atvelos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα υπάρχει συνάρτηση στο excel που να μου βγαζει τον μέσο όρο για παράδειγμα τζιρος 65000 εισπραξη στις 35 μερες 95000 στις 65 μερες 125000 στις 85 189000 στις 78 κλπ και να μου υπολογισει στο συνολικο τζιρο τον μεσο ορο δηλαδη 474000 μεσος ορος???
atvelos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 θελω να βγαζω βαση της ημερομηνιας εκδοσης των τιμολογιων και της πληρωμης τους τον μεσο ορο
gregdel Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Με το χέρι πως θα υπολόγιζες το παραπάνω που λες; Τι αποτέλεσμα θα έβγαζες;
atvelos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Με το χερι ειναι λιγο χυμα τπολογιζω απο την εκδοση και μεχρι την ημερα που πληρωσε τις μερες αλλα ουαν ειναι πολλα και σε διαφορετικη ημερομηνια και ποσο εκει ειναι που ψαχνω να βρω την λυση γιατι παιζει ρόλο και το ποσο που εξοφλητε για να βγει σωστα.
CheOnWeb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Προσπαθώ να μαντέψω τι θέλεις: Θέλεις να ξέρεις ανά πελάτη, σε πόσες μέρες, κατά μέσον όρο, σού εξοφλεί τα τιμολόγια, ώστε να έχεις μια εικόνα για το ποιοι είναι πιο καλοπληρωτές; Αν δεν κατάλαβα καλά, καν' το λιανά, γιατί έτσι όπως το γράφεις είναι λίγο δυσνόητο. Επίσης, λόγω του θέματος, τόνιζε αν μπορείς το πόσο και το ποσό, για να μην μπερδευόμαστε!
gregdel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 @atvelos, για να κάνεις κάτι στο excel (ή αλλού) πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Πχ. όπως στο 1ο ποστ μας είπες τα δεδομένα (ημερα εκδοσης, ημερα εξοφλησης -δλδ διάρκεια εξόφλησης- και ποσό) πρέπει να ξέρεις τι αποτέλεσμα θέλεις να βγάλεις. Αυτό μετά μπορεί να μεταφραστεί σε συναρτήσεις ή σε πρόγραμμα στο excel. Αλλά χρειάζεται ακριβώς να ξέρουμε τι. Δηλαδή: Δεδομένα: 65000 εισπραξη στις 35 μερες 95000 στις 65 μερες 125000 στις 85 189000 στις 78 Αποτέλεσμα? Τι θα βγάλεις εσύ? Γιατί το "χύμα" όπως το λες δεν μπορεί να περαστεί στο excel...
atvelos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Θέλω ανά πελάτη ξεχωριστά αλλά και συγκεντρωτικά να βγάζω τον μέσο ορο που πληρώνουν. Δηλαδή ο Κώστας με τζίρο χ σε πόσες ο Γιάννης με τζίρο ψ σε πόσες ο Θανασης με τζίρο κ σε πόσες αλλα και συνολικα όλοι μαζί με τζίρο ω τι μέσο όρο εχουν.
CheOnWeb Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Αν φτιάξεις 2 κελιά, ένα για την ημερομηνία τιμολογίου (π.χ. Β1) και ένα για την ημερομηνία εξόφλησης (π.χ. C1), μπορείς μετά να κάνεις ένα τρίτο (π.χ. D1) με φόρμα D1=C1-Β1 και θα σου βγάλει τη διαφορά σε μέρες. Τα υπόλοιπα νομίζω είναι εύκολα.
atvelos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρόβλημα μου είναι οταν θελω να βγαλω συγκεντρωτικό για ολους η μερος των πελατων που ειναι συνδιασμος τζιρου και ημερομηνια πληρωμης εκει πως βγαινει ο μεσος ορος. Δηλαδη έχω ενα πελατη με τζιρο α που πληρωσε στις 40 μερες και εναν αλλο με τζίρο β πολλαπλάσιο του α και πληρωσε στις 73 μερες εκει πως βγαινει ο μεσος όρος στο συνολο του α και ν τζιρου
CheOnWeb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Αν μπορώ να καταλάβω τι θες (δεν είμαι καθόλου σίγουρος), θες να βλέπεις τον ¨ρυθμό" αποπληρωμής των τιμολογίων ανά πελάτη ή ανά γκρουπ ή στο σύνολο. . Νομίζω ότι πρέπει να ορίσεις μία χρονική σταθερά. π.χ. ανά μέρα. Δηλαδή ο κάθε πελάτης, πόσα χρήματα σου εξοφλεί κατά μέσο όρο, ανά μέρα. Όταν βρω χρόνο θα κάνω ένα παράδειγμα. Αν δεν έχω καταλάβει καλά, περίγραψε ποια είναι η ουσία του ζητούμενου. Τι συμπέρασμα θες να βγαίνει απ' τον μέσον όρο.
l3ft3r1s Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2017 Το πρόβλημα μου είναι οταν θελω να βγαλω συγκεντρωτικό για ολους η μερος των πελατων που ειναι συνδιασμος τζιρου και ημερομηνια πληρωμης εκει πως βγαινει ο μεσος ορος. Δηλαδη έχω ενα πελατη με τζιρο α που πληρωσε στις 40 μερες και εναν αλλο με τζίρο β πολλαπλάσιο του α και πληρωσε στις 73 μερες εκει πως βγαινει ο μεσος όρος στο συνολο του α και ν τζιρου Βγαίνει μεσοσταθμικά. (ημερες α * τζίρος α)/(τζίρος α+ τζίρος β) + (ημερες β * τζίρος β)/(τζίρος α+ τζίρος β)
atvelos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Βγαίνει μεσοσταθμικά. (ημερες α * τζίρος α)/(τζίρος α+ τζίρος β) + (ημερες β * τζίρος β)/(τζίρος α+ τζίρος β) Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα