Levs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Θα αναβαθμίσω σε Ryzen 5, από Intel Xeon E5450, σε λίγο καιρό και θα ήθελα να σας ρωτήσω, προτείνεται να γίνει format στο σκληρό για να φυγουν όλα όσα εχουν σχέση με Intel μεσα; αλλά και να γίνει clean install των Windows που θα βοηθήσει καλυτερα; Επίσης τι άλλο θα πρέπει να κανω μετά το στήσιμο και το πέρασμα των Windows? Chipset drivers, Audio, Lan, και τα σχετικα πρεπει να υα κάνω όλα οσα έχει στην αντιστοιχη σελίδα της μητρικής; ευχαριστώ όσους απαντήσουν!
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Clean install πάντα. Τι εννοείς σκληρό? Αμαρτία να μην υπάρχει SSD για το λειτουργικό. Πριν περάσεις win οπωσδήποτε bios update πρώτα της μητρικής στην τελευταία version. Tα win 7 στους ryzen δε βλέπουν το chipset στην εγκατάσταση παρά μόνο με workaround, συνήθως το έχουν στα εργαλεία οι κατασκευαστές της μητρικής. Αλλά και πάλι η microsoft έχει πει ότι δεν υποστηρίζει τους ryzen officially στα 7 οπότε τα 10 είναι μονόδρομος. Αφού περάσεις τα 10 περνάς επι τόπου chipset drivers για να έχεις το ryzen balanced power plan. Μετά αφού περάσεις και τα υπόλοιπα drivers μπορείς να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με overclocking και stanbility tests. Chipset drivers κατέβασε τους τελευταίους από το site της AMD ¨όπως το ίδιο θα κάνεις και για την κάρτα γραφικών. Οι άλλοι δεν έχουν τόσο σημασία αν είναι outdated από τον κατασκευαστή της μητρικής.
Tasos_69 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα φιλε μου.Εννοειται οτι εφοσον αλλαξεις Hardware θα πρεπει να περασει και τους αναλογους Drivers ποσο μαλλον εσυ που θα αλλαξει και πλατφορμα(μεταβαση απο Intel σε Amd)και επειδη μια απλη απεγκατασταση των παλαιων Drivers σιγουρα θα αφησει καποια υπολειμματα μαλλον πολλα υπολειμματα σιγουρα θα ηταν προτιμοτερο και καλυτερο μια καθαρη εγκατασταση των Windows.Aκομα η νεα σου μητρικη θα υποστηριζει UEFI Bios οποτε αλλος ενας λογος για να κανεις Format και να εγκατασταθουν τα Windows σε UEFI περιβαλλον.Τωρα για το τι θα εγκαταστησεις μετα το Format αυτο θα ειναι ολοι οι Drivers που παρεχει ο κατασκευαστης της μητρικης(κατεβασε τους απο το Site και οχι απο το CD)κατα την γνωμη μου μην εγκαταστησεις κανενα απο τα Utilities που δινει ο κατασκευαστης(πολλα απο αυτα εχουν Bugs και τρεχουν στο παρασκηνιο)με αποτελεσμα και την μη ορθη λειτουργεια τους και την περιττη καταναλωση πορων απο την μνημη.Ακομα θα χρειαστει να εγκαταστησεις νεους Drivers για την καρτας γραφικων σου και τελος και πιο βασικο(βασικα το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι αυτο)κατεβασμα και Update το Bios της μητρικης ποσο μαλλον οταν μιλαμε για AM4 και Ryzen πλατφορμα οπου καθε Update διορθωνει Critical Bugs με κυριοτερο απολα το Memory Compatibility.Ελπιζω να βοηθησα
Levs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστω πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας! Ως μητρική, θα μπει η B350M Mortar(M-ATX) και ως RAM οι Corsair Vengeance 3200MHz 8GB C16. Να συνοψίσω και γω λοιπον τα βήματα και αν κανω λαθος με διορθώνετε.Μετα το στήσιμο, με usb περνάω το τελευταίο BIOS της μητρικής και μετά ξεκινάω για Win10. Στην πορεια της εγκατάστασης εκει που θα μου πει που θεκω να εγκατασταθεί, θα διαλεξω το δίσκο μου και θα πατησω εκει που λέει Format και μετα θα συνεχισω έτσι;Μετα απο το site της AMD τους chipset Drivers και μετα από της μητρικής τα απαραίτητα drivers.Και εννοείται της κάρτας γραφικών.Να σημειώσω πως η κάρτα γραφικώ στα 1210MHz που ήρθε απο το εργοστάσιο, κράσαρε σε όλα τα παιχνίδια και αναγκαζόμουν να την κάνω downclock στα 999..ελπίζω με το clean install των wins να διορθωθει ή αν έχει πρόβλημα η κάρτα εξ αρχης ή αν ηταν θέμα συμβατότητας με το παλιό(το 1ο της υπογραφής μου). Clean install πάντα. Τι εννοείς σκληρό? Αμαρτία να μην υπάρχει SSD για το λειτουργικό. Πριν περάσεις win οπωσδήποτε bios update πρώτα της μητρικής στην τελευταία version. Tα win 7 στους ryzen δε βλέπουν το chipset στην εγκατάσταση παρά μόνο με workaround, συνήθως το έχουν στα εργαλεία οι κατασκευαστές της μητρικής. Αλλά και πάλι η microsoft έχει πει ότι δεν υποστηρίζει τους ryzen officially στα 7 οπότε τα 10 είναι μονόδρομος. Αφού περάσεις τα 10 περνάς επι τόπου chipset drivers για να έχεις το ryzen balanced power plan. Μετά αφού περάσεις και τα υπόλοιπα drivers μπορείς να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με overclocking και stanbility tests. Chipset drivers κατέβασε τους τελευταίους από το site της AMD ¨όπως το ίδιο θα κάνεις και για την κάρτα γραφικών. Οι άλλοι δεν έχουν τόσο σημασία αν είναι outdated από τον κατασκευαστή της μητρικής. Καλησπερα φιλε μου.Εννοειται οτι εφοσον αλλαξεις Hardware θα πρεπει να περασει και τους αναλογους Drivers ποσο μαλλον εσυ που θα αλλαξει και πλατφορμα(μεταβαση απο Intel σε Amd)και επειδη μια απλη απεγκατασταση των παλαιων Drivers σιγουρα θα αφησει καποια υπολειμματα μαλλον πολλα υπολειμματα σιγουρα θα ηταν προτιμοτερο και καλυτερο μια καθαρη εγκατασταση των Windows.Aκομα η νεα σου μητρικη θα υποστηριζει UEFI Bios οποτε αλλος ενας λογος για να κανεις Format και να εγκατασταθουν τα Windows σε UEFI περιβαλλον.Τωρα για το τι θα εγκαταστησεις μετα το Format αυτο θα ειναι ολοι οι Drivers που παρεχει ο κατασκευαστης της μητρικης(κατεβασε τους απο το Site και οχι απο το CD)κατα την γνωμη μου μην εγκαταστησεις κανενα απο τα Utilities που δινει ο κατασκευαστης(πολλα απο αυτα εχουν Bugs και τρεχουν στο παρασκηνιο)με αποτελεσμα και την μη ορθη λειτουργεια τους και την περιττη καταναλωση πορων απο την μνημη.Ακομα θα χρειαστει να εγκαταστησεις νεους Drivers για την καρτας γραφικων σου και τελος και πιο βασικο(βασικα το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι αυτο)κατεβασμα και Update το Bios της μητρικης ποσο μαλλον οταν μιλαμε για AM4 και Ryzen πλατφορμα οπου καθε Update διορθωνει Critical Bugs με κυριοτερο απολα το Memory Compatibility.Ελπιζω να βοηθησα Και στη συνέχεια Overclock του CPU στα 3.7 GHz
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αν βάλεις win 10 λογικά δεν θα χρειαστείς να εγκαταστήσεις κάποιον driver. Το κάνουν τα win 10 αυτό. Αν βάλεις win 7 φυσικά και θα πρέπει να περάσεις εσύ τους drivers. Clean install πάντα. Τι εννοείς σκληρό? Αμαρτία να μην υπάρχει SSD για το λειτουργικό. Πριν περάσεις win οπωσδήποτε bios update πρώτα της μητρικής στην τελευταία version. Tα win 7 στους ryzen δε βλέπουν το chipset στην εγκατάσταση παρά μόνο με workaround, συνήθως το έχουν στα εργαλεία οι κατασκευαστές της μητρικής. Αλλά και πάλι η microsoft έχει πει ότι δεν υποστηρίζει τους ryzen officially στα 7 οπότε τα 10 είναι μονόδρομος. Αφού περάσεις τα 10 περνάς επι τόπου chipset drivers για να έχεις το ryzen balanced power plan. Μετά αφού περάσεις και τα υπόλοιπα drivers μπορείς να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με overclocking και stanbility tests. Chipset drivers κατέβασε τους τελευταίους από το site της AMD ¨όπως το ίδιο θα κάνεις και για την κάρτα γραφικών. Οι άλλοι δεν έχουν τόσο σημασία αν είναι outdated από τον κατασκευαστή της μητρικής. Δεν ισχύουν τα περί win 7 σε ryzen που αναφέρεις. Μπορείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ να περάσεις win 7 σε ΑΜ4.
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μην πάρεις MSI μητρική. Γιατί καλέ τον 1600 έχει, τι θα πάθει . Απλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την mortar και από την ίδια την msi. καλύτερα b350 krait gaming ή carbon pro gaming ή αν είναι μερακλής tomahawk που είναι και η μοναδική B350 που έχει bclock generator.
Levs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μην πάρεις MSI μητρική. Εχω ακούσει πως από ένα σημείο και μετά, δεν ισχύει αυτό, διότι έχουν γίνει πολλά updates και έχουν διορθωθεί τα προβλήματα. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή. Αν βάλεις win 10 λογικά δεν θα χρειαστείς να εγκαταστήσεις κάποιον driver. Το κάνουν τα win 10 αυτό. Αν βάλεις win 7 φυσικά και θα πρέπει να περάσεις εσύ τους drivers. Δεν ισχύουν τα περί win 7 σε ryzen που αναφέρεις. Μπορείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ να περάσεις win 7 σε ΑΜ4. Θα βάλω 10 έτσι κ αλλιώς.
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αν βάλεις win 10 λογικά δεν θα χρειαστείς να εγκαταστήσεις κάποιον driver. Το κάνουν τα win 10 αυτό. Αν βάλεις win 7 φυσικά και θα πρέπει να περάσεις εσύ τους drivers. Δεν ισχύουν τα περί win 7 σε ryzen που αναφέρεις. Μπορείς ΚΑΝΟΝΙΚΑ να περάσεις win 7 σε ΑΜ4. Όταν θα πας να κάνεις το install από το stick o installer δε θα διαβάσει τα usb devices (keyboard + mouse) ΕΚΤΟΣ αν περάσεις τους drivers από πριν στο stick. Μπορεί να είχες ps2 keyboard εσύ και να την σκαπούλαρες. Υπάρχει επίσης και η περίπτωση η μητρική σου να είχε κάποιον extra third party usb controller που να τον είδαν κανονικά τα 7 κατά την εγκατάσταση και να τα είχες σε αυτά τα ports.
Levs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί καλέ τον 1600 έχει, τι θα πάθει . Απλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την mortar και από την ίδια την msi. καλύτερα b350 krait gaming ή carbon pro gaming ή αν είναι μερακλής tomahawk που είναι και η μοναδική B350 που έχει bclock generator. Είχα αποφασίσει πριν 10 μέρες για Strix B350-F ή Gaming K5, αλλά λόγω χρημάτων, αποφάσισα να μην δώσω τόσα πολλά λεφτά επειδή μετά ήθελα να πάρω και κουτί και πληκτρολόγιο για την strix γιατι έχω ps2 και ανέβαινε μετά. Οπότε αφού διάβασα οτι με την MORTAR άλλα άτομα έχουν καταφέρει 3200MHz και 3.9GHz στο 1700 κι όλας, είπα να πάω στην 'οικονομική' λύση.
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Νταξεί ακόμα και εγώ που έχω msi 3.9 δε θα πήγαινα τον 1700 σε mortar έλεος.
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Όταν θα πας να κάνεις το install από το stick o installer δε θα διαβάσει τα usb devices (keyboard + mouse) ΕΚΤΟΣ αν περάσεις τους drivers από πριν στο stick. Μπορεί να είχες ps2 keyboard εσύ και να την σκαπούλαρες. Όχι δεν είχα ps/2 keyboard. Αυτό που γράφεις είναι άλλο θέμα. Όχι ότι δεν γίνεται να περάσεις win 7 σε ΑΜ4.
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Προφανώς είναι η σειρά μου να φάω το Troll b8. Tα win 7 στους ryzen δε βλέπουν το chipset στην εγκατάσταση παρά μόνο με workaround, συνήθως το έχουν στα εργαλεία οι κατασκευαστές της μητρικής. Το μόνο που παραδέχομαι οτί είναι λάθος είναι ότι τα usb ports είναι του Ryzen και όχι του chipset. Όχι Γιάννης Γιαννάκης δηλαδή same result. Εξήγησε μου λοιπόν που γράφω ότι δε γίνεται εγκατάσταση σε παρακαλώ. Οι κατασκευαστές μητρικών δίνουν ένα tool το οποίο προσθέτει τους usb drivers στο stick της εγκατάστασης για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Γιατί με κάνεις να επαναλαμβάνομαι?
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Clean install πάντα. Τι εννοείς σκληρό? Αμαρτία να μην υπάρχει SSD για το λειτουργικό. Πριν περάσεις win οπωσδήποτε bios update πρώτα της μητρικής στην τελευταία version. Tα win 7 στους ryzen δε βλέπουν το chipset στην εγκατάσταση παρά μόνο με workaround, συνήθως το έχουν στα εργαλεία οι κατασκευαστές της μητρικής. Αλλά και πάλι η microsoft έχει πει ότι δεν υποστηρίζει τους ryzen officially στα 7 οπότε τα 10 είναι μονόδρομος. Αφού περάσεις τα 10 περνάς επι τόπου chipset drivers για να έχεις το ryzen balanced power plan. Μετά αφού περάσεις και τα υπόλοιπα drivers μπορείς να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με overclocking και stanbility tests. Chipset drivers κατέβασε τους τελευταίους από το site της AMD ¨όπως το ίδιο θα κάνεις και για την κάρτα γραφικών. Οι άλλοι δεν έχουν τόσο σημασία αν είναι outdated από τον κατασκευαστή της μητρικής. Εδώ τι γράφεις? Τι μπορεί να καταλάβει κάποιος?
ilos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Τι γράφω? μήπως αυτό? https://www.pcworld.com/article/3189990/windows/microsoft-blocks-kaby-lake-and-ryzen-pcs-from-windows-7-81-updates.html Δεν έχω όρεξη για άλλο off topic please. Ότι θες στείλε μου pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα