modechristo_13 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Πιο πολύ ρωτώ γιατί η geyer βγάζειλευκό φως, όπως έγραψαν συμφορουμιτες πίσω πρέπει να το αποφεύγουμε η geyer που λες εδω δεν βγαζει λευκος φως αν και υπαρχει σε 4000Κ! αυτη που ποσταρες ειναι 3000Κ δηλαδη πιο κοντα στο θερμο!
HERTHAN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Πιο πολύ ρωτώ γιατί η geyer βγάζειλευκό φως, όπως έγραψαν συμφορουμιτες πίσω πρέπει να το αποφεύγουμε Δεν ειναι λευκο το φως 3000Κ. Οπως πολυ σωστα σου εγραψε ο modechristo_13 ειναι στο θερμο. 1
Weiss Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ζήτα τους να στις ανάψουν και τις 2 για να καταλάβεις τη διαφορά. 1
Sebu Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Πιο πολύ ρωτώ γιατί η geyer βγάζειλευκό φως, όπως έγραψαν συμφορουμιτες πίσω πρέπει να το αποφεύγουμε Δεν "πρεπει να τις αποφευγεις". Εξαρταται απο τη χρηση που θες. Για οικιακο περιβαλλον δεν συνισταται χρηση πάνω απο 3000Κ και ο λογος ειναι οτι το φως αρχιζει να ασπριζει αρκετα και πανω απο 4500-5000Κ να μπλεδιζει "επικινδυνα" που το καθιστα κουραστικο για σπιτι οπου υποτιθεται θες να χαλαρωσεις. Συν του οτι η μπλε ακτινοβολια στο φως εχει "κατηγορηθει" για αυπνιες, ενταση κτλ. Για αυτο ειναι φως που προτιμαται κατα κυριο λογο σε εργασιακους χωρους που θελουν να εισαι τσιτα. Σπιτι σου που θες να χαλαρωσεις και θες θαλπωρη συνισταται το κλασσικο χρωμα των πυρακτωσεως δλδ περιπου 3000Κ Προτείνετε και 5με ψιλό ντουι παραπλήσιες με αυτές της προσφοράς http://www.kafkas.gr/proionta/fotismos-2/lampes/lamptires-led/lamptires-led-e14/geyer-2-10a_178525/ http://www.kafkas.gr/proionta/fotismos-2/lampes/lamptires-led/lamptires-led-e14/philips-lamba-led-sfairiki-5-5w-e14-220v-2700k-183284_183284/ Ποια από τις 2; Το "κακο" με αυτες τις υλοποιησεις ειναι οτι ξεπερνανε το 3 ευρω οταν με 1,5 ευρω βρισκεις απο Κινα ποιοτικες λαμπες led (πχ Digoo) και με αρκετα ψηλοτερα Watt και lumens. Αν εχεις ενα φωτιστικο σαλονιου (οπως εγω) με 5 πασα Ε14 για να παρεις τις επωνυμες Philips θες 16,5 ευρω. Για 10 digoo πληρωσα προ αρκετων μηνων στο Banggood 15 ευρώ για 10 κομματια και εχω και spare αν ποτε χαλασει καμια ή συμβει κατι. Γενικα απο ενα σημειο τιμης και επανω για εμενα συμφερει η φθηνοτερη Κινεζικη καθως και μαπα να βγει και να χαλασει εχω παρει αλλες 2-3 καβα και παλι μου εχουν μεινει και ρεστα. Στις πανω απο 30 λαμπες led που εχω φερει απο Κινα (κινεζομαγαζα και ebay) το τελευταιο 2χρονο, εχουν χαλασει, εντος 6μηνου απο την αγορα τους, μονο 2 και φυσικα ειχα την πολυτελεια και ειχα καβα αποθεμα ανταλλακτικες και εχω ακομα. Και παλι φθηνοτερα μου βγηκαν στο συνολο. Και σε μεγαλυτερα Watt και lumens σε λιγοτερα χρηματα. Ο καθενας ζυγιζει τις αναγκες του, κρινει και ψωνιζει. Αυτο δεν σημαινει οτι του Καυκα οι Ε27 8w δεν ηταν και ειναι ευκαιρια. Επειδη σπιτι εχω ελαχιστα φωτιστικα με πασο Ε27 (βασικα 1 και 1 πορτατιφ) εχω βολευτει με κινεζικες led 12αρες του 1,5-1,6 ευρω και δινουν κοντα 900 lumen εκαστη. Στα 3,3 ευρω ομως την Ε14 προσωπικα δεν την θεωρω προσφορα και ας ειναι "επωνυμη" και εξηγησα το σκεπτικο μου ανωτερω. Παιδιά εγω εχω μια λάμπα σε φωτιστικό γραφείου η οποία ειναι 2500Κ 9w τύπου U ποια είναι καταληλη για οθόνη υπολογιστή; επίσης με την προηγούμενη που είχα 6500Κ ήτανε παρα πολυ κουραστική, με αυτην πάλι με πιάνει νύστα τι πρεπει να πάρω; αν και στο γράφημα λεει οτι η 6500 κανει για οθονες εμενα παλι μου φάνηκε κουραστική πολύ 6500Κ ειναι υπερβολικο. Εδω εκανα το λαθος και εβαλα 4000Κ στο μπανιο και εχω "τυφλωθει". Το 4000Κ στο σπιτι για τα δικα μου ματια ειναι κουραστικο. Βγαινω απο το μπανιο στο υπολοιπο σπιτι που οι λαμπες ειναι 3000Κ και νιωθω τα ματια μου να πονανε, κουρασμενα μεχρι να ξανασυνηθισουν στο γλυκο φως των 3000Κ. Απο την αλλη και τα 2500Κ ειναι "κουραστικα" γιατι σε νυσταζουν. Για σπιτι προσωπικα θεωρω το 3000Κ ιδανικο. Οτιδηποτε λιγοτερο φερνει υπνηλια. Οτιδηποτε παραπανω αρχιζει να ασπριζει αρκετα και να κουραζει.
panos0100 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δεν "πρεπει να τις αποφευγεις". Εξαρταται απο τη χρηση που θες. Για οικιακο περιβαλλον δεν συνισταται χρηση πάνω απο 3000Κ και ο λογος ειναι οτι το φως αρχιζει να ασπριζει αρκετα και πανω απο 4500-5000Κ να μπλεδιζει "επικινδυνα" που το καθιστα κουραστικο για σπιτι οπου υποτιθεται θες να χαλαρωσεις. Συν του οτι η μπλε ακτινοβολια στο φως εχει "κατηγορηθει" για αυπνιες, ενταση κτλ. Για αυτο ειναι φως που προτιμαται κατα κυριο λογο σε εργασιακους χωρους που θελουν να εισαι τσιτα. Σπιτι σου που θες να χαλαρωσεις και θες θαλπωρη συνισταται το κλασσικο χρωμα των πυρακτωσεως δλδ περιπου 3000Κ Το "κακο" με αυτες τις υλοποιησεις ειναι οτι ξεπερνανε το 3 ευρω οταν με 1,5 ευρω βρισκεις απο Κινα ποιοτικες λαμπες led (πχ Digoo) και με αρκετα ψηλοτερα Watt και lumens. Αν εχεις ενα φωτιστικο σαλονιου (οπως εγω) με 5 πασα Ε14 για να παρεις τις επωνυμες Philips θες 16,5 ευρω. Για 10 digoo πληρωσα προ αρκετων μηνων στο Banggood 15 ευρώ για 10 κομματια και εχω και spare αν ποτε χαλασει καμια ή συμβει κατι. Γενικα απο ενα σημειο τιμης και επανω για εμενα συμφερει η φθηνοτερη Κινεζικη καθως και μαπα να βγει και να χαλασει εχω παρει αλλες 2-3 καβα και παλι μου εχουν μεινει και ρεστα. Στις πανω απο 30 λαμπες led που εχω φερει απο Κινα (κινεζομαγαζα και ebay) το τελευταιο 2χρονο, εχουν χαλασει, εντος 6μηνου απο την αγορα τους, μονο 2 και φυσικα ειχα την πολυτελεια και ειχα καβα αποθεμα ανταλλακτικες και εχω ακομα. Και παλι φθηνοτερα μου βγηκαν στο συνολο. Και σε μεγαλυτερα Watt και lumens σε λιγοτερα χρηματα. Ο καθενας ζυγιζει τις αναγκες του, κρινει και ψωνιζει. Αυτο δεν σημαινει οτι του Καυκα οι Ε27 8w δεν ηταν και ειναι ευκαιρια. Επειδη σπιτι εχω ελαχιστα φωτιστικα με πασο Ε27 (βασικα 1 και 1 πορτατιφ) εχω βολευτει με κινεζικες led 12αρες του 1,5-1,6 ευρω και δινουν κοντα 900 lumen εκαστη. Στα 3,3 ευρω ομως την Ε14 προσωπικα δεν την θεωρω προσφορα και ας ειναι "επωνυμη" και εξηγησα το σκεπτικο μου ανωτερω. 6500Κ ειναι υπερβολικο. Εδω εκανα το λαθος και εβαλα 4000Κ στο μπανιο και εχω "τυφλωθει". Το 4000Κ στο σπιτι για τα δικα μου ματια ειναι κουραστικο. Βγαινω απο το μπανιο στο υπολοιπο σπιτι που οι λαμπες ειναι 3000Κ και νιωθω τα ματια μου να πονανε, κουρασμενα μεχρι να ξανασυνηθισουν στο γλυκο φως των 3000Κ. Απο την αλλη και τα 2500Κ ειναι "κουραστικα" γιατι σε νυσταζουν. Για σπιτι προσωπικα θεωρω το 3000Κ ιδανικο. Οτιδηποτε λιγοτερο φερνει υπνηλια. Οτιδηποτε παραπανω αρχιζει να ασπριζει αρκετα και να κουραζει. Το ουδετερο φως μας ειχε πει ενας καθηγητης οτι ειναι το καλυτερο για οθονες υπολογιστη και για γραφειο γενικα αν δεν κανω λαθος ειναι στα 4000Κ; παντως δεν εχω βρει την καταληλη λαμπα που θα με ξεκουρασει, οι led παλι κι αυτες λιγο που εψαξα μεχρι 3w βρηκα αλλα κρατανε παρα πολυ απο το ικεα της πηρα για το μπανιο δεν κανουνε ομως για γραφειο παλι
orck Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Για αυτο που λετε για θερμο στο σπιτι συμφωνω, διαφωνω μονο λιγο για το γραφειο που διαβαζεις η κανεις δουλεια, εκει νομιζω οτι παει καλυτερα οχι τοσο θερμο φως, αναφερομαι για λευκο στα 4000Κ και οχι τις μπλε κακγουρολαμπες.
