Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Την Forthnet να την αφήσεις ήσυχη! Τ'ακούς;;!

Την Forthnet ! :P

http://www.kathimerini.gr/910383/article/oikonomia/epixeirhseis/oi-ependyseis-25-dis-se-diktya-neas-genias-h-forthnet-kai-oi-kinezoi

Δεν έχει σχέση βέβαια αυτό με την οικονομική κατάσταση της Forthnet. :P

Το τι επενδύσεις είναι αυτές ένας θεός ξέρει, μιας και για vectoring δεν πήρε ούτε 1 περιοχή η Forthnet (δεν είχε εγγυήσεις της προκοπής που να αποδεικνύουν ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις) κι η ένσταση που έκανε έφαγε άκυρο.

http://www.infocom.gr/2017/06/08/vodafone-kai-wind-anathesi-periochon-gia-nga-ektos-apo-2i-fasi-forthnet/39564/

http://www.infocom.gr/2017/09/01/aitisi-therapeias-gia-vectoring-katethese-stin-eett-forthnet/40787/

http://www.infocom.gr/2017/09/22/aporrifthike-apo-tin-eett-aitisi-therapeias-tis-forthnet-gia-vectoring/41082/

Επίσης ψάχνει επενδυτή... http://www.infocom.gr/2016/10/12/forthnet-pros-nea-prospathia-gia-vrethi-ependitis/35201/

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνώ, απλά το ανέφερα από πλευράς ότι δεν είναι μόνο διαχειριστής αλλά κι ιδιοκτήτης κι ας έχει αυτούς τους περιορισμούς.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει δλδ επιλογή να το αναλάβει κάποιος άλλος πάροχος ή το κράτος.

Κοίτα είναι ιδιόμορφο το θέμα με την έννοια ότι εμπλέκονται λόγοι δημοσίου συμφέροντος , ανταγωνισμού, ανάπτυξης και εθνικής ασφάλειας, 

με την έννοια πως η υποδομή εδράζεται σε δημόσιο χώρο με συγκεκριμένους όρους,

με την έννοια πως η ρύθμιση της αγοράς τηλεπικοινωνιών αφορά πολύ συγκεκριμένα πλαίσια

και πάει λέγοντας.

Ο ΟΤΕ μπορεί να έχει αναλάβει το συγκεκριμένο χαλκό,

δεν του ανήκει όμως η κυριότητα του θεσμικού ρόλου.

Στο τέλος ισχύει αυτό,

πως το κράτος οποτεδήποτε εκλείπουν οι λόγοι που επέτρεψαν στον ΟΤΕ να αναλάβει το ρόλο του διαχειριστή του δικτύου της αγοράς τηλεπικοινωνιών,

δικαιούται να παρέμβει με δραστικά περισσότερο και λιγότερο μέτρα,

και αν χρειαστεί να δρομολογήσει μέχρι και την απεμπλοκή του ΟΤΕ από τη διαχείριση του δικτύου.

Δημοσ.

τόσο καιρό τους είχα πρήξει ότι είχα βρει αυτή την προσφορά στο internet και μου λέγανε ότι έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο και ότι δεν γίνεται!Τους είπα όταν θα λήξει θα πάω αλλου όπως έκανα και με το cosmote TV που το διέκοψα και έτσι την πήρα την προσφορά..

• Super Moderators
Δημοσ.

και αν χρειαστεί να δρομολογήσει μέχρι και την απεμπλοκή του ΟΤΕ από τη διαχείριση του δικτύου.

Φαντάζομαι ότι πχ το 2030 μπορεί να παρατήσει το χάλκινο δίκτυο κι από μόνη της η DT. Σίγουρα θα έχει τελειώσει μέχρι τότε η συντρηπτική πλειοψηφία του FTTC, μπορεί να έχει προχωρήσει αρκετά και σε FTTH. Εκεί φαντάζομαι ότι δεν μπορει το κράτος να καβατζώσει τις ίνες...

Δημοσ.

πολυ μικρο προστιμο 

ο οτε ειναι αποστημα και η οτενετ ( το ιδιο ειναι ασχετα αν τυπικα ειναι διαφορετικες εταιριες) και δεκαετιες μαστιζει ως νταβατζης την αγορα 

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι πχ το 2030 μπορεί να παρατήσει το χάλκινο δίκτυο κι από μόνη της η DT. Σίγουρα θα έχει τελειώσει μέχρι τότε η συντρηπτική πλειοψηφία του FTTC, μπορεί να έχει προχωρήσει αρκετά και σε FTTH. Εκεί φαντάζομαι ότι δεν μπορει το κράτος να καβατζώσει τις ίνες...

Κάποτε το κράτος έφτιαξε τη ΔΕΗ απαλλοτριώνοντας τις υποδομές των ιδιωτών.

Δεν λέω ότι είναι σωστό να φτιαχτεί ένας απαραίτητα κρατικός φορέας διαχείρισης του δικτύου

αλλά ένας ανεξάρτητος φορέας θα μπορούσε ή και θα έπρεπε να φτιαχτεί στα πρότυπα του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ κοκ.

Από τη στιγμή που ο ΟΤΕ αδυνατεί να σεβαστεί τη διαφάνεια στη διαχείριση του δικτύου

και επιμένει σε βάθος χρόνου να μη σέβεται την ουδετερότητα που οφείλει ως διαχειριστής.

Γιατί κατά τα λοιπά 

το πρόστιμο της ΕΕΤΤ συμφωνώ είναι ελάχιστο μπροστά στα οφέλη που αποκόμισε ο ΟΤΕ και στη ζημιά που προκαλεί.

Δημοσ.

Μακάρι να είχαμε τα στοιχεία για το 2012 για να κρίναμε και εμείς αλλά δεν τα έχουμε. Από την στιγμή που δεν τα έχουμε θα αρκεστούμε σε ότι λέει η ΕΕΤΤ. Ότι υπήρξε πρόβλημα, ότι το μέγεθος της ζημιάς είναι αυτή που έκρινε και ότι δεν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό που θα οδηγούσε πχ σε λειτουργικό διαχωρισμο της εταιρείας (ακόμα και αν έσπαγε ο ΟΤΕ στα δυο, πάλι μια εταιρεία του ομίλου ΟΤΕ θα λειτουργούσε τον χαλκό, ούτε το κράτος, ούτε κάποιος ανεξάρτητος φορέας).

Η OTENET δεν υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω δικαιούμαστε να κρίνουμε τους κρίνοντες.

Και να έχουμε άποψη είμαστε υποχρεωμένοι.

Μια φορά σπάσιμο του ΟΤΕ να γίνει στα χαρτιά

και να διαχωριστεί σε θυγατρικές με κοινά συμφέροντα και ασφυκτικό έλεγχο της αγοράς,

δώρον άδωρο. 

Δημοσ.

Πως θα κρίνεις χωρίς στοιχεία; Είναι κάπου δημοσιοποιημένα; Απλά με την αίσθηση; Γιατί προφανώς δεν είναι όλα χάλια όταν το 60% των γραμμών είναι σε εναλλακτικούς.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κάποτε το κράτος έφτιαξε τη ΔΕΗ απαλλοτριώνοντας τις υποδομές των ιδιωτών.

Δεν λέω ότι είναι σωστό να φτιαχτεί ένας απαραίτητα κρατικός φορέας διαχείρισης του δικτύου

αλλά ένας ανεξάρτητος φορέας θα μπορούσε ή και θα έπρεπε να φτιαχτεί στα πρότυπα του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ κοκ.

Από τη στιγμή που ο ΟΤΕ αδυνατεί να σεβαστεί τη διαφάνεια στη διαχείριση του δικτύου

και επιμένει σε βάθος χρόνου να μη σέβεται την ουδετερότητα που οφείλει ως διαχειριστής.

Γιατί κατά τα λοιπά

το πρόστιμο της ΕΕΤΤ συμφωνώ είναι ελάχιστο μπροστά στα οφέλη που αποκόμισε ο ΟΤΕ και στη ζημιά που προκαλεί.

Για το χάλκινο ναι, άλλα και για τις οπτικές?

Δημοσ.

Πως θα κρίνεις χωρίς στοιχεία; Είναι κάπου δημοσιοποιημένα; Απλά με την αίσθηση; Γιατί προφανώς δεν είναι όλα χάλια όταν το 60% των γραμμών είναι σε εναλλακτικούς.

Τα δικά μου στοιχεία είναι όταν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ μου λένε ότι πηγαίνοντας στον ΟΤΕ θα έχω καλύτερες ταχύτητες και εξυπηρέτηση επειδή ο ΟΤΕ είναι ο διαχειριστής του δικτύου.

Και ότι αυτός είναι ένας λόγος για να πληρώνω ακριβότερες υπηρεσίες στον ΟΤΕ.

Τα στοιχεία που αποκομίζω από τους γνωστούς μου επιβεβαίωσαν αυτή την αίσθηση και στην πράξη.

Για τα στοιχεία της ΕΕΤΤ

εσύ ο ίδιος αποδέχεσαι

θα αρκεστούμε σε ότι λέει η ΕΕΤΤ. Ότι υπήρξε πρόβλημα

Για το χάλκινο ναι, άλλα και για τις οπτικές?

Δεν υπάρχει διάκριση.

Αν αργότερα υπάρξουν οι συνθήκες, λόγοι δημοσίου συμφέροντος με τον ίδιο τρόπο μπορούν να τροποποιήσουν το καθεστώς της αγοράς με το αναλογούν τίμημα προς τους παρόχους.

Δημοσ.

Προφανώς και το αποδέχομαι. Η ΕΕΤΤ το έκρινε με τα στοιχεία που είχε. Την απόφαση της ναι, την αίσθηση που έχει ο καθένας, όχι. Ούτε καν την δίκη μου αίσθηση που είναι διαφορετική από την απόφαση της.

Προφανώς και θα έχεις καλύτερη γραμμή στον ΟΤΕ. Όχι όμως εξαιτίας του καλύτερου χαλκού αλλά εξαιτίας το καλύτερου backbone δικτύου, των περισσότερων ρούτερ και των μεγαλύτερων μισθωμένων με το εξωτερικό.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και το αποδέχομαι. Η ΕΕΤΤ το έκρινε με τα στοιχεία που είχε. Την απόφαση της ναι, την αίσθηση που έχει ο καθένας, όχι. Ούτε καν την δίκη μου αίσθηση που είναι διαφορετική από την απόφαση της.

Προφανώς και θα έχεις καλύτερη γραμμή στον ΟΤΕ. Όχι όμως εξαιτίας του καλύπτουν χαλκού αλλά εξαιτίας το καλύτερου backbone δικτύου, των περισσότερων ρούτερ και των μεγαλύτερων μισθωμένων με το εξωτερικό.

Δε νομίζω πως η δικαιολογία του τεχνικού του ΟΤΕ που ήρθε για αίτημα βλάβης εντός ώρας 'επειδή ο συνδρομητής ανήκε στον ΟΤΕ' να ανήκει στο δικαιολογητικό που προβάλλεις...

Σε αντιδιαστολή με την ανταπόκριση προκειμένου για συνδρομητές τρίτων παρόχων.

Ούτε οι ευθείες αιτιάσεις των υπαλλήλων πως ο ΟΤΕ κρατάει καλύτερες γραμμές για τους συνδρομητές του και το φυσιολογικό πως οι ταχύτητες είναι σημαντικά μεγαλύτερες επειδή 'το δίκτυο είναι του ΟΤΕ'.

Δημοσ.

Πρώτον, δεν προβάλω δικαιολογητικά. Δεύτερον, όπως είπα ήδη, κρατάω την απόφαση της ΕΕΤΤ και όλα τα άλλα τα απορρίπτω (και εγώ και οι νόμοι της φυσικής). Δεν έχω να προσθέσω κάτι, ούτε και εσύ από ότι φαίνεται.

Δημοσ.

Μπορείς να έχεις τη γνώμη σου και να υποστηρίζεις αυτό που θες.

Η πράξη, οι υπάλληλοι του ΟΤΕ και η ΕΕΤΤ αποδεικνύουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ερμηνεύεις στους νόμους της φύσης και της φυσικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...