Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο καιρό είπα να αλλάξω κάρτα γραφικών και να περάσω πάλι στο στρατόπεδο των "πράσινων" μιας και των "κόκκινων" δε με βόλεψε τελικά παρ'ότι ήμουν ευχαριστημένος απο τις επιδόσεις.

Το παράδοξο είναι οτι είδα ξαφνικά μέσα σε ενα βράδυ τις κάρτες γραφικών να υπετιμολογούνται εως και 70% της αξίας τους.

Για παράδειγμα μια MSI GTX 1060 3G ενω καινούργια πωλείται 267€ φούλ τιμή,μεταχειρισμένες κάρτες 3-7 μηνών να πωλούνται 250€,για να μην αναφέρω τις GTX 970 ανεξαρτήτου υλοποίησης οι οποίες χτυπάνε την ίδια τιμή άνευ εγγύησης η παρελκόμενων πολλές φορές,οπότε και τις έβγαλα απο τη λίστα μου.

Και το ίδιο εχω παρατηρήσει και σε άλλες κατηγορίες όπως MOBO,RAM κ.ο.κ.

Εδω έγκειται το ερώτημα μου και θέλω τη συνδρομή των παλαιότερων και ποιο έμπειρων στο χώρο να με βοηθήσουν στον προβληματισμό μου,να τονίσω πως έχω αρκετή υπομονή και μπορώ να περιμένω αν χρειαστεί.

Εγω ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια κάρτα γραφικών αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια για μεταχειρισμένη και οχι με διαφορά 10-20€ απο μια καινούργια και μάλιστα η κάρτα να έχει ήδη χρήση όπως προείπα 3-7 μηνών.

Επίσης μου έχει αναθέσει ενας φίλος να ψάξω να του βρώ κομμάτια για να στήσει ενα καλο υπολογιστή μιας και ο δικός του μας άφησε χρόνους.

Η ερώτηση μου είναι η εξής,αξίζει να ψάξω για τα παραπάνω στο Insomnia κι αν ναι αυτή είναι καλή περίοδος η να περιμένω λίγο μέχρι να πέσουν οι τιμές;

Άλλαξε κάτι στις αγορές η απλά για μερικούς οι επιλογές τους επειδή θεωρούνται οι καλύτερες έχουν και διαφορετικό κοστολόγιο σε βάθος χρόνου;

Υ.Γ.Ξέρει κανείς πότε έχει Black Friday και αν αξίζει να περιμένω μέχρι τότε;

Δημοσ.

Για τις κάρτες γραφικών έχουμε βαρεθεί να τα λέμε, δεν αλλάζει η αγορά σε 1 μέρα μέσα, υπομονή θέλει λίγο.

Όσο για τον φίλο σου, αν ο troubleshooter για να δέσει/φτιάξει το σύστημα είσαι εσύ και μελλοντικά αυτός που θα αγγαρευτεί όταν θα κάνει τα κουλά του, καλύτερα να δεις για καινούρια parts, ευτυχώς η αγορά έχει καλές προτάσεις για κάθε βαλάντιο. Εκτός αν έχεις χρόνο και όρεξη να ψάχνεις να βρεις τι φταίει σε (ab)used parts.

• Like 1
Δημοσ.

Για τις κάρτες γραφικών έχουμε βαρεθεί να τα λέμε, δεν αλλάζει η αγορά σε 1 μέρα μέσα, υπομονή θέλει λίγο.

Όσο για τον φίλο σου, αν ο troubleshooter για να δέσει/φτιάξει το σύστημα είσαι εσύ και μελλοντικά αυτός που θα αγγαρευτεί όταν θα κάνει τα κουλά του, καλύτερα να δεις για καινούρια parts, ευτυχώς η αγορά έχει καλές προτάσεις για κάθε βαλάντιο. Εκτός αν έχεις χρόνο και όρεξη να ψάχνεις να βρεις τι φταίει σε (ab)used parts.

Έχω στήσει άπειρα Rigs για φίλους μου και δόξα τω θεώ δε μου ανέφεραν ποτέ πρόβλημα,αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις φορμάτ.

Ο προβληματισμός μου είναι αν είναι καιρός αυτός να ψάξω αυτή την εποχή στο Insomnia για Hardware η να περιμένω λίγο.

Επεξεργαστή και μητρική πιστέυω μπορώ να βρώ κι εδω μέσα καινούργια απλά σε πολύ καλύτερη τιμή απο οτι έξω.

Φιλε αν πας μεχρι την σειλιδα 3 θα βρεις αλλα 10 θεματα με το ιδιο θεμα.. :) Μπεναι κ διαβαζε..

Η στα hardware γενικα..

Φίλε αλλού έφτιαξα το πόστ και αλλού βρέθηκε :/

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για τα μτχ κυρίως, γιατί άλλο να κάνεις troubleshooting σε σύστημα που ξέρεις τι έχει (βλ. καινούρια parts) και άλλο με αγορασμένα από αγγελίες και αυτό πάει κυρίως για τις GPU κ δη τις miner-friendly αν με νοείς. Συν ότι με τα καινούρια για 2-3 χρόνια υπάρχει και μια εγγύηση ώστε σε τυχόν HW failure να μην πάνε τα λεφτά χαμένα.

Τώρα για CPU-Mobo αν βρίσκεις σφραγισμένα σε καλές τιμές, γιατί όχι, με την εγγύηση δεν ξέρω τι παίζει.

Δημοσ.

το αγαπημένο μου τελευταία είναι τυπάδες που πουλάνε τις 1070 όσο καινούργιες επειδή έπεται η 1070 ti

όσο για επεξεργαστή/μητρική καλύτερα πάντα καινούργια. Μνήμες αν βρεις καλά είναι μτχ δεν χαλάνε εύκολα και έχουν εφόρου ζωής εγγύηση.

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για τα μτχ κυρίως, γιατί άλλο να κάνεις troubleshooting σε σύστημα που ξέρεις τι έχει (βλ. καινούρια parts) και άλλο με αγορασμένα από αγγελίες και αυτό πάει κυρίως για τις GPU κ δη τις miner-friendly αν με νοείς. Συν ότι με τα καινούρια για 2-3 χρόνια υπάρχει και μια εγγύηση ώστε σε τυχόν HW failure να μην πάνε τα λεφτά χαμένα.

Τώρα για CPU-Mobo αν βρίσκεις σφραγισμένα σε καλές τιμές, γιατί όχι, με την εγγύηση δεν ξέρω τι παίζει.

Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει,γιατί καινούργια θα είναι αλλά η αστοχία υλικού πάντα παίζει και μετά τρέχα γύρευε.

το αγαπημένο μου τελευταία είναι τυπάδες που πουλάνε τις 1070 όσο καινούργιες επειδή έπεται η 1070 ti

όσο για επεξεργαστή/μητρική καλύτερα πάντα καινούργια. Μνήμες αν βρεις καλά είναι μτχ δεν χαλάνε εύκολα και έχουν εφόρου ζωής εγγύηση.

Για κάρτες άστο GTX 970 250€ GTX 1060 3gb 250€ GTX 1060 6gb 300€ πραγματικά έτοιμος ήμουν να παραγγείλω την 1050ti καινούργια η την GTX 1060 απλά περιμένω.

Τώρα όσον αφορά το φίλο μου αυτό με τις Ram το σκέφτηκα η τουλάχιστον να το εφαρμόσω με κάποιο άλλο εξάρτημα οχι τόσο ζωτικής σημασίας.

Οπότε επεξεργαστή/μητρική να κοιτάξω για κάτι καινούργιο λές;

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει,γιατί καινούργια θα είναι αλλά η αστοχία υλικού πάντα παίζει και μετά τρέχα γύρευε.

Για κάρτες άστο GTX 970 250€ GTX 1060 3gb 250€ GTX 1060 6gb 300€ πραγματικά έτοιμος ήμουν να παραγγείλω την 1050ti καινούργια η την GTX 1060 απλά περιμένω.

Τώρα όσον αφορά το φίλο μου αυτό με τις Ram το σκέφτηκα η τουλάχιστον να το εφαρμόσω με κάποιο άλλο εξάρτημα οχι τόσο ζωτικής σημασίας.

Οπότε επεξεργαστή/μητρική να κοιτάξω για κάτι καινούργιο λές;

Ναι. Εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε i5 8400 + μια μέτρια mobo τέλος του μήνα αν έκανα αναβάθμιση. Ryzen is not my style.

Πρακτικά στις κάρτες όσοι τις πουλάνε στηρίζονται στην μη ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα αυτην την στιγμή. Γιατί οι τιμές έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν και στις καινούργιες

Δημοσ.

Ryzen κι εγω δεν θελω ακομα γιατί είναι καινούργιοι και δε θα ήθελα να προτείνω κάτι που δεν είμαι εντελώς σίγουρος.

i5 8400 είναι skylake η λίγο ποιο παλιός;

Για τις κάρτες αυτό είδα και περιμένω αφού λέω αν είναι να δώσω 250€ καλύτερα να περιμένω τέλος του μήνα και να πάρω μια 1060 6gb με 300€ αν και πιστέυω πως με την 3gb θα είμαι κομπλέ.

Αυτό που λές ισχύει πάντως,άτομο που πουλάει σε τιμή σχεδόν ίδια με την καινούργια μου έθεσε το επιχείρημα της μη αμεσης διαθεσιμότητας,και οχι μόνο στα μαγαζιά με τίτλο "κατόπιν παραγγελίας" αλλά και σε αυτά που έλεγαν παράδοση 4-7 μέρες.

Δημοσ.

Για τις κάρτες αυτό είδα και περιμένω αφού λέω αν είναι να δώσω 250€ καλύτερα να περιμένω τέλος του μήνα και να πάρω μια 1060 6gb με 300€ αν και πιστέυω πως με την 3gb θα είμαι κομπλέ.

Και γω αυτό πιστεύω. Αυτή τη στιγμή η έκδοση των 6GB δεν προσφέρει διαφορά στα frames που να δικαιολογεί και τη διαφορά της τιμής.

Δημοσ.

Και γω αυτό πιστεύω. Αυτή τη στιγμή η έκδοση των 6GB δεν προσφέρει διαφορά στα frames που να δικαιολογεί και τη διαφορά της τιμής.

Εγω σε Reviews και Benchmarks είδα να βγάζουν διαφορά ελαχίστων fps παροτι εχουν διαφορα σε Cuda Cores και V-Ram,αλλά αυτό σκέφτομαι λέω αφού το κασέ μου για μια κάρτα είναι 240€ με 250€ μαξιμουμ ας περιμένω μέχρι τέλος του άλλου μήνα να βάλω ενα 50αρι να πάρω την εξάρα,αν και δεν πιστέυω οτι αποτελούν ακόμα πρόβλημα τα 3gb ειδικά αν δεν πάς σε 1440p.

Αφού σκέφτηκα σε ακραία λύση να πάω σε 1050ti αλλά δεν συμφέρει καλύτερη η 1060,αλλα μαλλον στο φιλο μου θα βάλω 1050ti μονο και μονο απο μεριάς οικονομικότερης λύσης.

Δημοσ.

Όχι, φίλε μου, δεν αξίζει η 1050 όταν με μόλις 40-50 ευρώ επιπλέον αγοράζεις την 1060. 

Με τα 3GB δεν θα έχεις πρόβλημα τώρα, αν και στο Wildlands που τερμάτισα χθες το βράδυ δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σε 4GB VRAM αν πιέσεις τα γραφικά προς το τέρμα (το οποίο δε σημαίνει βέβαια ότι η 4GB 1050 θα τρέχει γρηγορότερα το παιχνίδι από την 1060 3GB, ούτε καν). Απλά στο αναφέρω για να έχεις μια γενική εικόνα.

Πολύ καλή κάρτα, σηκώνει τα πάντα. Αν έκανα αναβάθμιση τώρα αυτή θα αγόραζα, παρότι οπαδός της AMD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...