giorgos147 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Ψάχνω για 16ρα RAM για το εξής σύστημα: CPU: i7 4790K M/B: Gigabyte Z87X-D3H Αυτήν τη στιγμή είναι με 8ρα (Mushkin 997015). Δεν έχω κοιτάξει να αναβαθμίσω για τον εξής λόγο: Υπάρχει θέμα με τον ένα ανεμιστήρα της ψύκτρας και οι υπάρχουσες (η μία δηλαδή) ίσα που χωράνε. Παραθέτω και φωτογραφία στο spoiler, για να καταλάβετε τι εννοώ. Γενικά, τι θα μπορούσε να προταθεί, χωρίς να μου δημιουργήσει προβλήματα και να πρέπει να δω τι θα κάνω με τους ανεμιστήρες (είναι σε διάταξη push-pull); Και από εξωτερικό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γύρω στα 100-120€. Επιπλέον, το υπάρχον σετ πόσο θα μπορούσε να δοθεί; Ευχαριστώ. 1
Tasos_69 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα φιλε μου.Απο μνημη κοιτα ΑΥΤΗΝ θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις στην συγκεκριμενη μητρικη.Oι τιμες στις μνημες εχουν φτασει στο θεο δυστυχως οποτε εαν μπορεις να την βρεις μεταχειρισμενη θα ηταν Super.Περα του οτι ειναι απιστευτη μνημη εχει και το πλεονεκτημα να μπορεις να αφερεσεις την ψυκτρα στο επανω μερος της ωστε να γινει Low Profile για συστηματα με μεγαλες ψυχτρες χωρις να εχεις κανενα θεμα με την θερμοκρασια της.Αυτη που σου παραθετω ειναι 1Χ16 μιας και απο μια γρηγορη ματια αν και υπαρχει δεν βρηκα κατι διαθεσιμο σε 2Χ8. 1
neof1z Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με 1.65v και τον memory controller. Καλό θα ήταν να βάλεις κάτι με τάση μέχρι 1.5v αν θες να σου κρατήσει. 1
giorgos147 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ και τους δύο σας για τις προτάσεις/συμβουλές σας. Πέρα από αυτές που πρότεινε ο Τάσος, υπάρχει και τίποτα άλλο να προταθεί; Και εάν είναι εύκολο, το υπάρχον σετ πόσο μπορεί να πιάσει, χωρίς να δυσκολευτεί να φύγει; Βέβαια Τάσο, για να πω την αλήθεια, δε θα'θελα να παίξω με τις ψύκτρες τους. Εννοώ να τη βγάλω από τη μία.
Tasos_69 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι οκ ειναι και αισθητικο το θεμα να εχεις την μια με ψυχτρα και την αλλη χωρις εκτος εαν πας σε single channel και παρεις μονο μια 16αρα.Οσο αφορα τα ρευματα δεν νομιζω να εχεις κανενα θεμα αφου προσωπικα τις εχω δουλεψει και με XMP δουλευουν αψογα και απροβληματιστα αφου αναγνωριζονται αμεσως.Eναλλακτικα ριξε μια ματια και σε ΑΥΤΕΣ αψογες επισης και ειναι και Low Profile. 1
giorgos147 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δε με ενδιαφέρει καθόλου το αισθητικό θέμα, Τάσο. Μη σε παρασύρει το κόκκινο στον ανεμιστήρα. Απλά δε θέλω να πειράξω την (έξτρα; ) ικανότητα ψύξης τους.
Tasos_69 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω τις ειχα 2Χ8 με μια Cryorig R1 Ultimate(Τερας) και ειχα βγαλει τις ψυχτρες και απο τις δυο.Οι συγκεκριμενες μνημες δεν κλοκαρονται και τις ειχα Default χωρις κανενα θεμα θερμοκρασιας.Και να φανταστεις τις εδωσα πριν κανα διμηνο 100ευρω 1
life is music Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ και τους δύο σας για τις προτάσεις/συμβουλές σας. Πέρα από αυτές που πρότεινε ο Τάσος, υπάρχει και τίποτα άλλο να προταθεί; Και εάν είναι εύκολο, το υπάρχον σετ πόσο μπορεί να πιάσει, χωρίς να δυσκολευτεί να φύγει; Βέβαια Τάσο, για να πω την αλήθεια, δε θα'θελα να παίξω με τις ψύκτρες τους. Εννοώ να τη βγάλω από τη μία. μπορεις να βαλεις και της corsair vengeance lp low profile 1
BabisTs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με 1.65v και τον memory controller. Καλό θα ήταν να βάλεις κάτι με τάση μέχρι 1.5v αν θες να σου κρατήσει. Βασικά μέχρι 1,575 vdimm είναι safe και απίεστος ο memory controller στους haswell.....βέβαια υπάρχουν αρκετοί χρήστες με 1,65vdimm και παίζουν απροβλημάτιστα εδώ και καιρό...... Καλησπέρα. Ψάχνω για 16ρα RAM για το εξής σύστημα: CPU: i7 4790K M/B: Gigabyte Z87X-D3H Προσωπικά αυτές έχω (83 ευρώ τις είχα πάρει τότε....παλιές καλές εποχές για τις τιμές των ram) https://www.skroutz.gr/s/5416748/G-Skill-Ares-16GB-DDR3-2133MHz-F3-2133C11D-16GAR.html και παίζουν απροβλημάτιστα και daily 24/7 στα 2400/cl11 με 1,54vdimm και τα ρέστα στα ποτά...μηδαμινές διαφορές έχουν από 2400/cl10. 2
sakisvele Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Το ιδιο ισχυει ? για την motherboard Asus Maximus VI Hero (C2) σχετικα με τις παραπανω μνημες?
giorgos147 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα φιλε μου.Απο μνημη κοιτα ΑΥΤΗΝ θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις στην συγκεκριμενη μητρικη.Oι τιμες στις μνημες εχουν φτασει στο θεο δυστυχως οποτε εαν μπορεις να την βρεις μεταχειρισμενη θα ηταν Super.Περα του οτι ειναι απιστευτη μνημη εχει και το πλεονεκτημα να μπορεις να αφερεσεις την ψυκτρα στο επανω μερος της ωστε να γινει Low Profile για συστηματα με μεγαλες ψυχτρες χωρις να εχεις κανενα θεμα με την θερμοκρασια της.Αυτη που σου παραθετω ειναι 1Χ16 μιας και απο μια γρηγορη ματια αν και υπαρχει δεν βρηκα κατι διαθεσιμο σε 2Χ8. Σκεφτόμουν, Τάσο, τελικά να καταλήξω σε αυτές. Αν και πονάει κάπως η τιμή. Μα πώς υπήρξε τέτοια αύξηση; Όμως, σίγουρα δε θα έχω θέμα; Διότι με προβλημάτισε ο χρήστης neof1z, αλλά και στο Amazon σε σχόλια βλέπω ότι αποδίδουν στο 100% των δυνατοτήτων τους στα 1.6v. Ευχαριστώ^. Edit: Ύστερα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στο ότι όντως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σκέφτηκα και την πρόταση του BabisTs, για την οποία υπάρχει stock σε κατάστημα. Μάλλον, όμως, θα καταλήξω στις G.Skill. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2017 από giorgos147
Alexlooker Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Edit: Ύστερα από αρκετό ψάξιμο, κατέληξα στο ότι όντως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σκέφτηκα και την πρόταση του BabisTs, για την οποία υπάρχει stock σε κατάστημα. Μάλλον, όμως, θα καταλήξω στις G.Skill. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. 1
sakisvele Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 G.Skill TridentX 16GB DDR3-2400MHz κανουν για την motherboard Asus Maximus VI Hero (C2) ??? /
giorgos147 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Έχω ψάξει παντού, όμως δυστυχώς το μοντέλο άφαντο. Έβαλα και μία παραγγελία σε ελληνικό κατάστημα, αλλά όπως με ενημέρωσαν ούτε ο προμηθευτής τους γνωρίζει πότε (ή ακόμη και εάν) θα υπάρξει απόθεμα. Αύριο μάλλον θα ξέρω. Επειδή έχασα την ευκαιρία με αγγλικό amazon (όσο την κοιτούσα έλεγε ότι απέμενε ένα τεμάχιο, αλλά όταν πήγα να την αγοράσω, αυτό είχε ήδη πιαστεί από άλλον), και μιας και το βρήκα να πωλείται σαν "used" από αποθήκη του Amazon, σαν τελευταία λύση να το τολμήσω; Έχει κανείς πρότερη εμπειρία με τα used του Amazon; Από την άλλη, "lifetime" εγγύηση έχουν, οπότε. Αν τυχόν γνωρίζει κάποιος, ας με ενημερώσει αν αξίζει ως κίνηση. Δίνεται στα 125€ (χωρίς μεταφορικά). Αναφέρομαι σε αυτό το σετ. Σύμφωνα με Amazon: Used - Very good. The front of the hull has a minor aesthetic defect. The product is delivered repackaged. Θα μπορούσα φυσικά να πάω σε άλλο σετ, με "χειρότερα" timings, αλλά έφτασαν που έφτασαν οι τιμές στο θεό, κρίμα να πληρώσω για "χειρότερες" επιδόσεις τα ίδια χρήματα (οκ, το γνωρίζω ότι είναι αμελητέες, αλλά κάπου πρέπει να μπει και το ψυχολογικό μέρος). Από την άλλη να πληρώσω τα ίδια για χρησιμοποιημένο προϊόν; Ευχαριστώ. Edit: Τελικά, αφού το τσέκαρα, και έχοντας εμπιστοσύνη στο Amazon, την πήρα από εκεί. Σκέφτηκα ότι εδώ καλά-καλά κοιτούσα για μεταχειρισμένο σετ στις αγγελίες εδώ, οπότε... Όμως, θα ήθελα να πω ότι έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του καταστήματος που είχα από την παραγγελία μου εδώ, στην Ελλάδα, την οποία ακύρωσα (και σε θέμα συμπεριφοράς και σε επίπεδο επικοινωνίας-ενημέρωσης). Το κατάστημα είναι το πρώτο στη λίστα του skroutz για το συγκεκριμένο σετ μνήμης, αυτήν τη στιγμή. Τα παιδιά με ρώτησαν τελικά τι έκανα, και όταν είπα ότι τη βρήκα μεταχειρισμένη μου είπαν ότι και πολύ καλά έκανα και την έκλεισα. Μάλλον δεν παίζει απόθεμα. Οπότε sakisvele, έχε το αυτό στο νου σου, αν ψάχνεις για το συγκεκριμένο σετ, χωρίς να ξεφύγει η τιμή. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2017 από giorgos147
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα