Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι υποψήφιοι καθηγητές για το μάθημα της "Ελληνικής Λογοτεχνίας" στις 5-6 καλύτερες "Δραματικές Σχολές" μπορεί να είναι ήδη Καθηγητές ΑΕΙ και πιθανόν με μακρά πορεία στην εκπαίδευση ή άτομα που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την κατάληψη τουλάχιστον της θέσης Επίκουρου Καθηγητή σε ΑΕΙ.

- Αυτές οι Σχολές δεν ζητούν κάπου διδακτικό προσωπικό γιατί υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από τη ζήτηση και πιθανόν μακροχρόνια αναμονή για την κατάληψη "της θέσης".

Δημοσ.

Είχα  σκεφτεί κάποτε δραματική σχολή ως χόμπυ και τελικά πήγα σε ωδείο για μουσική. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνει κάποιος ηθοποιός. Κατά βάση η γκόμενος θα είσαι και θα παίζεις πάντα το γκόμενο (πως είναι μια σειρά τώρα που έναν τύπο τον θεωρούν ωραίο και είναι όλο με φανελάκι) ή θα είσαι καρατερίστας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 26/7/2021 στις 1:00 ΜΜ, marias96 είπε

Παιδιά, καλησπέρα.

Είμαι φιλόλογος και βρίσκομαι στο δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού μου στη Σορβόννη στον τομέα της συγκριτικής λογοτεχνίας. Επειδή με ενδιέφερε πάντα η σχέση θεάτρου και λογοτεχνίας παρακολούθησα 21 επιμορφωτικά προγράμματα διαφόρων πανεπιστημίων σχετικά με το θέατρο και την λογοτεχνία. Θα με ενδιέφερε πολύ, επειδή και το θέμα της διδακτορικής διατριβής μου θα αφορά και το θέατρο, να διδάξω σε κάποια δραματική σχολή ιστορία λογοτεχνίας. Γενικότερα, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο; Επειδή έχω ψάξει και δεν ζητούν κάπου. Γνωρίζετε καθόλου την διαδικασία;

Ιστορία λογοτεχνίας στο θέατρο? 🙄 Στις δραματικές σχολές δεν διδάσκουν λογοτεχνία, μόνο ιστορία του αρχαίου και του νεότερου θεάτρου 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Είμαι σε απόγνωση... Έδωσα εξετάσεις για δεύτερη φορά στο εθνικό θέατρο και δεν πέρασα... Φέτος πέρασα στην θεατρικών σπουδών στην φιλοσοφική. Γιατί? Έκανα προετοιμασία, διάλεξα εξαιρετικά κομμάτια, πέρυσι δεν μου άρεσα αλλά φέτος έδωσα τα πάντα! Γιατί δεν πέρασα ούτε καν στην πρώτη φάση? Είμαι τόσο απογοητευμένη... Σκέφτομαι να αρχίσω τον Ιανουάριο μαθήματα στο θέατρο των αλλαγών ή στην δραματική σχολή Τράγκα... Παρακαλώ όποιος ασχολείται με τον χώρο να με κατατοπίσει

1 λεπτό πριν, Nipenthes είπε

Είμαι σε απόγνωση... Έδωσα εξετάσεις για δεύτερη φορά στο εθνικό θέατρο και δεν πέρασα... Φέτος πέρασα στην θεατρικών σπουδών στην φιλοσοφική. Γιατί? Έκανα προετοιμασία, διάλεξα εξαιρετικά κομμάτια, πέρυσι δεν μου άρεσα αλλά φέτος έδωσα τα πάντα! Γιατί δεν πέρασα ούτε καν στην πρώτη φάση? Είμαι τόσο απογοητευμένη... Σκέφτομαι να αρχίσω τον Ιανουάριο μαθήματα στο θέατρο των αλλαγών ή στην δραματική σχολή Τράγκα... Παρακαλώ όποιος ασχολείται με τον χώρο να με κατατοπίσει

Εγώ απογοητευτεί παρά πολύ... Είμαι 19, είμαι διατεθειμένη να δίνω μέχρι τα 24! Αλλά αξίζει τον κόπο? Θα περάσω ποτέ? 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nipenthes είπε

Εγώ απογοητευτεί παρά πολύ... Είμαι 19, είμαι διατεθειμένη να δίνω μέχρι τα 24! Αλλά αξίζει τον κόπο? Θα περάσω ποτέ? 

Για το εθνικό νομίζω έχουμε όλοι ακούσει ποσο δραμα ειναι τα πραγματα

Δημοσ.

Είναι τόσο άδικο! Και να φανταστείς ότι άκουσα πολύ καλά λόγια από την επιτροπή και ήμουν σίγουρη ότι τουλάχιστον στην πρώτη φάση θα περάσω... Κλαίω ασταμάτητα από χθες! 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Nipenthes είπε

Είναι τόσο άδικο! Και να φανταστείς ότι άκουσα πολύ καλά λόγια από την επιτροπή και ήμουν σίγουρη ότι τουλάχιστον στην πρώτη φάση θα περάσω... Κλαίω ασταμάτητα από χθες! 

εχω αποτυχει σε εξετασεις (ασχετες με θεατρο) την πρωτη φορα. Νιωθω αυτο που λες. Δεν μπορω νασου πω κατι να σε παρηγορησω. Δοκιμασε σε καποια δραματικη, οχι στο ΕΘ.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι ο ηθοποιός που δεν μπορεί να περάσει στο εθνικό θέατρο δεν είναι ηθοποιός... Γι'αυτό θα δίνω για πέντε χρόνια! Θα το συνεχίσω, το θέμα μου είναι αν αξίζει τον κόπο! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...