Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Κανω ανακαινιση το σπιτι και περναω καλωδια για την εσωτερικη καλωδιωση μιας και δεν ειχε καθολου, πλην τηλεφωνικων.

Το μεγιστο μηκος των καλωδιων απο συσκευη σε συσκευση (switch, pc, router, ap) ειναι γυρω στα 10 μετρα.

Δηλαδη πριζα σε σε switch 8m, switch σε ρουτερ, 10m, κλπ.

Απ οτι ειδα το Cat6 μεχρι 55μ πιανει 10Gbit και το 6a μεχρι τα 100μ.

Βεβαια εσεις τι θα προτεινατε σαν future proof εγκατασταση; (10 χρονια+)

Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι το 6a ειναι πολυ πολυ πιο δυσκολο στην εγκατασταση του σε σχεση με το απλο 6.

Δημοσ.

Τι εννοεις δομημενη; :P

To καλωδιο θα περασει μεσα απο τους υπαρχοντες σωληνες που περναει και η τηλεφωνικη γραμμη. 11αρα σωληνα, εξ ου και το δυσκολο της υποθεσης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να υπάρχει πχ πρίζα σε κάθε δωμάτιο που να έχει μια υποδοχή για LAN/Internet και μια για τηλέφωνο (η 2η προαιρετική) και να είναι σε τοπολογία αστέρα, όχι σειριακά από την μια πρίζα στην επόμενη.

Δημοσ.

Η τοπολογια θα ειναι καπως ετσι. Δεν θα πηγαινει απο πριζα σε πριζα και να ηθελα, καθως η διαταξη του σπιτιου δεν θα βολευε.

Πως σου φαινεται;

28me3x5.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί τόσα πολλά switches? Έχεις τόσες συσκευές στο σπίτι που χρειάζεται σχεδόν κάθε πρίζα switch?

Δημοσ.

Ναι, σε καθε δωματιο θα ειναι τουλαχιστον 2 συσκευες με καλωδιο. Εκτος απο την πριζα που δεν εχει τιποτα. Εκει ειναι το υπνοδωματιο :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή που όλα τα καλώδια που καταλήγουν σε πρίζες, αρχίζουν πχ από ένα κοινό switch, θα έβαζα πάντού cat6a για να είμαι καλυμμένος μελλοντικά. Κι όταν πέσουν κάποτε οι τιμές των 10Gbps απλά αλλάζεις switches κτλπ χωρίς να χρειάζεται να ξαναπερνάς καλώδια.

Δημοσ.

Και εγω αυτο σκεφτομαι. Αν και σε διπλανο φορουμ μου λενε οτι στις αποστασεις που θα ειμαι, και με απλο 6 ειμαι οκ. 

Ουφ, πολυ διλλημα!

• Super Moderators
Δημοσ.

Και πάλι με το cat6a θα είσαι ακόμα πιο future proof "θεωρητικά", για πιο μελλοντικά πρότυπα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα την κάνεις μόνος σου ή ηλεκτρολόγος? Φαντάζομαι για να το λες 2η φορά, μάλλον θα την κάνεις εσύ...

Δημοσ.

Εγω μαζι με ηλεκτρολογο. Και αυτος, που εχει και πολυ πειρα και ειναι και φιλος, μου λεει οτι θα ειναι πολυ δυσκολο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...