Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω μια παλιά οθόνη EIZO-FLEX SCAN 550 17'' και εδώ και πολύ καιρό μου εμφανίζει μια "ασπρίλα" περιμετρικά,άλλοτε πιο έντονη και άλλοτε λιγότερο,φαίνεται ιδιαίτερα σε σκούρο φόντο,όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτό.

Γίνεται κάτι με αυτό το πρόβλημα η έχει έρθει η ώρα της ανακύκλωσης της;

Να σημειώσω ότι δεν έχει ''παίξει'' και τις πάρα πολλές ώρες,καθ'ότι είναι στο σύστημα του παλιού desktop στο γραφείο,θα μου χρησίμευε όμως κάποιες φορές που θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω περιστασιακά.

Ευχαριστώ.

post-426608-0-50770200-1506273712_thumb.jpg

post-426608-0-08835100-1506273747_thumb.jpg

post-426608-0-13257800-1506273785_thumb.jpg

Δημοσ.

η κάρτα γραφικών είναι σίγουρα οκ ?

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω αυτό το ενδεχόμενο,αν έχει πρόβλημα πως μπορώ να το διαπιστώσω;

Δημοσ.

αν έχεις τη δυνατότητα να βάλεις μια άλλη κάρτα γραφικών για δοκιμή, εκτός κι αν η μητρική σου έχει ενσωματωμενη οπότε βάλε το καλώδιο εικόνας εκεί για δοκιμή (το λέω γιατί σε ένα παλιό p4 pc με τη συγκεκριμένη οθόνη τα είχε παίξει η 7600gt και μου έδειχνε πράσινες αποχρώσεις σε εμένα, με το που την άλλαξα διαπίστωσα ότι η οθόνη δεν είχε θέμα).

ή σύνδεσε την οθόνη σε άλλο PC..

Δημοσ.

αν έχεις τη δυνατότητα να βάλεις μια άλλη κάρτα γραφικών για δοκιμή, εκτός κι αν η μητρική σου έχει ενσωματωμενη οπότε βάλε το καλώδιο εικόνας εκεί για δοκιμή (το λέω γιατί σε ένα παλιό p4 pc με τη συγκεκριμένη οθόνη τα είχε παίξει η 7600gt και μου έδειχνε πράσινες αποχρώσεις σε εμένα, με το που την άλλαξα διαπίστωσα ότι η οθόνη δεν είχε θέμα).

ή σύνδεσε την οθόνη σε άλλο PC..

Νομίζω ότι είναι ενσωματωμένη η κάρτα γραφικών στην μητρική,όντως πρόκειται για ένα παλιό pc με p4,άρα μάλλον πιο εύκολο είναι να δοκιμάσω την οθόνη σε ένα άλλο pc,θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω,ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι ενσωματωμένη η κάρτα γραφικών στην μητρική,όντως πρόκειται για ένα παλιό pc με p4,άρα μάλλον πιο εύκολο είναι να δοκιμάσω την οθόνη σε ένα άλλο pc,θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω,ευχαριστώ.

Τελικά η οθόνη φταίει,την σύνδεσα σε άλλο pc και παρουσιάζει τις ίδιες ασπρίλες γύρω γύρω,οπότε μάλλον θα πάει για ανακύκλωση,αν βρεθεί κάποια άλλη για αντικατάσταση της.  

• Like 1
Δημοσ.

μιλάμε για οθόνη δεκαετίας περίπου. Αν όμως δεν έχει δουλέψει πολύ , όπως λες, μου κάνει εντύπωση που τα' παιξε .Προσωπικά έχω μια eizo 17ara του 2003 που την χρησιμοποιώ για οθόνη του κεντρικού σέρβερ , και δουλεύει μια χαρά. Βέβαια στον σέρβερ δεν μπαινοβγαίνεις συνέχεια , αλλά σε σένα μάλλον έτυχε. Συμφωνώ ότι αυτές οι 17αρες είναι πολύ χρήσιμες για server racks κλπ.

Δημοσ.

αμφιβάλω αν είναι μονο 10ετίας , ποιο πολύ σε 15ετία μου κάνει

πες και ευχαριστώ που δουλεψε 10+ χρόνια.

παρε refurbished με 1 χρόνο εγγυηση με 30ευρώ καλύτερη , βέβαια συνήθως κρατάει 2-3 χρόνια αντί των 5-7 που συνήθως κρατάνε οι καινούριες.

Δημοσ.

παρε refurbished με 1 χρόνο εγγυηση με 30ευρώ καλύτερη , βέβαια συνήθως κρατάει 2-3 χρόνια αντί των 5-7 που συνήθως κρατάνε οι καινούριες.

Αυτα τα νουμερα (οι καινουριες 5-7 και οι refurbished 2-3) πως προκυπτουν?

Στατιστικη 2 περιπτωσεων?

• Like 1
Δημοσ.

επειδή έχω μπόλικη σχετική εμπειρία , αυτό που σου είπα πιάνει το 90% των περιπτώσεων φυσικά δεν είναι θέσφατο.

είναι ένας μπούσουλας να ξέρεις που πατας όταν δίνεις τα λεφτά σου

Δημοσ.

Την είχα αγοράσει το 2005,από περιέργεια μπήκα στο μενού της και είδα 8000 ώρες λειτουργίας,δεν ξέρω αν για τα χρόνια που έχει στην πλάτη,θεωρούνται πολλές η όχι,αλλά το περίεργο είναι ότι πότε το παρουσιάζει πιο έντονο το φαινόμενο και πότε λιγότερο,μήπως έχει να κάνει με την απραξία των τελευταίων χρόνων;

Δημοσ.

επειδή έχω μπόλικη σχετική εμπειρία , αυτό που σου είπα πιάνει το 90% των περιπτώσεων φυσικά δεν είναι θέσφατο.

είναι ένας μπούσουλας να ξέρεις που πατας όταν δίνεις τα λεφτά σου

Και παλι δεν με πειθει "η μπολικη σχετικη εμπειρια σου". Ενα poll να κανουμε εδω μεσα ,ειμαι σιγουρος οτι η πλειοψειφια εχει/ειχε οθονες με παραπανω χρονια λειτουργιας.Τα νουμερα ενος δεν μπορουν να βγαλουν συμπερασμα.

Ακομα και οθονες να πουλας-επισκευαζεις τα νουμερα που περναν απο τα χερια σου ειναι παρα πολυ λιγα και μικρο δειγμα για να μπορεις να βγαλεις οποιοδηποτε συμπερασμα.

Ποτε θα σταματησει η προσωπικη εμπειρια του Ελληναρά που ασχολειται με κατι να αποτελει στατιστικη αναλυση και πηγη συμπερασματος?

• Like 1
Δημοσ.

το 8000 ώρες λειτοργίας σαν απόλυτο νούμερο δεν λέει κάτι, γιατί αν είναι συνεχόμενες (ακραία περίπτωση) ώρες , τότε της έχουν αλλάξει τα φώτα της οθόνης. Το πιθανότερο βέβαια είναι να μιλάμε για  διακοπτόμενη λειτουργία , οπότε πρέπει να αντιστοιχεί σε 3-4 χρόνια περίπου λειτουργίας  με μέση χρήση 4-5 ωρών την ημέρα , οπότε όντως δεν κράτησε πολύ. Βέβαια όπως λες το ότι ήταν σε απραξία πολλά χρόνια .μπορεί να έπαιξε το ρόλο του.

Δημοσ.

PaokToTheBone

ξαναδιάβασε πως το έχω γράψει , μιλάμε για το τι πρέπει να προσδοκά ο χρήστης σαν χρήση πριν την βλάβη.

επίσης είναι πολύ "ανοικτό" , δεν γράφω με ακρίβεια ωρών , ημερών ή μηνών , λέω συνήθως από τόσα ως τόσα χρόνια

αν εσύ έχεις κάποιο καλύτερο προσδοκώμενο χρόνο ζωής να τον ακούσουμε ευχαρίστως.

αν εσύ από αυτό που έγραψα με βρίσκεις απόλυτο στην εκτίμηση μου χωρίς να έχω την τεκμηρίωση πάλι πρόβλημα σου.

επιμένω , μια λογική προσδοκία είναι αυτό που έγραψα!

taskol65

Αν δεν έκλεινες τον μηχανικό διακόπτη όταν δεν λειτουργούσε και η μη χρήση δρα επιβαρυντικά. (όχι όσο η λειτουργία). Αφού έκλεισες λοιπόν 12 χρόνια , πρέπει να είσαι ευχαριστημένος! Τα καινούρια μοντέλα , κρατάνε λιγότερα χρόνια.

Δημοσ.

PaokToTheBone

ξαναδιάβασε πως το έχω γράψει , μιλάμε για το τι πρέπει να προσδοκά ο χρήστης σαν χρήση πριν την βλάβη.

επίσης είναι πολύ "ανοικτό" , δεν γράφω με ακρίβεια ωρών , ημερών ή μηνών , λέω συνήθως από τόσα ως τόσα χρόνια

αν εσύ έχεις κάποιο καλύτερο προσδοκώμενο χρόνο ζωής να τον ακούσουμε ευχαρίστως.

αν εσύ από αυτό που έγραψα με βρίσκεις απόλυτο στην εκτίμηση μου χωρίς να έχω την τεκμηρίωση πάλι πρόβλημα σου.

επιμένω , μια λογική προσδοκία είναι αυτό που έγραψα!

Δεν διαφωνω στο οτι ενα προοιον τεχνολογιας εχει σιγουρα καποια προσδοκιμη ηλικια πριν την βλαβη η ακομα και την αχρηστευση του.

Απλα αν πας σε εφοριες-γραφεια που βρισκονται σε στρατιωτικες μοναδες-ιδιοτικες εταιριες-δημοσιο γενικα θα δεις οτι υπαρχουν οθονες με πολυ περισσοτερα χρονια στην πλατη απο αυτα που αναφερεις, αρα καπου η εκτιμηση σου χανει.

Η αληθεια ειναι οτι εναντιωθηκα στην φραση " εχω μπολικη σχετικη εμπειρια". Μην το περνεις προσωπικα, αλλα ειναι κατι που εχω βαρεθει να αντιμετωπιζω καθημερινα και πλεον δεν μπορω να το ανεχτω. Αυτη η πεποιθηση του καθε ανθρωπου (ασχετα που στηριζεται) να προτασει την εμπειρια του και να βγαζει συμπερασματα ειναι μεγα λαθος και πολλες φορες οδηγει-παροτρυνει ατομα σε λανθασμενες κινησεις με βαση αυτη την "μπολικη σχετικη εμπειρια".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...