Προς το περιεχόμενο

Λαμπτήρας LED Philips E27 8-60W 2,10€ [RE-RELOADED]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Οχι δεν ειναι οι 13αρες πιο δυνατες απο 100αρα, ειναι ακριβως σαν 100αρα. 1500 λουμενς εχει μια 100αρα πυρακτωσεως , τοσα εχει και αυτη. (Εχω κατι λιγοτερο απο 1 χρονο τις 13w philips.)

2. Εισαι σιγουρος οτι αφησες πρωτα τις CFL megaman να ζεσταθουν για να πανε στο 100% τους πριν συγκρινεις; Γιατι ξεκινανε πολυ χαμηλα. ;) Δεν αποκλειεται παντως.

1. 1340 lm βλέπω εδώ για την Philips. Και μάλλον παίζει και ρόλο ότι η LED "ρίχνει" το φως προς τα κάτω κυρίως και όχι παντού όπως η κλασσική.

2. Οι megaman αν και ακριβές (περίπου 10€ την μία τις είχα πάρει) δεν ήταν τόσο φωτεινές. Αλλά τα λεφτά τους τα έβγαλαν με το παραπάνω αφού από το 2007 σίγουρα έχουν ανάψει πάνω από 10.000 ώρες  

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως οι LED της Philips παίζουν πολύ συχνά από διάφορα μαγαζιά σε προσφορά. Για παράδειγμα εκεί που στόκαρα εγώ ήταν τον Μάιο που έβγαλε το πρακτικερ 1+1. Αργότερα τον Ιούνη έβαλε ο ΑΒ 50% και πήγα πάλι και πήρα μερικές ακόμα που δεν είχα πάρει την πρώτη φορά! Νομίζω ότι και ο Καυκάς πριν το καλοκαίρι τις είχε ξαναβγάλει με 50%. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η πραγματική τους τιμή είναι κοροϊδία, αλλά σε τιμή προσφοράς αξίζουν πάρα πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα όμως είναι τι τιμή "εκκίνησης" έχει το 50%. Πχ του ΑΒ το 50% έβγαινε πιο ακριβά από του Καφκά χωρίς έκπτωση αν θυμάμαι καλά...

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή τώρα δεν θυμάμαι καλά αρχική τιμή, η 13άρα που πήρα ήταν γύρω στα 6€, οπότε με την έκπτωση βγήκε 3€, ενώ ο καυκάς την έχει 4.5€.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την τελευταία φορά που ήμουν στον ΑΒ πάντως, κοίταζα το site του Καφκά στο κινητό και δεν άξιζε να πάρω τπτ από ΑΒ με 50% έκπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή τώρα δεν θυμάμαι καλά αρχική τιμή, η 13άρα που πήρα ήταν γύρω στα 6€, οπότε με την έκπτωση βγήκε 3€, ενώ ο καυκάς την έχει 4.5€.

Ποτέ δεν υπήρξε 13αρα philips στα 6€. Μάλλον δεν θυμάσαι καλά.
  • Like 1
Δημοσ.

Στο internet archive

https://web.archive.org/web/20170101000000*/https://www.praktiker.gr/p/lampa-led-philips-classic-13watt-e27-thermo-fos-55300

η ακριβότερη Philips 13άρα στο Praktiker εμφανίζεται να ξεκινά από τα 13 ευρώ πριν 1,5 χρόνο

και σταδιακά μέχρι τον εν λόγω Μάιο να προσγειώνεται στα 8,99.

Δημοσ.

1. 1340 lm βλέπω εδώ για την Philips. Και μάλλον παίζει και ρόλο ότι η LED "ρίχνει" το φως προς τα κάτω κυρίως και όχι παντού όπως η κλασσική.

Και εδώ θίγεται το μεγαλύτερο πρόβλημα των λαμπτήρων LED. Επειδή τα LEDάκια που τους απαρτίζουν παράγουν κατευθυντικό φως είναι πολύ λίγοι οι λαμπτήρες LED που έχουν καλή περιμετρική κατανομή του φωτός. Αυτό δηλαδή που οι CFL και οι πυρακτώσεως πετυχαίνουν με άνεση. Πρέπει να κοιτάμε το beam angle ή light distribution της λάμπας ΑΛΛΑ και πάλι δυστυχώς μπορεί να πέσουμε έξω.

Για τις Philips του θέματος. Επειδή έχω και τις δύο (και τις 8W / 806 lm και τις ~13W / 1521 lm) σε 4000Κ μπορώ να πω ότι οι μεν 13άρες είναι πολύ δυνατές αλλά με ΚΑΚΗ περιμετρική κατανομή ενώ οι 8άρες έχουν σχετικά ΚΑΛΗ περιμετρική κατανομή. Για αυτό το λόγο οι πρώτες έχουν πιο δυνατό αλλά εστιασμένο φως από όσο λένε οι προδιαγραφές τους ενώ οι δεύτερες έχουν πιο απλωμένο αλλά ίσως ελάχιστα πιο αδύναμο φως από όσο θα περίμενε κάποιος.

Τυπικά διαγράμματα κατανομής φωτός:

Standard

Wide Angle

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ποτέ δεν υπήρξε 13αρα philips στα 6€. Μάλλον δεν θυμάσαι καλά.

Προσωπικα εχω παρει απο πρακτικερ blister (2χ13W philips) 1521 λουμενς εκαστη, 9.90 και οι δυο μαζι. Πριν αρκετους μηνες.

Δημοσ.

μολις παρελαβα 5

ειναι πολυ καλες

σε σχεση με κατι αλλες φθορισμου 20 και 23 watt μου φαινονται πιο φωτεινες αλλα και πολυ πιο κιτρινες απ οσο περιμενα :/

Δημοσ.

Εσύ είσαι για 4000Κ. Και θα συμφωνήσω. Το 4000Κ των Philips και των Toshiba είναι πολύ ωραίο (από την άλλη κάτι Maxell 4200Κ ήταν σα μουστάρδα).

Δημοσ.

Εμένα ο μετρητής έδειξε 8.9W

Δεν υπάρχει περίπτωση LED λαμπτήρας να ξεπέρασε την ονομαστική του ισχύ. Αν χρησιμοποιείς "μετρητή" οικιακό που μπαίνουν στην πρίζα, των 10-20€ δηλαδή, αυτοί αφενός μετράνε VA και όχι Watt, αφετέρου είναι εντελώς ανακριβείς για μετρήσεις μικρότερες των 50-100W, ανάλογα τον τύπο.

Θέλεις είτε σωστό RMS power meter ή, εφόσον ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις και δεν θα σκοτωθείς, τουλάχιστον ένα μέτριο αμπερόμετρο RMS ώστε να μετρήσεις τα μΑ με το χέρι. Με έμφαση στο RMS, ένα απλό θα δείξει ό,τι να'ναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...