Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φωτα σας αυπνα αλανια.

Θελουμε να φτιαξουμε ενα pcaki μονο για να παιζει emulators παλιων παιχνιδιων.

Εχω βρει διαφορα χειριστηρια στο ebay,αλλα δεν εχω καταληξει,μιας και ειναι το τελευταιο που θα κοιταξω,αλλα ειδα κατι πολυ ομορφα.

Εχει φτιαξει κανεις κατι παρομοιο?

Μπορει να λειτουργησει πανω σε pc χωρις windows  κατι τετοιο?

Αλλιως τι θα προτεινατε για ενα τετοιο στησιμο?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλυτερα ξεκινα να δεις τι emulation / game consoles θες να υποστιριξεις, θα καταληξεις ετσι σε ελαχιστες αναγκες για εξαρτηματα, και απο εκει στο λογισμικο. Δεν χρειαζεσαι μεγαλο μηχανημα για να υποστιριξεις MAME, αλλα για τα παιχνιδια του Wii U...θελει κατι καλυτερο...

• Like 1
Δημοσ.

Με retropie και τα σχετικά μέχρι PS1 παιχνίδια μπορείς να παίξεις αξιοπρεπώς. N64 ψιλοχάλια. Αν θες λοιπόν κυρίως ρετρο-κονσόλες (NES, SNES Master System, Genesis, PS1, Gameboy, Mame, Atari, PS1 κλπ), τότε σε καλύπτει. Αν θες να μπορείς να τρέξεις και πιο σύγχρονες κονσόλες τότε δεν σε καλύπτει.

Επομένως η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου είναι ένα pc, με windows κατά προτίμηση.

Αν θέλεις να  παίζεις παιχνίδια από PS2, Dreamcast, Gamecube και Wii, και μάλιστα να κάνεις και κάποιο upscale της εικόνας για καλύτερα γραφικά, τότε θες σχετικά δυνατό μηχάνημα, τόσο από άποψη επεξεργαστή, όσο και από κάρτας γραφικών.

Για Wii U με Cemu τότε θες ακόμα πιο δυνατό υπολογιστή.

Για χειριστήριο η καλύτερη λύση για εμένα είναι είτε κάποιο ps2 χειριστήριο αν διαθέτεις, με usb αντάπτορα από ebay, ή ακόμα καλύτερα κάποιο ps3 χειριστήριο μέσω bluetooth, αν και εκεί είναι λίγο περίεργες οι ρυθμίσεις.

Το κακό με την όλη υπόθεση είναι ότι κάθε σύστημα που θέλεις να προσομοιώσεις έχει και τους αντίστοιχους emulators, ο καθένας με διαφορετικές δυνατότητες, ιδιορρυθμίες και ρυθμίσεις. Θέλει αρκετό ψάξιμο, δοκιμές, πείραγμα των ρυθμίσεων.

Πιθανόν να σε βολέψει κάτι συγκεντρωτικό όπως το retroarch που αναφέρθηκε παραπάνω, ωστόσο προσωπικά ποτέ δεν με βόλεψε να είναι όλα ανακατεμένα, άσε που μια ρύθμιση να πάει στραβά μετά θέλει ξανά στήσιμο από την αρχή. Εμένα πάντα με βόλευε να στήνω τον κάθε emulator ξεχωριστά.

• Like 4
Δημοσ.

Να φτιαξεις πισι αποκλειστικα για ρετρο. Να παρεις και ρετρο-USB-χειριστηρια.  Μαμαει σαν ιδεα.

Αλλα...αλλα..αλλα...

Σε προειδοποιω. Καποια παιχνιδια ειναι χαλια. Δεν εχει καμια σχεση σαν εμπειρια με το γνησιο (ορισμενα παιχνιδια).

Δε μιλαω για input lag και αλλες μικρο-λεπτομερειες.

Υπαρχουν μερικα παιχνιδια που δεν παιζουν οπως πρεπει. Glitches στα γραφικα, bugs κτλ.

Για να μη σου λεω αερολογιες 2 παραδειγματα που βλεπω με τα ιδια μου τα ματια

Π.χ. 

=>   το Sonic 2 toy master system. Τρεχει με σπασιματα (πολυ λιγα fps). Δεν εχει σημασια η δυναμη του μηχανηματος. ΚΑι στον σταθερο μου με LakkaOS αλλα και στο android tv box LakkaOS ειναι απαραδεκτο.

O μονος εμιουλατορας που το τρεχει απλα "ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ" ειναι το fusion στα Windows. Αλλα δε μπορει να σταθει διπλα στο γνησιο σε ταχυτητα :-) .

=>   το Metal Gear Solid του PS1 εχει σοβαρα προβληματα στα γραφικα. Ο μονος εμιουλατορας που το τρεχει αξιοπρεπως ειναι ενας που εχω και λεγεται fin.

Δεν ειναι πλα τα πολυγωνα των 3D μοντελων. Εχουν και σκιες. Και αντανακλασεις.

Μπορω να γραφω πολλα παραδειγματα.

Ετοιμασου ψυχολογικα για πολλες τετοιες ψυχρολουσιες. Μην εχεις μεγαλες απαιτησεις. Μη δωσεις πολλα λεφτα.

Και μονοδρομος τα windows φυσικα για σωστες δουλειες.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις!
Το φτιαχνω για λογαριασμο φιλου,που ηθελε να παρει κατι αναλογο απο τις αγγελιες,πανω σε raspberry.

Απο οτι καταλαβα θελει παιχνιδια τυπου mame,οποτε δε μας απασχολει.

Θα παιζουν σωστα τα χειριστηρια απο ebay,στις κλασσικες rom,η θα εχει θεμα συμβατοτητας?

Απο τη μια θελω να το κανω σωστα,απο την αλλη λεω να πεταξω πανω ενα 40ρι δισκο απο ps3,για να μη χαραμισω ανταλλακτικα για τετοιο pc.

Θα παει  καλα σε p4  η να βαλω core2duo?

windows? XP?7?
Δε θα χρησιμοποιηθει αλλου,μονο για αυτα τα παιχνιδια.

Δημοσ.

Κάποιος που τρέχει το dinosaurs and Cadillac , με ποιον emulator σε android και την ρομ.έχω δοκιμάσει αρκετά, αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει

Δημοσ.

Για ρετρο καταστασεις κανει ενας Pentium 3 στα 500Mhz.?

Εχω τον παλιο μου υπολογιστη και καθεται.Pentium 3, καρτα γραφικων voodoo 3 3000, μνημη 896mb.

Ειναι λειτουργικος δεν του λειπει τιποτα αλλο.πληκτρολογιο ποντικι τα εχει ολα.

Δημοσ.

Σε win παιζει να μπορουμε να φορτωσουμε  καποιο interface ωστε να  μπορουμε να διαλεξουμε παιχνιδια οπως το raspbery ?

Ή ειμαστε καταδικασμενοι σε πληκτρολογιο ποντικι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ρετρο καταστασεις κανει ενας Pentium 3 στα 500Mhz.?

Εχω τον παλιο μου υπολογιστη και καθεται.Pentium 3, καρτα γραφικων voodoo 3 3000, μνημη 896mb.

Ειναι λειτουργικος δεν του λειπει τιποτα αλλο.πληκτρολογιο ποντικι τα εχει ολα.

ΜΑΜΕ κ¨οτι θες.μεχρι win xp ομως οχι κατι παραπανω, ειδαλλως λινουξ.

Σε win παιζει να μπορουμε να φορτωσουμε  καποιο interface ωστε να  μπορουμε να διαλεξουμε παιχνιδια οπως το raspbery ?

Ή ειμαστε καταδικασμενοι σε πληκτρολογιο ποντικι?

Μπορες να φτιαξεις εσυ ενα και να το αυτοφορτωνουν τα  win xp στο ξεκινημα, και να τρεχει κατα βουληση επιλογες εξωμειωτων κλπ, αλλα κατι ετοιμο δεν γνωριζω.

Εναλλακτικα δες αυτο, που λογικα θα επρεπε να σε καλυπτει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ψαχνεις τοση λεπτομερια (υποστηριζει και οθονες CRT φαντασου) αλλα ειναι στα γαλλικα, εαν δεν σκαμπαζεις ρωτα.

http://www.hardcade.net/

η ακομη επι πληρωμη

https://www.maximus-arcade.com/

αμα θες να υποστηριξεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χειριστηρια

https://www.ultimarc.com/ipac1.html

https://www.arcadeworlduk.com/products/xin-mo-2-player-arcade-controller-interface-pc-and-ps3.html

κοιτα εδω

https://duckduckgo.com/?q=windows+game+arcade+interface&atb=v68-3_z&ia=web

Επεξ/σία από Mazinga
  • Like 2
Δημοσ.

Είχα κάνει μερικές δοκιμές όταν έστηνα την καμπίνα μου, αν δεν τσιγκουνευτεί κάποιος τότε μπορεί πλέον να στήσει pc σε CRT (τηλεόραση ή παλιό 15Κ RGB μόνιτορ όχι VGA) και να μην καταλαβαίνει διαφορά από το real deal...

t1C9IWKl.jpg

8qFAH9vl.jpg

oIqlDtKl.jpg

ZWBj4ddl.jpg

7iEKvGal.jpg

3rMDmoTl.jpg

MOgnZ2hl.jpg

tyAxejYl.jpg

RS4LwaGl.jpg

Xρειάζεται ένα pc να τρέχει win7/x64 , vga ΑΤΙ HD6450 ή μεγαλύτερη , ειδικός driver CRTEMUDRIVER , ειδικό mame GROOVYMAME , καλώδιο vga->scart και φυσικά τα έξτρα emulators/roms αν κάποιος δε θέλει να παίζει με το mame (που πλέον συμπεριλαμβάνει και το MESS οπότε έχεις κονσόλες και micros μαζί με arcades)

Βάζεις το frontend να ξεκινάει αυτόματα και σχόλασε το θέμα.

Για τα controls το IPAC που πρότεινε ο Mazinga είναι απλά τέλειο μιας και φτιάχνεις τα δικά σου controls με sticks/κουμπιά όπως στα coin-ops.

Όλη η παραπάνω ιστορία γίνεται για να βγάζει το pc αναλύσεις και hz όπως τα αληθινά arcade pcb και κονσόλες σε CRT οθόνη 15khz.

Για VGA CRT οθόνες ή LCD ή PC monitors γενικότερα τα παραπάνω δεν ισχύουν, αυτό που προτείνω είναι να πάει κάποιος στις αγγελείες να πάρει ένα στημένο HYPERSPIN setup και απλά να κάνει τη δουλειά του χωρίς κόπο.

• Like 4
Δημοσ.

Σωστος!

Να πω οτι εχω ενα γομαρι EIZO monitor 28" CRT κρατημενο για αυτο τον σκοπο, που παιρνει πισω απευθειας RGB ανα χρωμα....

ψαχνω ομωςς και ενα sony cube monitor....Axxxxxxx

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...