JimGer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 On 08/10/2017 at 12:59, MisterWanted said: Φίλε Looter σε ευχαριστώ πολύ. Πήρα και το HMRC και έχεις απόλυτο δίκιο. Και όντως δεν έχω και κανένα λόγο να μην τα δηλώσω εφόσον έχω ήδη πληρώσει το 15% στην Ελλάδα. Προχωρώ λοιπόν σε self assessment online που το έριξα μια ματιά και δεν είναι τπτ δύσκολο. Το hmrc τι σου είπε? Με ενδιαφέρει για να δω πως θα φορολογουμουν αν είχα εισόδημα από ενοίκια... Φορολογεισαι και τη διαφορά στην Αγγλία ή αν πληρώσεις στην Ελλάδα είσαι οκ? Γιατί πχ αν η φορολογία εισοδήματός σου στην Αγγλία είναι 40% (πάνω από 50κ μισθός) δεν μιλάμε για μικρό διάφορες σε σχέση με το 15%. Θα με ενδιέφερε αν έλεγες τι είπε το hmrc...
KostasAnagnostakis Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Θα προσπαθήσω να εξηγήσω λίγο τη λογική: Ζω στη Φινλανδία και έχω ετήσιο εισόδημα ας πούμε 50Κ και επιπλέον έχω και εισόδημα από ενοίκια άλλα 10Κ. Δεν μας ενδιαφέρει από που είναι τα ενοίκια, αν ήμουν Φινλαδός, δεν θα έπρεπε να πληρώσω φόρο για τα 50Κ αλλά και για τα 10Κ που παίρνω παραπάνω σε σχέση με ένα συνάδελφό μου που παίρνει μόνο τα 50Κ από τη δουλειά του; Δεν είμαι πιο πλούσιος από αυτόν κατά 20%; 'Αρα, αφού είμαι πλουσιότερος, δεν είναι δίκαιο να συνεισφέρω στο κράτος κάτι παραπάνω για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δρόμους κλπ; Φυσικά όμως, δεν τίθεται θέμα διπλής φορολόγησης. Θα πρέπει λοιπόν να δηλώσω το φόρο που έχω ήδη πληρώσει, ώστε να μην τον πληρώσω ξανά! Και, ακόμη παραπέρα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται στην Ελλάδα, αν έχω πληρώσει και 1000 ευρώ για επισκευές στο σπίτι ή άλλα έξοδα, ούτε γι' αυτά δεν θα πρέπει να πληρώσω φόρο, τα αφαιρώ! Φορολογούμαι μόνο για τα καθαρά κέρδη μου από τα ενοίκια.
Maurikycli Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Αν θεωρείς ότι αδικείς τους συμπολίτες σου στη Φινλανδία, δώσε κάτι επιπλέον από μόνος σου 😋
SB_1957 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, KostasAnagnostakis είπε Και, ακόμη παραπέρα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται στην Ελλάδα, αν έχω πληρώσει και 1000 ευρώ για επισκευές στο σπίτι ή άλλα έξοδα, ούτε γι' αυτά δεν θα πρέπει να πληρώσω φόρο, τα αφαιρώ! Φορολογούμαι μόνο για τα καθαρά κέρδη μου από τα ενοίκια. Στην Ελλάδα από το εισόδημα ενοικίων αφαιρείται 5% για έξοδα επισκευής. Δεν νομίζω ότι κάθε χρόνο ξοδεύει κάποιος 5% για επισκευές.
dbrillis Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 50 λεπτά πριν, KostasAnagnostakis είπε Θα προσπαθήσω να εξηγήσω λίγο τη λογική: Ζω στη Φινλανδία και έχω ετήσιο εισόδημα ας πούμε 50Κ και επιπλέον έχω και εισόδημα από ενοίκια άλλα 10Κ. Δεν μας ενδιαφέρει από που είναι τα ενοίκια, αν ήμουν Φινλαδός, δεν θα έπρεπε να πληρώσω φόρο για τα 50Κ αλλά και για τα 10Κ που παίρνω παραπάνω σε σχέση με ένα συνάδελφό μου που παίρνει μόνο τα 50Κ από τη δουλειά του; Δεν είμαι πιο πλούσιος από αυτόν κατά 20%; 'Αρα, αφού είμαι πλουσιότερος, δεν είναι δίκαιο να συνεισφέρω στο κράτος κάτι παραπάνω για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δρόμους κλπ; Φυσικά όμως, δεν τίθεται θέμα διπλής φορολόγησης. Θα πρέπει λοιπόν να δηλώσω το φόρο που έχω ήδη πληρώσει, ώστε να μην τον πληρώσω ξανά! Και, ακόμη παραπέρα, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται στην Ελλάδα, αν έχω πληρώσει και 1000 ευρώ για επισκευές στο σπίτι ή άλλα έξοδα, ούτε γι' αυτά δεν θα πρέπει να πληρώσω φόρο, τα αφαιρώ! Φορολογούμαι μόνο για τα καθαρά κέρδη μου από τα ενοίκια. Ποια ειναι η ερωτηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα