mynam3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ένα παλιό σύστημα, που περιέχει τα παρακάτω AMD Athlon X2, 3000 MHZ 6000+ Asrock A780GM-LE/128M 4 GB DDR2 ASUS HD7750 1GB 4 Sata HDD 4x1 TB Ο υπολογιστής είναι 24/24 ανοιχτός και κάνω seed torrents - βοηθάει και η vdsl οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Σερφάρω πολύ, ακούω μουσική από yt, παίζω κάνα παιχνιδάκι σε flash και αυτό είναι όλο. Τελευταία λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου, παρατήρησα ότι ζοριζεται. Το καθάρισα ξανά, έβαλα αλοιφές, φορμάτ αλλά ώρες ώρες με 3 καρτέλες κολλάει αρκετά. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το μηχανάκι? Λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 300€
becoming_I Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το μηχανάκι? Λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 300€ SSD + Linux και αν βρεις και άλλα 4GB RAM και τα ρέστα παγωτό Πιο αναλυτικά Σκληρός SSD κόστος περίπου 90€ (προφανώς βρίσκεις πολύ φθηνότερο και μικρότερο μέγεθος) Linux κόστος 0€ 4GB RAM DDR2 το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με τις διαθέσεις του εκάστοτε πωλητή αλλά στις αγγελίες του insomnia μπορείς να βρεις γύρω στα 20€ Δίνεις ζωή σε ένα παλιό μηχανάκι , αξία ανεκτίμητη ΥΓ. Όπως βλέπεις μένουν αρκετά ρέστα για παγωτό, μη μας ξεχάσεις 5
spy94 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω ένα παλιό σύστημα, που περιέχει τα παρακάτω AMD Athlon X2, 3000 MHZ 6000+ Asrock A780GM-LE/128M 4 GB DDR2 ASUS HD7750 1GB 4 Sata HDD 4x1 TB Ο υπολογιστής είναι 24/24 ανοιχτός και κάνω seed torrents - βοηθάει και η vdsl οπότε δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Σερφάρω πολύ, ακούω μουσική από yt, παίζω κάνα παιχνιδάκι σε flash και αυτό είναι όλο. Τελευταία λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου, παρατήρησα ότι ζοριζεται. Το καθάρισα ξανά, έβαλα αλοιφές, φορμάτ αλλά ώρες ώρες με 3 καρτέλες κολλάει αρκετά. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το μηχανάκι? Λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 300€ Μπορεις ειτε να παρεις νεα βαση και να προσθεσεις parts απο το παλιο ειτε να αναβαθμισεις.Επειδη η χρηση ειναι τετοια που στο επιτρεπει θα προτεινα αναβαθμιση.Ενας ssd παντα ειναι χρησιμος και επεξεργαστες και ραμ για το socket ειναι σε τιμες χωμα ειδικα αν παραγγειλεις απεξω. 2
mynam3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 SSD ναι, καλή πρόταση-το σκέφτομαι καιρό. Όταν λες απ'εξω? Υπάρχει κάποια πρόταση?
Balantakos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 SSD & αλλο ενα 4αρι στικ ραμ...νομιζω θα εισαι καπως καλυτερα... Κανεις αυτα και βλεπεις. 2
tanasen01 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 ssd + windows 32bit (ή linux). Ραμ πρέπει να δώσεις 40ρι και αν, για να πας στα 8gb, αφού η μητρική σου παίρνει μόνο 2 dimm, αλλά γνώμη μου ότι δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για τόσο παλιό σύστημα. Ο ssd θα μείνει και για το επόμενο σύστημα. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν δικαιολογειται παντως να κολλαει και με 3 καρτελες που λες.. Για την δυναμη που εχει, μονο ssd παρε.. Και η μνημη απο κει και πανω μαλλον αχρειαστη ειναι... Τι windows του εχεις περασει? Εφτιαξα πριν λιγες ημερες κατι παρομοιο με 2 gb ραμ για φιλο γι αυτο στα λεω αυτα... Με windows 10 πεταει μια χαρουλα για αυτα που λες...(Ο φιλος σερφαρισμα κανει ταινιες μουσικη, οχι παιχνιδια) Και κλοκαρισε τον λιγο απο bios...κατι θα παρεις κι απο εκει... Αν ομως εχεις παρει την αποφαση να χαλασεις το 300ρι που λες, τοτε πες το να φτιαξουμε ωραιο μηχανηματακι που σε σχεση με αυτο που εχεις θα κλαις απο συγκινηση μολις δεις πως θα πηγαινει... 4
mynam3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Windows 7 έχω ultimate 32bit. Να κοιτάξω να βρω σετάκι ραμ 2*4 ή θα πάει άχρηστο?
