hoakin1981 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μια ερώτηση προς όσους ξέρουν κάτι παραπάνω. Σε desktop pc Για την σύνδεση με το Wifi δίκτυο του σπιτιού μεταξύ ενός USB βύσματος/κεραίας και μιας PCI κάρτας ποια επιλογή θα έχει το καλύτερο σήμα/ταχύτητα? Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή σύντομα θα αλλάξω m/b και απο ότι βλέπω η καινούργια έχει μόνο μια θύρα PCI που εκεί ιδανικά θα ήθελα να κουμπώσω την κάρτα ήχου που έχω (και να έχω το USB για το Wifi). Αυτό όμως μόνο αν είναι να μην έχω ποινή απώλειας σήματος/ταχύτητας, αλλιώς βάζω την Wifi PCI κάρτα στην θύρα και χρησιμοποιώ την o/b κάρτα ήχου για ήχο. Ευχαριστώ πολύ.
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αναλογως την pci-usb που θα χρησιμοπιησεις... Παντως αν θες οπωσδηοτε να βαλεις την καρτα ηχου πανω, τοτε παρε αυτο που ειναι δοκιμασμενο και αρκετα δυνατο... http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn821n-wireless-n-2t2r-usb-adapter-p-PER.612356
Undertaker25 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Η pci είναι πιο αξιόπιστη από την άποψη ότι δεν θα κάνει τις διακοπές που κάνουν οι usb adapters (σύνδεση-αποσύνδεση usb) συν ότι κάποιες είναι πιο ισχυρές. Από την άλλη, εξαρτάται και από την θέση που έχεις το pc σου. Αν το έχεις σε γωνία με τοίχους, όπου δηλαδή η κεραία της κάρτας θα είναι εγκλωβισμένη, θα έχεις πρόβλημα με την ισχύ του σήματος που θα λαμβάνεις (εξαρτάται φυσικά και από τη θέση του ρούτερ). Αν το έχεις σε ελεύθερο χώρο, θα είναι καλύτερα. Εκτός και αν πας σε κάρτα wifi που θα έχει κεραία με καλώδιο την οποία θα μπορείς να τοποθετείς όπου θέλεις όπως μια Asus που κυκλοφορεί. (άμα θυμηθώ το μοντέλο θα σου δώσω λινκ) Εγώ χρησιμοποιώ έναν απλό usb αντάπτορα με κεραία τον οποίο συνδέω με usb καλώδιο 1 μέτρου και τον έχω τοποθετήσει ψηλότερα από τον πύργο σε ανοιχτό σημείο ώστε να έχω πιο καθαρό σήμα. Δεν έχω κανένα θέμα, η ταχύτητα μόνιμα στο φουλ χωρίς διακοπές εκτός από τις συνηθισμένες αποσυνδέσεις-επανασυνδέσεις που κάνει ως usb συσκευή που και που. Άποψή μου είναι να πας σε usb αντάπτορα και να κρατήσεις την κάρτα ήχου. Δεν ξέρω ποια έχεις, αλλά οι κάρτες ήχου στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, πιο καθαρό ήχο, καλύτερο signal-to-noise από οποιαδήποτε Onboard, αν και η ψαλίδα ελαφρώς κλείνει. Aυτά φυσικά αν έχεις ηχεία της προκοπής, ειδάλλως τον ήχο θα τον υποβαθμίζουν και διαφορά δεν θα βλέπεις. Πχ, στα δικά μου τα ηχεία η κάρτα ήχου έχει διαφορά από την Onboard ενώ η Onboard ΑLC887 της Realtek δεν έχει ούτε μια από τις 6-7 βελτιώσεις ήχου που προσφέρει η X-Fi Extreme Audio. 1
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ολα αυτα για να καταληξεις στο ιδιο που του προτεινα κι εγω... Μονο στο τελος διαβασα το πορισμα... Πολυ μιλας μωρε φουλη μ!
Undertaker25 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μόνο που το πιο πιθανό είναι από το δικό σου σχόλιο να μην κατάλαβε γιατί πρέπει να κάνει την συγκεκριμένη επιλογή, σε αντίθεση με το δικό μου που έμαθε και πέντε πράγματα...
hoakin1981 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τις απόψεις. Η κάρτα ήχου που έχω είναι η Asus Xonar DG, την έχω κάποια χρόνια και την θεωρώ εξαιρετική vfm πρόταση. Η PCI Wifi κάρτα είναι μάλλον αυτή εδώ της TP-LINK. Την έχω επίσης κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα. Βέβαια όπως διάβασα στα σχόλια τώρα που την ξαναείδα στο eshop απο ότι φαίνεται δεν υποστηρίζει Windows 10 που βάλω άρα ίσως τελικά το USB να είναι μονόδρομος...
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μόνο που το πιο πιθανό είναι από το δικό σου σχόλιο να μην κατάλαβε γιατί πρέπει να κάνει την συγκεκριμένη επιλογή, σε αντίθεση με το δικό μου που έμαθε και πέντε πράγματα... Με την απαντηση μου στην ουσια του ειπα οτι υπαρχουν και καλα pci αλλα και καλα usb... Κι αφου θελει οπωσδηποτε την καρτα ηχου φορεμενη, παιρνει ενα καλο usb που ηδη του προτεινα γιατι το εχω πολυδοκιμασμενο! Τοσο απλα 3 γραμμες, ολο το νοημα.. Αμα θελει και εχει απορια καπου, ο ανθρωπος θα ρωτησει και θα του εξηγησω φιλτατε... Αν ειναι να γραφουμε αναλυτικα κατεβατα καθε φορα που ειναι κατι να προτεινουμε μονο και μονο για να το παιξουμε παντογνωστες ζητω που καηκαμε...
Undertaker25 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Πολύ ωραία τότε. Εσύ να μην γράφεις μακροσκελή σχόλια. Και αν σε κουράζουν τα δικά μου να τα προσπερνάς. Το τι θέλω να γράψω εγώ είναι δικό μου πρόβλημα. Αν ειναι να γραφουμε αναλυτικα κατεβατα καθε φορα που ειναι κατι να προτεινουμε μονο και μονο για να το παιξουμε παντογνωστες Ότι να ναι... Αυτός μπορεί να είναι ο δικός σου τρόπος σκέψης. Ο δικός μου είναι για να βοηθήσω. ΥΓ. Έγραψες ένα εκτός θέματος κατεβατό για να σχολιάσεις δικό μου σχόλιο αλλά σε πείραξε το δικό μου που ήταν εκτενές αλλά επί του θέματος. Βγάζει νόημα... Η κάρτα ήχου που έχω είναι η Asus Xonar DG, την έχω κάποια χρόνια και την θεωρώ εξαιρετική vfm πρόταση. Σαφώς καλύτερη από την onboard σου. Την κρατάς.
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Εχεις ορεξη μου φαινεται... Το κατεβατο μου που λες, ειναι 6 γραμμες...οχι 16 που εχεις ποιο πανω... Εννοειται οτι θα γραψεις ο,τι θες κι οσο θες... Μην τρελαινεσαι...Συζητηση γινεται,οχι τσακωμος, καλη συνεχεια.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα