Par1s* Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Βρέθηκα εχθές στην Χαλκιδική και ψώνισα κάποια πράγματα από ένα super market γνωστής αλυσίδας. Ήθελα να πάρω ψωμί του τοστ και είδα ένα που είχε ημερομηνία λήξης 17/09/17 και το δίπλα έληγε σε 4-5 μέρες οπότε δεν αγόρασα. Πήρα το ληγμένο μαζί μου στο ταμείο. Το δίνω στην ταμεία πρώτο και της λέω αυτό έχει λήξει, ώστε να το πετάξει ή να το επιστρέψει ή ότι κάνουν με αυτά τέλος πάντων. Το κοιτάει και μου λέει ναι έληξε 17/09 και το χτυπάει! Της λέω δεν θα το πάρω, σου το έφερα επειδή έληξε, οπότε το ακυρώνει και το αφήνει στην άκρη. Σήμερα είδα πως μία κονσέρβα τοματοχυμό που αγόρασα έχει λήξει στις 30/08/17. Η οποία συνήθως έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Αγόρασα 10 προϊόντα και τα δύο που πέτυχα ήταν ληγμένα! Επίσης η κίνηση του να μου το χτυπήσει και το ότι δεν φάνηκε να της κάνει καμία εντύπωση, έστω και για τα μάτια του κόσμου, μου μοιάζουν πως είναι τακτική τους. Δεν το βλέπω κομπλεξικά του στυλ με στραβοκοίταξε ή δεν με εξυπηρέτησε σαν βασιλιά θέλω να καταγγείλω. Αλλά αν πλασάρουν έτσι για πλάκα ληγμένα, θεωρώ πως είναι σοβαρό. Δυστυχώς δεν μένω κοντά ώστε να έκανα μια βόλτα να ρίξω μια ματιά αν ήταν τρελή σύμπτωση. Εσείς πως θα αντιδρούσατε;
dollyyy19 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 ΕΦΕΤ.στο κοσμος εδρευει.αποδειξη αγορας,το ιδιο το προιον ,ταυτοτητα,και επωνυμη. καταγγελια.διοτι αν δεν το προσεχες και το εδινες στο πιτσιρικι και ειχε καμια σαλμονελα,πιθανον να εχανες το πισιρικι.η δουλεια τους ειναι να πουλανε σωστα προιοντα......φαντασου να ερχεται καποιος ελλαδα για οικογενειακες διακοπες,και να φευγει χωρις το μικρο του,απο αμελεια ή απληστια,δεν εχει σημασια. 1
Anorymous Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Και εγω σημερα ειδα οτι κατι ζαμπον που πηρα τυποποιημενα ειτε ειχαν ληξει μια μερα πριν τα παρω ευτηχως ειχα φαει μονο ενα και τα υπολοιπα τα ειχα ξεχασει οποτε σημερα που τσεκαρα ποσες μερες μετα το ανοιγμα πρεπει να φαγωθουν ειδα ημερομηνια και τα σουταρα. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το προιον το πηρα απο σκλαβενητη που ηταν μαρινοπουλος οποτε η δεν κανουν σωστα την δουλεια τους η ακομα χειροτερα κρατησαν ληγμενα απο στοκ του μαρινοπουλου για οικονομια. παλιοτερα ειχα πετυχει αυγα ληγμενα 3 μερες σε mymarket το οποιο θεωρω τραγικο 3 μερες ?
xirosiman Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δεχομαι οτι μπορει καποια πραγματα να ληξουν κ να μην αποσυρθουν εγκαιρως απο το καταστημα για διαφορους λογους, αλλα οταν ενας πελατης σου φερνει ενα προιον κ σου λεει οτι εχει ληξει ειναι αδιανοητο ενας ταμιας να το χτυπαει σαν να μην συμβαινει τιποτε. Αντιθετα εχω δει να ζητανε απο ταμια να κανει εκπτωση σε προιον επειδη εχει ληξει λεγοντας οτι τρωγεται κ ο υπαλληλος να του απαγορευει να το παρει και να το πεταει. 2
Anorymous Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δεχομαι οτι μπορει καποια πραγματα να ληξουν κ να μην αποσυρθουν εγκαιρως απο το καταστημα για διαφορους λογους, αλλα οταν ενας πελατης σου φερνει ενα προιον κ σου λεει οτι εχει ληξει ειναι αδιανοητο ενας ταμιας να το χτυπαει σαν να μην συμβαινει τιποτε. Αντιθετα εχω δει να ζητανε απο ταμια να κανει εκπτωση σε προιον επειδη εχει ληξει λεγοντας οτι τρωγεται κ ο υπαλληλος να του απαγορευει να το παρει και να το πεταει. οντος ειναι τραγικο , νομιζω παντως αν ειναι κοντα στην ληξη εχει εκπτωση δεν ξερω αν ειναι βαση νομου η το κανει το εκαστοτε σουπερ 1
tsioulak Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Κοιτα να εχει ξεμεινει κανα ληγμενο και να μην το πιασουνε οκ, ανθρωπινο αλλα αυτο με την ταμια που στο χτυπησε δεν μπορω να το καταλαβω, τι σκεφτηκε (ή δεν σκεφτηκε); Με κουφανες. 1
Manjaro Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 καταρχήν πιστεύω ότι είναι χρήσιμο να ειπωθεί πως η ημερομηνία λήξεως δεν είναι εκει για να δείξει πότε ένα προϊόν χαλάει ή είναι επικίνδυνο για την υγεία... Σημαίνει ότι η εταιρία δεν εγγυάται απλά τίποτα (όπως γεύση και γενικότερα χαρακτηριστικά ποιότητας) μετά απο αυτή την ημερομηνία.. Τέλος το ότι η εταιρία δεν εγγυάται μετά απο την Χ ημέρα πως το προϊόν της θα είναι το ίδιο γευστικό όπως όταν είναι φρέσκο επίσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πάψει να είναι γευστικό ακριβώς την ημέρα Χ+1.. κάποια παύουν ακριβώς εκείνη την ημέρα κάποια μέρες ή και βδομάδες αργότερα ειναι περισσότερο θέμα στατιστικής και συγκυριών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδών σουπερμάρκετ τρώγεται μια χαρά αρκετές μέρες έως και μήνες (ανάλογα το προϊόν πχ κονσέρβες) μετά την ημερομηνία λήξης... Σε άλλες χώρες για παράδειγμα αυτά τα προϊόντα τα μαζεύουν και δωρίζονται στα συσσίτια των φτωχών. 4 1
papoys1 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδή κοιτάζω ημερομηνίες έχω βρει σε όλα σχεδόν τα s/m προϊόντα προς πώληση ληγμένα. Δεν είναι σωστό,άλλος μπορεί να το πει επικίνδυνο αλλά συμβαίνει.Μου άρεσε που ο TS δεν ονόμασε s/m απλά το κατέθεσε ως γεγονός να το συζητήσουμε. Ανεπίτρεπτη η κίνηση της πωλήτριας αλλά δεν νομίζω και αυτή ότι το έκανε επίτηδες.Δυστυχώς κάποιοι είμαστε απαθείς και αδιάφοροι στη δουλειά που κάνουμε όχι μόνο εκεί αλλά παντού. Αν αγαπούσε τη δουλειά της θα έλεγε έστω ένα απλό "συγγνώμη δεν το είδαμε" και φυσικά θα το έβαζε αμέσως στην άκρη φωνάζοντας συγχρόνως κάποιο υπεύθυνο να δει μήπως στο σημείο υπάρχουν και άλλα ληγμένα να αποσυρθούν. 1
Manjaro Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Με το απο πάνω ποστ που έγραψα δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι ειναι σωστό ή θεμιτό το supermarket να πουλάει ληγμένα (όπως δεν είναι σωστό πχ ενα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών να πουλάει χωρίς εγγύηση ηλεκτρονικά είδη) φυσικά και πρέπει να τα αποσύρει Απλά το ανέφερα για να μην πετάξει κάποιος τα ζαμπόν του όπως ο Anorymous επειδή έληξαν μια μέρα πριν ή για να μην πιστεύουν ότι εγκληματεί το σουπερμάρκετ και θέτει σε κίνδυνο την ζωή τους.Απλά είναι αντιδεοντολογικό και παράνομο να πουλάει σε τιμή καινούργιου κάτι που έχει λήξει.
Gtr34 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Σε καμία περίπτωση δεν θα έτρωγα ληγμένα προϊόντα και είμαι σίγουρος ότι κανένα από τα στελέχη του σουπερμάρκετ δεν θα τα έδινε στο παιδί του. Τs, αν παρατηρήσεις ότι είναι συχνό φαινόμενο εκτός από το αλλάξεις κατάστημα, μπορείς να παραπονεθείς στον διευθυντή. Ίσως κάποιος υπάλληλος να μην κάνει σωστά τη δουλειά του.
zio10 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Και εγω σημερα ειδα οτι κατι ζαμπον που πηρα τυποποιημενα ειτε ειχαν ληξει μια μερα πριν τα παρω ευτηχως ειχα φαει μονο ενα και τα υπολοιπα τα ειχα ξεχασει οποτε σημερα που τσεκαρα ποσες μερες μετα το ανοιγμα πρεπει να φαγωθουν ειδα ημερομηνια και τα σουταρα. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το προιον το πηρα απο σκλαβενητη που ηταν μαρινοπουλος οποτε η δεν κανουν σωστα την δουλεια τους η ακομα χειροτερα κρατησαν ληγμενα απο στοκ του μαρινοπουλου για οικονομια. παλιοτερα ειχα πετυχει αυγα ληγμενα 3 μερες σε mymarket το οποιο θεωρω τραγικο 3 μερες ? Δε χαλάνε σε μια μέρα ρε συ, θα μπορούσες να τα φας ή θα μπορούσες να τα πας πίσω να πάρεις άλλα ίσως.
Valerie_ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 το σκεφτόμουν κι εγώ μια μέρα ,αν βρω ληγμένο συσκευασμένο και επικοινωνήσω με την εταιρεία προς ενημέρωση τους δεν θα γίνει κάτι λέτε ε;
ParhsG Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Πρακτικά τρώμε ληγμένα χωρις να το ξέρουμε. Στα supermarket συνηθως τα ελεγχουν αλλά μερικές φορές παραποιείται η ετικέτα απο πιο πίσω αν ειναι της πλάκας για ημερομηνία ληξης. Επισης τα ληγμένα συνηθως τα δινουν σε εστιατόρια. Ξερω περιπτώσεις πχ σε πιτσες τα τυριά επειδη ειναι μεγαλες ποσότητες στελνουν ληγμένα αλλα δε μπορει να το ξερουν. Δηλαδη αν στο δωσει χυμα με δικη του ετικετα βαζει οτι γουσταρει.
Manjaro Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 το σκεφτόμουν κι εγώ μια μέρα ,αν βρω ληγμένο συσκευασμένο και επικοινωνήσω με την εταιρεία προς ενημέρωση τους δεν θα γίνει κάτι λέτε ε; Αν έχεις απόδειξη αγοράς τότε είναι υποχρεωμένοι να σε αποζημιώσουν. Το ότι μπορεί να φαγωθεί και ας είναι μια μέρα (ή και δέκα+ μέρες ληγμένο) δεν έχει καμία απολύτως σημασία. 1
Par1s* Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Σίγουρα μπορεί να ξεφύγει κάτι και να παραμείνει στο ράφι ένα ληγμένο προϊόν, λογικό είναι, αφού μιλάμε για χιλιάδες προϊόντα. Αλλά ψωμί τοστ ληγμένο 10 ημέρες, πάει πολύ νομίζω, αυτά τα είδη ανανεώνονται στα ράφια πολύ τακτικά. Και δεν ανέφερα πως ήταν μπροστά από τα υπόλοιπα ψωμιά και όχι πίσω πίσω ώστε να έχει ξεχαστεί. Η κονσέρβα είναι ευκολότερο να ξεχαστεί αφού μπορεί να διαρκεί 2 χρόνια ίσως και παραπάνω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ήταν ληγμένα 2 στα 10 προϊόντα και η (μη) αντίδραση της υπαλλήλου στο ταμείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις