Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγραψες ότι 2 ίδια σε απόδοση αυτοκίνητα (πχ 120hp λέω εγώ) καίνε το ίδιο σε ποσότητα καυσίμου (έτσι κατάλαβα). Και λέω προφανώς ότι αυτό είναι αδύνατο.

Λαθος καταλαβες. Ειπε οτι το diesel καιει το ιδιο ή παραπανω απο το ιδιο μοντελο σε βενζινοκινητη εκδοση.

Ειπε επισης οτι αναμεσα σε δυο ιδια μοντελα με διαφορετικη ισχυ βενζινοκινητηρων, αυτο με την μεγαλυτερη ισχυ παντα καταναλωνει λιγοτερο.

Αυτο που δεν εχει πει ακομη οτι ενα αμαξι με 50 αλογα κανει πιο γρηγορο 0-100 απο ενα αμαξι με 350 αλογα...

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πηραμε το χιουνται i10  πριν 3-4 μηνες για να μαθει η γυναικα .βλεπω στην εκθεση το kia soul φουλ εξτρα βενζινη 1.6 132 αλογα  7 χρονια εγγυηση 17500 ευρω.δεν υπαρχει στην τιμη τετοια αυτοκινητο.μερα με την νυχτα με τα 18500 που ειχα δωσει στον γαλλο.πουθενα αλλου δεν ξαναδινω λεφτα μονο κορεατη.δεν το πιστευα τι εχουν βγαλει.απιστευτο αυτοκινητο suv πολης με 17500.αν τα διαθετεις αυτο σου προτεινω να μην την πατησεις οπως εγω.δεν ειχα περασει καν απο κια χιουνται.τωρα που τα ειδα απο κοντα δεν ξαναπαω αλλου.

οποιος το εχει δει απο κοντα μεσα εξω να μας πει εντυπωσεις.στην τιμη αυτη δεν παιζετε.οριστε η διαφορα ντιζελ - βενζινη για μενα.

επειδή το soul πραγματικά το σκεφτόμουνα και σχεδόν θα το έκλεινα, έκανα test drive αλλά για εμένα έχει 2 αρνητικά

1/η βενζίνη καίει πολύ. αν ψάξεις πραγματική κατανάλωση έχει 10λ/100.... στο ντίζελ βάζεις άλλα 2000 ευρώ. πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό

2/μικρό πορτ μπαγκάζ που για εμένα που θέλω να έχω ένα αυτοκίνητο για οικογένεια είναι απαγορευτικό

το αυτοκίνητο είναι απίστευτο στα υπόλοιπα. 17500 και έχει τα πάντα πάνω, συναγερμός στην τιμή, διχρωμία στην τιμή. 7 χρόνια εγγύηση και εφόσον κάνεις το service στην αντιπροσωπεία έχεις και 7 χρόνια οδική δωρεάν. εάν το έβγαζε με τον 1000αρι τον τούρμπο που έχει στο ceed θα ήταν πολύ πιο οικονομικός

Δημοσ.

Παιδιά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης diesel και βενζίνης.

Μετά απο 4 εταιρικά diesel και πρoσωπικά αυτοκίνητα μόνο βενζίνης, αν αγόραζα αυτοκίνητο για τη μετακίνησή μου, μόνο πετρέλαιο θα αγόραζα.

Επίσης το πετρέλαιο θέλει άλλο τρόπο οδήγησης οποτε με αυτοκίνητα χαμηλότερης ονομαστικής ιπποδύναμης έχεις αξιοπρεπείς ρεπρίζ.

Αν θές επιτάχυνση και συνολικά επιδόσεις, ξεχνάς το θέμα "οικονομία καυσίμου" και επιλέγεις βενζίνη. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση.

Π.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης diesel και βενζίνης.

Μετά απο 4 εταιρικά diesel και πρoσωπικά αυτοκίνητα μόνο βενζίνης, αν αγόραζα αυτοκίνητο για τη μετακίνησή μου, μόνο πετρέλαιο θα αγόραζα.

Επίσης το πετρέλαιο θέλει άλλο τρόπο οδήγησης οποτε με αυτοκίνητα χαμηλότερης ονομαστικής ιπποδύναμης έχεις αξιοπρεπείς ρεπρίζ.

Αν θές επιτάχυνση και συνολικά επιδόσεις, ξεχνάς το θέμα "οικονομία καυσίμου" και επιλέγεις βενζίνη. Αυτό όμως είναι άλλη συζήτηση.

Π.

φυσικά και έχεις καλές ρεπρίζ αφού έχεις καλύτερη ροπή. ειδικά για βαριά αυτοκίνητα, από 1400-1500 κιλά και πάνω. το θέμα είναι πως εάν πάρεις τώρα ντίζελ σε 2 χρόνια είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις πρόβλημα με έξτρα χρεώσεις κτλ; αν το αυτοκίνητο είναι εταιρικό (λίζινγκ) δεν τρέχει και κάστανο. αν όμως το αυτοκίνητο σου ανήκει και χάσεις σε μια βραδιά την αξία μεταπώλησης του οχήματος... δεν είναι και ότι καλύτερο. πάντως έτσι και αλλιώς οι κατασκευαστές πλέον βελτιώνουν τους κινητήρες βενζίνης. εάν κάποιος κάνει έως 15000 χλμ τον χρόνο πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο να μην αγοράσει αυτοκίνητο με έναν οικονομικό βενζινοκινητήρα που πλέον υπάρχουν

Δημοσ.

renault captur 1.5 dci 2015.απογοητευτικα.ελεγα για ροπες αλλα τιποτα.με 18500 τοτε θα επαιρνα το sportage βενζινη.αλλα βλεπεις ηταν εποχη που ολοι στα ντιζελ επαιρναν.τωρα γουστα ειναι αυτα.εγω το πηρα ειδα δεν μου αρεσε το πουλησα γρηγορα μην χασω πιο πολλα λεφτα.δεν καθομε σε κατι που δεν μου αρεσει να οδηγαω.τωρα εχω το hyundai i10  1.0 auto 2017. με αυτα που εχω απο την πωληση του ρενω θα δω αν παρω αλλο αυτοκινητο για ταξιδια.για την ωρα το μικρο ειναι απαιχτο.

τό i10 2017 τό πήρε φίλη μου κ ειναι πολύ ενθουσιασμένη-ευχαριστημένη , κ ειναι ισως τό μόνο  μικρό πού (επιτέλους) εχει κ οργανο 

θερμοκρασίας ..εδώ τό εχουν καταργήσει κ από μεσαίας κατηγορίας αμάξια ,βάζουν εκεί ενα λαμπάκι κ οταν καεί τό μοτέρ ανάβει ...

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έκλεισα το Yaris hybrid τελική τιμή 15840 με 950 ευρώ έκπτωση για τον μήνα Οκτώβρη

Παραλαβή 2 Δεκέμβρη γιατί δεν έχουν απόθεμα....χρώμα κόκκινο.

Εύχομαι να έκανα την σωστή επιλογή

Τα έβαλα κάτω κ αφού θα κάνω σχεδόν 80-100 χιλιόμετρα καθημερινά δεν επέλεξα πετρέλαιο και πήγα με ρίσκο στην επιλογή hybrid..αλλά στο όνομα Toyota αισθάνομαι σιγουριά.

Για να δούμε

• Like 1
Δημοσ.

Παντως πουλανε euro 4 σε μαντρες τιγκα. Ο εμπορος μου ειπε οτι ο νομος ειναι ασαφης πχ οτι επιτρεπεται να πας σε μεγαλο δρομο και αν υπαρχει αναγκη κτλ.

Επισης οτι αυτος παει καθε μερα με euro 4. Επιπλεον οτι μπορει να βγαλει αδεια και να μη το γραφει πανω. Και τελος οτι δε τους παιρνει και για αυτο δε γραφουν.

Αυτα τα ωραια... Σιγουρα πολλοι θα αγοραζουν χωρις να το ξερουν. Δλδ εχω και γνωστους που την εχουν πατησει...

Δημοσ.

Πολύ καλή επιλογή/αξιοπρεπεστατη εταιρεία και μοντέλο.

Δεν είναι μόνο ροπή και η κατανάλωση το θέμα.

Ο μέσος όρος ζωής/χιλιόμετρα μιας dieselμηχανης είναι πολύ μεγαλύτερος από μια βενζινομηχανη.

Και γω το έχω εκφράσει πολλές φορές εδώ από την στιγμή που έχει ανοίξει ο νόμος και επιτρέπεται πετρέλαιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν βρίσκω λόγο να μην πάρεις.ειδικά αν πάρεις καί καινούργιο.

Λίγο προσοχή σε πρατήριο/το νοθευμένο καύσιμο θα έχει μεγαλύτερες και ακριβότερες επιπτώσεις σε πομπα/μπεκ και είσαι οκ

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

φυσικά και έχεις καλές ρεπρίζ αφού έχεις καλύτερη ροπή. ειδικά για βαριά αυτοκίνητα, από 1400-1500 κιλά και πάνω. το θέμα είναι πως εάν πάρεις τώρα ντίζελ σε 2 χρόνια είσαι σίγουρος πως δεν θα έχεις πρόβλημα με έξτρα χρεώσεις κτλ; αν το αυτοκίνητο είναι εταιρικό (λίζινγκ) δεν τρέχει και κάστανο. αν όμως το αυτοκίνητο σου ανήκει και χάσεις σε μια βραδιά την αξία μεταπώλησης του οχήματος... δεν είναι και ότι καλύτερο. πάντως έτσι και αλλιώς οι κατασκευαστές πλέον βελτιώνουν τους κινητήρες βενζίνης. εάν κάποιος κάνει έως 15000 χλμ τον χρόνο πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο να μην αγοράσει αυτοκίνητο με έναν οικονομικό βενζινοκινητήρα που πλέον υπάρχουν

Με τα εταιρικά αυτοκίνητα, που πραγματικά αλλάζουν χέρια και οι οδηγοί ΔΕΝ τα σέβονται έχεις μια καλή εικόνα για την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Οταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω το Nissan [N14, 80.000 km, GA14DE] το οποίο είναι πολύ οικονομικό, παθαίνω πλάκα απο τη διαφορά στο θεμα αποσταση που διανύω / χρήμματα που δίνω. Στο εταιρικό πληρώνω εγώ τα καύσιμα. Επίσης με υγραέριο είχαμε 2 κεφαλές με πρόβλημα σε οικογενειακά αυτοκίνητα. Σε S3 20v big turbo φυσικά δεν μιλάμε για κατανάλωση, εκεί πάς βόλτα και απλά γνωρίζεις οτι θα πληρώσεις την αδρεναλινη.

Για εμένα προσωπικά, μόνο πετρέλαιο, στο οποίο έχω δεί αξιοπιστία σε βάθος χρόνου, για μετακινήσεις. Για ευχαρίστηση, βενζίνη!

Επίσης, πραγματική κατανάλωση μέσα στην πόλη με άτσαλη οδήγηση, πετρέλαιο 5,8 - Βενζίνη 8,2. Οχι ονομαστικές κατασκευαστών, πραγματικές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά έκλεισα το Yaris hybrid τελική τιμή 15840 με 950 ευρώ έκπτωση για τον μήνα Οκτώβρη

Τα έβαλα κάτω κ αφού θα κάνω σχεδόν 80-100 χιλιόμετρα καθημερινά δεν επέλεξα πετρέλαιο και πήγα με ρίσκο στην επιλογή hybrid..αλλά στο όνομα Toyota αισθάνομαι σιγουριά.

Για να δούμε

Kορυφαια επιλογη.Επελεξεις το μελλον.

Δημοσ.

Για να δούμε

Καλοτάξιδο!

Είμαι ακριβως στην ιδια φάση με εσένα! Ποιά εκδοση αγόρασες με το ποσό αυτό? Πιστευεις πως έχει κάποια έλλειψη στον εξοπλισμό? 

Δημοσ.

Για να δούμε

Αν μπορέσεις να κάνεις κάποια περιγραφή για συνθήκες καθημερινής οδήγησης, εβδομαδιαία χλμ ,κατανάλωση καθώς και οδηγική συμπεριφορά θα βοηθούσες αρκετά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...