Dorian Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Υπάρχει κανένας αναλυτικός οδηγός κάπου έστω στα αγγλικά για το πως γίνεται η σύνδεση; κάτι γενικόλογους βρίσκω που τα θεωρούν τα μισά δεδομένα, βάλτο σε bridge mode λένε και τέλος. ή κάποιος να το έχει κάνει επιτυχώς και να έχει κατανοήσει τη διαδικασία. Θέλω να βάλω το σάπιο της forthner zte με ένα mikrotik router χωρίς Modem, που μου έδωσαν πολύ φθηνά. Η γραμμή είναι χάλια 6-7 Mbps συγχρονίζει με snr στα 6 db, όπως και όλη η περιοχή παρόλο που είναι μέσα στην πόλη. Από ότι διάβασα δεν θα βρω διαφορά με α΄λλα μοντεμ. τουλάχιστον να παίζει καλά το wifi, και να μην κομπλάρει καθώς πέφτουν πάνω 4 smartphone 2 laptop 2 pc ολά ασύρματα και ένα repeater. Δεν τα έχω καταφέρει και επειδή δεν υπάρχει κοντά PC πρεπει να αλλάζω συνεχώς ένα 15μετρο lan καλώδιο που έχω για ρυθμίσεις πότε του ένα πότε του άλλου και μετά reset
Dorian Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Κάποια ιδέα, είναι τελικά τόσο δύσκολη η σύνδεση modem isp με σκέτο router; μήπως να ψάξω modem/router; για forthnet τι παιζει καλά;
rfc Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Που ακριβως δυσκολευεσαι? Τι εχεις κανει μεχρι τωρα? Το zte μπορεις να το βαλεις σε bridge mode για αρχη? Πιο mikrotik εχεις?
Dorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Που ακριβως δυσκολευεσαι? Τι εχεις κανει μεχρι τωρα? Το zte μπορεις να το βαλεις σε bridge mode για αρχη? Πιο mikrotik εχεις? Τα συνδέω και δεν έχει ιντερνετ. Δεν έκατσα να τεστάρω το lan αν δουλεύει καλά. Tο Microtik RB951G-2HnD, συνέδεσα το zte της φορτηνετ με το PoE του Mikrotik, με lan καλώδιο και γενικά μετά όλους τους συνδυασμούς από θύρες ανάμεσα στα δύο, αφού δεν δούλευε το αρχικό. Το zte μπήκε σε bridge mode, απενεργοποιήθηκαν dhcp server και ΝΑΤ αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλα βήματα, αυτό ρωτάω αν υπάρχουν κάπου αναλυτικά. PPP απο πού θες να σηκώνεις; τι είναι αυτό; Γενικά με τα δικτυακά είμασταν πάντα τσακωσμένοι, δεν τα πήγαινα και αυτά για εκδίκηση ποτέ δεν μου δούλευαν καλά.
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/642024-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-mikrotik-%CE%B5%CF%87%CF%89-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9/?hl=%2B%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%2B%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA+%2B%CE%B5%CF%87%CF%89+%2B%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9&do=findComment&comment=55627591 Ξεκινα απο εδω. Αν δε τα καταφερεις, βαλε το μοντεμ που εχεις bridge στη θυρα 1 του ΜΤ και το λαν σου στη θυρα 2 του ΜΤ και φτιαξτο με το quick set αυτοματα πανω αριστερα στο winbox.
Dorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 ένα ρουτεράκι με το modem θέλω να συνδέσω ,όχι να στήσω δίκτυο με έλεγχο bandwidth σε ολόκληρη πολυκατοικία.
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ειπε κανεις το αντιθετο. Απλα για να στησεις μικροτικ πρεπει να κανεις μια ορισμενη-συγκεκριμενη διαδικασια ειτε για 1 πισι ειτε για 1000.
Dorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 ευχαριστώ, αλλά δεν μπορώ να διαχωρίσω τι είναι για την απλή περίπτωση μου, με το τι είναι για τον περίπλοκο δίκτυο με έλεγχο ταχύτητας που θέλει ο άλλος. Κάπου κάποιος οδηγός για απλή σύνδεση router με modem/router του isp δεν έχει πετύχει κανείς; όλο το ελληνικό τεχνολογικό ιντερνετ αυτό προτείνει ως καλή λύση. πρέπει οπωσδήποτε να βρω κατάλληλο script για να επιτύχω σύνδεση microtik με το modem;
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Εχεις παρεξηγησει λιγο τη κατασταση οσων αφορα το setup των συγκεκριμενων ρουτερ. Σε αυτα αν δε καθισεις να ξεσκονισεις το ιντερνετ, δε θα κανεις δουλεια φιλε μου. Καπως ετσι ξεκινησαμε ολοι. Βριζοντας.........
Dorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 έχει και web interface, δεν είναι όπως κάποια παλιά μοντέλα μόνο command line, έτσι νόμιζα τουλάχιστον. είναι αδύνατον δηλαδή να συνδεθεί με το modem χωρίς την χρήση κατάλληλων script; που τα βρίσκουμε τα κατάλληλα; η ίδια η εταιρία παρέχει τίποτα;
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αμε, παρεχει ολοκληρη βιβλιογραφια για το πως θα κανεις οτιδηποτε. Γραψε στο google mikrotik pppoe client και ξεκινα απο εκει. Δε το ρυθμισεις απο web interface αλλα κατεβαζεις το προγραμμα που λεγεται winbox και συνδεεσαι με mac address. Tα γραφω ολα στο πρωτο λινκ που σου εδωσα.
Dorian Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 με το web interface δηλαδή είναι αδύνατη η σύνδεση και η ρύθμιση; Μπορεί να ακουστεί τεμπέλικο, αλλά δεν θέλω να επενδύσω χρόνο και πνευματική ενέργεια να το μάθω.
rfc Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αστο φιλε τοτε, βαλε ενα zte και σερφαρε ετσι. 1
sundance_kid Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δε τα καταφερεις, βαλε το μοντεμ που εχεις bridge στη θυρα 1 του ΜΤ και το λαν σου στη θυρα 2 του ΜΤ και φτιαξτο με το quick set αυτοματα πανω αριστερα στο winbox. Η λύση είναι απο το winbox , ακριβώς αυτό που σου είπε o rfc. Δες το πιο αναλυτικά εδώ. Αν βαριέσαι να κάνεις και αυτά τα 2 κλίκ, τότε άσε μόνο το cpe του provider.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα