antirix024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημέρα. Βρήκα έναν παλιό Western Digital Blue 320GB και είπα να τον βάλω σε μια USB3 θήκη που είχα και να πέρασω κάποια αρχεία για backup. Ο δίσκος είναι του 2009 (https://www.cnet.com/products/wd-blue-wd3200aaks-hard-drive-320-gb-sata-300-series/specs/) SATA2. Η θήκη που έχω είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/5734108/Fantec-DB-ALU3e-6G.html Έκανα ένα banchmark στο Ubuntu μου και μου έβγαλε αυτό: (επισυνάπτεται εικόνα) Σας φαίνονται λογικά αυτά τα νούμερα; τη θήκη την έχω βάλει σίγουρα στη USB3.0 θύρα (είναι μπλε). Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά;
ZELOMOTH Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ο δισκος ειναι sata2 αρα τι ακριβως ηθελες? Να γινει sata3 λογο θηκης? Αρα να παρω την μηχανη απ το yaris να την βαλω σε σασι F1 και να παραξενευομαι γιατι δεν πιανει 0-200 σε 4 sec? 2
antirix024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Ο δισκος ειναι sata2 αρα τι ακριβως ηθελες? Να γινει sata3 λογο θηκης? Αρα να παρω την μηχανη απ το yaris να την βαλω σε σασι F1 και να παραξενευομαι γιατι δεν πιανει 0-200 σε 4 sec? Εντάξει, προφανώς και όχι. Αν το SATA2 είναι 3Gbit/s είναι περίπου 300MB/s, γιατί στα benchmarks είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα; Ανέφερα ότι είναι σε USB3.0 θύρα για να δείξω ότι δεν περιορίζεται από εκεί. Μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος λοιπόν; Ή η θήκη; Ή απλά είναι φυσιολογικό;
fujitsuA530 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Το SATA2 έχει τα 300 για όριο προς τα πάνω. Αν έβαζες SSD σε SATA2 εσωτερικά, θα σου έδειχνε γύρω στα 270. Τα 92 για τόσο παλιό δίσκο μου φαίνονται πάρα πολύ καλά.
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2017 Εντάξει, προφανώς και όχι. Αν το SATA2 είναι 3Gbit/s είναι περίπου 300MB/s, γιατί στα benchmarks είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα; Ανέφερα ότι είναι σε USB3.0 θύρα για να δείξω ότι δεν περιορίζεται από εκεί. Μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος λοιπόν; Ή η θήκη; Ή απλά είναι φυσιολογικό; Ε μην κοιτας τοσο τα θεωρητικα ορια γιατι καπως πρεπει να πουλησουν κι αυτοι!Νορμαλ ειναι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα