Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ορίστε το περίεργο πρόβλημα μου που με έχει τρελάνει:

Πριν ένα μήνα καθόταν που λέτε ο υπολογιστής, με ανοιχτό απλά έναν chrome. Βάζω εξωτερικό σκληρό στην μπροστινή θύρα usb, κλείνει. Μετά δεν άνοιγε, βάζω διακόπτη στο 0, βγάζω καλώδιο, τα ξαναβάζω όλα, ανοίγει αλλά με μαύρη οθόνη (δε μπαίνει καν bios) και μαρσάρει το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή σαν ζάσταβα σε λασπωμένη ανηφόρα. Επαναλαμβάνω αυτό με το καλώδιο τροφοδοσίας καναδυό φορές και μετά ανοίγει. Αυτό το έχει ξανακάνει από τότε 2-3 φορές, και με άλλα εξαρτήματα usb (joystick, φλασάκι).

Σήμερα, ύστερα από ώρες σερφαρίσματος και λίγη ώρα PES, ενώ απλά είναι στην επιφάνεια εργασίας, έκλεισε. Νομίζω πως έγινε με το που σύνδεσα πάνω ένα καινούργιο καλώδιο ethernet. Από τότε δεν ξανάνοιξε, μόνο μαύρη οθόνη και μαρσάρισμα. Μάλιστα καμιά φορά έκλεινε ή έκανε επανεκκίνηση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αφού βέβαια καθάρισα ψύκτρα cpu (μαμίσια, ήταν λίγο μόνο βρώμικη) και άλλαξα πάστα (είχα κανά χρόνο+) το μαρσάρισμα και οι επανεκκινήσεις σταμάτησαν, η μαύρη οθόνη έμεινε. 

Έκανα τα παρακάτω χωρίς κάποια βελτίωση:

• Δοκίμασα την κάθε ram μόνη της και σε διαφορετικά σλοτ.
  • Έβγαλα τα πάντα από περιφερειακά μήπως έτρωγε σκάλωμα από εκεί και τον άνοιξα, πάλι μαύρη οθόνη.
  • Έβγαλα για κανά λεπτό την CMOS.

Η μητρική δεν έχει δυστυχώς ηχειάκι να ακούσω κανά error.

Από εναλλακτικά εξαρτήματα για να δω τι μπορεί να έχει χαλάσει δυστυχώς μόνο καμιά ram ddr να έχω...

Όλα -φαίνονται να- δουλεύουν μια χαρά (ανεμιστηράκια, σκληροί κτλ).

Ο υπολογιστής είναι σχετικά παλιός (φτιαγμένος το μακρινό 2009), αλλά καλά διατηρημένος όσο μπορεί:

AMD Phenom II X3 720

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

Ati 4770

Enermax EPR525AWT

Corsair XMS3 4gb (2x2)

Και το ενδιαφέρον μετά από όλα αυτά:

Κλειστός υπολογιστής, μόνο με κουμπωμένη gpu και ρεύμα (και σκληρούς προφανώς κτλ), βάζοντας απλά το πληκτρολόγιο σε usb θύρα από πίσω, το πισι... άνοιξε. Τον έκλεισα το ξανάβαλα και ξανάγινε. Μετά από λίγη ώρα πάντως, δε γίνεται. Τι ακριβώς συμβαίνει με τα ρεύματα ρε παιδιά εκεί μέσα;

βοήθεια...;

Δημοσ.

Δεν λες το τροφοδοτικο ποιο ειναι που ειναι το νουμερο 1 για το προβλημα και μετα ειναι μητρικη...

Ααααα! Γραψε λαθος! Τωρα το ειδα! Στραβομαρα! :-)

Δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο γιατι μαλλον τα φτηνει και ειναι οριακα τα ρευματα πλεον...

Αν κανει τα ιδια σημαινει οτι κατι παιζεται με την μητρικη...

Αλλα τωρα που το ξανα σκεφτομαι ισως μετα πρεπει να δεις και μια αλλη καρτα γραφικων...

Δημοσ.

Zelomoth ήμουν σίγουρος ότι οι πρώτες συμβουλές θα ήταν αυτές :ρ, αλλά όπως είπα δεν έχω δεύτερα εξαρτήματα (τουλάχιστον μέχρι να βρω από κανέναν φίλο). Μήπως υπάρχει κανα άλλο trial and error ή πατέντα που μπορώ να κάνω μέχρι τότε;

Δημοσ.

Μπα αυτα πρεπει να δεις φιλε μου για να βρεις το προβλημα απλα αν ειναι το τροφοδοτικο,καλυτερα να μην το ξανα βαλεις σε λειτουργια γιατι μπορει να καψει τιποτα... :fear: Αν η μητρικη ειχε ενσωματωμενα γραφικα θα βλεπαμε καποια πραγματα απο εκει γιατι αν εβγαζες την καρτα σου και δουλευε τοτε θα ξεραμε οτι φταιει ειτε η καρτα ειτε το τροφοδοτικο δεν εχει πλεον αρκετο ρευμα και χωρις την καρτα την παλευει...

Καπως ετσι,καταλαβες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...