vrwmiaris Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δεν "πρεπει να τις αποφευγεις". Εξαρταται απο τη χρηση που θες. Για οικιακο περιβαλλον δεν συνισταται χρηση πάνω απο 3000Κ και ο λογος ειναι οτι το φως αρχιζει να ασπριζει αρκετα και πανω απο 4500-5000Κ να μπλεδιζει "επικινδυνα" που το καθιστα κουραστικο για σπιτι οπου υποτιθεται θες να χαλαρωσεις. Συν του οτι η μπλε ακτινοβολια στο φως εχει "κατηγορηθει" για αυπνιες, ενταση κτλ. Για αυτο ειναι φως που προτιμαται κατα κυριο λογο σε εργασιακους χωρους που θελουν να εισαι τσιτα. Σπιτι σου που θες να χαλαρωσεις και θες θαλπωρη συνισταται το κλασσικο χρωμα των πυρακτωσεως δλδ περιπου 3000Κ Το "κακο" με αυτες τις υλοποιησεις ειναι οτι ξεπερνανε το 3 ευρω οταν με 1,5 ευρω βρισκεις απο Κινα ποιοτικες λαμπες led (πχ Digoo) και με αρκετα ψηλοτερα Watt και lumens. Αν εχεις ενα φωτιστικο σαλονιου (οπως εγω) με 5 πασα Ε14 για να παρεις τις επωνυμες Philips θες 16,5 ευρω. Για 10 digoo πληρωσα προ αρκετων μηνων στο Banggood 15 ευρώ για 10 κομματια και εχω και spare αν ποτε χαλασει καμια ή συμβει κατι. Γενικα απο ενα σημειο τιμης και επανω για εμενα συμφερει η φθηνοτερη Κινεζικη καθως και μαπα να βγει και να χαλασει εχω παρει αλλες 2-3 καβα και παλι μου εχουν μεινει και ρεστα. Στις πανω απο 30 λαμπες led που εχω φερει απο Κινα (κινεζομαγαζα και ebay) το τελευταιο 2χρονο, εχουν χαλασει, εντος 6μηνου απο την αγορα τους, μονο 2 και φυσικα ειχα την πολυτελεια και ειχα καβα αποθεμα ανταλλακτικες και εχω ακομα. Και παλι φθηνοτερα μου βγηκαν στο συνολο. Και σε μεγαλυτερα Watt και lumens σε λιγοτερα χρηματα. Ο καθενας ζυγιζει τις αναγκες του, κρινει και ψωνιζει. Αυτο δεν σημαινει οτι του Καυκα οι Ε27 8w δεν ηταν και ειναι ευκαιρια. Επειδη σπιτι εχω ελαχιστα φωτιστικα με πασο Ε27 (βασικα 1 και 1 πορτατιφ) εχω βολευτει με κινεζικες led 12αρες του 1,5-1,6 ευρω και δινουν κοντα 900 lumen εκαστη. Στα 3,3 ευρω ομως την Ε14 προσωπικα δεν την θεωρω προσφορα και ας ειναι "επωνυμη" και εξηγησα το σκεπτικο μου ανωτερω. 6500Κ ειναι υπερβολικο. Εδω εκανα το λαθος και εβαλα 4000Κ στο μπανιο και εχω "τυφλωθει". Το 4000Κ στο σπιτι για τα δικα μου ματια ειναι κουραστικο. Βγαινω απο το μπανιο στο υπολοιπο σπιτι που οι λαμπες ειναι 3000Κ και νιωθω τα ματια μου να πονανε, κουρασμενα μεχρι να ξανασυνηθισουν στο γλυκο φως των 3000Κ. Απο την αλλη και τα 2500Κ ειναι "κουραστικα" γιατι σε νυσταζουν. Για σπιτι προσωπικα θεωρω το 3000Κ ιδανικο. Οτιδηποτε λιγοτερο φερνει υπνηλια. Οτιδηποτε παραπανω αρχιζει να ασπριζει αρκετα και να κουραζει. Θα τις κόψω τιμολόγιο, και στην 5 αδα με βγαίνουν 2,67€
Sebu Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Για αυτο που λετε για θερμο στο σπιτι συμφωνω, διαφωνω μονο λιγο για το γραφειο που διαβαζεις η κανεις δουλεια, εκει νομιζω οτι παει καλυτερα οχι τοσο θερμο φως, αναφερομαι για λευκο στα 4000Κ και οχι τις μπλε κακγουρολαμπες. Ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου και ματιων. Πχ και το 4000Κ για το σπιτι με κουραζει οταν στους περισσοτερους χωρους εχω 3000Κ, το 4000Κ φαινεται διαφορετικο οταν πας απο εκεινο το δωματιο στο υπολοιπο σπιτι ή απο το αλλο σπιτι στην "ασπριλα" των 4000Κ. Στο γραφειο αντιθετα που ειναι ολα τα φωτα φθορισμου και κατασπρα, ναι ειναι κουραστικο υστερα απο πολυωρη χρηση αλλα εντος του γραφειου/κτιριου επειδη ειναι ολα τετοια το ματι δεν αλλαζει παρασταση για να "σοκαριστει" στη διαρκεια της ημερας. Το καταλαβαινεις ομως υστερα απο πολυωρη χρηση μπροστα στο πισι οταν επιβαρυνεται περισσοτερο απο οτι οταν καθομαι τις ιδιες ωρες στο πισι στο σπιτι αλλα με αλλο φως στο χωρο.
deadp Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Ήρθαν οι λάμπες και από τις δυο προσφορές. Πιο κοντά στα γούστα μου για σπίτι είναι οι Philips των 2700K παρά οι Samsung των 4000K. Οι επόμενες που θα προτιμήσω (ποιες επόμενες, εδώ πήρε συνολικά 16 λάμπες ενώ όλο το σπίτι παίρνει ας πούμε 12) θα είναι προς τις 3200K, νομίζω είναι το sweetspot.
Alphaleader Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Κιτρινίζουν πολύ οι 2700 έτσι; Οχι. Ειναι το ιδανικοτερο επιπεδο θερμου χρώματος. Επειδη εχω και geyer 3000κ η διαφορά με τις Philips 2700k ειναι αρκετη, με τις δευτερες να ειναι ποιο φιλικές στο μάτι. Η Geyer ειναι ποιο πολυ για καποιο χώρο εργασιας... πχ της κουζίνας, παρά για σαλόνι ή δωμάτιο. 1
Salvation81 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 4000k για μενα ειναι οτι καλυτερο....2700/3000k ειναι πολυ κιτρινα για τα γουστα μου (ειδικα αν μιλαμε για 10W+ LED 2700k το φως ειναι σαν Lipton Ice Tea).....4500k+ απο την αλλη αρχιζουν και μπλεδιζουν οποτε και παλι δεν...... Απο εκει και περα γουστα ειναι αυτα οποτε καλο ειναι οταν καποιος αγοραζει νεες LED να δοκιμαζει πχ 2700/3000/4000k για να δει τι ειναι καλυτερο για εκεινον.
orck Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Προσφορα για υψηλοτερη θερμοκρασια δεν παιζει, σωστα; Λεω να αποσυρω ολες αυτες που ειναι σαν φθοριου διπλωμενες, εχουν υδραργυρο μεσα και σπαμε κατα καιρους λαμπες.
Moderators matrixxx Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Κιτρινίζουν πολύ οι 2700 έτσι; Οχι, δεν κιτρινιζουν καθολου. Απο εκει και περα ειναι προσωπικα γουστα αυτα. Ειναι σαν να ρωτας αν ενα τυρι ειναι αλμυρο. Καποιος θα βρεθει να σου πει ναι, καποιος θα βρεθει να σου πει οχι. Πηρα μια χθες για δοκιμη μιας και ετυχε να ειναι ο δρομος μου ακριβως εξω απο εναν Καφκα (απο την ιδια πλευρα του δρομου!). Εχω τοσες πολλες που δεν θα επαιρνα αν δεν ηταν ο δρομος μου ακριβως εκει. Μια χαρα η θερμοκρασια της, ιδανικη. Αλλα οπως ανεμενα, ειναι λιγα τα 806 λουμενς. Για καμια αποθηκουλα ή για δωματιο που δεν εχεις απαιτησεις για ικανοποιητικο φωτισμο ειναι οκ τα 800lm. Εκτος αν εχεις φωτιστικο που παιρνει 2-3 λαμπες, οποτε εκει θες ετσι και αλλιως τετοιες εντασεις. 3
Questioner Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2017 Οι λάμπες ανέβηκαν στα 3.78, οπότε ας μπει ένα [ΤΕΛΟΣ] στον τίτλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις