serian Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα Βρήκα αυτό http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/174718-acer-a315-51-38gt-15.6-i3-6006u/4gb/500gb/linux Επίσης βρήκα και αυτό http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/174747-dell-15-5567-i7-7500u/8gb/1tb/2gb/linux Από ότι είδα είναι η φθηνότερη τιμή στο skroutz αλλά θα ήθελα να ξέρω τι distri έχουν γιατί στον Κώτσο δεν ξέρουν καν τι είναι το distri.
crashnburn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 distro λεγεται απο το distribution που σημαινει διανομη linux k το αναφερει ,λεει λειτουργικό σύστημα Linux Ubuntu 2
9apo9 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα Βρήκα το παρακάτω στον Κώτσο στα 269€ http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/174720-acer-a315-31-c1yu-15.6-n3350/4gb/500gb/linux Δεν ξέρω αν ξεπουλάνε τα linux αλλά πιστεύετε ότι για αυτά τα λεφτά αξίζει?
serian Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την διόρθωση. Λες για αυτό να μην καταλαβαίνανε στο τηλέφωνο?
BlueBlood7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα Βρήκα το παρακάτω στον Κώτσο στα 269€ http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/174720-acer-a315-31-c1yu-15.6-n3350/4gb/500gb/linux Δεν ξέρω αν ξεπουλάνε τα linux αλλά πιστεύετε ότι για αυτά τα λεφτά αξίζει? Μακριά από επεξεργαστές τύπου Ν..... 6
crashnburn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για την διόρθωση. Λες για αυτό να μην καταλαβαίνανε στο τηλέφωνο? ναι σιγουρα btw θα προτιμουσα το asus https://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=most-popular&keyphrase=i3-6006U
becoming_I Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μακριά από επεξεργαστές τύπου Ν..... Γιατί; Η σειρά Ν (celeron) είναι η φτηνή σειρά της Intel και προφανώς δεν πετάει σε επιδόσεις αλλά είναι αξιοπρεπής σε συστήματα που προορίζονται για lightweight χρήση. Πιστεύεις ότι με windows 10 θα πετούσε; Ευχαριστώ για την διόρθωση. Λες για αυτό να μην καταλαβαίνανε στο τηλέφωνο? Ενώ με το distro θα καταλάβαιναν Δεν ξέρω αν ξεπουλάνε τα linux αλλά πιστεύετε ότι για αυτά τα λεφτά αξίζει? Ναι αξίζει για browsing,office,ταινίες και μουσική. Απλό σύστημα σε λογική τιμή. Για ένα ίδιο με windows θα είχες γύρω στα 60€ καπέλο. Αν και μεταξύ μας νομίζω ότι θα περάσεις π31ρ4τ1κ4 w1nd0w5. 2
sintalkas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 παιδιά μακρυά από celeron n επεξεργαστές ,ειδικά μετά από το τελευταίο update ζορίζεται πάρα πολύ το μηχανάκι (lenovo g40-30) δεν αξίζει με τίποτα ακόμα και για ελαφρη χρήση ,είναι τόσο αργός που ακόμα και ένας Τ7200 του 2006 τον περνάει αν θέλετε με λίγα λεφτά βρείτε ενα ι5 1ης ,2ης γενιας refurbished και μην πετάξετε τα λεφτα σας στο ενλόγω μηχανάκι. ρε παιδιά πως βάζω οφφτοπικ παραθεση σποιλερ? 2
becoming_I Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 παιδιά μακρυά από celeron n επεξεργαστές ,ειδικά μετά από το τελευταίο update ζορίζεται πάρα πολύ το μηχανάκι (lenovo g40-30) δεν αξίζει με τίποτα ακόμα και για ελαφρη χρήση ,είναι τόσο αργός που ακόμα και ένας Τ7200 του 2006 τον περνάει αν θέλετε με λίγα λεφτά βρείτε ενα ι5 1ης ,2ης γενιας refurbished και μην πετάξετε τα λεφτα σας στο ενλόγω μηχανάκι. Το τελευταίο update των windows 10 να υποθέσω. Εδώ μιλάμε για laptop με προεγκατεστημένο Linux.
sintalkas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 με linux μπορει και να ναι οκ αλλα celeron και windows 10 γιοκ
BlueBlood7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 ρε παιδιά πως βάζω οφφτοπικ παραθεση σποιλερ? Κείμενο[//spoiler] αλλά με ένα slash. Γιατί; Η σειρά Ν (celeron) είναι η φτηνή σειρά της Intel και προφανώς δεν πετάει σε επιδόσεις αλλά είναι αξιοπρεπής σε συστήματα που προορίζονται για lightweight χρήση. Πιστεύεις ότι με windows 10 θα πετούσε; Ενώ με το distro θα καταλάβαιναν Ναι αξίζει για browsing,office,ταινίες και μουσική. Απλό σύστημα σε λογική τιμή. Για ένα ίδιο με windows θα είχες γύρω στα 60€ καπέλο. Αν και μεταξύ μας νομίζω ότι θα περάσεις π31ρ4τ1κ4 w1nd0w5. Είναι αργοί επεξεργαστές. Τόσοι αργοί που επεξεργαστές παλαιότερων αρκετών ετών είναι καλύτεροι από αυτούς. Το να δίνεις λοιπόν έστω και 1 ευρώ την σήμερον ημέρα για να έχεις έναν επεξεργαστή υποδιαίστερο από επεξεργαστή π.χ. 5-6 ετών είναι ότι χειρότερο. Κλαις τα λεφτά σου πραγματικά. Με τα ίδια χρήματα άντε και κατιτις παραπάνω βρίσκεις μεταχειρισμένο παλαιότερο μηχάνημα πολύ καλύτερο. Είναι προτιμότερο. Όχι όμως refurbished που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω γιατί είναι άγνωστη η επισκευή/ανακατασκευή που έχει γίνει. 2
mourgolukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Προσωπικα επειδη ειχα μηχανημα με n cpu μπορω να πω πως για τα βασικα οπως ιντερνετ ταινιες εγγραφα και πολυ ελαφρια παιχνιδακια, ειναι αψογοτατο με απιστευτα χαμηλη καταναλωση και ειχε μονο 2 γιγα ραμ. Και ετρεχε windows. Βεβαια ειχε ssd πανω σαν μηχανημα αλλα και παλι, μολις του εκανα debloat πετουσε σαν μηχανακι
keysmith Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 αν το σκορ του Ν επεξεργαστή στο cpu benchmark είναι πάνω από 1500 τότε κάτι γίνεται (τα πιο μεγάλα μοντέλα είναι οκ). Αν είναι 1000 και κάτω δεν τραβάει το μηχανάκι για windows 10 τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο με 1150 δεν θα το πρότεινα. Το τότε καλό laptop μου του 2007 με core2duo βγάζει 1000 σκορ (όσο και τα ευρώ που έκανε τότε) και του τρέχω βέβαια καλούτσιακα τα 7άρια και ας έχει 2gb ram (και 10άρια έβαλα αλλά πολύ γρατσούναγαν το δίσκο και τελικά είναι εμφανώς βαρύτερα) .Υπάρχουν αρκετά πιο γρήγορα μηχανάκια με λίγο παραπάνω που νομίζω αξίζουν την διαφορά. Ιδανικά εγώ προτείνω για οποιονδήποτε κάτι με σκορ μεγαλύτερο από 2500 οπότε πάμε σε i3 ή ανάλογο. Θα λειτουργήσει βέβαια αλλά για πολύ χαλαρή χρήση (web, office) και με κίνδυνο στο άμεσο μέλλον (καθώς βαραίνει το λειτουργικό win 10 σε κάθε Update) να μην είναι αρκετό. Με κάποιες εκδόσεις linux θα δείχνει αρκετά πιο άνετο (mint xfce πχ). Η κατανάλωση και η θερμότητα του βέβαια είναι πολυ μικρή με την αυτονομία τεράστια αλλά νομίζω από μόνο του δεν αρκεί. 1
mourgolukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 αν το σκορ του Ν επεξεργαστή στο cpu benchmark είναι πάνω από 1500 τότε κάτι γίνεται (τα πιο μεγάλα μοντέλα είναι οκ). Αν είναι 1000 και κάτω δεν τραβάει το μηχανάκι για windows 10 τουλάχιστον. Το συγκεκριμένο με 1150 δεν θα το πρότεινα. Το τότε καλό laptop μου του 2007 με core2duo βγάζει 1000 σκορ (όσο και τα ευρώ που έκανε τότε) και του τρέχω βέβαια καλούτσιακα τα 7άρια και ας έχει 2gb ram (και 10άρια έβαλα αλλά πολύ γρατσούναγαν το δίσκο και τελικά είναι εμφανώς βαρύτερα) .Υπάρχουν αρκετά πιο γρήγορα μηχανάκια με λίγο παραπάνω που νομίζω αξίζουν την διαφορά. Ιδανικά εγώ προτείνω για οποιονδήποτε κάτι με σκορ μεγαλύτερο από 2500 οπότε πάμε σε i3 ή ανάλογο. Θα λειτουργήσει βέβαια αλλά για πολύ χαλαρή χρήση (web, office) και με κίνδυνο στο άμεσο μέλλον (καθώς βαραίνει το λειτουργικό win 10 σε κάθε Update) να μην είναι αρκετό. Με κάποιες εκδόσεις linux θα δείχνει αρκετά πιο άνετο (mint xfce πχ). Η κατανάλωση και η θερμότητα του βέβαια είναι πολυ μικρή με την αυτονομία τεράστια αλλά νομίζω από μόνο του δεν αρκεί. ο δικος μου ηταν ο Ν1840 νομιζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα