Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σε χρεωνουν; έχεις σκεφθεί πόσες πολύτιμες πληροφορίες συλλεγουν από το gps;

Tο GPS είναι receiver. Παίρνεις σήματα από τους δορυφόρους και η συσκευή σου υπολογίζει συντεταγμένες, υψόμετρο κλπ.  Δεν στέλνει τπτ και σε κανένα. Το τι στέλνει το κινητό σου, και σε ποιούς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά , δεν έχει να κάνει με το GPS

• Like 16
Δημοσ.

Σιγα τα ωα δηλαδη 3 μετρα αποκλιση τι προβλημα διμιουργει, εγω προσωπικα δεν εχω δυσκολευτει σε καποια διαδρομη.

2 προβλήματα έχω συναντήσει έντονα:

1) νομίζει ότι είμαι στο παράδρομο, ειδικά όταν είμαι σε αυτοκινητόδρομο και είμαι σε δεξιά λωρίδα,

2) Όταν είσαι μέσα στην πόλη σε απανωτές στροφές, χάνεις τον μπούσουλα γιατί αυτό σε δείχνει αλλού και δεν ξέρεις που τελικά να στρίψεις μετά...

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

2 προβλήματα έχω συναντήσει έντονα:

1) νομίζει ότι είμαι στο παράδρομο, ειδικά όταν είμαι σε αυτοκινητόδρομο και είμαι σε δεξιά λωρίδα,

2) Όταν είσαι μέσα στην σε απανωτές στροφές, χάνεις τον μπούσουλα γιατί αυτό σε δείχνει αλλού και δεν ξέρεις που τελικά να στρίψεις μετά...

Που να δοκιμάσετε το google maps σε mode πεζοπορίας... Ειδικά όσο είχα το s6 και μετά το s7 edge. Να θες να το βροντήξεις κάτω και να χορέψεις από πάνω του πεντοζάλι. :P

Anyway, κάθε εξέλιξη είναι καλοδεχούμενη!

• Like 5
Δημοσ.

Το GPS είναι το αμερικανικό σύστημα για tracking

Το Galileo το ευρωπαϊκό και αυτό που θα μας χρησιμεύσει πολύ

Το glonass το ρωσικό

Το beidu είναι το κινέζικο σύστημα

Αρκετοί θεωρούν το GPS ότι είναι όλο το σύστημα εντοπισμού δορυφόρου. Δεν είναι έτσι

• Like 2
Δημοσ.

Tο GPS είναι receiver. Παίρνεις σήματα από τους δορυφόρους και η συσκευή σου υπολογίζει συντεταγμένες, υψόμετρο κλπ.  Δεν στέλνει τπτ και σε κανένα. Το τι στέλνει το κινητό σου, και σε ποιούς είναι άλλου παπά ευαγγέλιο αλλά , δεν έχει να κάνει με το GPS

images?q=tbn:ANd9GcT37HGk1yNHUTFIGeKmD-w

Αυτό εννοώ. Το GPS το έχει ο αμερική. Πόσες υπηρεσίες/εταιρείες πιστεύεις είναι σε θέση να πάρουν τα δεδομένα του κινητού σου είτε άμεσα, είτε έμεσα για διάφορους λόγους; Γιατί λοιπόν να το χρεώσουν και να περιοριστεί η χρήση του; Ποια υπηρεσία και εταιρεία θα άφηνε να γίνει κάτι τέτοιο;

για την ακριβεια ουτε μισο bit πληροφορίας...

Δεν εννοώ άμεσα από το GPS, αλλά από το κινητό σου που έχει ενεργοποιημένο το GPS.

• Like 1
Δημοσ.

Σιγα τα ωα δηλαδη 3 μετρα αποκλιση τι προβλημα διμιουργει, εγω προσωπικα δεν εχω δυσκολευτει σε καποια διαδρομη.

πόσες φορές πάω κιφησίας και μου λέει ότι είμαι στον παράδρομο, βουλιαγμένης στο ύψος του ελληνικού μου λέει στρίψε αριστερα για να βγεις βουλιαγμένης :D πολλά τέτοια κουλά έχω δει με τα 3 μέτρα που σε ικανοποιούν εσένα :P

Δεν εννοώ άμεσα από το GPS, αλλά από το κινητό σου που έχει ενεργοποιημένο το GPS.

τι πληροφορίες να πάρουν απο εκεί όταν έχουν είδη την ρουφιάνα ms , την ρουφιάνα google κλπ στο κάθε σπίτι , δηλαδή είναι σαν να μου λες ότι κάποιος ενώ έχει κάμερες και μικρόφωνα στο σπίτι σου και σε παρακολουθεί κάθεται και με το τηλεσκόπιο και κοιτάει και το παράθυρο σου.

• Like 1
Δημοσ.

images?q=tbn:ANd9GcT37HGk1yNHUTFIGeKmD-w

Αυτό εννοώ. Το GPS το έχει ο αμερική. Πόσες υπηρεσίες/εταιρείες πιστεύεις είναι σε θέση να πάρουν τα δεδομένα του κινητού σου είτε άμεσα, είτε έμεσα για διάφορους λόγους; Γιατί λοιπόν να το χρεώσουν και να περιοριστεί η χρήση του; Ποια υπηρεσία και εταιρεία θα άφηνε να γίνει κάτι τέτοιο;

Συνεχίζεις να λες ότι νάναι...Δεν εννοείς άμεσα το GPS αλλά το αναφέρεις σε αυτό το πόστ.

Όποιον και να ρωτήσεις από αυτό που έγραψες το ίδιο θα σου πει.

Δεδομένα θέσης κτλ παίρνουν από το 3g από το wifi ακόμα και από τις συνομιλίες σου.χέστηκαν λοιπόν για το GPS σου...Απλά έχεις σύγχυση.

Επί του θέματος τώρα.. καλοδεχούμενο λοιπόν το νέο χαρακτηριστικό μιας και όταν πας γρήγορα σε δρόμους με πολλές διασταυρώσεις χάνεις εύκολα το δρόμο που θες να στρίψεις και όχι μόνο.

• Like 5
Δημοσ.

Συνεχίζεις να λες ότι νάναι...Δεν εννοείς άμεσα το GPS αλλά το αναφέρεις σε αυτό το πόστ.

Όποιον και να ρωτήσεις από αυτό που έγραψες το ίδιο θα σου πει.

Δεδομένα θέσης κτλ παίρνουν από το 3g από το wifi ακόμα και από τις συνομιλίες σου.χέστηκαν λοιπόν για το GPS σου...Απλά έχεις σύγχυση.

Επί του θέματος τώρα.. καλοδεχούμενο λοιπόν το νέο χαρακτηριστικό μιας και όταν πας γρήγορα σε δρόμους με πολλές διασταυρώσεις χάνεις εύκολα το δρόμο που θες να στρίψεις και όχι μόνο.

τι λες βρε άνθρωπε. Δεδομένα θέσης έχουν για το wifi σου γιατί κάποια στιγμή μπήκες εσύ ή κάποιος φίλος σου με ανοικτό το gps. Από το 3g σου έχουν πολυ μικρή προσέγγιση.

τι πληροφορίες να πάρουν απο εκεί όταν έχουν είδη την ρουφιάνα ms , την ρουφιάνα google κλπ στο κάθε σπίτι , δηλαδή είναι σαν να μου λες ότι κάποιος ενώ έχει κάμερες και μικρόφωνα στο σπίτι σου και σε παρακολουθεί κάθεται και με το τηλεσκόπιο και κοιτάει και το παράθυρο σου.

Περιμένω ακόμη το λινκ με το 60% στο αλλο thread.

Όσον αφορά το παράδειγμα που λες, ειναι τελείως άκυρο. Προφανώς και δεν κανεις για big data analyses. Ξέρεις ποσα πράγματα εξαγονται βλέποντας τις καθημερινές μετακινήσεις σου;

Δημοσ.

Παιρνουνε λεφτα απο τους κατασκευαστές gps, δηλ και κινητά τηλέφωνα.. Για να βγάλει πχ η Qualcomm ενα soc που υποστηρίζει gps, πληρωνει ενα μικρο ποσο. Στα δισεκατομμύρια κινητα που πουλιούνται, σιγα σιγα βγαίνει μεγαλο το ποσο των κερδων. 

Ετσι και αλλιως το gps θα φτιάχνοταν ακομα και με 0 κερδη για τον αμερικανικό στρατο. 

Καθε εσοδο απο εκει και μετα, ειναι κερδος.. 

• Like 3
Δημοσ.

χαχαχαχαχαχαχα

δεν υπάρχει δωρεάν ,σκέψου το.

Και ομως ειναι δωρεαν. Θα μπορουσαν καλλιστα να ζητανε συνδρομη, την οποια με ευχαριστηση θα πληρωναμε κιολας ενω ταυτοχρονως εταιριες οπως google,... θα συλλεγαν τα δεδομενα μας.

Με την ιδια λογική και με το mobile internet συλλεγουν δεδομενα απο εμας, αλλα εν τελη το πληρωνουμε και μαλιστα χρυσό

Δημοσ.

Αντε να τελειωνει και η κερδοσκοπία στα επαγγελματικα τοπογραφικα gps όπου 2-3 εταιριες εχουν πατενταρει τους αλγοριθμους επεξεργασιας L2 συχνοτητας και ζητανε 5-6 χιλιαδες ευρω ακατεβατα εδω και 10+ χρονια για hardware που εχει φτασει να εχει πραγματικη τιμη λιγοτερο απο χιλια.

Sub-centimeter differential GPS για τις μαζες θα φερει η νεα δεκαετια με οτι αυτο συνεπαγεται.

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ καλό, αλλά αυτό που θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμο, πια, με τα wearables θα ήταν να μικρύνει το μέγεθος του δέκτη για να χωράει σε ένα απλό fitness band. Αυτό θα ήταν τέλειο, πιστεύω.

Δημοσ.

εαν η ακριβεια των εμπορικης χρησης gps ειναι στα 30 cm φανταστειτε τα στρατιωτικης χρησης GPS τι εκριβεια εχουν.

Πιστευω προσωπικα κατω των 10 cm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...