Προς το περιεχόμενο

θέμα με το path length (max characters) σε xp...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα θέμα με Windows XP Pro SP3.
Το story έχει ως εξής:
πρόκειται για δίσκο με xp που θέλω να κάνω format. Θέλω να πάρω backup.
Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν μέσα αρχεία σε folders με μεγάλα ονόματα το κάθε folder, και μέσα σε
αυτά τα folder με τα μεγάλα ονόματα υπάρχουν άααααλα folder με μεγάλα ονόματα. Οπότε, σε xp τουλάχιστον,
αρχεία που υπάρχουν στο τελευταίο folder της διαδρομής δε διαάβζονται, προφανώς λόγω υπέρβασης μεγίστου
ορίου χαρακτήρων σε path. Τώρα θα μου πείτε και εύλογη η απορία:καλά, και πώς δημιουργήθηκαν τα folders?
Σωστό! Αυτό αναρωτιέμαι και γω. Απλά, αυτή τη στιγμή δεν έχω επαφή με τον κάτοχο τού pc για να μού δώσει
1-2 πληροφορίες να καταλάβουμε.
Να δώσω ένα παράδειγμα
η δομή δεν είναι απλά π.χ. C:\Documents and Settings\user1\a\b\123.xls
Αυτό θα διαβαζόταν χωρίς πρόβλημα.
Υπάρχει διαδρομή όπως την βλέπετε:
C:\Documents and Settings\user1\Επιφάνεια εργασίας\nikos\Μη χρησιμοποιούμενα αρχεία επιφάνειας εργασίας\old files\Μη χρησιμοποιούμενες συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας\domika erga kai sxediagrammata
και μέσα σ' αυτό το μακρυνάρι 1-2 άλλα μεγάλα folders και στο τελευταίο folder κάποια .xls , .docx, και .pdf με μεγάλα ονόματα κάποια από αυτά.

Επειδή διάβασα από δω, διάβασα από κει, αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα:πόσο πρέπει να είναι το max length; Μέσα σ' αυτό το max συμπεριλαμβάνονται οι χαρακτήρες καί του αρχείου+επέκταση (αν και νομίζω ναι, τυπικά ρωτάω για μία απλή επιβεβαίωση);

Κάπου είδα ότι έχει να κάνει όχι με max length αλλά με max folders 7. Δηλαδή, να έχεις το πολύ 7 folders, χωρίς να σε περιορίζουν οι χαρακτήρες, και στο 8 folder πάει... Να σας πω την αλήθεια αυτό δεν το έχω ξανακούσει.

Θέλοντας να πάρω backup πριν το format, πηγαίνοντας από Windows σ' αυτά τα μακρυνάρια, στο copy, μου έβγαζε συνεχώς κάτι μηνύματα περί μη ανάγνωση δίσκου, ή αδυναμία ανάγνωσης αρχείου. Τα αρχεία φαίνονται, βγάζει και μέγεθος, αλλά δε μπορεί να κάνει ούτε copy (μηνύματα), ούτε και τα ανοίγει.

Για να μην παιδεύομαι έκανα το πιό απλό:έβαλα τον δίσκο σε ένα ubuntu 16.04 και τα αρχεία καί τα πήρε όλα, κομπλέ, καί ανοίγουν όλα (μέσα στο ubuntu, στις αντίστοιχες εφαρμογές ubuntu), ακόμη καί στα μακρυνάρια μέσα. Τα αρχεία είναι μιά χαρά.

Οπότε, θα μου πείτε, ίσως αυτά τα μακρυνάρια δημιουργήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που πήρα το backup:ubuntu ή κάτι σχετικό. Δυστυχώς, όπως είπα, δεν έχω αυτή τη στιγμή επαφή με τον κάτοχο.

Ήθελα 1-2 διευκρινίσεις-βοήθεια για το όλο story.
max length πόσο είναι?
εάν έχετε ακούσει κάτι για τα 7 folder?
τί θα μπορούσα να κάνω ώστε μετά το format (θα μπουν και πάλι xp) να έχω και πάλι τη δομή ως έχει, αλλά να είναι προσπελάσιμα τα αρχεία? Ένας τρόπος θα ήταν να μικρύνω ονοματολογία και να παίξει. Εκτός από αυτό. Λέω μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο (registry ή κάτι άλλο).

Ευχαριστώ !!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

[...]

Ήθελα 1-2 διευκρινίσεις-βοήθεια για το όλο story.

1) max length πόσο είναι?

2) εάν έχετε ακούσει κάτι για τα 7 folder?

3) τί θα μπορούσα να κάνω ώστε μετά το format (θα μπουν και πάλι xp) να έχω και πάλι τη δομή ως έχει, αλλά να είναι προσπελάσιμα τα αρχεία? Ένας τρόπος θα ήταν να μικρύνω ονοματολογία και να παίξει.

4) Εκτός από αυτό. Λέω μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο (registry ή κάτι άλλο).

Ευχαριστώ !!

1) Το μέγιστο είναι 1 letter drive+semiconol+backslash+path+filename+3 letter extension+NULL = 260 χαρακτήρες.

Δηλαδή ένα παράδειγμα είναι C:\256-characters-path-including-file-name-and-extention το οποίο αν τα μετρήσεις είναι 259 χαρακτήρες (256+3 για το C:\ ) και μένει το τελευταίο που είναι ο χαρακτήρας τερματισμού. Οπότε το μέγιστο ωφέλιμο μήκος για το path και το filename είναι 256 χαρακτήρες, Αυτό είναι για όλα τα windows,

2) Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

3) Θα πρέπει να μάθει ο χρήστης να χρησιμοποιεί μαζεμένα ονόματα στους φάκελους και να μην χρησιμοποιεί την επιφάνεια εργασίας για αποθήκευση αλλά έναν απλό φάκελο στον c π.χ. C:\nikos και εκεί να έχει τα αρχεία του. Αν θέλει μπορεί να κάνει μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας οπότε θα είναι σαν να τα έχει στο desktop αλλά θα γλυτώσει το C:\Documents and Settings\user1\desktop από το Path. Θα πρόσεξες ότι βάζω desktop και όχι Επιφάνεια εργασίας στο τέλος. Έτσι είναι το σωστό path. Η Ελληνική ονομασία εμφανίζεται βάσει του folder.ini που είναι κρυφό στον φάκελο κα αν το σβήσεις θα αλλάξει στην εξερεύνηση το όνομα της επιφάνειας σε desktop.

Αν θέλει τους σιδηρόδρομους θα πρέπει να βάλει έναν nas και να αποθηκεύει εκεί που είναι σε unix και δεν έχει περιορισμούς στα path.

4) Υπάρχει κόλπο για άρση του περιορισμού αλλά είναι μόνο για τα 10άρια και γίνεται μέσα από την registry στο κλειδί HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem LongPathsEnabled ή από το group policy στο path Computer Configuration > Administrative Templates > System > Filesystem > Enable NTFS long paths.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν, να ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις!!

Παρακαλώ πολύ!! , μια ερώτηση εξαιρετικής σημασίας για μένα. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ, εάν έχετε λίγο χρόνο,να μου απαντήσετε.

Εάν στο pc με τα Windows XP Pro SP3, που είναι, φυσικά, και δίσκος που περιέχει τα αρχεία, με τις διαδρομές σιδηροδρόμους, εάν, λοιπόν σε αυτά τα Windows υπάρχει ο χρήστης user1, μήπως θα έχει αποτέλεσμα εάν μπω σαν administrator; Οπότε, έτσι, διαβάζονται τα μακρινάρια, και θα μπορούσα να κάνω copy;

Αν και, προσωπικά, και από αυτά που λέτε, και από την εμπειρία που έχω, και πάλι δεν θα δουλέψει. Ο administrator είναι για άλλα πράγματα σε XP. Το copy με τους σιδηροδρόμους έχει να κάνει με windows όπως είναι φτιαγμένα, και όχι με administrator και δικαιώματα. Απλά, μία τυπική ερώτηση κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Δημοσ.

Αν σου ξανά τύχει παρόμοια περίπτωση, αντί να βάζεις-βγάζεις δίσκους δοκίμασε και αυτό: https://www.freefilesync.org είναι ό,τι πρέπει...

Ο περιορισμός του μέγιστου μήκους διαδρομής είναι στα windows και δεν παρακάμπτεται με προγράμματα συγχρονισμού. Όποιο και να βάλεις πάλι δε θα διαβάζει τα αρχεία στους φακέλους που ξεπερνάνε σε σύνολο τους 256 χαρακτήρες.

Καταρχήν, να ευχαριστήσω πολύ για τις απαντήσεις!!

Παρακαλώ πολύ!! , μια ερώτηση εξαιρετικής σημασίας για μένα. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ, εάν έχετε λίγο χρόνο,να μου απαντήσετε.

Εάν στο pc με τα Windows XP Pro SP3, που είναι, φυσικά, και δίσκος που περιέχει τα αρχεία, με τις διαδρομές σιδηροδρόμους, εάν, λοιπόν σε αυτά τα Windows υπάρχει ο χρήστης user1, μήπως θα έχει αποτέλεσμα εάν μπω σαν administrator; Οπότε, έτσι, διαβάζονται τα μακρινάρια, και θα μπορούσα να κάνω copy;

Αν και, προσωπικά, και από αυτά που λέτε, και από την εμπειρία που έχω, και πάλι δεν θα δουλέψει. Ο administrator είναι για άλλα πράγματα σε XP. Το copy με τους σιδηροδρόμους έχει να κάνει με windows όπως είναι φτιαγμένα, και όχι με administrator και δικαιώματα. Απλά, μία τυπική ερώτηση κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Όχι, δε θα δουλέψει.

Ένας τρόπος για να πας από πλάγια οδό είναι να βάλεις στο μπροστά στο path το \\?\ οπότε παρακάμπτεις την ανάγνωση σε ansi και πας σε unc path, δηλαδή:

\\?\C:\path\path\path\filename.ext

Δεν ξέρω όμως πως θα σε βολέψει αυτό, αλλά δοκίμασε στο π.χ. στο word, όταν πατήσεις στο αρχείο και πριν πατήσεις φόρτωση να βάλεις το \\?\ μπροστά και δες αν στο ανοίξει.

• Like 1
Δημοσ.

Να ευχαριστήσω πολύ για τις επιπλέον απαντήσεις !!!

Ο κάτοχος τού pc, που το pc είναι δικτύου, μου είπε πως ρώτησε τον μηχανογράφο τού δικτύου. Αλλά δεν τον πολυεμπιστεύονται. Μου είπε:"Ο τύπος είναι αλλού γι΄ αλλού."...

Κάτι του είπε ο μηχανογράφος ότι πρέπει να έχουν έρθει στα XP του ίσως με copy μέσω δικτύου. Ο μηχανογράφος είναι απ΄αυτούς που δεν λένε πολλά... Δεν πολυμιλάνε...

Μόνο αυτή τη βοηθητική πληροφορία έχουμε. Αλλά, και πάλι, δεν είναι σίγουρη. Ξέρετε τίποτα σχετικό περί copy δικτύου; Ο server τού δικτύου είναι 2003 R2.

Δημοσ.

Δοκίμασε και με το Total Commander. Σε ρωτάει όταν το μήκος είναι πάνω από 256, αν θες να κάνει την αντιγραφή κτλ. Και αυτό έχει περιορισμό, δεν θυμάμαι πόσο, αλλά επειδή το χρησιμοποιώ χρόνια δουλεύει στις περισσότερες περιπτώσεις μου.

Δημοσ.

Να ευχαριστήσω πολύ για τις επιπλέον απαντήσεις !!!

Ο κάτοχος τού pc, που το pc είναι δικτύου, μου είπε πως ρώτησε τον μηχανογράφο τού δικτύου. Αλλά δεν τον πολυεμπιστεύονται. Μου είπε:"Ο τύπος είναι αλλού γι΄ αλλού."...

Κάτι του είπε ο μηχανογράφος ότι πρέπει να έχουν έρθει στα XP του ίσως με copy μέσω δικτύου. Ο μηχανογράφος είναι απ΄αυτούς που δεν λένε πολλά... Δεν πολυμιλάνε...

Μόνο αυτή τη βοηθητική πληροφορία έχουμε. Αλλά, και πάλι, δεν είναι σίγουρη. Ξέρετε τίποτα σχετικό περί copy δικτύου; Ο server τού δικτύου είναι 2003 R2.

Ναι, έτσι το έχω δει ότι γίνεται. Αντιγραφή από nas όπου οι φάκελοι ήταν σιδηρόδρομοι με επιτυχία αλλά καμία πρόσβαση στο pc όπου αντιγράφηκαν.

Είχε δίκιο ο μηχανογράφος. Δεν πολυμιλάει γιατί μάλλον είναι οπαδός του ρητού "το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν"

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω καλά από το "καμία πρόσβαση στο pc όπου αντιγράφηκαν" εννοείς ότι γίνεται απλά η αντιγραφή σε ένα ας το πούμε destination pc (ας το πούμε pc_nikos).

Τα αρχεία λοιπόν υπάρχουν σαν δεύτερα αντίγραφα στο pc_nikos αλλά πρόσβαση δεν έχουν. Σωστά; Αυτό εννοείς;

Δημοσ.

Θα πρέπει να μειωθεί το μέγεθος των φακέλων και μετά θα υπάρχει πρόσβαση αλλιώς τα windows δεν μπορούν να προσπελάσουν τα αρχεία που το μέγιστο μέγεθος χαρακτήρων ξεπερνάει τους 256 χαρακτήρες.

Αλλά, ναι. Τα αρχεία αντιγράφονται κανονικά.

Δημοσ.

Ωραία, κατανοητό.

Άρα, τα βήματα είναι:

α. αντιγραφή:ναι

β. προσπέλαση των Windows δίχως μείωση φακέλων<256 chars:όχι

γ. προσπέλαση των Windows  μετά την μείωση φακέλων<256 chars:ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...