becoming_I Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Windows 7 έχω ultimate 32bit. Να κοιτάξω να βρω σετάκι ραμ 2*4 ή θα πάει άχρηστο? Με 32bit δεν θα βλέπει την παραπάνω μνήμη, πήγαινε σε 64bit 1
keravnos21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Πεταμα σε καμια περιπτωση απλα αν δεν θελεις να ριξεις λεφτα σε αυτο το μηχανημα καντο ενα ωραιοτατο mame machine. 3
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Windows 7 έχω ultimate 32bit. Να κοιτάξω να βρω σετάκι ραμ 2*4 ή θα πάει άχρηστο? Οχι μωρε τι να το κανεις? Η cpu θα ειναι ηδη στα τερματα σιγα μην παιξεις παιχνιδι που να φορτωνει την μνημη με 5-6gb και να τρεχει νορμαλ! Υπαρχουν κι αλλες εκδοχες παντως! Μπορεις να πας και σε καναν phenom ii x4 και παει λεγοντας... Το θεμα ειναι με τα χρηματα πως το κοβεις εσυ! Αμα θες να φτιαξεις αυτο οσο καλυτερα γινεται, θες ssd , ram , cpu x4 η΄ x6cores(που η μητρικη παιρνει) αλλα πρεπει να δουμε και τι τροφοδοτικο εχεις γιατι μπορει να θελει κι αυτο αλλαγη!(Το πιο πιθανο...) Αρα η΄ χαλας λιγα και πας μονο ssd η΄ ριχνεις χρημα αλλα παμε σε καινουργιο εργαλειο οπως σου προ ειπα! Κι επαναλαμβανω οτι ακομα κι ετσι το pc σου αυτη την στιγμη κατι θεμα εχει και κολλαει στα 3-4 tabs... 1
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μπορείς να βάλεις έναν Phenom X4 με 30-40 ευρώ και σε συνδυασμό με έναν ssd θα δεις άλλο μηχάνημα. Αυτά τα μηχανήματα έχουν μεγάλη κατανάλωση και εφόσον το έχεις συνέχεια ανοιχτό δεν είναι και ότι καλύτερο. 4
UsualSuspect__ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Με 300 ευρώ φτιάχνεις καινούριο σύστημα αδερφέ. Θα σου μείνει και για χρόνια με την χρήση που κάνεις. 3
mynam3 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Το τροφοδοτικό μου είναι ένα corsair vs550. Παρήγγειλα ssd evo 250gb της samsung, από βδομάδα που θα τον παραλάβω θα περάσω το λειτουργικό εκει και ελπίζω να δω διάφορα. Στο κουτί όμως πως θα τον σταθεροποιήσω? Αν δεν κάνω λάθος είναι 2,5"
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Βαλε τον στον αερα εκει που μπαινουν και οι 3.5 με βιδουλα/ες καθεται κανονικα. Αν δεν εχει μεσα στην συσκευασια 2.5/3.5 θηκουλα.. Διαφορα θα δεις σιγουρα κι ας ειναι σατα 2 η μητρικη σου αλλα βαλε windows 8.1 η΄ 10ρια.. Πολυ πιο γρηγορα και τρωνε λιγοτερη μνημη... Χ64...... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα