b.sartania Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Από τον τίτλο (που δεν μπορούσα να βάλω κάτι πιο κατανοητό) καταλαβαίνω ότι λίγο μπερδευτήκατε.Το θέμα έχει ως εξής. Είχα κάνει ένα post σχετικά με τα 2 hhd που έχω σε raid 0 μαζί με έναν ssd για κύριο και μπλα μπλα μπλα...Κατέληξα να έχω τον ssd για κύριο και τα 2 hdd τα πάντρεψα μέσα από το λειτουργικό (συγχώνευση). Ο ssd όμως όταν του εγκατέστησα τα windows ήταν σε IDE στο BIOS και θέλω να το γυρίσω σε AHCI.Είδα κάποια βιντεάκια ότι μπορώ να το κάνω μέσα από τα windows αλλά με το που κάνω την αλλαγή μέσα από to "regedit" και μετά από τα BIOS, μετά την επανεκκίνηση το pc δεν μπαίνει στα windows, με το που εμφανιστεί το logo σκαλώνει λίγο και μετά βαράει επανεκκίνηση.Στα 2 hdd που πάντρεψα έχω αρκετά αρχεία και βαριέμαι να τα μεταφέρω αλλού και δεν θέλω να το πειράξω.Οπότε το ερώτημά μου είναι, αν το γυρίσω σε AHCI και ξανά πατήσω τα windows από πάνω, ώστε να μην κάνω ολικό format, θα δεχθεί την αλλαγή του AHCI κα τα 2 hdd θα είναι παντρεμένα ή πρέπει να ξανακάνω όλα από την αρχή?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δοκιμασμενα + επιτυχημενα Ide -> Ahci: Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! 1. Run Command Prompt as Admin2. Invoke a Safe Mode boot with the command: bcdedit /set {current} safeboot minimal3. Restart the PC and enter your BIOS during bootup.4. Change from IDE to AHCI mode then Save & Exit.5. Windows 10 will launch in Safe Mode.6. Right click the Window icon and select to run the Command Prompt in Admin mode from among the various options.7. Cancel Safe Mode booting with the command: bcdedit /deletevalue {current} safeboot8. Restart your PC once more and this time it will boot up normally but with AHCI mode activated.9. Bask in the reflected glory of being a total Windows 10 Godhttps://www.tenforums.com/drivers-hardware/15006-attn-ssd-owners-enabling-ahci-mode-after-windows-10-installation.html
b.sartania Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Να σαι καλά φίλε μου!Για να δοκιμάσω και αυτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα