Προς το περιεχόμενο

Φορολογια αυτοκινητου

magnet01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορω να παρω αμαξι με μισα ενσυμα που μου κολανε ειμαι ενα μηνα περιπου ατην δουλειά αυτη και θα μαζεψω πρωτα λεφτα και μετα θα παρω αμαξι θα μπορω να το δικαιολογησω η θα με ποιασει τεκμηριο ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν του χρονου που θα το δηλωσεις δεν μπορεις μεχρι 31/12/2017 να καλυψεις το εξοδο θα εχεις . Επισης αν το εισοδημα 2017 ειναι μικροτερο απο το τεκμηριο θα φορολογηθεις για το ποσο του τεκμηριου.

Αν το παρεις μεταχειρισμενο πες στον πωλητη στην υπεθυνη δηλωση να γραψει πολύ χαμηλο ποσο ότι το αγορασες για να μπορεις να το καλυψεις .

Αναλογα με το αυτοκινητο και την παλαιοτητα υπολογίζεται το τεκμηριο . Εσυ θα εχεις τεκμηριο για οσους μηνες το εχεις το 2017 αναλογικα .

https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/Index.asp

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Αν του χρονου που θα το δηλωσεις δεν μπορεις μεχρι 31/12/2017 να καλυψεις το εξοδο θα εχεις . Επισης αν το εισοδημα 2017 ειναι μικροτερο απο το τεκμηριο θα φορολογηθεις για το ποσο του τεκμηριου.

Αν το παρεις μεταχειρισμενο πες στον πωλητη στην υπεθυνη δηλωση να γραψει πολύ χαμηλο ποσο ότι το αγορασες για να μπορεις να το καλυψεις .

Αναλογα με το αυτοκινητο και την παλαιοτητα υπολογίζεται το τεκμηριο . Εσυ θα εχεις τεκμηριο για οσους μηνες το εχεις το 2017 αναλογικα .

https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/Index.asp

καλημέρα αυτοκίνητο θα πάρω παλιό γύρω στα 2500 δηλαδή εγώ μπορω να το δηλωσω το 2018 και μετα; η τον επομενο Σεπτέμβρη; 

Θα το δηλωσεις το 2018 για την χρηση του 2017 οσους μηνες το ειχες και θα προκυψει αναλογο τεκμηριο . Να ζητήσεις από τον πωλητη να σου δωσει βεβαιωση για οσο πιο χαμηλο ποσο μπορει για να μην εχεις πρόβλημα που τα βρηκες τα λεφτα .

Τι ποσο υπολογιζεις να εχεις εισοδημα το 2017 ?

Θα το δηλωσεις το 2018 για την χρηση του 2017 οσους μηνες το ειχες και θα προκυψει αναλογο τεκμηριο . Να ζητήσεις από τον πωλητη να σου δωσει βεβαιωση για οσο πιο χαμηλο ποσο μπορει για να μην εχεις πρόβλημα που τα βρηκες τα λεφτα .

Τι ποσο υπολογιζεις να εχεις εισοδημα το 2017 ?

τον μήνα βγάζω 500 αλλά μου κολαει μισά ενσημα περιπου χίλια κάτι αλλά απο οτι έμαθα τον Μάρτιο μπορω να κάνω φορολογική δήλωση δεν έχω κανει είναι η πρωτη δουλεια με ενσημα

Αν σε τραπεζικο λογαριασμου σου μπαινουν 500 ευρω Χ 3 μηνες το 2017= 1500 ευρω

Η αγορα του αυτοκινητου και το τεκμηριο που του αναλογει δεν πρεπει να ξεπερνανε αυτό το ποσο για να μην φορολογηθείς με βαση το τεκμηριο .

Τι αυτοκινητο θα παρεις και ποτε κυκλοφορησε ?

Μαλλον λιγο δυσκολο ...

Αν σε τραπεζικο λογαριασμου σου μπαινουν 500 ευρω Χ 3 μηνες το 2017= 1500 ευρω

Η αγορα του αυτοκινητου και το τεκμηριο που του αναλογει δεν πρεπει να ξεπερνανε αυτό το ποσο για να μην φορολογηθείς με βαση το τεκμηριο .

Τι αυτοκινητο θα παρεις και ποτε κυκλοφορησε ?

Μαλλον λιγο δυσκολο ...

για αμαξι με βλεπω χρονολογιας 95 με 98 εκει 1000cc η 1300cc

Τα 1200 κυβικα εχουν τεκμηριο 4000 ευρω .Λογω παλιοτητος (πανω από 20 χρονια ) εκπτωση 50% αρα 2000 τον χρονο .

Αν το εχεις 3 μηνες το 2017 2000Χ3/12 =500 μολις ευρω .

Αν το χαρτι που θα το αγορασεις είναι μεχρι 800-900 ευρω δεν θα εχεις πρόβλημα .

Το 2018 όμως θα εχει τεκμηριο 2000 ευρω που θα πρεπει να καλυψεις με εισοδημα στην δηλωση το καλοκαιρι του 2019 για την χρηση του 2018.

Τα 1200 κυβικα εχουν τεκμηριο 4000 ευρω .Λογω παλιοτητος (πανω από 20 χρονια ) εκπτωση 50% αρα 2000 τον χρονο .

Αν το εχεις 3 μηνες το 2017 2000Χ3/12 =500 μολις ευρω .

Αν το χαρτι που θα το αγορασεις είναι μεχρι 800-900 ευρω δεν θα εχεις πρόβλημα .

Το 2018 όμως θα εχει τεκμηριο 2000 ευρω που θα πρεπει να καλυψεις με εισοδημα στην δηλωση το καλοκαιρι του 2019 για την χρηση του 2018.

για μαρτιο με βλεπω γτ τοτε κανω φορολογικη δηλωση δεν εχω κανει 

Οι δηλωσεις γινοντε από Μαρτιο έως Ιουνιο  αλλα  αφορουν εισοδηματα μεχρι 31/12 του προηγουμενου ετους .Μην μπερδευεσαι ποτε θα κανεις την δηλωση .

Οι δηλωσεις γινοντε από Μαρτιο έως Ιουνιο  αλλα  αφορουν εισοδηματα μεχρι 31/12 του προηγουμενου ετους .Μην μπερδευεσαι ποτε θα κανεις την δηλωση .

συγνωμη ειμαι ασχετος με αυτα δλδ οταν παρω αμαξι θα με ποιασει τεκμηριο το 18 αλλα μπορω να το καλυψω το 19 δλδ αναλογα με το εισοδημα μου σωστα?

Οποιαδήποτε φορολογικη δηλωση γινεται από Μαρτιο έως Ιουνιο καθε χρονο αφορα την χρηση του περασμενου χρονου και τα ποσα από εκει παιρνει για υπολογισμο ή όχι φορου .

Στη δηλωση του 2019 (Μαρτιο έως Ιουνιο συνηθως γινοντε) που θα αφορα χρηση του 2018 με τα εισοδηματα του 2018 πρεπει να καλύπτεις τυχον τεκμηριο .

• Like 1

Οποιαδήποτε φορολογικη δηλωση γινεται από Μαρτιο έως Ιουνιο καθε χρονο αφορα την χρηση του περασμενου χρονου και τα ποσα από εκει παιρνει για υπολογισμο ή όχι φορου .

Στη δηλωση του 2019 (Μαρτιο έως Ιουνιο συνηθως γινοντε) που θα αφορα χρηση του 2018 με τα εισοδηματα του 2018 πρεπει να καλύπτεις τυχον τεκμηριο .

ευχαριστω πολυ την αγορα την καλυπτω ειχα παρει κατι λεφτα απο ασφαλιστικη 1700 και εχω και χαρτι που το λεει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...