vdeseris Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Φοβερές και η 8αρα της προσφοράς και η 13αρα στα 4.30. Βγάζουν πολύ ωραίο και δυνατό φως. Έχω πάρει αυτές τις μέρες καμία 20αρια σύνολο.
SofoS@ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οι ίδιες δεν είναι κι εδώ στα 2.98€? πιο πολύ για όποιον θέλει φυσικο φως 4000K το ψάχνω. Για 11τμ ψηλοτάβανο δωμάτιο φτάνουν τα 800λουμεν ή θέλω 1050? 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 PWM,για δώστε τα φώτα σας όσοι φίλοι γνωρίζουν Pulse width modulation, δηλαδη παιζει ον/οφφ πολυ γρηγορα για να ρυθμισει την ενταση εκει που πρεπει και οχι εχοντας σταθερο ρευμα μεσα απο τα λεντ. 2
keysmith Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οι ίδιες δεν είναι κι εδώ στα 2.98€? πιο πολύ για όποιον θέλει φυσικο φως 4000K το ψάχνω. Για 11τμ ψηλοτάβανο δωμάτιο φτάνουν τα 800λουμεν ή θέλω 1050? εξαρτάτε πόσο φως θέλεις. Αν θέλεις "δυνατό" φως 800 δεν φτάνουν.
God Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Για να μην μπερδευτει κανεις απο το τελευταιο ποστς, δεν ειναι "κιτρινου χρωματος" οι λαμπες, ειναι θερμου λευκου φωτος (warm white), ακριβως ιδιο δηλαδη με αυτο που εχουν οι κλασσικες λαμπες πυρακτωσης, ο,τι πρεπει για οικιακους χωρους. Το "λευκο" φως ειναι ακαταλληλο για οικιακους χωρους και κυριως για υπνοδωματια, σαλονια. Για μπανιο κουζινα κανει και το "λευκο" αν και καποιοι δεν το θελουν πουθενα στο σπιτι. Ορθά, όμως ο περισσότερος κόσμος ακόμα δεν καταλαβαίνει τι είναι θερμό και ψυχρό λευκό φως, γι'αυτό έγραψα θερμού φωτός και έβαλα το "κίτρινο" σε παρένθεση, γιατί οι περισσότεροι κίτρινο συνηθίζουν να το λένε. Και, μεταξύ μας, της συγκεκριμένης είναι αρκετά θερμό, θερμότερο από τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως, ήτοι αρκετά "κίτρινο". Οι παλιές πυρακτώσεως γύρω στα 3200-3500Κ παίζουν. Το "ακατάλληλο" είναι πολύ σχετικό. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Επιστημονικά, το φως κάτω από 3500Κ σε κοιμίζει (ηλιοβασίλεμα) και το φως άνω των 3500Κ σε ξυπνάει (ανατολή). Είναι θέμα εξέλιξης. Γι'αυτό δεν προτείνεται να χρησιμοποιούνται ψυχρού φωτισμού λαμπτήρες σε υπνοδωμάτια ή σαλόνια, προκαλούν αϋπνίες σε μεγάλο (17% για ακρίβεια) ποσοστό του πληθυσμού. Αντιστοίχως προτείνονται για χώρους εργασίας, όπου ζητάς "εγρήγορση". Λέγεται και blue light effect αν θέλετε να το ψάξετε σε επιστημονικά περιοδικά. Για πιο "light" διάβασμα μπορείτε να ενημερωθείτε σε γενικές γραμμές κι εδώ: https://www.livescience.com/53874-blue-light-sleep.html Γι'αυτό και οι θερμές LED βγαίνουν τόσο κιτρινωπές, το LED έχει θέματα με την εξάλειψη του blue light effect. Όσον αφορά τον φωτισμό, ναι η 8W είναι αντίστοιχη με 60άρα πυρακτώσεως και ίσως η δυνατότερη 8W που έχω βρει, είναι 4.2W πραγματικά (την έχω μετρήσει με power meter ακριβείας) και συνεπώς έχει σημαντική εξοικονόμηση στο ρεύμα, και όχι, μία τέτοια για 20 τετραγωνικά είναι λίγο, εκτός αν το επιθυμητό είναι "απλώς να βλέπουμε". Άλλη μία σημείωση. Κανείς λαμπτήρας LED *ποτέ* δεν είναι τα ονομαστικά Watt που γράφει. Αυτή είναι η μέγιστη θεωρητική ισχύς του, δεν τα πιάνει ποτέ. Ένας καλός, αποδοτικός λαμπτήρας παίζει στο 40-50% της αναγραφόμενης ισχύς του και βγάζει όμως τα Lumen που αναγράφει στις προδιαγραφές. Ένας κακός μπορεί να καταναλώνει περισσότερη ισχύ αλλά να μην βγάζει τα αντίστοιχα lumen. Έχω πολλούς κινέζικους που είναι πάνω από 4.2W πραγματικά (12-20W ονομαστική), αλλά η συγκεκριμένη Philips τους "θάβει" τελείως. Η κατανάλωση στα LED δεν σημαίνει ντε και καλά υψηλή απόδοση. Άσε που αν έγραφαν 1-2 Watt στις συσκευασίες οι περισσότεροι καταναλωτές θα αγόραζαν τις Κινέζικες που λένε 10-15... SofoS@, on 26 Sept 2017 - 6:40 PM, said: Οι ίδιες δεν είναι κι εδώ στα 2.98€? πιο πολύ για όποιον θέλει φυσικο φως 4000K το ψάχνω. Για 11τμ ψηλοτάβανο δωμάτιο φτάνουν τα 800λουμεν ή θέλω 1050? Ναι, έτσι φαίνεται, απλά το κατάστημα αυτό είναι μόνο στην Καλλιθέα και ή θα πρέπει να πας εκεί ή θα επιβαρυνθείς μεταφορικά. Το πλεονέκτημα του Καύκα είναι πως είναι "παντού". Το ψηλοτάβανο δεν λέει τίποτα από μόνο του. Εξαρτάται από το τι τύπου φωτιστικό έχεις και αν π.