Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αγόρασα ένα laptop Lenovo χωρίς OS αλλά δεν έχω καταφέρει να εγκαταστήσω τα Windows 10. Στο στάδιο που πρέπει να επιλέξω σε ποιό σκληρό θα γίνει η εγκατάσταση μου λέει "Η δημιουργία νέου διαμερίσματος δεν ήταν δυνατή. (Σφάλμα: 0x80070017).

Επίσης στο κάτω μέρος γράφει: "Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση των windows σε αυτήν τη μονάδα δίσκου."

Πρέπει να κάνω αλλαγές στο BIOS; (Το controller mode είναι ήδη σε AHCI).

Σας ευχαριστώ.

post-74620-0-80551200-1506356345_thumb.jpg

post-74620-0-96652300-1506356392_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες από το παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=o4ilMAAk1Q8

Αλλά στο βήμα που πρέπει να δημιουργήσω το partition μου βγάζει: "Παρουσιάστηκε σφάλμα δεδομένων (cyclic redundancy check)".

Αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο σκληρός δίσκος;

post-74620-0-23786500-1506375285_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις partition. Κάνεις τα αρχικά που λέει το βίντεο. Δηλ. διαγράφεις όλα τα partitions και πατάς next.

Δημοσ.

Από που κάνεις εγκατάσταση δεν μας είπες όμως. Αν είναι από dvd γράψε άλλο, αν είναι από usb δοκίμασε σε άλλο και δημιούργησε το με άλλο πρόγραμμα (rufus, win32disk imager, yumi, winsetup from usb κτλ). Επίσης, από που πήρες το iso; Ξανακατέβασε το από την ms.

Όταν ασχολούμουν με τα dvd, ο κυκλικός έλεγχος πλεονασμού συνήθως σήμαινε προβληματικό dvd.

Δημοσ.

Από που κάνεις εγκατάσταση δεν μας είπες όμως. Αν είναι από dvd γράψε άλλο, αν είναι από usb δοκίμασε σε άλλο και δημιούργησε το με άλλο πρόγραμμα (rufus, win32disk imager, yumi, winsetup from usb κτλ). Επίσης, από που πήρες το iso; Ξανακατέβασε το από την ms.

Όταν ασχολούμουν με τα dvd, ο κυκλικός έλεγχος πλεονασμού συνήθως σήμαινε προβληματικό dvd.

Τα έχω κάνει όλα! Πρώτα δοκίμασα με USB (και με rufus και με winsetup). Κατέβασα και τα Windows από την MS. Τα ξαναπέρασα σε USB.  Μετά με DVD. Τίποτα...

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις partition. Κάνεις τα αρχικά που λέει το βίντεο. Δηλ. διαγράφεις όλα τα partitions και πατάς next.

Στην αρχή δεν δημιούργησα partition. Πάτησα κατευθείαν "Επόμενο" και μου γράφει "Δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε νέο διαμέρισμα ή να εντοπίσουμε ένα υπάρχον διαμέρισμα".

Και μετά έκανα τα βήματα που γράφω παραπάνω...

Δημοσ.

δοκίμασε να βάλεις τα 7ρια και μετά κανε αναβάθμιση στα 10,αλλά αν τα βάλεις νομίζω στο bios έχει ρύθμιση για που λέγεται legacy boot να είναι on 

Δημοσ.

Τα έχω κάνει όλα! Πρώτα δοκίμασα με USB (και με rufus και με winsetup). Κατέβασα και τα Windows από την MS. Τα ξαναπέρασα σε USB.  Μετά με DVD. Τίποτα...

Στην αρχή δεν δημιούργησα partition. Πάτησα κατευθείαν "Επόμενο" και μου γράφει "Δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε νέο διαμέρισμα ή να εντοπίσουμε ένα υπάρχον διαμέρισμα".

Και μετά έκανα τα βήματα που γράφω παραπάνω...

Τότε πρέπει να τσεκάρεις τον δίσκο αν έχει πρόβλημα. Αν έχεις κάποιον άλλον υπολογιστή βάλτον εκεί και δες με το hd sentinel την υγεία του. Αν δεν έχεις υπολογιστή υπάρχει το hd Sentinel στο Hirens Boot CD. Επίσης στο Hirens στην έκδοση 10.6 υπάρχει και το HDD regenerator. Με αυτό θα δεις αν έχει bad sectors ή delays.

Δημοσ.

ΟΚ. Επειδή όμως όπως έγραψα είναι καινούριο το laptop, δεν θέλω να το ανοίξω οπότε θα το στείλω πίσω... Απλά ήθελα να δω αν δεν έκανα εγώ κάτι σωστά ή υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσα να κάνω πριν τον ανοίξω.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

πριν τον στείλεις δοκίμασε να του βάλεις μια διανομή λινουξ π.χ https://www.linuxmint.com

αν και εκεί έχει πρόβλημα τότε πίσω .

Φίλε μου, με έσωσες!!! Το πρόβλημα λύθηκε αλλά το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως...

Κατέβασα λοιπόν τα Linux, τα πέρασα σε USB αλλά όταν έκανα την εγκατάσταση μου έβγαζε μνμ "input output error during read on /dev/sda".

Τα linux εν τέλει δεν εγκαταστάθηκαν, αλλά δοκίμασα να ξαναπεράσω τα Windows και είδα ότι είχαν δημιουργηθεί δύο partitions (ένα κύριο και ένα system,νομίζω). Τα έκανα διαγραφή (για να ενωθούν) και όταν πάτησα "Επόμενο" η διαδικασία ξεκίνησε!!!

Τελικά δεν ξέρω ποιό μπορεί να ήταν το πρόβλημα...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

• Like 1
Δημοσ.

ΟΚ. Επειδή όμως όπως έγραψα είναι καινούριο το laptop, δεν θέλω να το ανοίξω οπότε θα το στείλω πίσω... Απλά ήθελα να δω αν δεν έκανα εγώ κάτι σωστά ή υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσα να κάνω πριν τον ανοίξω.

Σας ευχαριστώ!

Το να ανοίξεις το καπάκι που οδηγεί στον σκληρό δεν χάνεις την εγγύηση. Έχε το υπόψιν σου την επόμενη φορά.

Δημοσ.

Το να ανοίξεις το καπάκι που οδηγεί στον σκληρό δεν χάνεις την εγγύηση. Έχε το υπόψιν σου την επόμενη φορά.

Δυστυχώς δεν είχε καπάκι... :-(  Αλλιώς δεν είχα πρόβλημα να το ανοίξω.

Τέσπα, τέλος καλό, όλα καλά :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...