Simos805 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω τον iMac 5K 2017. Έχετε πρόταση για κάποιο καλό και αξιόπιστο UPS?
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ο υπολογιστής σου καταναλώνει μέγιστο 200-250 watt. Χρήματα πόσα διαθέτεις; Τι άλλο θα έχεις συνδεδεμένο πάνω στο UPS; Πόση ώρα αυτονομία σε ενδιαφέρει; 1
ZauZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Κάποιο επώνυμο και ας κοστίζει παραπάνω. Δες θες να δεις καμιά μέρα να παίρνει φωτιά έτσι ; Θα σου πρότεινα APC. π.χ. Site: https://www.skroutz.gr/c/41/ups/f/418236/VI-Line-Interactive.html?keyphrase=apc 1
Simos805 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ο υπολογιστής σου καταναλώνει μέγιστο 200-250 watt. Χρήματα πόσα διαθέτεις; Τι άλλο θα έχεις συνδεδεμένο πάνω στο UPS; Πόση ώρα αυτονομία σε ενδιαφέρει; Δεν έχω σκοπό να συνδέσω τίποτα άλλο και αυτονομία με ενδιαφέρει να κρατάει κανα μισάωρο το πολύ. Διαθέτω 100-150€. Έχεις κάποια καλή πρόταση? Με ενδιαφέρει να είναι απόλητα αξιόπιστο και να δίνει σταθερό ρεύμα, να είναι καλή μάρκα κι ας κοστίζει παραπάνω από κάποιο δεύτερης μάρκας. Κάποιο επώνυμο και ας κοστίζει παραπάνω. Δες θες να δεις καμιά μέρα να παίρνει φωτιά έτσι ; Θα σου πρότεινα APC. π.χ. Site: https://www.skroutz.gr/c/41/ups/f/418236/VI-Line-Interactive.html?keyphrase=apc Εννοείται επώνυμο!! Τα APC θεωρούνται από τα κορυφέα? Επίσης υπάρχει κάτι να προσέξω πέρα από την αυτονομία και τα watt? Τα VA που λέει εννοεί watt? Επίσης τι είναι τα "Stand By", 'VI", "VFI" που έχει ως κατηγορίες το skroutz? Τι να προτιμίσω? Επίσης μια άλλη ερώτηση, βλέπω στα σχόλια στο skroutz ότι είναι θορυβόδη κάποια. Έχουν ανεμιστήρα μέσα? Με ενδιαφέρει γενικά να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται και είμαι διατεθημένος να πληρώσω παραπάνω αν είναι να έχει σημαντική βελτίωση στο θέμα τιυ θορύβου. Υπάρχει κάτι τέτοιο? Πχ κάποια χωρίς ανεμιστήρα ή κάποια που να είναι από τα πιο αθόρυβα της αγοράς?
leonidas_fs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι φίλε τα APC είναι από τα καλυτερα που υπάρχουν. Δεν ξέρω αν είναι η πρώτη μάρκα, αλλά σίγουρα είναι μέσα στις top 3. Εμείς στη εταιρεία μου έχουμε 4 APC με κόστος πάνω από 1-2.000€ το καθένα και παίζουν ΑΨΟΓΑ εδώ και πολλά χρόνια!
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Εννοείται επώνυμο!! Τα APC θεωρούνται από τα κορυφέα? Επίσης υπάρχει κάτι να προσέξω πέρα από την αυτονομία και τα watt? Τα VA που λέει εννοεί watt? Επίσης τι είναι τα "Stand By", 'VI", "VFI" που έχει ως κατηγορίες το skroutz? Τι να προτιμίσω? Ναι, τα APC είναι από τα κορυφαία. Προσωπικά θα επέλεγα το Eaton Ellipse ECO 800. Η Eaton είναι η παλιά, καλή, γνωστή "MGE" -- εξίσου καλή εταιρεία. Τα VA συνδέονται με τα watt, δεν είναι watt. Διάβασε αυτό το θέμα για περισσότερα. Αν βαριέσαι να τα διαβάσεις όλα, κράτα απλά ότι W = VA x 0.75 και θα είσαι μέσα για το 95% των περιπτώσεων. Π.χ. αν θέλεις ένα UPS 1000W θα επιλέξεις κάποιο με > 1750 VA. Τώρα στους τύπους, τα VFI τροφοδοτούν μόνιμα από το inverter και συνεπώς ο υπολογιστής είναι πλήρως απομωνομένος από το δίκτυο. Αυτό είναι πολύ καλό, μιας και δίνουν μόνιμα πολύ καθαρό και σταθερό ρεύμα απαλλαγμένο από οτιδήποτε. Φυσικά, είναι τα ακριβότερα. Οι άλλοι δύο τύποι (Stand-by, VI) τροφοδοτούν από το inverter μόνο αν υπάρξει ανάγκη (π.χ. αν πέσει το ρεύμα ή υπάρξει μεγάλη υπόταση) και χοντρά-χοντρά, μοιάζουν πάρα πολύ. Οι διαφορά τους είναι στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση στην τάση εισόδου και δε σε πολυ-νοιάζουν, αλλά αν σου επιτρέπει το budget, προτίμησε VI.
haHa Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχω σκοπό να συνδέσω τίποτα άλλο και αυτονομία με ενδιαφέρει να κρατάει κανα μισάωρο το πολύ. Διαθέτω 100-150€. Έχεις κάποια καλή πρόταση? Με ενδιαφέρει να είναι απόλητα αξιόπιστο και να δίνει σταθερό ρεύμα, να είναι καλή μάρκα κι ας κοστίζει παραπάνω από κάποιο δεύτερης μάρκας. Σε ενδιαφερει πραγματι να κραταει τοσο; Σκεψου οτι αν δεν συνδεσεις και το ρουτερ πανω στο ups δεν θα εχεις καν ιντερνετ για τον iMac. Προσωπικα βρισκω χρησιμα τα ups ωστε να μην παθει ζημια ο υπολογιστης σε πτωση ρευματος και γενικτοερα αν εχεις "κακη" ποιοτητα ρευματος. Το ποσο κρατανε με αφηνει αδιαφορο: μου αρκουν 2 λεπτα ωστε να κανω ασφαλως shutdown. 1
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Το ποσο κρατανε με αφηνει αδιαφορο: μου αρκουν 2 λεπτα ωστε να κανω ασφαλως shutdown. Εγώ θα προτείνω ένα κλικ παραπάνω σ' αυτό το χρόνο: με πόσες εφαρμογές που έχω ανοιχτές συνέχεια στον υπολογιστή, μπορεί να πάρει και 5-λεπτο το shutdown. Σε 2 λεπτά δεν προφταίνω με τίποτα. Οπότε ένα 10-λεπτο χρόνος είναι ο ενδεδειγμένος για μένα. Αλλά πρέπει όντως να σκεφτεί με βάση ρεαλιστικά σενάρια χρήσης, το 30-λεπτο ούτε 'γω μπορώ να φανταστώ σε τι θα χρησιμεύσει. 1
ZauZ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Παίδες να πω και κάτι άλλο μιας και το έχω πρόσφατο… Στο σπίτι έχω 2 UPS… Ένα APC αξίας 300+ euro στο οποίο είναι πάνω ο βασικός υπολογιστής, laptop, router, mikrotik, voip κ.τ.λ και στο σαλόνι κάτω από την τηλεόραση είναι ακόμα ένα UPS no-name το οποίο έχει πάνω την τηλεόραση, ένα pc (μόνο τοwer) το οποίο παίζει ρόλο τόσο home server για τη δουλειά μου όσο και media player για την TV καθώς επίσης και μια Wifi κεραία και τον αποκωδικοποιητή της Nova. Το no-name είναι περίπου 8ετίας από τα οποία τα μισά σχεδόν ήταν σε αχρηστία. Πριν από 2 περίπου χρόνια μάλιστα του άλλαξα μπαταρίες οπότε και το σύνδεσα στο σαλόνι. Ε… πριν μερικές ημέρες σε μια διακοπή-επαναφορά ρεύματος έκανε ένα τσάφφφ και γέμισε το σαλόνι καπνούς... Ευτυχώς που τυχαία ήμουν εκεί δίπλα… ούτε θέλω να φανταστώ το τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε βράδυ ή να λείπω από το σπίτι σε επαγγελματικό ταξίδι ή ακόμα χειρότερα να ήταν δίπλα ο μικρός την ώρα που άρπαξε. Για αυτό καλύτερα κάτι επώνυμο και δοκιμασμένο και ας κοστίζει και τα τριπλάσια χρήματα παρά κάτι no-name το οποίο μπορεί τελικά να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά… Και αν κάποιος ζορίζεται με τα χρήματα, χίλιες φορές ειλικρινά να στερηθεί 10-20 καφέδες ή να βάλει μερικές δόσεις και ας πληρώσει λίγους τόκους παρά να «κινδυνεύσει» σε ανύποπτη στιγμή.
Simos805 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!Μου λύθηκαν αρκετές απορρείες αλλά έχω κάποιες ακόμα. 1) Βλέπω στις εικόνες στο skroutz και δεν έχουν κανονικές ελληνικές πρίζες. Ισχύει αυτό? επειδή τα φέρνουν από εξωτερικό δεν έχουν ελληνικές πρίζες? 2) Βλέπω κάποια που γράφουν σε παρένθεση (IEC), άλλα που γράφουν Shucko και άλλα που δεν γράφουν τίποτα. Εχει να κάνει με τον τύπο στις πρίζες τους αυτό?
ZauZ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Έχει να κάνει με το τι καλώδιά θα συνδέσεις. Οι πρίζες που βλέπεις είναι καλώδια ρεύματος Αρσενικό – Θηλυκό που χρησιμοποιούνταν παλιότερα πολύ συχνά στους υπολογιστές. Κάποτε… τα τροφοδοτικά των υπολογιστών είχαν μια είσοδο ρεύματος και μια έξοδο όπου εκεί συνδεόταν η οθόνη. Ή έξοδος αυτή ήταν όπως αυτές που βλέπεις στα UPS. Το τι εξόδους θα επιλέξεις εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Τα αρσενικά – θηλυκά (πες τα και προεκτάσεις) καλώδιά κατά τη γνώμη μου πιάνουν λιγότερο χώρο από τα βύσματα Σούκο. Αρσενικό – θηλυκό : http://www.icenter.gr/kalwdio-trofodosias-arseniko-se-thiliko-oem-756 Τυπικό Θηλυκό – Σούκο : http://www.stokatzidiko.info/en/home/36--.html (τυχαία τα links).
Haldol Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Κατά 99% χρειάζεσαι UPS με Schuko εξόδους. Εάν χρειαζόσουν εξόδους IEC θα το γνώριζες ήδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα