Προς το περιεχόμενο

Ryzen 1600 oc προβλημα

Marios1981

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια...

Εχω το εξης θεματακι... Απο χθες κλοκαρω τον 1600 να δω τι παιζει κ να δω που θα τον αφησω... Χθες ειχα 3.9 με 1.300βολτ 2ωρες πραιμ95 σταθερο με θερμοκρασιες πανω κατω στους 85.

Σημερα επαιζα στα 3.8 κ ενω τον εβαλα στα 1.1625βολτ τον αφησα για ενα διωρο να τρχει πραιμ95 μεχρι να γυρησω απο το γυμναστηριο...

Οταν επεστρεψα ειχε κρασαρει... κανω ρισετ ξαναβαζω τιμές στο μπαιος τις επαιρνε αλλα στα γουντοους το cpuz μου εδειχνε 3.2

Ξαναδοκιμασα να βαλω 3.8 κ 1.200βολτ εμπαινε στο μπαιος αλλα μεσα ξανα στοκ τιμες στα 3.2...

Εχει κανεις ιδεα γιατι το κανεο αυτο? Σε 1 ωρα σχολαω κ θα παω σπιτι να ξαναδοκιμασω...

Mobo msi b350 pc mate

Ram 16 corsair lpx παιζουν στα 3200 δεν τις πειραξα καθολου

Μπαιος εχω βαλει το τελευταίο

Γουιντοους 7 ουλτιματε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ryzen είναι ποιο σταθερώς κάτω από 70 βαθμούς . Με 1.3 Volt και  να ανεβάζει 85 βαθμούς μου φαίνεται περίεργο . Πιθανών να έχεις κάτι κάτι λάθος στο Bios ή στο στήσιμο . 

Πιθανά λάθη 

Core Performance Boost (πρέπει να είναι κλειστό )

OC μέσα από τα windows ( Έχουν αναφερθεί  προβλήματα με την τάση που υπερθερμαίνουν τον επεξεργαστή   )

LLC σε λογικά επίπεδα (Στην Asus max lvl 3 )

Καλά ειναι να δούμε τι ρυθμίσεις που έχεις  στο bios για να μπορούμε να βοηθήσουμε .  

Μπορείς επισης να διαβάσεις αυτόν τον οδηγό 

http://www.insomnia.gr/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/

Λοιπον τωρα που το δοκιμαζω βαζω τις τιμες παταω σειφ κ εξιτ κανει 2 επανεκινησεις κ στην τριτη μπουταρει με στοκ ρυθμίσεις

Το core perfomance ειναι ανενεργο

Lcc ειναι στο 2

Μεμορυ τρυ ιτ ειναι ανενεργο

Ολα τα αλλα στο αουτο

Στο cpu features ειναι ανενεργά

C6 core, spread spectrum, edc throtling, cool n quiet, svm mode

Εκανα κλιαρ σ μος κ φαινεται οτι δουλευει παλι παρνει τις τιμες κανονικα κ οι μνημες ξανα 3200...τωρα τον τρεχω 3.8 1.175v στο πραιμ95...

Μια αλλη ερωτηση καλυτερα το πραιμ η το αιντα για να τεσταρω... Το αιντα μ δειχνει μικροτερες θερμοκρασιες παντως...

Ευχαριστω για το λιν αδερφε αυτο π μ εμεινε ειναι 2ωρες πραιμ95 η 5+ αιντα64..

Τωρα στο προβλημα μου.... Αφου εφαγα την νυχτα μ να ψαχνω τι γινεται κ μετα απο 3 4 clear cmos την δου λεια την εκανε το LCC που το ειχα στο mode 2.μολις το εβαλα στο αυτο ολα κομπλε ουτε επανεκινησεις κ τις τιμες επαιρνε κανονικα κ οι ραμ στα 3200...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...