ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Εδω και λιγο καιρο ο ενας απο τους σκληρους μου κανει ενα περιεργο beep-beep..οχι παντα και κατα διαστηματα..το φαινομενο γινεται εντονο σε stress test πχ με το aida64 και σε lonog test με το seatools.Μηπως ο σκληρος ειναι στα τελευταια του η ειναι κατι αλλο..πχ κανα καλωδιο sata?
Heatspreader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Ο δίσκος κατά πάσα πιθανότητα σε χαιρετάει. Πρέπει να πάρεις Back Up αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Normal sounds include: Whining noise during drive spin-up. Regular clicking or tapping sounds during drive access. Hard clicks when the drive heads park during power saving modes like Standby or Hibernation. Abnormal noises include: High-pitched whining sound can be an indication of abnormal function. Noises can be caused by mounting issues. This is due to either a high frequency vibration in the mounting hardware, or a potential drive failure. Repeated, regular tapping, grinding or beeping. External (especially USB-only) drive clicking or beeping at time of connection, often accompanied by non-detection problems. Seagate and Maxtor-brand hard drives do not contain audio speakers. Some failure mechanisms may make a regular repeating beep from the computer's internal speaker. This may or not be hard drive related. Check your system documentation for an explanation of system beep codes. If a drive failure is possible, it is always important to make an immediate backup. Two hard clicks at start up and then a boot error message or system shutdown is a symptom of a failed drive. Check your cables and connections in case they might have gotten loose. You can use SeaTools for DOS to diagnose the drive. If SeaTools fails to function properly or is unresponsive, replace the drive. http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/174571en?language=en_US Εμένα δυστυχώς πριν 4 ημέρες ο Western Digital My Book 2TB αποδήμησε. Είχε δείξει κάποια σημάδια, αλλά όχι τέτοια που να μπορώ να καταλάβω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. 1) Κάποια στιγμή δεν τον έβλεπε και νόμιζα πως ήταν το καλώδιο. 2) Κατά το Boot μέχρι να κάνει Spin-up έφαγα BSOD (μπλε οθόνη) 3) Το HD Sentinel τον έβγαζε καθαρό. Στο δύο κάτι ψιλιάστικα, αλλά περισσότερο για το Cage και όχι για τον ίδιο τον δίσκο. Κυριακή βράδυ πάω να δω Game of Thrones και βλέπω τα Torrents κοκκινισμένα και πουθενά ο δίσκος. Τον έβγαλα, τον έβαλα, τίποτα. Μέχρι που μου κόλλαγε το σύστημα και με το που τον έβγαζα ξεκόλλαγε. Τον έβγαλα από το Cage, τα ίδια. Κάνει Spin Up κανονικά, δεν κάνει κανέναν παράξενο θόρυβο, αλλά δεν αναγνωρίζεται. Αγόρασα τελικά τον Seagate Barracuda 4TB (ST4000DM004). Τον προηγούμενο (Seagate 3TB (ST3000DM001)), τον πούλησα γιατί ήταν τόσο βαρύς που κατά την περιστροφή του συντόνιζε όλο το γραφείο. Ακουγόταν ο συντονισμός στο μπάνιο που είναι μεσοτοιχία με τον πάγκο που έχω το Setup μου. Ο Seagate Barracuda 4TB (ST4000DM004), άριστος. Δεν ακούγεται τίποτα. Πολύ ελαφρύς και εντυπωσιακά λεπτός! Σε περίπτωση που αγοράσεις άλλον δίσκο, έχε κατά νου ότι συνήθως τα καταστήματα που έχουν πολύ καλές τιμές, είναι σε συνήθως παλιούς δίσκους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πολλά platters και να κάνουν θόρυβο κατά την περιστροφή τους και μόνο. Για αγορά δίσκου, στα Site των κατασκευαστών να δεις τι προϊόντα έχουν και μετά στο Scroutz τον κωδικό του προϊόντος.
life is music Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Εδω και λιγο καιρο ο ενας απο τους σκληρους μου κανει ενα περιεργο beep-beep..οχι παντα και κατα διαστηματα..το φαινομενο γινεται εντονο σε stress test πχ με το aida64 και σε lonog test με το seatools. Μηπως ο σκληρος ειναι στα τελευταια του η ειναι κατι αλλο..πχ κανα καλωδιο sata? 1) γ αρχη τρεξε το διαγνωστικο της εταιρίας γ να δουμε οτι δεν υπαρχουν σφαλματα και δευτερον πες μου στο hd sentinel τι υγεια σ διχνει στον συγκεκριμένο δίσκο ?
ΔημητρηςΜπιστιολης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 1) γ αρχη τρεξε το διαγνωστικο της εταιρίας γ να δουμε οτι δεν υπαρχουν σφαλματα και δευτερον πες μου στο hd sentinel τι υγεια σ διχνει στον συγκεκριμένο δίσκο ?
Heatspreader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 6 χρόνια λειτουργίας έχει ο δίσκος... Είναι αρκετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα