thanos31 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα σας Μένω στον δεύτερο όροφο όπου έχω και το modem router και θέλω να πιάνω σήμα σε δωμάτιο του υπογείου. Συνολική απόσταση 10 μέτρα ύψος και περίπου 10 μέτρα οριζόντια στο υπόγειο. Σε κατάστημα μου πρότειναν power line αλλά νομίζω ότι αυτά δουλεύουν μόνο σε οικιακό δίκτυο. Η πολυκατοικία δεν είναι μαιζονετα και υπάρχουν διάφοροι πίνακες διανομής. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσε με επιτυχία με κάποιο rage extender ? Και αν ναι με ποιο?
pp6210 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 power line προφανώς δεν θα παίξει αφού οι πρίζες είναι διαφορετικής γραμμής. ΄'ισως αν έχειw πρόσβαση π.χ. σε φωταγωγό να κατεβάσεις καλώδιο δικτύου μέχρι π.χ. ισόγειο και εκεί να βρεις πρίζα για να βάλεις ap... το υπόγειο που λες είναι λίγο δύσκολο, εγώ με απλό κινέζικο repeater/ ap και με καλώδιο δικτύου και μπλαντέζα 3 μέτρων έχω βγεί από ρούτερ στο μπαλκόνι 5ου και κοιτώντας προς τα κάτω έπιασα 2/5 στο ισόγειο - βέβαια πέρα από τα δομικά στοιχεία εξαρτάται και απο παρεμβολές άλλων wifi στο χώρο κτλ. μόνο με δοκιμές μπορείς να βρεις λύσεις...
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Επειδη δεν ειναι ξεκάθαρο. Αν ο δευτερος και το υπογειο ειναι στο ιδιο ρολοι της δεη, θα παιξουν τα powerlines. Οταν ειναι απλά αλλοι ηλεκτρολογικοι πίνακες, παιζουν, εκτός πολύ ειδικών περιπτωσεων (πχ τριφασικό στην πολυκατοικία) που ειναι λαχείο. Το πόσο καλα θα παιζουν εξαρτάται πάλι απο αποσταση, ποιοτητα καλωδίων, κλπ. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να δανειστεις ενα ζευγαρι απο δικό σου ατομο και να το δοκιμάσεις (πάντα αν δευτερος-υπογειο ειναι στο ιδιο ρολοι) Απο εκεί και πέρα πραγματικά η βελτιστη λυση ειναι καλώδιο utp απο τον δευτερο στο υπογειο αλλά αυτό εξαρτάται απο την πολυκατοικία αν γίνεται. Πάντως extender με την τοπολογία που περιγράφεις δεν θα παιξει.
thanos31 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. isay σωστά λες ο δεύτερος και το υπόγειο πάνες σε κοινό ρολόι (εργοταξιακό τώρα και σε λίγο το κανονικό ρολόι) επομένως η πιο λογική λύση είναι αυτή που προτείνεις.
thanos31 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Ένας ηλεκτρολόγος μου είπε επίσης ότι εκτός από το να καταλήγουν στο ίδιο ρολόι ο δεύτερος και το υπόγειο είναι απαραίτητο να έχουν την ίδια φάση στο ρεύμα. Διότι από την ΔΕΗ έρχεται τριφασικό. Άρα πρέπει να εντοπίσω την φάση. Σε κάθε περίπτωση η καλύτερη λύση είναι οι δοκιμές με κάποιο δανεικό powerline.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα