Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!

Αλλη μια χαζη ερωτηση...

Ποσο λαθος ειναι η μη χρηση της object oriented προσεγγισης στην php;

Ρωταω γιατι αυτη τη περιοδο ασχολουμαι με ενα προτζεκτ, αλλα ολα τα κανω κατα κυριο λογο με απλο (δομημενο) προγραμματισμο ή οταν επαναλαμβανω κατι τοτε φτιαχνω συναρτηση.

Πιο συγκεκριμεμα εχω ajax calls σε μικρα php αρχεια που το καθε ενα κανει μια τελειως διαφορετικη εργασια.

Βασικα δεν ειμαι καν σιγουρος αν θα μπορουσε τι συγκεκριμενο να γινει με ΟOP. :P

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα.

Προσωπική μου άποψη ότι στα περισσότερα projects θα κάνεις αποτελεσματική δουλειά και με απλές συναρτήσεις όμως αν το project μεγαλώσει πολύ και γίνει υπερβολικά πολύπλοκο τότε μάλλον θα βόλευε να ήταν OOP.

Όλα είναι βλέπεις θέμα αναγκών :

-> Γράφοντας OOP θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο αρχικά, αλλά το maintenance αργότερα θα είναι ευκολότερο.

-> Γράφοντας απλό δομημένο κώδικα θα τελειώσεις γρηγορότερα αλλά το maintenance (ειδικά από τρίτους) θα είναι δυσκολότερο.

Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτο. Δεν υπάρχει κάτι νομίζω που μπορείς να κάνεις με τον ένα τρόπο αλλά όχι με τον άλλο. Αυτό που αλλάζει είναι ο βαθμός δυσκολίας και η μελλοντική επέκταση / συντήρηση του κώδικα αλλά τα πάντα εξαρτώνται από το πώς γράφεις τον κώδικα… 

Για απλά projects νομίζω ότι το να γράφεις OOP είναι overkill.  

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κανείς είναι να μπορέσεις να προβλέψεις τις ανάγκες και την επεκτατικότητα του project σου σε 1-2-3 χρόνια.

Στη εταιρεία που είμαι τώρα ξεκίνησε ένας developer να γραφει με απλό δομημένο κώδικα (καλή ώρα όπως εσυ), αλλά οι ανάγκες αργότερα άλλαξαν με κατάληξη όταν πήγα και είδα όλο το project, ήθελα 2-3 μέρες για να καταλάβω πως δουλεύει, τι γίνεται κτλ.

Τώρα βέβαια ανάλογα και το project που έχεις!

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της php είναι μικρά αρχεία που κάνουν κυρίως save ή update κάποια data σε json αρχεία.

Κάθε αρχείο κάνει τελείως άλλη λειτουργία και καλείται μέσω json calls από jquery. 

Στο θέμα του retrieve τον δεδομένων ίσως να μπορεί να γίνει μια κλάση που να βοηθήσει το όλο θέμα σίγουρα. Στα υπόλοιπα νομίζω πως θα ήταν λάθος γιατί απλά είναι αρχεία του παρακάτω στυλ

<?php
session_start();

if(isset($_SESSION["username"])){
	$file = $_GET["file"];

if(strpos($file, "*") !== false){
		$x = glob($file);

if(count($x) === 1){
			$file = $x[0];
		}
	}

if(file_exists($file)){
		if(unlink($file)){
			echo "1";
		}else{
			echo "0";
		}
	}
}
?>
Δημοσ.

Έτσι όπως το θέτεις πιστεύω θα είσαι κομπλέ! Τώρα βέβαια εσυ ξέρεις αν κάποια στιγμή τα αρχεία αυτά γίνουν 100-200 κτλ, αλλά μετα πάει άλλου η συζήτηση!

Δημοσ.

Παλιότερα οι Classes ήταν οι βιβλιοθήκες της PHP και συνοδευόντουσαν από εγχειρίδιο.  

Άμα συμβάλουν πολλοί στο χτίσιμο της εφαρμογής τότε χρειάζονται το ΟΟ. Έτσι ασχολείται ο Developer μόνο με ένα κομμάτι τις εφαρμογής και στο τέλος τα ενώνουν όλα τα κομμάτια για την ολοκλήρωση.

Τώρα με τα MVC όλα γίνονται με Classes. Έτσι οι πάντες , ακόμα και το αφεντικό , έχει γνώση για την εξέλιξη των Project. 

Επίσης κάθε κομμάτι για τη κατασκευή μιας εφαρμογής μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και σε άλλο project πράγμα που δε μπορεί να γίνει εύκολα με απλό κώδικα.

Προσωπικά νομίζω ότι ειδικά στη PHP δεν χρειάζονται Classes μιας και με τις διεργασίες με χρήση της global κάνεις ότι και οι Classes.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...