Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια και πρέπει ακόμη η παλαιότερη γενιά να κάνει το κουραστικό "χαμαλίκι" (δεξί κλικ και αναζήτηση στο Google),

το στατιωτικό σύστημα Navstar-GPS που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 60 και του 70 έγινε δημόσια διαθέσιμο το 1983 από τον Ρήγκαν, χωρίς χρέωση, μετά την κατάρριψη της πτήσης 007 των Κορεατικών Αερογραμμών από σοβιετικά αεροσκάφη επειδή μπήκε κατά λάθος ;) στο σοβιετικό εναέριο χώρο.

Όσο για τα προσωπικά σας "δεδομένα" που δήθεν συγκεντρώνει, γιατί ανησυχείτε; Αφού τα αποκαλύπτετε εσεις από μόνοι σας στο FB.

Δημοσ.

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, το GPS δόθηκε και για πολιτική χρήση μετά τα προφανέστατα οφέλη που θα είχε στη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα πρωτίστως, Βέβαια, έχει γλυτώσει και αμέτρητες ζωές σε ερασιτεχνικές εφαρμογές π.χ . στην ορειβασία-πεζοπορία και στη θάλασσα. Όμως, όταν λέμε πολιτική χρήση δεν εννοούμε κατ' ανάγκη ερασιτεχνική. Σκεφτείτε για παράδειγμα τις εφαρμογές στην αλιεία και στη γεωργία. Είναι τόσο απαραίτητο για τους πάντες και θεωρώ ότι θα τους στοίχιζε πολύ περισσότερο η ανάπτυξη τέτοιου δικτύου 2 ταχυτήτων για να "κόψουν" από τους ερασιτέχνες. Τουλάχιστον οι πάροχοι των δορυφόρων, γιατί, όπως είπε ο φίλος από πάνω, οι κατασκευαστές δεκτών, τα παίρνουν χοντρά για εφαρμογές π.χ. τοπογραφίας.

Δημοσ.

Αντε να τελειωνει και η κερδοσκοπία στα επαγγελματικα τοπογραφικα gps όπου 2-3 εταιριες εχουν πατενταρει τους αλγοριθμους επεξεργασιας L2 συχνοτητας και ζητανε 5-6 χιλιαδες ευρω ακατεβατα εδω και 10+ χρονια για hardware που εχει φτασει να εχει πραγματικη τιμη λιγοτερο απο χιλια. Sub-centimeter differential GPS για τις μαζες θα φερει η νεα δεκαετια με οτι αυτο συνεπαγεται.

..και τι..στην TOPCON στη LAICA και στην TRIMBLE κλέφτες θα γίνουν? (που είναι ήδη δηλαδή!)...

..εγώ πάντως θα ήθελα να πιάνει καλά και κάτω από δέντρα, αλλά μάλλον θα ψηθεί ο εγκέφαλός μας!

Δημοσ.

Έτσι, γεμίστε το διάστημα με δορυφόρους να καταντήσουμε σε μια 10έτια να φοβόμαστε να στείλουμε διαστημικό λεωφορείο στον Άρη, σαν το ελικόπτερο που συγκρούστηκε πρόσφατα με drone. Κοιτάξτε, την κίνηση στους δρόμους την καταλαβαίνω, στον αέρα και πόσο μάλλον στο διάστημα τα πράγματα μπορούν να γίνουν ΠΟΛΥ πιο δυσάρεστα..\

Υ.Γ Ξέρω, η Γη δεν είναι τόσο μικρή αλλά μέχρι το '14 υπήρχαν 3.500+ δορυφόροι πάνω από τα κεφάλια μας!!!

Δημοσ.

Να πουμε επισης οτι το μισο ρολο στην ακριβεια μιας gps συσκευής παίζει η κεραια (οι ακριβες, και ογκωδεις, αποκόπτουν τα σήματα που προέρχονται από αντανακλάσεις του περιβαλλοντος, τοιχοι, στεγες πχ, μια από τις κυριότερες αιτιες μειωσης ακριβειας), οποτε σε κινητα δύσκολο (εως αδύνατο) να φτάσουμε σε ακριβεια ταξης 30cm.

Δημοσ.

η ακρίβεια του στίγματος στις μέρες μας απέχει από 3 έως 5 μέτρα

Καλά θα ήταν! Εχει τύχει να μπω σε ένα στενό και να με δείχνει το gps (mls gps και οχι κανενα smartphone) οτι είμαι στον προηγούμενο παράλληλο δρόμο μ'αυτον που ήμουν.... Δηλαδή 20-30 μετρά τουλάχιστον? ποληκατοικίες είχε ανάμεσα. Τραγικό...

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν ήταν σχεδόν ποτέ η ακρίβεια της απόστασης γιατί το "σφάλμα" ήταν εσκεμένο για στρατιωτικούς λόγους...με την πάρδοδο των χρόνων μείωσαν για το κοινό το εσκεμένο "λαθος" και πλέον επειδή όλοι έχουν Gps είναι αναγκαίο κακό να δουλεύει άψογα...

• Like 1
Δημοσ.

Το Galileo υποστηρίζετε από αρκετές Android συσκευές του 2016 και είναι εξαιρετικο. To iPhone το έβαλε μετά από 1 χρόνο δεν πειράζει μάθατε πια.

Εξαιρετική ακρίβεια ειδικά σε τρέξιμο βοηθάει πάρα πολύ ξέρεις ακριβώς πόσα έκανες.

Πως ακριβως υποστηριζεται? Eπειδη δεν γνωριζω, τι πρεπει να κανω για να το ενεργοποιησω?? Εχω Samsung Galaxy S6, S7 edge και S8+ και LG G4, ολα με το Android 7 ή 7.1. Σε ποιο/ποια κινητα υποστηριζεται?

Δημοσ.

Πως ακριβως υποστηριζεται? Eπειδη δεν γνωριζω, τι πρεπει να κανω για να το ενεργοποιησω?? Εχω Samsung Galaxy S6, S7 edge και S8+ και LG G4, ολα με το Android 7 ή 7.1. Σε ποιο/ποια κινητα υποστηριζεται?

Το s8 υποστηρίζει κανονικά Galileo τα υπόλοιπα όχι τα οποία έχουν glonass και GPS και το s7 και BD.

http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s8-8161.php

Λογικά θα κλειδώνεις αυτόματα σε Galileo με την μεγαλύτερη ακρίβεια και όχι σε GPS.

Στην τοποθεσία λογικά θα στο γράφει

Screenshot_20170930-113117.png

Μετά πας σε κάποια εφαρμογή GPS να δεις που κλειδώνεις σίγουρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...