voltmod Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Η Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation ανακοίνωσε σήμερα τη προσθήκη ενός νέου μοντέλου SATA που κάνει χρήστη του form factor των 3.5” στην επιχειρησιακής κλάσης σειράς σκληρών δίσκων της, το οποίο επιδεικνύει χωρητικότητα 10TB. Ο νέος σκληρός δίσκος 10TB MG06 Enterprise HDD της Toshiba είναι ήδη διαθέσιμος και είναι ιδανικός για όσους έχουν μεγάλες απαιτήσεις στον τομέα της χωρητικότητας, της ταχύτητας και της ασφάλειας, σε κέντρα δεδομένων και σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες που βασίζονται στο σύννεφο. Η συνεχής πρόοδος της ψηφιοποίησης, η ολοένα και μεγαλύτερη εξάρτηση μας από τις υπηρεσίες cloud αλλά και οι κατά πολύ μεγαλύτερες ποσότητες δεδομένων που δημιουργούνται και αποθηκεύονται, απαιτούν όλο και μεγαλύτερης χωρητικότητας, υψηλότερης απόδοσης σκληρούς δίσκους. Η σειρά σκληρών δίσκων επιχειρησιακής κλάσης MG06 της Toshiba καλύπτει τις απαιτήσεις τις βιομηχανίας χρησιμοποιώντας τόσο μία βελτιωμένη μαγνητική κεφαλή εγγραφής όσο και μία νέα μαγνητική επιφάνεια δίσκου, που είναι σε θέση να προσφέρουν έως και 10TB χωρητικότητας σε air-based τεχνολογίας HDDs και 25% αύξηση στη μέγιστη χωρητικότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά MG05. Οι σκληροί δίσκοι της σειράς MG06 επιδεικνύουν sustained transfer rates έως και 237MiB/s και 25% βελτίωση στην επιχειρησιακή λειτουργία που ωθεί το MTBF στις 2,5 εκατομμύρια ώρες. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του TCO (Total Cost of Ownership). Τα νέα drives επίσης υποστηρίζουν τόσο τη τεχνολογία 512emulation (512e) που είναι και το βιομηχανικό στάνταρντ όσο και τηn advanced format sector τεχνολογία 4K native (4Kn) για χρήση με legacy applications ενώ οι πελάτες της εταιρείες μπορούν να επιλέξουν μοντέλα 512e με υποστήριξη SIE (Sanitize Instant Erase). Site: TechPowerUp
Jophiel Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα διαβάσει ότι με τους μηχανικούς της Toshiba παίζει θέμα αντοχής στο χρόνο. Κατά τα λοιπά μιλάμε για πολύ καλή τιμή/GΒ. Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις έχεουν χαμηλότερη τιμή/GB ακόμα και από DVD. Έχω αγοράσει HDD dock και σκεφτομαι σοβαρά να καταργήσω τα δισκάκια πλέον και να χρησιμοποιώ μόνο σκληρούς με τέτοιες τιμές...
Pokemon640 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα διαβάσει ότι με τους μηχανικούς της Toshiba παίζει θέμα αντοχής στο χρόνο. Κατά τα λοιπά μιλάμε για πολύ καλή τιμή/GΒ. Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις έχεουν χαμηλότερη τιμή/GB ακόμα και από DVD. Έχω αγοράσει HDD dock και σκεφτομαι σοβαρά να καταργήσω τα δισκάκια πλέον και να χρησιμοποιώ μόνο σκληρούς με τέτοιες τιμές... Αυτό το έχω κάνει εδώ και 8 χρόνια έτσι, με έχει σώσει από απίστευτη ταλαιπωρία σε σύγκριση όταν τα είχα σε Bluray δισκάκια και DAT κασέτες.
Odyss3us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό το έχω κάνει εδώ και 8 χρόνια έτσι, με έχει σώσει από απίστευτη ταλαιπωρία σε σύγκριση όταν τα είχα σε Bluray δισκάκια και DAT κασέτες. εδω και 8-10 χρονια υπαρχουν τα MybookLive της WD και με ethernet θυρα τα κουμπωνεις πανω στο router και εχεις προσβαση απο παντου (κινητο, ταμπλετ, pc, htpc, κλπ) χωρις να στηνεις nas και χωρις καν να χρειαζεται να εχεις δευτερο pc ανοιχτο που να κουμπωνει πανω του ο σκληρος για να εχεις προσβασιμα τα αρχεια 2
nectons Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Οι σκληροί δίσκοι πλέον το μόνο που χρειάζονται είναι ΚΑΛΗ ψύξη και όλοι κρατάνε χρόνια,. Τα δισκάκια οποιασδήποτε μορφής είναι πλέον παρελθόν. Τέλος. 3
menthol1979 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα διαβάσει ότι με τους μηχανικούς της Toshiba παίζει θέμα αντοχής στο χρόνο. Κατά τα λοιπά μιλάμε για πολύ καλή τιμή/GΒ. Κάτω από κάποιες προϋποθέσεις έχεουν χαμηλότερη τιμή/GB ακόμα και από DVD. Έχω αγοράσει HDD dock και σκεφτομαι σοβαρά να καταργήσω τα δισκάκια πλέον και να χρησιμοποιώ μόνο σκληρούς με τέτοιες τιμές... Εγώ που γράφω ακόμα σε δισκάκια BluRay, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά μετά σκέφτομαι ότι ένα ωραίο πρωινό θα σκάσει ο δίσκος και πάνε όλα. Οπότε κάψιμο δισκάκι μέχρι τότε. 2
Oxygene Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Για χωρητικότητα οι μηχανικοί δίσκοι είναι ακόμα μονόδρομος και μάλλον θα είναι για πολύ καιρό ακόμη
ZELOMOTH Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω εδω και χρονια περναω τα παντα σε εναν μεγαλο δισκο και μετα τον εχω στην ακρη.. Τα πιο σημαντικα αρχεια βεβαια τα εχω και στο pc ωστε να μην υπαρχει περιπτωση χασουρας.... Ταινιες κανα παιχνιδι και μουσικη δεν θα χαθει ο κοσμος αν τα χασεις ας πουμε...Τα ξανα βρισκεις... Αλλα..Οταν εχεις εναν δισκο 2-3-4- TB εσωτερικο τον οποιο χρησιμοποιεις για λιγες ωρες καθε φορα που απλα αντιγραφεις τα δεδομενα σου εκει,λογικα θα κρατησει πολυ περισσοτερο.... Οταν λεω εσωτερικο, εννοω οτι ειναι ειναι η χρηση του τετοια αλλα τον εχω εκτος κουτιου και τον συνδεω με docking station... Ειναι πιο γρηγοροι απο τους εξωτερικους, και πιθανον επειδη ειναι για μονιμη λειτουργια, πιο ανθεκτικοι... Α! Και μην προτιματε ποτε εναν δισκο 8-10 tb ας πουμε γιατι καλυτερα να παρεις 2 4ρηδες και να εχεις πιθανοτητες να χασεις το 50% των αρχειων σου παρα να εχεις εναν 8ρη και να παθει κατι και να τα χαιρετισεις ολα μαζι!Και βγαινει και καλυτερα σε τιμη... 1
spilios_g Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδια εδω και καιρο υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται RAID1. Δεν γινεται να μιλατε για αποθηκευση και να λετε πως αν μου σκασει θα χασω ολα τα δεδομενα μου. Ο σκληρος ειναι απλα το δομικο στοιχείο. Για να εχεις μονιμη αποθηκευση με 0.0001 πιθανοτητα να χασεις τα δεδομενα σου θες απλα 2 σκληρούς σαν αυτον σε ενα ΝΑΣ και RAID1 μεταξυ τους. Αν θες πραγματικα μηδαμινη πιθανοτητα απωλειας (εκτος και πιασει φωτια το νας και καει το δωματιο ολο) 5 δισκους και RAID5. 2
menthol1979 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδια εδω και καιρο υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται RAID1. Δεν γινεται να μιλατε για αποθηκευση και να λετε πως αν μου σκασει θα χασω ολα τα δεδομενα μου. Ο σκληρος ειναι απλα το δομικο στοιχείο. Για να εχεις μονιμη αποθηκευση με 0.0001 πιθανοτητα να χασεις τα δεδομενα σου θες απλα 2 σκληρούς σαν αυτον σε ενα ΝΑΣ και RAID1 μεταξυ τους. Αν θες πραγματικα μηδαμινη πιθανοτητα απωλειας (εκτος και πιασει φωτια το νας και καει το δωματιο ολο) 5 δισκους και RAID5. Μηδαμινή δεν τη λές. http://www.zdnet.com/article/why-raid-5-stops-working-in-2009/ https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/InsideSystemStorage/entry/Re_Evaluating_RAID_5_and_RAID_6_for_slower_larger_drives?lang=en Είναι και ο λόγος που οι Enterprise Storage Vendors (EMC, IBM, DELL, HP) βάζουν ακόμα και στις κορυφαίες σειρές τους 300 και 450GB δίσκους (10Κ/15Κ βέβαια). Βλέπε IBM DS8700.
pcos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 μη πει τωρα κανεις οτι δεν εχει χωρο να στησει full nodes! (btc,eth,κλπ)
BeSt_ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Γράφω Bluray δισκάκια Triple layer 100GB XL εδώ και καιρό!! Για μένα είναι ο ποιο αξιόπιστος τρόπος backup που υπάρχει! Έψαξα να βρω 128GB δισκάκια αλλά δεν κυκλοφορούν πουθενά στο εμπόριο, δεν βγήκαν ποτέ σε παραγωγή. 1
nhzt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ που γράφω ακόμα σε δισκάκια BluRay, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά μετά σκέφτομαι ότι ένα ωραίο πρωινό θα σκάσει ο δίσκος και πάνε όλα. Οπότε κάψιμο δισκάκι μέχρι τότε. Γράφω Bluray δισκάκια Triple layer 100GB XL εδώ και καιρό!! Για μένα είναι ο ποιο αξιόπιστος τρόπος backup που υπάρχει! Έψαξα να βρω 128GB δισκάκια αλλά δεν κυκλοφορούν πουθενά στο εμπόριο, δεν βγήκαν ποτέ σε παραγωγή. Γιατί πάτε σε τέτοιες λύσεις, εννοώ τα δισκάκια, που είναι και ακριβά και δεν παίρνετε ένα δεύτερο σκληρό με τα ίδια λεφτά . Η λύση υπάρχει και λέγετε RAID1 : Παιδια εδω και καιρο υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται RAID1. Δεν γινεται να μιλατε για αποθηκευση και να λετε πως αν μου σκασει θα χασω ολα τα δεδομενα μου. Ο σκληρος ειναι απλα το δομικο στοιχείο. Για να εχεις μονιμη αποθηκευση με 0.0001 πιθανοτητα να χασεις τα δεδομενα σου θες απλα 2 σκληρούς σαν αυτον σε ενα ΝΑΣ και RAID1 μεταξυ τους. Αν θες πραγματικα μηδαμινη πιθανοτητα απωλειας (εκτος και πιασει φωτια το νας και καει το δωματιο ολο) 5 δισκους και RAID5.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα