Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση συσκευής ios ή android μιας και αυτές τις μέρες έβγαλα προς πώληση το iPhone μου. Από προηγούμενη εμπειρία μου σε Android, όταν εγκαθιστώ ένα προγραμμα εκείνο ζητάει πρόσβαση στις επαφές μου, φωτογραφίες, μηνύματα SMS, και ότι άλλο τους καπνίσει ανάλογα με το προγραμμα, γεγονός που δεν μου αρέσει καθόλου. Στο iPhone ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι; Γιατί κανένα προγραμμα που εγκατέστησα δεν μου ζήτησε δικαιώματα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και στο iOS ζητάνε δικαιώματα οι εφαρμογές, αλλά για συγκεκριμένα πράγματα που χρειάζονται για να δουλέψουν, όχι για ότι μπορείς να φανταστείς. Στο Android για κάποιο λόγο που δε κατανοώ ζητάνε δικαιώματα στα πάντα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν φταίνε οι εφαρμογές αλλά οι προγραμματιστές που τις έφτιαξαν που είτε δεν ξέρουν να τις προγραμματίσουν σωστά ειτε θέλουν να τα μαθαίνουν όλα, οι σωστα γραμμένες εφαρμογές ζητούν αυτά που χρειάζονται για να δουλεψουν και στα δυο λειτουργικά.

• Like 1
Δημοσ.

Στο IOS μπορείς να κλείσεις την πρόσβαση στις εφαρμογές όπου θες εσύ. Πχ την κάμερα στο messenger που πολλοί δεν χρησιμοποιούν. Στο Android χωρίς 3rd party εφαρμογή δεν γίνεται απο όσο γνωρίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή μια κατάσταση πολιορκίας από τους προγραμματιστές του android στα προσωπικά μας δεδομένα. Και πως ο κόσμος το δέχεται; εννοώ τόσα και τόσα γίνονται για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αυτό πως το έχουν αφήσει ξέφραγο αμπέλι;

Δημοσ.

Δηλαδή μια κατάσταση πολιορκίας από τους προγραμματιστές του android στα προσωπικά μας δεδομένα. Και πως ο κόσμος το δέχεται; εννοώ τόσα και τόσα γίνονται για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αυτό πως το έχουν αφήσει ξέφραγο αμπέλι;

Ποιος είναι αυτός ο κόσμος που θα τον νοιάξει και δε τον ξέρω; Γιατί οι περισσότεροι δημοσιεύουν στα social networks όλη τους τη ζωή αυτοβούλως. 

• Like 2
Δημοσ.

Σωστό αυτό που γράφεις Haldol, αλλά για προστασία τουλάχιστον αυτών που δεν ξέρουν και δεν ασχολούνται με τα social media, μικρό ποσοστό σίγουρα.

Απίστευτο ο κάθε προγραμματιστής να έχει τέτοια πρόσβαση. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αν και πραγματικότητα.

Δημοσ.

Πρακτικά δεν κάνουν κάτι παράνομο.

Ρωτάνε, και αυτοί που δεν διαβάζουν πατάνε αποδοχή. Σαν το bing πλέον, την ask κτλ που μπαίνουν κατα 99% μόνο "καταλάθος" σαν δωράκι.

• Like 1
Δημοσ.

Moλις εκλεισα ,ενδεικτικα,την προσβαση στην καμερα,sto messenger ,που προαναφερθηκε.
Ουτε root,ουτε 3rd party εφαρμογή χρειάστηκε.
Απλα,ομορφα,ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι που με προβληματίζει. Που δεν θεωρείται παράνομο.

Γιατί να θεωρείται παράνομο; Ρωτάνε, λες ναι, κάνουν αυτό που ρώτησαν.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί κάνανε όλες τις εφαρμογές κατά αυτόν τον τρόπο πλέον. Εκτός κι αν υπάρχουν και άλλες παρόμοιες και εξίσου λειτουργικές που δεν σου ζητάνε δικαιώματα.

Δημοσ.

Moλις εκλεισα ,ενδεικτικα,την προσβαση στην καμερα,sto messenger ,που προαναφερθηκε.

Ουτε root,ουτε 3rd party εφαρμογή χρειάστηκε.

Απλα,ομορφα,ευκολα.

Σε παλιά android (μέχρι 4.1 είχα) δεν θυμάμαι να γινότανε. Το ότι γίνεται τώρα, είναι μεγάλο +.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θέλετε να πείτε πως από το Android 7 υπάρχει τρόπος να έχει κάποιος τον έλεγχο επάνω στα δικαιώματα; Και αν ναι, από το ίδιο το λειτουργικό ή μέσω άλλης εφαρμογής όπως προαναφέρθηκε, και ποια είναι αυτή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...