frozex Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα, έχω χρόνια στην Forthnet και από τα 15-16Mbps έχω πέσει στα 11 τον τελευταίο χρόνο. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί ήμουν στρατό και λέω μέχρι να γυρήσω θα το φτιάξουν (κάναν τότε κάτι έργα στην περιοχή). Τελείωσα με τον στρατό και εδώ και 3 μήνες τους παίρνω τηλέφωνο, στείλαν και τεχνικό αλλά τίποτα. Αν από την αρχή είχα τόσο δεν θα με πείραζε γιατί θα έλεγα τόσο έχει η περιοχή, αλλά είχα παραπάνω και έπεσε. Τώρα σκέφτομαι να πάω στον ΟΤΕ. Μίλησα με υπάλληλο στο κατάστημα Γερμανός και μου είπε για τα δύο προγράμματα του τίτλου. VDSL30 στα 29,20€ και SpeedBooster στα 32,20€. Από θέμα παροχών σταθερού είμαι προς το SpeedBooster που δίνει απεριοριστα προς σταθερά και 360λ προς κινητά. Είμαι από Καβάλα και στο σπίτι το κινητό μου (Vodafone καρτοκινητό) πιάνει LTE. Λέτε να βάλω VDSL30 ή το SpeedBooster; Θα δω διαφορά στις ταχύτητες του internet; Αξίζει ή θα δω τίποτα του τύπου +8Mbps; Επίσης χρειάζεται να αλλαχτεί τίποτα εσωτερικά του σπιτιού; καλώδια; πρίζες; φίλτρα; Το σπίτι είναι κατασκευής 1995. Τέλος πως γίνεται να πηγαίνω στον Γερμανό και να μου λέει έχει VDSL η περιοχή μου και στην Vodafone να μου λένε όχι; Είναι διαφορετικές γραμμές; EDIT: βλέποντας έναν "οδηγό" σκεφτηκα να ρωτήσω και αυτό. Είναι καλύτερα να έχω το router στην κύρια πρίζα τηλεφώνου και να έχω τα καλώδια 4-5 μέτρα για να φτάσουν στο PC ή να έχω το router στην πρίζα δωματίου δίπλα στο PC; (η πτώση της ταχύτητας έγινε χωρίς να αλλαχτεί η πρίζα, απλώς το αναφέρω).
moutos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 καλησπέρα ! Φίλε μου προτίμησε το VDSL 30 , το speed booster δινει 40GB δωρεάν και μετα σταματάει να δίνει επιπλέον ταχύτητα οπότε και θα πέφτει η ταχύτητα σου πάλι σε adsl 24mbps ! θα πρέπει να περιμένεις τον επόμενο μηνα για να ενεργοποιηθεί πάλι ο δωρεάν όγκος δεδομένων ή να αγοράσεις νεο πακέτο δεδομένων που δεν σε συμφέρει! Είναι καλύτερα λοιπόν να εχεις 30 mbps χωρίς data limit ! Το speedbooster ειναι καλο εαν δεν έχεις μεγάλο traffic για τις ανάγκες σου και θελεις αδιάλειπτη σύνδεση από κακή ποιότητα γραμμης Adsl ή οποιαδήποτε αλλη αιτία ! Το router λειτουργεί υβριδικά με την γραμμη adsl και με lte μέσω ενσωματωμένης καρτας sim που "κλειδωνει" γεωγραφικά την λειτουργία της ( δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκτός του χώρου που δηλώνεις οτι λειτουργεί σαν hot spot π.χ.) Εαν χρειαστείς οποιαδήποτε πληροφορία επιπλέον στην διάθεση σου !
frozex Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ωραίος... Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα σε ενημερώσω για το τι θα κάνω... Να σε ρωτήσω κάτι... Αν πάω στο vdsl της nova πιστεύεις πως θα έχω καμιά 45Mbps ή θα παραμένουν τα προβλήματα; Edit: Μίλησα με τεχνικό της νόβα και μου είπε πως θα πιάνω 45 τουλάχιστον και πως θα παίρνω από καμπίνα. Όταν πάω στο site τους και βάζω την διεύθυνση μου λέει πως δεν είναι διαθέσιμο το vdsl.
moutos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μην μπλέξεις παραπάνω με τους παρόχους. Αλλά σου λένε και άλλα κάνουν και για ολα φταίει ο ΟΤΕ ! Σου εχω στείλει pm
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Αν παίζεις πράγματι από καμπίνα, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα ανεξαρτήτως παρόχου. Κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στην καλωδίωση του σπιτιού (πιο ευαίσθητη η VDSL από την ADSL), οπότε θα το έχεις και πάλι ανεξαρτήτως παρόχου. 1
frozex Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Πήγα πριν λίγο σε δύο καμπίνες που έχω κοντά μου (διαβασα πως αν λειτουργούν θα ακούγεται ένας ήχος ανεμιστήρων) και δεν ακουγόταν τίποτα από μέσα, και στα δύο. Λές να με τρολλάρουν;
moutos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Η αλήθεια είναι οτι εαν είναι ενεργοποιημένη η καμπίνα όντως κάνει ενα θόρυβο απο τους ανεμιστήρες ψύξης αλλα οχι σε χαμηλές θερμοκρασίες . Εάν σου πούνε απο τον Γερμανό ή cosmote οτι θα παίζεις απο καμπίνα θα είναι έτσι ! 1
frozex Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2017 Να ενημερώσω για να το έχετε κατά νου και οι υπόλοιποι μήπως και κερδίσετε καμιά καλύτερη προσφορά. Όπως πολλάκις έχει αναφερθεί σε αυτό το forum όταν βλέπουν οι εταιρίες πως φεύγεις τότε σου κάνουν τις σωστές τις προσφορές. Είχα πάρει τηλέφωνο στο τμήμα προσφορών της Nova για να τους πω για VDSL, τότε μου είπαν αυτοί 28€ τον μήνα +20 για την μεταφορά απο ADSL στο VDSL. Πήγα την Τρίτη και έκανα συμβόλαιο με τον ΟΤΕ VDSL30. Τετάρτη πρωί με παίρνουν από τη Nova και μου λένε 22.20€ απεριοριστα σταθερά, 5 ώρες κινητά, VDSL50 (τελικά η καμπύνα λειτουργεί κάτω από το σπίτι μου, όταν είχα πάει να την ακούσω είχε κρύο εκείνη την ημέρα και μάλλον δεν δουλευαν οι ανεμιστήρες) και δύο μήνες δώρα τα πάγια. Ε τι άλλο να πω, φυσικά και έκατσα στη NOVA, και από δω και πέρα όταν θέλω ανανέωση συμβολαίου έτσι θα το κάνω. Για να κτλβαίτε μέχρι τώρα πλήρωνα adsl (που έπιανα 11Mbps) 25€ και από δω και πέρα θα πληρώνω 22€ με VDSL που σίγουρα η ταχύτητα του θα είναι πάνω από 24Mbps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα