elpaso1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εχω ενα μετρητη watt πανω στην κεντρικη πριζα που εχω τον υπολογιστη και ολα τα περιφερειακα. Σε idle φαση ειναι κατω απο 100watt. Δεν καταλαβαινω ομως οι KWh που δειχνει και ειναι κολλημενες σε αυτο τον αριθμο. Το εκανα ρεσετ και δειχνει παλι τα ιδια.. Τι εννοει ο ποιητης; Θελω να δω ποσα χρηματα ξοδευει ο υπολογιστης εαν λειτουργει 24 ωρες το 24ωρο. Απο κατι υπολογισμους που κανω βγαζω 5 ευρω το μηνα. Εχω νυχτερινο ρευμα. Αρκετα καλα ειναι. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2017 από elpaso1
pp6210 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 όταν λες κολημένο τι εννοείς, δεν αλλάζει ούτε δεκαδικό στις κιλοβατώρες? Δοκίμασέ το σε κάποια ενεργοβόρα συσκευή για να δεις αν αλλάζουν οι κιλοβατώρες. Η μια μέτρηση (με τα βατ) είναι η στιγμιαία, τη στιγμή δηλαδή που δουλεύει η συσκευή, και η άλλη με τα κιλοβατ και τα ευρώ είναι η απολογιστική, δηλαδή ώρες λειτουργίας+ώρες iddle.
elpaso1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οντως τωρα αλλαξε. Οποτε ηθελε λιγη ωρα! Τωρα για να υπολογισω το κοστος πανω-κατω τι ακριβως θα κανω; Επισης παρατηρω οτι σε full load δε ξεπερναει τα 400Watt ποτε. Επειδη θελω να αγορασω ενα τροφοδοτικο για να δοκιμασω μηπως εχει προβλημα το υπαρχων, σκεφτομαι την αγορα ενος με 450Watt. Θα εχω καποιο θεμα λετε;
pp6210 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Οντως τωρα αλλαξε. Οποτε ηθελε λιγη ωρα! Τωρα για να υπολογισω το κοστος πανω-κατω τι ακριβως θα κανω; Επισης παρατηρω οτι σε full load δε ξεπερναει τα 400Watt ποτε. Επειδη θελω να αγορασω ενα τροφοδοτικο για να δοκιμασω μηπως εχει προβλημα το υπαρχων, σκεφτομαι την αγορα ενος με 450Watt. Θα εχω καποιο θεμα λετε; επειδή οι λογαριασμοί ΔΕΗ έχουν άλλα τόσα κόστη τρίτων, εγώ βγάζω ενα μέσο όρο από τους 2-3 τελευταίους εκκαθαριστικούς με μεικτή τιμή ανα κιλοβατώρα, δηλαδή πληρωτέο σύνολο λογαριασμού / κιλοβατόρες. Δεν είναι υπολογισμός ακριβείας αλλά δίνει μια καλή εικόνα. Απλά πρόσεξε την iddle κατανάλωση, δηλαδή αν μετράς π.χ το aircondition, θα πρέπει να μηδενίζεις πριν ξεκινήσει η χρήση και να παίρνεις τις μετρήσεις αμέσως μετά το κλείσιμο της συσκευής, γιατί η μέτρηση κιλοβατώρας μοιράζει το σύνολο των βατ στη χρονική διάρκεια της μέτρησης - οπότε αν άφησες και 5 ώρες iddle πριν καταγράψεις την μέτρηση, το αποτέλεσμα δεν είναι σωστό. για τροφοδοτικό δεν γνωρίζω να σου πω.
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αμα φτανει 400 παρα τοτε πρεπει να παρεις τουλαχιστον ενα 550αρι τροφοδοτικο..Να μην εισαι απ την αρχη οριακα και με την παροδο του χρονου που θα υπαρξει και καποια μειωση στην αποδοση του να μην ειναι ζορισμενο.. Μπορει να βαλεις και κατι αλλο μετα στο pc πιο ενεργοβορο οπως μια αλλη καρτα γραφικων κτλ...
elpaso1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να παρω ενα τροφοδοτικο για να δω εαν το υπαρχων εχει προβλημα ή οχι. Αν παλι παρουσιαζει προβληματα τοτε θα κοιταξω την μητρικη και θα πουλησω το τροφοδοτικο που πηρα. Αυτο που εχω εδω και 4 χρονια, ακομα και τωρα κανει 120 ευρω. Τοτε το ειχα παρει 160 ευρω. Οχι και λιγα για τροφοδοτικο! Επισης 450watt πιστευω ειναι μια χαρα. Τωρα που εκανα ξανα το τεστ, τα μεγιστα watt που δειχνει ειναι τα 330, και παλι ποτε δε προκειται να τα φτασω τοσο.. Με το prime95 τα watt πανε στα 170. Δλδ τιποτα.. Εαν κανω αναβαθμιση μελλοντικα, βλεπουμε.. Απλα τωρα θελω ενα τροφοδοτικο για να κανω τη δουλεια μου.. Σκεφτομαι και αυτο. Εχει πολυ καλες αξιολογησεις και τρελη τιμη!
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι μια χαρα ειναι αυτο και σηκωνει την πραματια σου... Δεν ειχα προσεξει το προηγουμενο θεμα με το cold boot.Ok.....
Alexlooker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ποσο ρευμα καιει ο μετρητης για να μετραει το ρευμα;
elpaso1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν το γνωρίζω αυτό. Λογικά ελάχιστο.
Xristaras12 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να παρω ενα τροφοδοτικο για να δω εαν το υπαρχων εχει προβλημα ή οχι. Αν παλι παρουσιαζει προβληματα τοτε θα κοιταξω την μητρικη και θα πουλησω το τροφοδοτικο που πηρα. Αυτο που εχω εδω και 4 χρονια, ακομα και τωρα κανει 120 ευρω. Τοτε το ειχα παρει 160 ευρω. Οχι και λιγα για τροφοδοτικο! Επισης 450watt πιστευω ειναι μια χαρα. Τωρα που εκανα ξανα το τεστ, τα μεγιστα watt που δειχνει ειναι τα 330, και παλι ποτε δε προκειται να τα φτασω τοσο.. Με το prime95 τα watt πανε στα 170. Δλδ τιποτα.. Εαν κανω αναβαθμιση μελλοντικα, βλεπουμε.. Απλα τωρα θελω ενα τροφοδοτικο για να κανω τη δουλεια μου.. Σκεφτομαι και αυτο. Εχει πολυ καλες αξιολογησεις και τρελη τιμη! άλλα τα βατ που τραβάει απο την πρίζα και άλλα αυτά που καταναλώνει το σύστημα. Έχεις ξεχάσει τελείως τις θερμικές απώλειες αναλόγως αν είναι bronze, gold κλπ. χοντρικά με μια μεθοδο τριων ενα 550αρι 85% bronze τροφοδοτικό για να βγάλει τα 550 βατ του στο σύστημα(κοινώς οι συσκευές εντος να ζητήσουν 550 βατ) θα πρέπει να τραβήξει 650 βατ απο την πρίζα! 2
elpaso1 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδη διαβασα αρκετα αρθρα στο ιντερνετ ενα τροφοδοτικο bronze με ενα platinum, σε νορμαλ χρηση εξοικονομεις το πολυ 20 ευρω το χρονο.. Και εγω το περιμενα να γλυτωνω αρκετα παραπανω με το gold που πηρα, καθως ειχα σταξει και 160 ευρω τοτε.. Αλλα δεν.. Παντως οπως ειπα και παραπανω σε καμια περιπτωση δεν χρησιμοποιω πανω απο 370watt. Στα παιχνιδια παει το πολυ μεχρι 170. Στο Prime95 το ιδιο. Στο OCCT μονο παει 370 το οποιο χρησιμοποιει 100% cpu+memory+gpu. Δλδ το μεγιστο.. Οποτε με 450watt θα ειμαι καλυμμενος. Και ξαναλεω προκειται για προσωρινη λυση, εκτος αν οντως φταιει το τροφοδοτικο. Που και παλι οταν θα κανω αναβαθμιση σε 1,2 χρονια θα αγορασω ξανα και καινουριο τροφοδοτικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα