Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρώτη φορά στο forum και ήδη ανακαλύπτω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από πολλούς εδώ μέσα! Καταρχήν να πω ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση υπολογιστών. Έχω κάνει αρκετό ψάξιμο τις τελευταίες μέρες για να πάρω μια γεύση απο τα specs κάθε υλικού hardware και να βγάλω κάποια άκρη με την συμβατότητα ( ευτυχώς υπάρχουν πολύ οργανωμένα site)! Αυτή τη στιγμή πορεύομαι με ένα απλό laptop που έκανε μια χαρά τη δουλειά του έως ότου άρχισα την επεξεργασία φωτογραφιών στο photoshop και με έχει φέρει στα όρια μου ! Ενδέχεται και επεξεργασια video στο κοντινό μέλλον! Μοιραία στο μάξιμο ίσως διεύρηνα και λίγο το budget μου οπότε εδώ είναι που θα ήθελα τη βοήθεια σας!  Έχω προσανατολιστεί σε intel επεξεργαστή και συγκεκριμένα τον i5-7600k και πάνω εκεί "έχτισα"... είδα και ενα αντίστοιχο θέμα πιο κάτω αλλά ήταν βασισμένο σε amd και είπα να μην τα μπερδέψω. παραθέτω ένα δικό μου στήσιμο και ακούω γνώμες και αλλαγές ( ακόμη καλύτερο να περιοριστεί και η τιμή) !

Ποσό που διαθέτουμε : 800

Χρήση υπολογιστή : επεξεργασία εικόνας και λιγότερο video

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: photoshop και οποιοδήποτε πρόγραμμα επεηεργασίας video

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). χανια

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν υπάρχει περιορισμός

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα στηθεί απο μένα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . οχι

post-460660-0-73313100-1506446128_thumb.jpg

Δημοσ.

Όχι i5 kabylake πλέον. Αν θες intel περίμενε λίγο καιρό μέχρι να βγουν οι νέοι 6πύρηνοι i5. Αλλιώς πας σε amd Ryzen 5 1600.

Από το Χανιώτικο μαγαζί digital-master:

HZpqWgn.jpg

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντηση σου! είσαι κατηγορηματικός δηλαδή για το τετραπύρηνο i5? στα benchmark τον βγάζει συνολικά καλύτερο πλην του multicore-speed που ειναι λογικό ! σαν άσχετος ρωτάω! 

Δημοσ.

Κοίτα. Και με τους 2 θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Απλά σου λέμε τι συμφέρει τώρα από άποψη απόδοσης/χρημάτων και προοπτικής για το μέλλον. Οι skylake/kabylake όμως, πλέον έχουν φύγει από το στάδιο της ωρίμανσης και έχουν μπει για τα καλά στο στάδιο της απόσυρσης (από την άποψη της ζωής ενός προϊόντος σε κυκλοφορία). Τώρα, εδώ και κάτι μήνες βασικά, οι Ryzen είναι must. Σε 1-2 μήνες όμως μπορεί να αλλάξει πάλι το σκηνικό και να συμφέρει πάλι κάποιος να πάει σε intel. Σε 6-8 μήνες πάλι που θα βγουν ανανεωμένοι amd το σκηνικό ενδέχεται να ξαναλλάξει και πάει λέγοντας.  

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια ! Νομίζω ότι ήδη προσανατολίστηκα προς τον AMD. Επιπλέον σκέφτομαι αφού στήνω που στήνω καινούριο σύστημα να πάωκατευθείαν σε μια 4gb κάρτα γραφικών μιας και η διαφορα τιμής δεν είναι τεράστια! Τι λέτε? και μια χαζή απορία... πρέπει να συνδιάσω μάρκα motherboard και gpu για καλύτερη συνεργασία? 

Δημοσ.

Επιπλέον σκέφτομαι αφού στήνω που στήνω καινούριο σύστημα να πάωκατευθείαν σε μια 4gb κάρτα γραφικών μιας και η διαφορα τιμής δεν είναι τεράστια! Τι λέτε? 

Μπορείς με 50€ παραπάνω να πας σε 1050ti http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/nVidia%201050%7CMSI%20GeForce%20GTX%201050%20Ti%204GT%20OC-%20(%20V809-2277R%20) (αυτή είναι η φθηνότερη από το ίδιο μαγαζί). Θα έχει καλή απόδοση για video rendering.

και μια χαζή απορία... πρέπει να συνδιάσω μάρκα motherboard και gpu για καλύτερη συνεργασία? 

Όχι.Δεν παίζει κανένα ρόλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...