Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπερα. Κανω ανακαινιση το σπιτι και περναω καλωδια για την εσωτερικη καλωδιωση μιας και δεν ειχε καθολου, πλην τηλεφωνικων. Το μεγιστο μηκος των καλωδιων απο συσκευη σε συσκευση (switch, pc, router, ap) ειναι γυρω στα 10 μετρα. Δηλαδη πριζα σε σε switch 8m, switch σε ρουτερ, 10m, κλπ. Απ οτι ειδα το Cat6 μεχρι 55μ πιανει 10Gbit και το 6a μεχρι τα 100μ. Βεβαια εσεις τι θα προτεινατε σαν future proof εγκατασταση; (10 χρονια+) Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι το 6a ειναι πολυ πολυ πιο δυσκολο στην εγκατασταση του σε σχεση με το απλο 6.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις δομημένη πήγαινε κατευθείαν σε cat6a.
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Τι εννοεις δομημενη; To καλωδιο θα περασει μεσα απο τους υπαρχοντες σωληνες που περναει και η τηλεφωνικη γραμμη. 11αρα σωληνα, εξ ου και το δυσκολο της υποθεσης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Να υπάρχει πχ πρίζα σε κάθε δωμάτιο που να έχει μια υποδοχή για LAN/Internet και μια για τηλέφωνο (η 2η προαιρετική) και να είναι σε τοπολογία αστέρα, όχι σειριακά από την μια πρίζα στην επόμενη.
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Η τοπολογια θα ειναι καπως ετσι. Δεν θα πηγαινει απο πριζα σε πριζα και να ηθελα, καθως η διαταξη του σπιτιου δεν θα βολευε. Πως σου φαινεται;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί τόσα πολλά switches? Έχεις τόσες συσκευές στο σπίτι που χρειάζεται σχεδόν κάθε πρίζα switch?
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι, σε καθε δωματιο θα ειναι τουλαχιστον 2 συσκευες με καλωδιο. Εκτος απο την πριζα που δεν εχει τιποτα. Εκει ειναι το υπνοδωματιο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Από την στιγμή που όλα τα καλώδια που καταλήγουν σε πρίζες, αρχίζουν πχ από ένα κοινό switch, θα έβαζα πάντού cat6a για να είμαι καλυμμένος μελλοντικά. Κι όταν πέσουν κάποτε οι τιμές των 10Gbps απλά αλλάζεις switches κτλπ χωρίς να χρειάζεται να ξαναπερνάς καλώδια.
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Και εγω αυτο σκεφτομαι. Αν και σε διπλανο φορουμ μου λενε οτι στις αποστασεις που θα ειμαι, και με απλο 6 ειμαι οκ. Ουφ, πολυ διλλημα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Και πάλι με το cat6a θα είσαι ακόμα πιο future proof "θεωρητικά", για πιο μελλοντικά πρότυπα.
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτο ακριβως σκεφτομαι και εγω. Απλα η τοποθετηση του ειναι πολυ δυσκολη γμτ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Θα την κάνεις μόνος σου ή ηλεκτρολόγος? Φαντάζομαι για να το λες 2η φορά, μάλλον θα την κάνεις εσύ...
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω μαζι με ηλεκτρολογο. Και αυτος, που εχει και πολυ πειρα και ειναι και φιλος, μου λεει οτι θα ειναι πολυ δυσκολο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Συζητήστε το τότε και καλό κουράγιο.
Shadowjump Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτος 5e θελει να βαλει. Εγω θελω 6a. Μας βλεπω να τα βρισκουμε στην μεση (6).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα