στης τηλεπικοινωνίες ειναι σαφώς ανωτερες από τις Ελληνικές.

Ειδικά  όταν αναφερόμαστε σε ένα λεκανοπέδιο, στο οποίο οι πάροχοι υπόσχονται ταχύτητες εως 30 ή εως 50 mbs και δε πιάνεις ούτε 2 με τη δικαιολογία να είναι μονιμα πως «φταίει το ρούτερ σας», φταίει η καλωδίωση» και ποτέ δε φταίει το γεγονος ότι έχουν ένα καφάο για 5000 συνδέσεις (που λέει ο λόγος) και όλοι μοιράζονται τη ταχύτητα.

Να μην ξεχάσω να αναφέρω πως ειμαστε η μοναδικη πρωτευουσα που δεν έχει ελευθερο δυνατό και προσβάσιμο σε όλους wifi (με τους όποιους περιορισμους που ούτως η αλλιώς πρέπει να υπάρχουν)

Μπορει ο καθένας να καταλάβει την πιθανη δυσκολία σε ακριτικά νησιά (που και αυτό δεν είναι δικαιολογία…μια κεραία είναι), αλλά όχι σε μεγαλουπόλεις.

Γενικότερα, όταν έρχεσαι και κάνεις "επενδυση" σε μια χώρα (πατώντας βέβαια στο υπάρχον δικτυο το οποίο έχει πληρώσει ο Ελληνας πολίτης από τη τσέπη του), δε μπορεις να αναφέρεσαι σε ακριβότερη επενδυση και δυσμενείς συνθήκες. 

Υ.Γ- Και μιλάμε για μια χωρα με συνεχόμενη αυξηση στη χρηση νέων τεχνολογιών ιντερνετ και χρηση κινητού. Κοινως σε μια εξαιρετική αγορά με ραγδαία αυξηση των online αγορων, της ψυχαγωγίας μέσω ιντερνετ κτλ κτλ. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, pontez2 said:

H Πορτογαλία, μπορει να μην έχει νησιά, έχει όμως παρόμοια μορφολογία με την Ελλάδα και παρόμοιο πλυθησμό, ενώ παράλληλα προσφατα βίωσε κρίση.

Επειδή γνωρίζω, οι τιμές και οι υπηρεσίες της στης τηλεπικοινωνίες ειναι σαφώς ανωτερες από τις Ελληνικές.

Ειδικά  όταν αναφερόμαστε σε ένα λεκανοπέδιο, στο οποίο οι πάροχοι υπόσχονται ταχύτητες εως 30 ή εως 50 mbs και δε πιάνεις ούτε 2 με τη δικαιολογία να είναι μονιμα πως «φταίει το ρούτερ σας», φταίει η καλωδίωση» και ποτέ δε φταίει το γεγονος ότι έχουν ένα καφάο για 5000 συνδέσεις (που λέει ο λόγος) και όλοι μοιράζονται τη ταχύτητα.

Το ότι βιώσε κρίση δεν σημαίνει ότι ήταν ίδια με την δικιά μας ή ότι την αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο (βλέπε φόροι).

Αν δεν συγκρίνεις ADSL/VDSL VS ADSL/VDSL δεν έχει νόημα αυτό που λες. Αν οι άλλοι έχουν πχ Cable προφανώς δεν παίζει "έως" σε "συγχρονισμό"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το ότι βιώσε κρίση δεν σημαίνει ότι ήταν ίδια με την δικιά μας ή ότι την αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο (βλέπε φόροι).

Αν δεν συγκρίνεις ADSL/VDSL VS ADSL/VDSL δεν έχει νόημα αυτό που λες. Αν οι άλλοι έχουν πχ Cable προφανώς δεν παίζει "έως" σε "συγχρονισμό"...

Το νόημα ειναι τι υπηρεσίες έχουν αυτοι και τι έχουμε εμεις.

Εχουν πιο γρηγορες ταχυτητες? Ναι.

Έχουν πιο φθηνές υπηρεσίες? Ναι

Έχουν απόλυτη κάλυψη? Nαι.

Tο ζήτημα της κρίσης καταρρίπτεται αυτόματα από τη στιγμη που η ζήτηση και η χρήση της τεχνολογίας και ιδιαίτερα του mobile internet στην Ελλάδα έχει ραγδαία αύξηση.

Σε ότι αφορά τη σύγκριση adsl vdsl κτλ, τον πελάτη δε τον ενδιαφέρει ο τρόπος αλλά η απόδοση. Πληρώνεις για 50άρα και πάιρνεις 2αρα? Ειναι δικό τους προβλημα πως θα το φτιάξουν. Αλλιως δε το διαφημίζουν καθόλου ή δε πουλάνε το προιόν. Και το "εως" ειναι η κάλυψή τους.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκτός των άλλων παίζει ρόλο και ο κόσμος.

Η κάθε επιχείρηση κοιτάει να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Πολύ θα ήθελε να πουλάει μια υπηρεσία 1000€ αλλά τότε δε θα είχε πελάτες. Έτσι βρίσκει τη χρυσή τομή.

Η γνώμη μου είναι ότι οι έλληνες είναι κορόιδα σε πολλούς τομείς και λογικό είναι οι εταιρείες να το εκμεταλλεύονται και να ανεβάζουν όσο μπορούν τις τιμές.

Κι εγώ αυτό θα έκανα. Θα ανέβαζα, θα ανέβαζα... όσο με έπαιρνε εφόσον τα κορόιδα πληρώνουν.

Εδώ πριν πόσα χρόνια ήταν, πήγαν να κάνουν μποϋκοταζ στο γάλα (νομίζω γάλα ήταν) και οι πανέξυπνοι πήγαν την προηγούμενη μέρα να εφοδιαστούν με γάλα ώστε να κάνουν το μποϋκοταζ και να μην αγοράσουν την επόμενη και να λένε ότι κάτι κάνουν. Γελάνε και οι πέτρες.

την άλλη φορά που πάλι είχε γίνει ένα θέμα με τις τιμές του φραπέ ή της μπύρας στις καφετέριες, καθόταν αραχτοί στις καφετέριες και κλαίγανε για τις τιμές.

Σηκωθείτε ρε όλοι με τη μια και περάσετε ούτε απ έξω να δούμε πόσο θα πάνε οι τιμές. Αλλά μπέε...... θα τους κράξουμε στο fb.

Αν έχεις τέτοια κορόιδα απέναντι σου δε θα ανέβαζες τις τιμές;

εννοείται ότι παίζει ρόλο και οι φορολογία, οι μίζες που δίνει η κάθε εταιρεία.....

Η βουλγαρία, με παρόμοιο πληθυσμό γιατί έχει χαμηλότερες τιμές;

Επεξ/σία από kleo1
  • Like 2
Δημοσ.

Μόνο καμιά εεττ / επιτροπή ανταγωνισμού θα μπορούσε να επιβάλει το σπάσιμο του καρτέλ αλλά δε νομίζω να τους καίει, από την στιγμή που δεν έχουμε ισχυρά καταναλωτικά κινήματα / οργανώσεις.

Δημοσ.

παιδιά το όπλο είναι ένα. Δεν αγοράζεις.

Κάνοντας αυτή τη συζήτηση έχω ακούσεις πολλές φορές την ατάκα από φίλους, γνωστούς και συγγενείς.....

-Αχ, δε πρέπει να αγοράσει κανένας να βάλουν μυαλό.

Κι όμως, αυτός που το λέει, πρώτος τρέχει και αγοράζει το προιόν

• Super Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, pontez2 said:

Το νόημα ειναι τι υπηρεσίες έχουν αυτοι και τι έχουμε εμεις.

Εχουν πιο γρηγορες ταχυτητες? Ναι.

Έχουν πιο φθηνές υπηρεσίες? Ναι

Έχουν απόλυτη κάλυψη? Nαι.

Tο ζήτημα της κρίσης καταρρίπτεται αυτόματα από τη στιγμη που η ζήτηση και η χρήση της τεχνολογίας και ιδιαίτερα του mobile internet στην Ελλάδα έχει ραγδαία αύξηση.

Σε ότι αφορά τη σύγκριση adsl vdsl κτλ, τον πελάτη δε τον ενδιαφέρει ο τρόπος αλλά η απόδοση. Πληρώνεις για 50άρα και πάιρνεις 2αρα? Ειναι δικό τους προβλημα πως θα το φτιάξουν. Αλλιως δε το διαφημίζουν καθόλου ή δε πουλάνε το προιόν. Και το "εως" ειναι η κάλυψή τους.

To θεμα είναι τι κράτος έχουν αυτοί και τι εμείς.

Ετοιμάσου όμως για αύξηση στις τιμές όταν "φτιαχτεί το πρόβλημα".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ετοιμάσου όμως για αύξηση στις τιμές όταν "φτιαχτεί το πρόβλημα".

Οι τιμές αυξάνονται ουτως η αλλιώς. Προτιμω να αυξανονται και να διορθωνονται τα προβλήματα παρά χωρις. Αυτό ειναι και το βασικο θέμα τέτοιου ειδους ανταγωνισμου. Πως θέλουν να αυξάνουν τιμές, χωρις να προσφέρουν τιποτε παραπάνω

Όσο για το κράτος, δε ξέρω αν μπορει να κάνει πολλά. Η επιτροπή ανταγωνισμού ίσως αλλά θα πουν οτι εγω προσφέρω αυτο, ο άλλος εκεινο.Έχουν δικλειδες ασφαλείας δεν ειναι χαζοι. Απλά κανεις δεν λαμβανει υποψη τον καταναλωτη.

Επεξ/σία από pontez2
  • Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, pontez2 said:

Οι τιμές αυξάνονται ουτως η αλλιώς. Προτιμω να αυξανονται και να διορθωνονται τα προβλήματα παρά χωρις. Αυτό ειναι και το βασικο θέμα τέτοιου ειδους ανταγωνισμου. Πως θέλουν να αυξάνουν τιμές, χωρις να προσφέρουν τιποτε παραπάνω

Τις βελτιώσεις στις ADSL τις ξεχνάς. VDSL μόνο FTTC και μελλοντικά μετατροπή σε FTTH. 

Αντικατάσταση χαλκού στο last mile με καινούριο, δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kleo1 είπε

παιδιά το όπλο είναι ένα. Δεν αγοράζεις.

Μιλάς για τηλέφωνο, δε μιλάς για μπύρες ή αναψυκτικά, το έχεις καταλάβει ε ; 

Δηλαδή τι πάει να πει κάνω μποϋκοτάζ στην τηλεφωνία, παίρνω αύριο τη Cosmote και της λέω να μου διακόψει τη σύνδεση ή αποφασίζω π.χ. για μια βδομάδα να μη ξαναχρησιμοποιήσω το κινητό μου στη δουλειά ; 

Γιατί το ανέφερες 2 φορές σαν λύση, αλλά δε νομίζω να σκέφτηκες κατά πόσον είναι εφαρμόσιμη... 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μιλάς για τηλέφωνο, δε μιλάς για μπύρες ή αναψυκτικά, το έχεις καταλάβει ε ; 

Δηλαδή τι πάει να πει κάνω μποϋκοτάζ στην τηλεφωνία, παίρνω αύριο τη Cosmote και της λέω να μου διακόψει τη σύνδεση ή αποφασίζω π.χ. για μια βδομάδα να μη ξαναχρησιμοποιήσω το κινητό μου στη δουλειά ; 

Γιατί το ανέφερες 2 φορές σαν λύση, αλλά δε νομίζω να σκέφτηκες κατά πόσον είναι εφαρμόσιμη... 

πάει να πει μειώνεις τη χρήση.

εγώ θυμάμαι αρχές του 2000 έκανα τη δουλειά μου με σύνδεση cosmote με 45 και αργότερα 90 λεπτών το μήνα. Μου περίσσευε και χρόνος και δεν είχαμε viber τότε ούτε δεδομένα στο κινητό.

Και φτάσαμε τώρα να έχουμε 500 λεπτά και να μη μας φτάνουν. Ε λογικό είναι αφού όλοι είναι με το τηλέφωνο στο αυτί-χέρι.

10 χρόνια πριν μας δίναν 1000 λεπτά το μήνα και συνηθίσαμε.

Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι όταν το λέω αυτό όλοι μου λένε για τη δουλειά. Εσύ όντως μπορεί να το χρησιμοποιείς για δουλειά αλλά γενικά από τη μια οι μισοί δηλώνουν άνεργοι και από την άλλη σου λένε ότι χρειάζονται το κινητό για δουλειά. ακούγεται οξύμωρο.

Ποια δουλειά μωρέ, που γίνατε επιχειρηματίες όλοι.

Η γνώμη μου είναι ότι η χρήση του κινητού μπορεί να μειωθεί από τους περισσότερους. 

αυτά.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...