χ. έχει διαχύτη, διάφανο/διαμπερές καπέλο, κ.λπ. Επίσης εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Δεν μπορείς σε 11τ.μ. χώρο με ένα φωτιστικό που δέχεται έναν λαμπτήρα να θέλεις να κάνεις με αυτό ψιλοδουλειές σε πάγκο εργασίας. Αν υποθέσουμε ένα "τυπικό" κρεμαστό φωτιστικό σώμα με αδιαφανές καπέλο, η 8W λάμπα θα σου δώσει απλώς ικανοποιητικό απαλό φωτισμό για καθημερινή χρήση (σ.σ. βλέπω αρκετά ώστε να μην σκοντάψω πουθενά). Δεν είναι ούτε για να κάνεις ψιλοδουλειές, ούτε για να διαβάζεις δίχως πορτατίφ. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2017 από God 6
kob6931 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Πρίν μερικούς μήνες αγόρασα από Praktiker, λαμπτήρες Philips led E27 και E14. Στο πίσω μέρος του blister είχε την αντιστοιχία watt λάμπας πυρακτώσεως με lumen λάμπας led. https://m.imgur.com/a/2EFOm
Alxnks Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Όποιος πάντως καλύπτεται από τα 800 lumen, να ξέρει ότι στο Leroy παίζει προσφορά για 5 λάμπες led Ε27 στα 806 lumen (60W γράφουν..δεν λενε πόσα είναι όντως οι λάμπες), θερμου και ψυχρού φωτός, 300 μοιρών, στα 7.95€ το σετ των 5 λαμπων!
kob6931 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Όποιος πάντως καλύπτεται από τα 800 lumen, να ξέρει ότι στο Leroy παίζει προσφορά για 5 λάμπες led Ε27 στα 806 lumen (60W γράφουν..δεν λενε πόσα είναι όντως οι λάμπες), θερμου και ψυχρού φωτός, 300 μοιρών, στα 7.95€ το σετ των 5 λαμπων! Μάρκα ξέρεις να μας πεις; Γιατί είχα αγοράσει αρκετές v-tac (βουλγάρικες νομίζω) από τοπικό κατάστημα και σε λιγότερο από χρόνο βγήκαν off.
Alxnks Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μάρκα ξέρεις να μας πεις; Γιατί είχα αγοράσει αρκετές v-tac (βουλγάρικες νομίζω) από τοπικό κατάστημα και σε λιγότερο από χρόνο βγήκαν off. Σε φυλλάδιο τις είδα, ένα τηλέφωνο σε Leroy θα σου λύσει την απορία. Αν σου βγήκαν off σε λιγότερο από χρόνο, γιατί δεν τις πήγες πίσω εντός εγγύησης; Ρώτα και στα Leroy πόσο έχουν εγγύηση, λιγότερο από χρόνο δεν νομίζω και εικάζω για 2.
nak1nak Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Pulse width modulation, δηλαδη παιζει ον/οφφ πολυ γρηγορα για να ρυθμισει την ενταση εκει που πρεπει και οχι εχοντας σταθερο ρευμα μεσα απο τα λεντ. Συγγνώμη για το πιθανόν off topic καθώς αναφερόμαστε πολύ σε αυτό το τεχνικό θέμα,αλλά στο σπίτι που έχω πολλές LED επώνυμες και μη, οι περισσότερες, οι επώνυμες κυρίως και τα μικρότερα μεγέθη λαμπών, παρουσίαζαν το φαινόμενο των γραμμών με την κάμερα του κινητού. Αυτό είναι τελικά επικίνδυνο για τα μάτια ή άνευ ιδιαίτερης σημασίας?
zacharis1955 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Για δωμάτιο που έχω ακόμη και τώρα 60W κλασική λάμπα, ποια να διαλέξω; 8 ~9 Watt warm white... 1
dchatz Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Σε φυλλάδιο τις είδα, ένα τηλέφωνο σε Leroy θα σου λύσει την απορία. Αν σου βγήκαν off σε λιγότερο από χρόνο, γιατί δεν τις πήγες πίσω εντός εγγύησης; Ρώτα και στα Leroy πόσο έχουν εγγύηση, λιγότερο από χρόνο δεν νομίζω και εικάζω για 2. Άντε τωρα να βρεις απόδειξη για κάτι λάμπες που πήρες πριν ένα χρόνο από τα leroy....
teodor_ch Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Φωτογραφία όλες τις αποδείξεις που έχουν εγγύηση τα προιόντα. Ειδάλλως τιμολόγιο για όσους μπορούν. Έχω γυρίσει πίσω 2 vtac και μόλις ξεβαρεθώ θα γυρίσω άλλες 4. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι vtac καίγονται! Έχω πάρει και άλλες philips και είναι πολύ καλές χωρίς να έχω δεί κάποια καμμένη ακόμα. Θα ρίξω και εγώ παραγγελία για να αντικαταστήσω τις vtac.
Προτεινόμενες αναρτήσεις