Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειχα κανει κ μια αλλη δημοσιευση που σκεφτομουν για αναβαθμιση, το θεμα μου εινια οτι σκοπευω να αγορασω ή i7-7700k ή καποιον απο τους καινουργιους(θα δειξει). Το θεμα ειναι η θερμοκρασια.

Π.χ. αυτη τη στιγμη εχω τον i5-4670k stock και λειτουργει με το stock fan, κ σε idle εχω γυρο στς 40-50 βαθμους, και σε high load φτανει max 80. Γνωριζω πως παιζουν αρκετα ρολο, γενικα καλοκαιρινες εποχες, το δωματιο μου εχει υψηλες θερμοκρασιες(αν κ συνηθως δουλευει air codition-οση δουλεια μπορει να κανει αυτο-), κ γνωριζω οτι με stock fan δουλεια δεν γινεται. Δεν σκεφτομαι να κανω overclock(μιας κ θα ναι ακομη πολυ αρχη, θα κοιταξω να κανω επομενα χρονια), αλλα εχω διαβασει οτι εχει θεμα με την παστα(?) ο επεξεργαστης και χει θεματακι. Για θεμα delidding δεν το συζηταω γιατι ηδη δεν ειμαι γνωστης του hardware, ποσο μαλλον να κανω πατατα και να κλαιω τα 300 ευρω :-D Εχω διαβασει πως Cryorig H7, Hyper 212 EVO, Noctua NH-D15 κανουν καλη δουλεια. Επισης το θεμα υδροξυψης επισης λιγο το φοβαμαι με νερα κτλπ, μην γινει κανενα περιεργο κουνημα του πυργου ή γενικα μην υπαρξει καμια διαρροη τπτ(ποτε δεν ξερω, ειμαι κ κακοτυχος γενικα  :-D ) και κλαιμε ολο τ πισι, οποτε το ερωτημα μου ειναι το εξης. Αν τον αγορασω, τι προτεινεται για ψυξη; Απο αυτα τα 3 που ανεφερα συμφερει καποιο; ή καποιο  καλυτερο, ή να κοιταξω "αναγκαστικα" για υδροψυξη. Αυτη τη στιγμη δεν με καιει να τον κανω ακομα OC, στα επομενα χρονια λογικα ναι. 

Δημοσ.

αγοράζεις τον 7700 με μια hyper212 evo μέχρι να αποφασίσεις να κάνεις oc.

Κάτι παραπάνω δεν μπορούμε να πούμε γιατί δεν ξέρεις καν τι επεξεργαστή θα πάρεις.

Δημοσ.

φίλε έχω 2700k. είχα Corsair H80i μέχρι που χάλασε και ξαναέβαλα την μαμά ψήκτρα. Κάνω full load test για 5 λεπτά και τι να δω?? 98 βαθμούς max. Τρελάθηκα. Παραγγέλνω 212 evo, την βάζω και ξανακάνω το test. full load για 5 λεπτά 66 max :-) 

Δημοσ.

Απλά και ξεκάθαρα ο 7700Κ δεν είναι για σένα.

Κατά πάσα πιθανότητα όταν βγουν οι coffeelake δεν θα είναι για κανέναν.

Μη βάζεις δύσκολα στον εαυτό σου.

Αν θες αγορά σήμερα, ψωνίζεις r5 1600X, asus ab350, 3200 c16 ram και μια αερόψυκτρα της προκοπής,

όποια σου αρέσει. Τα κουμπώνεις όλα μαζί, αν δεν ξέρεις στα φτιάχνουν στο μαγαζί κι είσαι έτοιμος.

Αν δεν βιάζεσαι περιμένεις τους coffeelake σε 1 - 2 μήνες και βλέπεις αν σε συμφέρει

σύμφωνα με τη χρήση που κάνεις να επιλέξεις coffeelake έναντι ενός ryzen.

Δημοσ.
Εχω διαβασει πως Cryorig H7, Hyper 212 EVO, Noctua NH-D15 κανουν καλη δουλεια.

Βασικά, μια αερόψυκτρα με καλή βάση είναι το παν σε περίπτωση που δεν θες να κάνεις delid. Και καλή βάση έχουν συνήθως τα ακριβότερα μοντέλα. Το νερό δεν θα προσφέρει κάτι τη στιγμή που η "μπουκάλα" είναι το ΤΙΜ της cpu. Ακόμα και να 'κανες delid, αυτά τα τσιπ δεν εκλύουν μεγάλη θερμότητα όπως κάποια μοντέλα του 2005-2009. Θα έβλεπες νορμάλ τεμπς και με καλή αερόψυκτρα.

Τώρα, το delid δεν είναι τόσο εύκολο αν γίνεται με λεπίδες. Θες τουλάχιστον ένα μεγεθυντικό φακό πάγκου, γιατί η στρώση της κόλλας είναι πολύ λεπτή και εύκολα μπορεί να γίνει ζημιά αν αφαιρεθείς για λίγο. Στο λέω γιατί το έκανα δοκιμαστικά(και αρκετά πρόχειρα) σε ένα παλιό soldered τσιπ που είχα και δεν ήταν εύκολο να "φας" μόνο κόλλα. Θέλει προετοιμασία και προσοχή ή πας κατευθείαν σε εργαλείο.

Δημοσ.

Evo 212 αν δεν κανεις overclock. Noctua για overclock. Αλλά γιατί να πάρεις Κ αν δεν τον κλοκάρεις;

Σκεφτομουν να τον κρατησω σε stock για καποιο χρονο, να δω πως θα ναι, και να τον κανω μετεπειτα. + δεν εχω κ γνωσεις πανω σε oc οποτε θα πρεπειι να τα ψαξω αρκετα πριν ξεκινησω να πειραζω.

Δημοσ.

Επισης για noctua d15 το πιο φθηνο προιον κοντα σ μενα ειναι γυρο στα 100 ευρω.. αξιζει ή μηπως να παρω υδροψυξη; (θα κανω καποιο oc) 

• Like 1
Δημοσ.

Μηπως απλα να παρεις εναν 1600 που με τη μαμα ψυκτρα του τα πηγαινει μια χαρα?

Η διαφορα συνολικα θα σου βγει πανω απο 200+ Ε.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν έχεις καμιά βαρβάτη κάρτα γραφικών (1070+) κράτα τον 4670κ και κάνε τον ένα καλό oc με καμιά noctua και είσαι άρχοντας. Αλλιώς τρέχεις για 8700k όταν βγει.

Δημοσ.

το θεμα μου ειναι οτι τον i5-4670k θα τον δωσω σε φιλο, οποτε εκει ειναι το θεμα, οτι τι να παρω; i7-7700k; AMD Ryzen? (Δεν εχω παρει ποτε amd και τον φοβαμαι λιγο.. και απο bechnmarks σε παιχνιδια, σε μερικα βλεπω διαφορα της ταξης των 30-50fps), επισης με ενδιαφερει για gaming 1080p, multiplayer παιχνιδια. Οποτε γενικα δεν πολυ βγαζω ακρη

Δημοσ.

Τι καρτα εχεις?Ποσο συχνα αναβαθμιζεις?

Αυτη τη στιγμη gtx 960 2gb, αλλα λογικα θα αναβαθμισω σε gtx 1060 6gb(θεωρω 1070/1070 για 1080p, 60hz ειναι λιγο overkill). Τωρα θα ειναι η 2η φορα που αναβαθμιζω, παλια ειχα ενα υπολογιστη για σερφαρισμα στ ιντερνετ με τ ζορι, κ ειχα παρει i5-4670k κ gtx 650. Πριν 1.5-2 χρονια δν θυμαμαι ακριβως πηρα την gtx 960. 

Δημοσ.

Με 1060 το οφελος του 7700 σε σχεση με τον 1600 ειναι μηδαμινο.

Καλυτερα παρε εναν 1600 με μια 1070 παρα εναν 7700.

Γενικα τσαμπα θα δωσεις το εξτρα 200αρι.

• Like 2
Δημοσ.

Με 1060 το οφελος του 7700 σε σχεση με τον 1600 ειναι μηδαμινο.

Καλυτερα παρε εναν 1600 με μια 1070 παρα εναν 7700.

Γενικα τσαμπα θα δωσεις το εξτρα 200αρι.

Να κανω αυτο ή να περιμενω για Coffe lake? Μπας και αξιζει καλυτερα ο i5-8600k? (τον συγκεκριμενο γιατι πιστευω θα ναι καπως χαμηλοτερη η τιμη του απο τι i7-8700(non k))

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...