IKARIWTHS Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Επαναφερω το θεμα γιατι με ενδιαφερει να μαθω αν καποιος δοκιμασε να δουλεψει firewall με συνδεση voip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν υπάρχει καμία διαφορά. Απλά θα πρέπει να ανοιχθούν οι RTP πόρτες που χρησιμοποιεί η συσκευή στην οποία θα λειτουργεί η τηλεφωνία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Ok σε περιπτωση που καποιος βαλει inalan η οποια στο μοντεμ της δε παρεχει bridge mode γινεται να συνδεθει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hasta La Vista Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτό το post είναι bookmarked απο όταν ξεκίνησε . Ώντας τελείως άσχετος με το θέμα , μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι θα κερδίσω ; Και τι θα με σύμφερε να αγοράσω να πειραματιστώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 23/9/2018 στις 4:24 ΠΜ, Hasta La Vista είπε Αυτό το post είναι bookmarked απο όταν ξεκίνησε . Ώντας τελείως άσχετος με το θέμα , μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι θα κερδίσω ; Και τι θα με σύμφερε να αγοράσω να πειραματιστώ; αν δεν ξέρεις αν σου κάνει, μην αγοράσεις τίποτα, δοκίμασε με ένα παλιό pc και μια δεύτερη κάρτα lan, αν έχεις - θα κερδίσεις αναλόγως τι θέλεις να κάνεις καταρχήν επιπλέον ασφάλεια, καθώς το firewall κόβει σύνδεση με επικίνδυνα site, επικίνδυνες εφαρμογές ή συγκεκριμένα patterns από data που σχετίζονται με malware κλπ. Αυτό θα ισχύει για όλες τις συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι, pc , κινητά κλπ. Επίσης διαφόρων ειδών επιθέσεις από έξω κλπ - μπορείς να κόψεις πολύ εύκολα, μέσα από επιλογές και μενού, συγκεκριμένες εφαρμογές ή κατηγορίες εφαρμογών, πχ τα windows να μην επικοινωνούν με microsoft, τα android κινητά με playstore κλπ κλπ - μπορείς να έχεις παιδιά, πολύ εύκολα να κόψεις για συγκεκριμένους υπολογιστές, διάφορα σάιτ ή κατηγορίες σάιτ, πχ πορνό ή τζόγο ή να κόψεις συγκεκριμένες εφαρμογές πχ facebook ή instagram ή ολόκληρες κατηγορίες πχ social media, videos, games κλπ - μπορείς πολύ εύκολα να εφαρμόσεις κανόνες QOS χωρίς γνώσεις - γλιτώνεις από το 95% των διαφημίσεων, αν σε ενδιαφέρει - έχεις εκτεταμένες δυνατότητες logging και παρακολούθησης - έχεις εκτεταμένες δυνατότητες να ορίσεις τι θα μπορεί και τι δε θα μπορεί να κάνει κάθε χρήστης ή συσκευή, σε επίπεδο firewall, web, application, ip, χώρας κλπ πχ να ορίσεις το NAS, να μπορεί να επικοινωνεί μόνο με τη Synology και την ip της δουλειάς σου, να απαγορέψεις σε ένα κινητό να παίρνει αναβαθμίσεις κλπ - τα παραπάνω είναι το 5% από αυτά που μπορεί να κάνει κανείς, καθώς πρόκειται για enterprise level software, ασχέτως που δίνεται δωρεάν για home χρήση, δεν είμαι ειδικός ούτε έχω χρόνο για να ασχοληθώ Στις 22/9/2018 στις 9:14 ΠΜ, IKARIWTHS είπε Επαναφερω το θεμα γιατι με ενδιαφερει να μαθω αν καποιος δοκιμασε να δουλεψει firewall με συνδεση voip. μέχρι γενάρη που θα με γυρίσουν σε voip, θα έχω δοκιμάσει, από ότι διάβασα στα γρήγορα, ίσως να μην χρειαστεί να κάνω κάτι, καθώς το XG υποστηρίζει το sip και το αντίστοιχο module είναι ενεργοποιημένο by default, υπάρχουν επίσης έτοιμοι κανόνες για το voip στο QOS, προφανώς θα πρέπει να σετάρω τη συσκευή που θα μπει πίσω από το ρούτερ για το voip, AN δεν το κάνω στο speedport που τώρα έχει ρόλο modem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μια ερώτηση από έναν ακόμα "άσχετο". Το site sophos ltd είναι ασφαλές ή είναι απάτη σαν το softonic; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 το σάιτ είναι https://home.sophos.com/en-us.aspx sophos ltd είναι η εταιρεία, είναι γνωστή και μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην κυβερνοασφάλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Υπάρχει κάποιος που να έχει δουλέψει και το sophos και το pfsense να μας γράψει για τις δυσκολίες τους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiVa013 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2020 Ερώτηση, αντί να βάλεις το pc firewall sophos/pfsense ενδιάμεσα του modem και του swicth, θα γινόταν να τα κουμπώσεις όλα πάνω σε ένα managment swicth και να δρομολογήσεις τις συσκευές αυτές? Αξίζει λέτε το Gateway της Ubiquiti? Δείτε κι αυτό: https://www.banggood.com/QOTOM-Q190G4-Mini-PC-Intel-Bay-Trail-j1900-Quad-Core-2GB-RAM-32GB-ROM-With-4-LAN-Port-Pfsense-as-Router-Firewall-p-1460451.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Στις 15/1/2020 στις 9:22 ΜΜ, NiVa013 είπε Ερώτηση, αντί να βάλεις το pc firewall sophos/pfsense ενδιάμεσα του modem και του swicth, θα γινόταν να τα κουμπώσεις όλα πάνω σε ένα managment swicth και να δρομολογήσεις τις συσκευές αυτές? Αξίζει λέτε το Gateway της Ubiquiti? Δείτε κι αυτό: https://www.banggood.com/QOTOM-Q190G4-Mini-PC-Intel-Bay-Trail-j1900-Quad-Core-2GB-RAM-32GB-ROM-With-4-LAN-Port-Pfsense-as-Router-Firewall-p-1460451.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN εμένα ρωτάς; δεν κατάλαβα όσον αφορά το pc άκι. πήρα παρόμοιο καλύτερο και σε κοντινή τιμή από pondesk.com αγγλία, σημαντικό να ψάξετε για intel NUCs και μάλιστα συγκεκριμένα που υποστηρίζονται εγγενώς από kernel του linux, γιατί με άλλα υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά ubiquiti gateway, δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει ότι ένα enterprise firewall router ούτε για σύγκριση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiVa013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Γενικά ρωτάω, στείλε το link να δούμε τι πήρες. Τα NUCs νομιζω είναι λίγο ακριβά και δεν έχω δει κανένα να έχει dual gigabit ethernet, θα προτιμούσες κάποιο με celeron? Αν και εγώ κλείνω προς Intel Atom. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koufs Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 θυμάμαι νομίζεις τι πήρα; ευτυχώς το είχα γράψει λίγα ποστς πιο πάνω και το βρήκα, είναι αυτό https://www.pondesk.com/product/Intel-Atom-E3845-4-LAN-AESNI-3G4G-Fanless-Firewall-Router_MNHO-048 το διάλεξα γιατί είχε τα intel NICS που ήθελα και έξοδο VGA , πολύ βολική για το στήσιμο από έναν άσχετο σαν εμένα, σημαντικό ότι η κατανάλωσή του με ένα SSD 120 gb και 8 gb RAM είναι γύρω στα 6 W, σημαντικό γιατί είναι αναμμένο 24/7 και επίσης είναι fanless ---------------------------------------------------------------- EDIT στο προηγούμενο μήνυμά μου έγραψα κατά λάθος, ψάξτε για intel NUCs , εννοούσα intel NICs , τα NUC είναι πολύ καλά (ο προηγούμενος desktop υπολογιστής μου), αλλά δυστυχώς δεν έχουν δεύτερο NIC που χρειάζεται για να γίνουν ρούτερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
galensbane Δημοσ. 6 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τον καινούργιο router της cosmote (speedsport smart) με sophos? Ξέρετε στο στήσιμο εκτός από το dhcp στον ρουτερ αν πρέπει να απενεργοποιήσω τίποτε άλλο? Όλα κομπλέ παιδιά, ευχαριστώ. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2021 από galensbane Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα